Poșta redacției: Nu pot ieși din casă

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Bună ziua,
Îmi cer scuze dacă sunt inoportună cu acest mesaj.
Numele meu este Laura.
Aș dori să vă rog ceva. Pentru că nu am pe nimeni și îmi este extrem de dificil să găsesc suport în jurul meu, tocmai acum.
Am suferit anumite traume care au condus la nevoia de a mă autoizola, în ultimii 10 ani. Cu alte cuvinte, nu am ieșit deloc din casă o decadă. 
Împreună cu bunica mea am creat o campanie de strângere de fonduri pe GoGetFunding
Povestea am scris-o pe scurt acolo. 
Aș rămâne extrem de recunoscătoare dacă ați fi dispusă să împărtărtășiți cu prietenii dumneavoastră de pe facebook, povestea mea.
Poate astfel voi reuși să duc la bun sfârșit această campanie. Dacă mai mulți oameni ar dori să ajute cu un Share.
Îmi este greu, imposibil chiar… să pot ajunge singură la cei care ar dori să-mi întindă o mână de ajutor, fără sprijin.
Tomata cu scufiță a scris un articol, promovându-mi campania, însă nu am parte de suficientă vizibilitate, deocamdată.  https://tomatacuscufita.com/2021/03/08/zambet-cadou/
Mulțumesc oricum dacă ați citit până aici 🙂
și iertați-mă dacă am deranjat.

 

***

Dragă Laura,

Eu o să sharuiesc cu cititorii cererea ta de ajutor. Dar vreau să pun pe tapet o altă problemă: Ce faci tu să te ajuți pe tine, în primul rând?

Poate că vei găsi suport printre ei, poate că nu. Dar atâta timp cât nu iei tu frânele în mână, nu cauți să te detașezi de imaginea de victimă pe care ți-ai croit-o în mintea ta și îți hrănești singură traumele retrând iar și iar evenimentele, vei fi în același punct.

Și problema cea mai nasoală știi care e? Că oricâtă bunăvoință și generozitate au alții, la un moment dat au și eu prioritățile lor. De aceea, trebuie să îți construiești autonomia și forța de a funcționa de sine stătător.

Cu cât îți asumi mai repede că tu îți ești datoare să te faci să zâmbești, în primul rând, cu atât te vei simți mai bine în pielea ta.

Și acum îți spun ce mi-a displăcut.

Mi-a displăcut faptul că ai criticat alt blogger, care ți-a pus la dispoziție spațiul lui, și cum nici în cazul meu nu ai pus problema unei remunerații (numai ție îți datorează străinii lucruri, tu lor nu), probabil nu ai pus-o nici în cazul Tomatei și te-a ajutat moca.

Uite cum e cu vizibilitatea pe articole.

Sunt articole pe teme fierbinți, care merg singure.

Sunt articole sponsorizate, pe care le faci să meargă, prin promovare plătită.

Și sunt articole nu foarte interesante (după un an de pandemie, toată lumea e sătuuulă de încă cineva care vrea mila internetului, și ți-o spun onest, astea merg cel mai prost), care mai sunt și neplătite.

Și dacă o să fac o sută de vizite cu acest text, va fi mult. Pentru că nu e nimic atractiv în subiect.

Nu-i mai face de cacao pe bloggerii care te ajută, că dacă ți se duce buhul de ingrată, nu te va ajuta nimeni.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Andrei says:

  Udemy.com au niște cursuri foarte mișto din multe domenii, alege un domeniu bine plătit și apucă-te de învățat și apoi aplică ce ai învățat, sunt și pe youtube foarte multe cursuri free.

 2. Lorena Lupu says:

  Și poți sta în casă.

 3. o ana says:

  mai sunt cursuri gratuite de calificare organizate de stat, in fiecare judet, nu sunt cele mai grozave dar iti dau o sansa de a iesi din casa, a comunica cu alti oameni si de a te intretine cat de cat, salariile au mai crescut in ultima vreme si pentru categoriile modeste.
  Nu iti fie rusine pentru dinti, acum poti da vina si pe covid ca ti-a fost teama de dentist, si vei rezolva cu timpul. La facultatea de stomatologie poti primi si tratament gratuit.

  As zice sa te rezumi in urmatoarele 2-3 luni la pregatirea „online” a pasilor totusi, ca ar fi greu pentru bunica ta sa te imbolnavesti acum. Era pe FB si un grup de suport al psihologilor pentru cazurile COVID si ofereau cateva sedinte gratuit. Terapie poti face online, iar daca ai trimiteri la medicul de familie > psihiatrie > psiholog poti face gratis.

  Fara rusine, multi oameni au avut vietile date peste cap in acest an si s-a mai dus din stigma de a merge la psiholg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: