Poșta redacției: Dacă ne despărțim…

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Mesajul de azi spune aşa:

Lore,

Îți scriu și eu un mesaj.. .puii mei, nu am prietene. Nu știu cui să îi mai cer un sfat, o părere.

Sunt cu un tip de un an și ceva, la început fu ok, am tras amândoi, am muncit, ne comportam frumos… până de curând. Situația s-a remarcat schimbată din partea lui. El 23, eu luna asta 25. Lore, vreau casă, vreau copii în viitor, nu BMW cum visează el.
Îmi vorbește execrabil de față cu colegii de muncă, chiar dânșii au sesizat asta și m-au întrebat cum de îi permit. Mna, eu nu băgam de seamă, dar a început să mă sece pă icre. El vrea BMW, eu vreau casă. El nu vrea casă, că dacă ne despărțim, ce facem cu casa?!
Totul se rezumă la dacă ne despărțim.
Plus că îmi spune că eu sunt ca o verișoară pentru el. Asta ce mai înseamnă?! Poate tu realizezi altfel… te rog. Dă-mi două palme, cum știi tu cel mai bine. Mersi , pup
X. 

***

Dragă X.,

Știi deja exact ce trebuie să faci, și mi-ai scris doar pentru confirmare, nu-i așa?

Femeia româncă trebuie să învețe să se respecte mai mult. Dacă un bărbat nu compensează timpul și energia pe care le investești în relație cu un tratament excepțional, te descurci mai bine singură. Ai deja un job, din câte scrii chiar tu. O chirie, singură sau cu o prietenă, găsești ușor. În ziua de azi, o femeie NU ARE NICI UN MOTIV ECONOMIC SAU SOCIAL să tolereze bădărănie și lipsă de respect, și dacă un bărbat nu are iubire și apreciere pentru tine, irosești cel mai valoros capital pe care îl avem noi ca ființe umane.

TIMPUL.

Nu irosi timp cu oameni care ți-l apreciază și nu sunt recunoscători că alegi să petreci cu ei acest timp.

Și apoi, ăsta VREA să îl părăsești. O CERE. Dacă, indiferent de premisă, pune întrebarea “dar dacă ne despărţim”, e exact ce încearcă să obţină de la tine. E  exact premisa de la care face orice calcul de viitor. Nu vede un viitor comun cu tine și nu vrea angajamente comune.

De ce să irosești TIMP PREȚIOS cu cineva care are atât de puține de oferit?

Ca să nu punctez că nu vrei să mai crești încă niște copii fără tată, încă niște chinuiți ai unei familii monoparentale. Caută-ți un bărbat responsabil și serios pentru a avea copii. Nu-i face cu toate scursurile, că nu e nimic mai chinuitor decât o copilărie fără părinți.

Dă-i papucii. Azi.

El se poartă în așa fel, încât să obțină asta de la tine – umilințe în fața colegilor – pentru că e prea laș să inițieze el despărțirea. Chiar nu ai de ce să investești un minut de commitment în plus.

În mod sigur găsești ceva mai bun.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Andrei says:

  Nu e matur și nici nu vrea o relație serioasă, dar măcar e sincer într-un fel și îți dă semnale că NU, mai are rost să zic că 23 de ani nu e o vârstă pentru bărbat ca să se gândească la căsătorie în 2021? trebuia să știi asta înainte să intri cu el într-o relație. Majoritatea femeilor fără prietene au probleme în relații sau intră/rămân în relații toxice, e foarte util să ai prieteni, chiar mai util decât să ai o relație.

  • Lorena Lupu says:

   te contrazic, am cunoscut băieți care voiau relație serioasă la 23. Dar partea în care îți dau dreptate e utilitatea prietenilor.

 2. Andrei says:

  corect, dar alea sunt excepții.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading