Poșta redacției: Iubitul meu l-a găsit pe Domnul

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Salut, Lore,

Trec prin ceva ciudat. Mi-e teamă că iubitul meu se pocăiește și intră cumva într-o sectă dubioasă și nu știu ce să fac cu viața mea.

De relația asta îmi legam un viitor, și acum, el zice că se întoarce către Dumnezeu, și brusc nu îmi mai oferă atenție. Și stau și mă gândesc că începe să nu îl intereseze dacă mă combin cu altul. Îți dai seama că mă doare.
Mai nou, susține că nici nu m-a iubit vreodată și că a prins drag de mine pe parcurs. Și drept e că nu ne-am zis niciodată niciunul că ne iubim. Să îi dau un timp să își pună la punct comportamentul? I-am spus că mă deranjează că nu mă apreciază. Poate să creadă în ce Dumnezeu vrea, dar să mă aprecieze.

Sau ar fi mai bine să-mi fac bagajele și să plec?

X.

***

Dragă X.,

Nu știi tu cum e cu religiile? Majoritatea pun femeia în sertarul cu unelte de bucătărie. Primul semn că un mascul o ia pe calea religiei e comportamentul disprețuitor față de tine, care ești doar o păcătoasă și o ispită, dar una care să facă și mâncare și curat.

Ascultă orice vlogger habotnic creștin, citește orice blog de ortodoxie și vei afla că femeia trebuie să fie smerită, cuminte și să nu pretindă atenție. Prietenul tău nu te tratează decât cum i se transmite că trebuie să te trateze el, Bărbatul, cununa creației, buricul pământului, pe tine, cea plină de păcate ;i căreia ar trebui să-i fie ruşine că există.

Vestea proastă e că, oricât i-ai explica, oricât ai argumenta cu el, oricât apel la rațiune ai face, drogul unei ideologii care-i spune că te poate trata oricum e mai puternic.

La asta se adaugă și gravitatea unei afirmații de tipul “Eu nu te-am iubit niciodată”.
De obcei, chiar dacă simt aşa ceva, bărbaţii preferă să mintă, pentru a avea parte de sex şi în continuare. Dacă el îţi spune în faţă că nu te-a iubit niciodată, înseamnă că fie îl doare la başcheţi de tine şi de tot ce reprezinţi tu în viața lui și în general, fie blufează să construiască un raport de control şi umilință cu tine, pentru că ştie sigur că înghiţi orice.

Niciuna dintre versiuni nu e fezabilă pentru o fată cu capul pe umeri.

Mută-te cât mai repede, pentru că, cu atitudinea lui de acum, mi se pare că discuţiile în contradictoriu sunt inutile şi nu fac decât să-i aţâţe încăpăţânarea. Abia la vreo două luni după ce ai ieşit pe uşă şi-ţi vezi de treburile tale, fără telefoane, fără cf iubi, fără nimic, o să înţeleagă că you mean business şi o să reapară schelălăind.

Iar tu o să te ridici în picioare ca o regină, îl duci în balcon şi îi arăţi: “Uite, boss, biserica e acolo. Poate că ai de numărat mătănii şi te reţin.”

Şi un sfat de la un lup care a trecut prin multe:

Nu investi niciodată un om cu atributul de viaţa ta, cum ai făcut în fraza: Mi-e teamă că iubitul meu se pocăiește și intră cumva într-o sectă dubioasă și nu știu ce să fac cu viața mea.

Un om care te poate renega pentru prietenii lui imaginari nu este viaţa ta. Un om care acceptă să te trateze naşpa pentru că aşa îl învaţă confraţii lui habotnici nu este viaţa ta.

Viaţa ta valorează mai mult, iar pentru a o trăi din plin, recomand următorul mindset. Găseşte-ţi echilibrul în tine însuţi şi în singurătate. Acceptă-te, iubeşte-te, preţuieşte-te. Tu pe tine.

În secunda în care faci lucrul ăsta, toţi oamenii care te tratează aiurea, sau spun lucruri aiurea o să ţi se pară bendeci. Aka, câinii care latră de după gard, în timp ce caravana îşi vede zglobie de drum.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

 1. Cristi says:

  Buna, Lorena!

  Ti-am trimis acum doua zile un e-mail pe birou@lorenalupu.com despre experienta mea cu Antena 1. Nu stiu daca ai citit povestea mea scrisa detaliat intr-un doc., but you can give it a try…
  E-mail-ul de pe care ti-am trimis este boracay20152018@yahoo.com

  Iti doresc din tot sufletul sa treci cu bine peste asemenea momente,
  Cristi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading