Poşta redacţiei: Gagică-mea se repetă

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Să trăieşti, bro!

Dragă Lore, sunt un tip într-o relaţie stabilă. O iubesc pe gagică-mea, mă iubeşte, totul merge bine. Am o singură problemă cu ea: îmi spune de zece ori aceeaşi chestie. Şi, de obicei, când vrea să fac ceva. I mean, babe, am auzit din prima, chill.

Cum s-o fac să nu se mai repete ca remixul. 

Take care şi ţine-te că te ţii bine, 

X.” 

***

Dragă X.,

Când ea repetă un lucru, o face pentru că nu e convinsă că ai auzit-o de prima oară. Mulţi bărbaţi sunt extrem de ineficienţi în a procesa informaţie şi a-şi adapta atitudinea la ceea ce tocmai au aflat. Majoritatea zic ăhăăă şi fac tot ca ei.

Dau cel mai simplu exemplu domestic care îmi vine în minte.

Ea: a făcut curat în toată casa.

El: a stat ca  ficusul. A ridicat picioarele când a dat ea cu aspiratorul în jurul canapelei.

Ea, fericită că a terminat: Dragoste, du şi tu gunoiul.

El: Ăhăăă.

(Nu se mişcă.)

Ea (după cinci minute): Iubi, te-am rugat mult să duci şi tu gunoiul.

El: Ăhăăăăă.

(În continuare nu se mişcă.)

Ea: În pula mea de idiotul pulii mele, băga-mi-aş pula în toată mă-ta pe lung şi pe lat, ridică hoitul ăla puturos şi du în morţii mă-tii de misecuvenistul împuţit al pizdii mă-tii gunoiul, sau bag divorţ, futu-ţi rasa mă-tii de leneşul inutil al mă-tii.

El: Ce-ai, fă, eşti, isterică? Te-am auzit din prima.

(În continuare nu se mişcă.)

Sigur, o să spui tu, greşeala e a femeii că n-a negociat din prima o diviziune corectă a muncii, şi acum îşi pune ambiţiile în rahatul ăla de sac de gunoi, care implică faptul că şi-a adus şi ăla o contribuţie simbolică la actul igienizării domiciliului.

Dar probabil că a încercat şi ăla i-a răspuns tot ăhăăăă, facem. Şi n-a făcut.

Ia-o pe partea optimistă. O tipă care îţi repetă să faci lucruri (pe care pariez că nu le faci, altfel n-ar repeta) e o tipă care încă speră să aibă o relaţie corectă şi echilibrată cu tine. Alternativa e să-şi bage pula în tine definitiv şi să se descurce singură, din toate punctele de vedere, sau să se reorienteze spre un altul, care nu o pune în situaţia de a se repeta, apoi se plânge tot el că ea se repetă.

Ce vreau să spun cu asta e, pe scurt: du rahatul ăla de gunoi când îţi zice să-l duci, că oricum ea face grosul treburilor domestice.

Cu prietenie,

Lorena.

***

Foto: pixabay.com.

***

Îţi place Poşta redacţiei? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. Bubu says:

  Prietene, ai nimerit peste una cu sindromul colonelului. Vrea sa faci ce zice ea, cand zice ea, de indata si fara de zabava. Nu se va schimba. Accepti sau nu. Tu decizi. Vezi ca daca si tu faci la fel, atunci nu prea poti comenta.
  Alternativa ar fi sa va intelegeti asupra sarcinilor si a orizontului de timp. Daca ai rabdare.
  Eu as zice sa ii dai eject, si sa iti vezi de viata ta. Cateodata sa iti platesti bucatica la ora e mai ieftin, si vine cu mai putina bataie de cap.
  Daca insa vrei bucatareasa, spalatoreasa si sex worker si nu ti le permiti, atunci esti obligat sa faci compromisuri si sa executi, my friend. Nu ca ai fi singurul.

  • Lorena Lupu says:

   Nici o femeie nu are sindromul colonelului când nu e în situaţia de a face totul pentru că iubi e o minunată piesă de mobilier.

 2. G. Gel (altul) says:

  Sunt un cretin târfitor de atenţie şi încă sper să o obţin cu insulte de doi lei (pârlit fiind, nu am ce oferi altceva, şi imbecil fiind, nu ştiu să citesc clues că NU aşa funcţionează.)

  • Lorena Lupu says:

   Here, mizerie. Fixed it. Ain’t nobody got time for your stupidity. Block pe blog, sugi pula în spam cu boţii. Poţi să mai revii de pe 50 de ipuri, tot singur o să te înjuri şi tot acolo aterizezi, deci poţi să te prinzi că nu funcţionează şi să te apuci de ceva util pentru vieţişoara ta penibilă şi goală de orice rost, sau poţi să speri că al 1001-lea oligofrenism jenant vine cu un iphone 14 plus cadou (nu, nu vine) şi să insişti bovin şi detestabil.

 3. Bogdan says:

  Stimabile, sunt convins că ai auzit din prima. Dar ai și făcut din prima? Sau ai făcut după ce ți-a zis a țîșpea oară dar, pentru că tu de fapt n-ai auzit nimic în celelalte dăți, ai crezut că îți zice prima oară.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: