Poşta redacţiei: Să nu mai fiu romantic???

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

“Poate ar trebui să fac ce-mi spun persoanele apropiate – să nu mai fiu atât de romantic şi sensibil, să nu mai regret că nu mai sunt cu una sau cu alta şi să fac sex cu cât mai multe. Un bărbat nu trebuie să aducă flori, scrisori de dragoste şi să îi facă mereu complimente iubitei lui, că este un exemplu negativ să fii romantic. Este ruşinos, nu?
X.

***

Dragă X.,

Nu romantismul în sine e problema. Ci, mai degrabă, faptul că oamenii ca tine îşi agaţă romantismul de oricine trece pe acolo, şi încep să insiste, şi să insiste, şi să insiste.

Pentru că cei ca tine vor foarte tare o prietenă. Şi atunci, trageţi de toată lumea, şi chestia asta tinde să sperie oamenii şi să-i facă să fugă de voi.

Ca să nu crezi că e o problemă exclusiv masculină, îţi voi da exemplul domnişoarei Y.  După care mi-am modelat eu jumătatea feminină din CF.

Ea îşi dorea un prieten la fel de mult cum vrei tu o prietenă, şi transmitea o energie lihnită şi vag psycho, care îi făcea pe bărbaţi să decreteze din start că e bună doar de două – trei numere. Dar ea credea, săraca de ea, că oferind cel mai bun sex şi fiind mereu disponibilă, o va lua vreunul de nevastă. Drept care, Facebook-ul ei arăta aşa.

Luni – Y – happy: Te yub tare de tot, yuby.

Marţi – Y – engaged. Yuby e the one. Selfie bot în bot.

Miercuri: Y – single. Toţi bărbaţii sunt porci.

Joi: Y – am un date în seara asta. O s-o cunosc pe yubirea vyeţii mele.

Vineri: Y – in love. Yubi mi-a tras-o toată noaptea.

Sâmbătă: Y (angry) Rasp la mesaje, măgarule, nu da cu seen după ce mi-a înţepenit falca de cât ţi-am supt-o!!!

E loialitatea faţă de un bărbat un lucru rău? E talentul de a o suge un lucru rău?

Nu în sine, exact ca romantismul tău.

Dar să sari de la 0 la 100 din primul moment e extrem de dubios, şi îi transmite interlocutorului că ai nişte issues mai profunde, care nu ţin de persoana lui sau ei.

Şi nu, a începe să dai mesaje de hookup – că sex nu vei face, te asigur eu, ci o să iei doar block şi injurii  – NU e o soluţie. Dacă era, manosfera ar fi fost şi azi a thing.

Şi atunci, ce funcţionează?

Nu căuta cu atâta disperare o prietenă. Nu te lihni şi nu face ca popcornul în cuptorul de microunde. Ia-o chill.

Împrieteneşte-te cu tine însuţi şi învaţă să te bucuri de singurătate. Clădeşte-ţi respectul faţă de propria persoană, încearcă să ajungi profesional într-un punct bun, iar în momentul în care nu mai emani energia aia disperată, de “când îmi găsesc şi eu pe cinevaaa că singurătatea suge ouă de cal”, o să apară femei atrase real de tine.

Complimentele sunt un lucru plăcut.

Dar într-un fel le dă un bărbat echilibrat, care vrea desigur să cunoască o fată drăguţă, dar nu îşi taie venele dacă a doua zi nu i se răspunde la telefon, şi în alt fel le dă cineva care investeşte o întâlnire casual cu În seara asta mă însor sau mor.

Şi da, poţi renunţa la flori. Cel puţin până o cunoşti suficient să îţi dai seama dacă vrea să primească flori in the first place.

Poate tipa e ca mine, iar eu DETEST să primesc flori. Trăiesc minimalist, nu am vaze în casă. Singura floare pe care m-ar emoţiona s-o primesc e Beauty Evening Rose de la Estee Lauder. OK, cu  Daisy Eau So Fresh de la Marc Jacobs pe un foarte apropiat loc doi.

So, în concluzie.

E romantismul un lucru rău? Sunt complimentele un lucru rău?

În sine, nu. Doar aplicate cu frenezie nesănătoasă, în cantităţi industriale şi fără un fundament real, par foarte fake şi foarte scary. Fetele pe care le iei aşa gândesc ca bărbaţii care se foloseau de domnişoara Y: “Nu e nimic real sau stabilit între noi, de ce naiba face aşa?”

Lasă relaţiile să se dezvolte pas cu pas şi vei ajunge la adevăratul romantism. Cel bazat pe comunicare şi stabilitate reală, nu pe disperarea unuia de a trage de celălalt.

Sper că ţi-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: