Talibanii cheamă femeile medici înapoi la muncă

Știrea, aici.

E ceva extrem de satisfăcător în modul în care, cu victoria în brațe, talibanii se văd constrânși să apeleze la serviciile medicilor femei. Pentru că, evident, medicii bărbați s-au cărat profitând de varii pârghii internaționale și au lăsat în ghearele talibanilor exact categoriile vulnerabile; femeile și copiii.

Acum aproape două săptămâni, talibanii au preluat țara pe tavă, abandonată de masculii feroci ai patriei din secunda în care americanii au retras forțele. Și primul lucru pe care l-au făcut a fost să trimită toate femeile acasă și să le confiște dreptul la muncă remunerată. (În paranteză fie spus, o femeie ca mine, care nu a slugărit vreodată vreun mascul, nu ar avea vreun motiv să se simtă trădată în cazul unui asemenea abandon. Yeah, ok, whatever. Dar în țările astea religioase cu cultură patriarhală puternică, femeile acelea au gătit, au robotit și au făcut muncă domestică hardcore la altarul p*lii unora care, de cum au dat de pericol, le-au abandonat colectiv și au fugit care încotro. Ce investiție proastă, corect? Corect.)

Așadar, talibanii au trimis TOATE femeile la cratiță, și au hotărât să facă țara aia 100% macho, unde numai bărbatul are bani și numai bărbatul are putere, și numai bărbatul contează. Cu motivație religioasă și pretenții de morală, desigur. Că femeia e impură și greșită, și mai puțin om, și orice interacțiune cu o femeie, alta decât fu**tul, te descalifică din statutul de mascul feroc și te face p**dă prin asociere.

Numai căăăă s-au pomenit pe cap cu responsabilitatea administrației publice și oops.. specialiștii bărbați au întins-o învârtindu-se.

Și iată cum, în fața meandrelor concretului, morala se curbează, și ce spune religia încetează să mai conteze, și subit, dacă e nevoie obiectivă de serviciile și expertiza unui om, indiferent de detaliul anatomic insignifiant dintre picioare, toate regulile sharia se dovedesc simple rahaturi de nef** care privează femeile de drepturi doar ca să devină mai vulnerabile economic și social și implicit mai accesibile pentru p*la lor proastă și limitată.

Ador chestia asta.

Dacă mai țineți minte, în 2019, talibanii asasinau femei medici, în semn de dezaprobare față de faptul că acestea și-au depășit “rolul biologic”.

Bine, recunosc, dacă aş fi femeie medic în Kabulul lui 2021, m-ar pocni subit o fervoare religioasă. OMG. Dar ştiţi cum? M-aş muta literalmente în moschee. Scuze, dar tocmai l-am redescoperit pe Allah, şi Allah cu mâna lui mi-a şters toate cunoştinţele medicale şi m-a făcut să redescopăr farmecul cratiţei. Înălţat să fie numele lui Allah.

Cum să încalc eu voinţa lui Allah şi să merg la muncă, dacă Allah mi s-a arătat în kebab şi mi-a zis să stau la cratiţă? Păi nu am cum, îmi pare răăău.

Ce, nu te simţi bine, Hussein?

Roagă-te lui Allah, el sigur o să te ajute.

Ce, eşti pe moarte, Hussein?

Tristuţ.

Allah să te vindece.

Lent şi în chinuri.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Morbo says:

  poate cat de curand nu o sa fie mai rau pt femei decat in Arabia Saudita. In anii 90 cand talibanii faceau legea, nici Arabia Saudita nu dadea atatea drepturi femeilor ca acum. Se reorienteaza si ei, Sharia e interpretata de fiecare entitate cum ii convine. De exemplu, exista Islamic Banking-ul, facut sa respecte Sharia, dar doar la partea de metodologie. In rest, angajeaza femei, nici nu trebuie sa fie musulmane. Am o colega de clasa care lucreaza la o banca din asta, in Qatar.

 2. Alinpaladin80 says:

  Femeile de acolo vor răspunde pozitiv la chemări, se vor duce să-și facă “datoria”, după care vor fi trimise acasă, unde vor rămâne tot restul vieții lor. La dispoziția vreunui animal prost și păros, care nu știe să-și scrie numele.
  Ce pățesc femeile în țara aia este și vina lor.

  In aceeași situație se află oricine care se lasă împins din spate pe munca lui. La noi doctorii învață carte și meserie 20 de ani, muncesc la pacient, apoi pacientul spune “ei, lasă, că tot cu puterea lui dumnezeu s-a făcut”. Și apoi doctorii se miră că nu-i respectă nimeni.

  “De ce sa dau bani la doctor, că ăla e obligat să mă ajute?” Da, ăla a stat să învețe până la 7 dimineața toată tinerețea, ca să fie obligat sa te ajute pe tine pe gratis, când cazi pe jos de la băutură.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: