Chiar devin femeile invizibile după 40 de ani?

Ieri, o cititoare mi-a trimis mesaj. “Am văzut articolul ăsta la Cetin, cu femeile care devin invizibile după 40 de ani, şi m-am gândit la tine”.  De înţeles, e încă stare de urgenţă, lumea se plictiseşte şi caută să aţâţe bloggeri unii contra celorlalţi.

Image by Russell Clark from Pixabay

M-am dus pe link, şi situaţia nu e nici pe departe aşa de tragică şi de misogină cum mă aşteptam. E o secvenţă dintr-un film, cu scenarist şi regizor bărbaţi, desigur, în care o femeie de 40 şi ceva de ani se plânge că nu e remarcată de bărbaţi. Că îşi stabileşte un date, ajunge acolo, arată înnebunitor, poartă o rochie roşie de lingi ecranul, dar ăla intră, afirmă că nu vede nici o femeie şi pleacă.

Şi Cetin spune că nu e chiar aşa, şi că femeile devin invizibile când vor ele.

So, articolul nu e atât de degradant cum mă lăsa să înţeleg cititoarea, prin urmare, o să dezamăgesc că nu fac dramă degeaba.

*

Judecând după numărul mare de po**ăciuni cu MILF, cu femei trecute bine de 30 şi  chiar de 40, aş zice că adevărata femeie, pantera însetată de pwlă de dragul pwlii şi nu de nevoie de afecţiune, “toată lumea are un boyfriend, eu de ce nu?”, daddy issues şi promisiunea iubirii eterne devine VIZIBILĂ pe la 30 şi dispare pe la 50, după menopauză.

Dacă iei la întrebări fete de 20, foarte puţine sunt cu gigel din pasiune animalică reală, ci din motive ca: nu mă simt bine singură, cine o să aibă grijă de mine şi să mă încurajeze, de ce să fiu singura din gaşca  mea care nu are prieten, cine îmi plăteşte consumaţia la mall şi aşa mai departe.

Dacă iei la întrebări femei de 40, bine, nu cele care au născut n copii şi se chinuie să pună pâine pe masă, ci cele relaxate financiar, pentru că, după o glumă a lui Chris Rock, când nu sunt bani, mintea trimite un semnal vaginului; “Retragere. Nu avem treabă aici” – deci, dacă iei la întrebări femei de 40 de ani care stau bine cu banii, au avut grijă de ele şi se simt bine în corpul lor, îţi povestesc despre cum Marcel  e incredibil la pat, despre cum Dorel le-a fwtut de le-a lăsat late şi despre cum abia aşteaptă să se vadă cu Mirciulică, că mamă.

Fetele de 20 de ani atrag prin puritate, prin feţişoara lor nevinovată şi nevoia de a fi iubite. Femeile de 40 – cele care nu au devenit victimele societăţii sau ale unei căsătorii nasoale –  atrag pentru că exudă poftă de sex şi vor plăcere, nu negocieri lungi fără rost.

DECI, DA, FEMEILE MIŞTO DE 40 DE ANI SUNT ALE NAIBII DE VIZIBILE.

Luăm exemplul Mihaelei Rădulescu. Perioada ei de sexoşenie turbată a fost după de a trecut de 35, a pus mâna pe Elan şi a început să spargă şi banul şi ciocanul. Mihaela de dinainte era o fată cuminţică de provincie cu o capacitate de a-şi articula coerent ideile. Mihaela de până pe la 45 a fost poate cea mai chintesenţial arăgătoare femeie a României. Mult peste rivala ei A. Marin, care mereu mi-a dat senzaţia că mimează orgasme în pat din frică acută de singurătate.

Când eram eu copil, conceptul de MILF încă nu se inventase şi o femeie de 40 era considerată bătrână. Dar mă uitam la prietenele maică-mii. Alea din căsătorii bune, cu bărbaţi ok. Cum flirtau, şi glumeau, şi erau pline de erotism, şi se uitau bărbaţii la ele cu băluţa la gură.

*

Şi atunci, de unde vine mitul femeii invizibile?

E o minciună socială cu care femeile tinere sunt convinse să se mărite pentru că “după aia îmbătrâneşti şi numai are nimeni grijă de tine”.

Poanta: alea care puneau botul şi se măritau ajungeau biete remorci ale viselor altuia şi, ca atare, erau date la o parte la 40, în general cu doi – trei copii, când respectivul găsea pe una tânără şi frumoasă.

Alea care îşi vedeau de ambiţiile lor şi nu cădeau în capcana socială nu treceau prin uzura fizică şi morală a unei căsătorii nefericite şi, la 40, arătau excelent şi se şi distrau cum voiau ele. Şi dacă mai şi puneau un ban deoparte, erau mai bine asigurate decât surorile lor care şi-au plasat prost investiţia tinereţii.

*

Şi totuşi, când devine o femeie invizibilă?

Singurul răspuns: Când abandonează lupta.

Ce luptă?

Lupta cu gravitaţia.

Cât timp încă are energia aceea felină, captivantă, cât timp încă se îngrijeşte ca o femeie, se mişcă precum o femeie, se îmbracă precum o femeie şi îşi foloseşte miracolul inefabil al dominaţiei erotice CA O FEMEIE – va fi vizibilă la orice vârstă.

Iar dacă nu şi le-a descoperit – e invizibilă şi la 20 de ani.

So, de data asta sunt periculos de aproape de punctul de vedere al lui Cetin. Dar înlocuiesc “până când vrea” cu “până când poate”.

Cât timp motoraşul ăla interior secretă vibes de “fwte-mă”. Asta, din păcate, nu ţine de voinţă, ci de o formă de disponibilitate şi forţă interioară.

Deci, dragele tatii, nu vă temeţi de vârstă. Anii sunt simple numere. Temeţi-vă de plafonare şi de încremenire în proiect.

Sper că v-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Ana says:

  Un articol foarte mișto, și da…cunosc multe fete de 20 și ceva de ani care se poarta că niște tanti, și toate sunt legate de cate un Gigel de frica singurătății. Trist dar adevărat, femeia nu are voie sa fie femeie în societatea românească, fie e mama fie curva!

 2. muistă ordinară nepocnită peste bot la timp says:

  Sunt o nebună obsedată care nu pricepe că nu poate da ordine în absența unui onorariu și insist să fac circ unor oameni care nu-mi datorează nimic.

  • Lorena Lupu says:

   Here, fixed it. Recapitulăm ce ziceam pe Facebook.
   a) Îți ții delirul pentru PSIHIATRUL PLĂTIT. Inclusiv delirul despre viața PRESUPUSĂ a altcuiva.
   b) Eu NU îți datorez nimic, prin urmare, NU primesc ordine de la tine.

   Și c: pot să-ți dau block și aici, dacă intenționezi să-mi confiști mai mult timp NEREMUNERAT cu delirul tău de vacă misecuvenistă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: