Poşta redacţiei: Şi eu am doi iubiţi

Take the Lead Movie Still New Line Cinema
 1. Periodic, arătăm iubire cititorului nostru. De când cu pandemia, cititorul nostru ne scrie zilnic şi îi arătăm exces de iubire. Dar, cum rubrica Poşta redacţiei are nenumăraţi fani, nu ne supărăm. Scrieţi-mi în continuare problemele voastre pe birou@lorenalupu.com (fără “să nu publici pe blog”( şi eu vă răspund într-un articol anonim cu idei, sugestii, păreri.

Misiva de azi zice aşa:

Dragă Lorena, 

Ţi-a scris o fată care avea doi iubiţi că vrea obligatoriu să aleagă, mi-a plăcut răspunsul tău şi am hotărât să-ţi scriu şi eu. 

Am 22 de ani, sunt studentă, sunt foarte frumuşică. Nu mă laud, îţi spun doar cum stă treaba. Am un cont pe un site de sugar dating, de unde am cunoscut un tip matur, căsătorit, cu care am o relaţie foarte ok, cu susţinere financiară foarte generoasă, ce-mi acoperă costurile vieţii de studentă, distracţiile, orice îmi doresc. 

Din facultate am cunoscut un alt băiat, cu doi ani mai mare, care mă place foarte mult pentru felul meu de a fi, ieşim împreună peste tot şi ne simţim foarte bine împreună, dar el nu prea are bani. Are un job part-time, dar nu are de unde să cheltuiască ca primul şi nici nu mă aştept. 

Mie îmi super convine viaţa mea aşa cum e acum. Îmi place şi varietatea sexuală pe care o am cu cei doi iubiţi ai mei şi mă simt perfect satisfăcută. 

Problema e că în ultima vreme tipul de la facultate vrea neapărat să fiu numai cu el, să avem exclusivitate. Eu îl plac mult, dar nu atât de mult încât să pierd banii de la sugar daddy. 

Cum să fac să renunţe la ideea de exclusivitate şi să fim ca până acum? 

Te pup şi felicitări pentru tot ce faci, 

X.

***

Dragă X,

E foarte complicat când cuiva îi intră în cap că vrea exclusivitate cu tine. Probabil că urmează etalări de orgolii, şantaj emoţional, “te spun lu’ mă-ta că faci sugar dating”, cold treatment şi alte manevre din arsenalul boyfriendului nedreptăţit.

Cred că în această situaţie, tensiunea emoţională e prea mare să poţi prevedea un final clar şi uşor de anticipat, pentru că, în funcţie de temperamentul şi personalitatea băiatului, poate merge în multiple moduri.

Eu, să fiu în locul tău, aş încerca într-o primă fază discuţia de adulţi: “Îmi pare rău, am nevoie de susţinerea financiară a lui Cutărescu, nu pot renunţa acum la ea, iar dacă pentru tine e inacceptabil, eşti liber să iei ce decizie vrei şi o voi respecta”. Sigur, dacă el e foarte imatur şi self-centered, o să-i sune a “mi se rupe pl de tine”, dar e un risc pe care trebuie să-l înfrunţi.

Scuză-mi o mică răutate, dar nu mă pot abţine să nu o scriu: Dacă pxla a fost bună, acum trebuie să te descurci şi cu restul de celule ataşat de ea. (Mamăă, ce crize de isterie de la bărbătuşi angoasaţi o să-mi vină acum în rubrica de comentarii, lol.)

Dacă decide să plece, respecţi asta. În fond, e dreptul lui să viseze la o iubită numai a lui, iar dacă tu nu poţi fi acea femeie din varii motive, let him find the one. Dacă decide să rămână, bafta şi şpaga ta. Dar poţi obţine asta numai prin comunicare straightforward.

Ce nu îţi recomand să faci e să începi să minţi, să împaci şi capra şi varza. Minţitul e daraveră complicată, pentru că trebuie să ţii minte ce ai minţit data trecută şi să brodezi peste, că altfel începe să se vadă cusătura cu aţă albă, şi tot ce obţii e neîncredere şi frustrare.

Nu poţi oferi acum exclusivitate? Nu promite nimic de genul, nici pentru acum, nici pentru luna viitoare, nici pentru “de cum rezolvăm cu taxa pe semestrul ăsta”. Fii onestă legat de beneficiile care te ţin în situaţie, şi dacă omul primește argumente să-ţi înţeleagă situaţia, poate că o ia cum este. Sau poate nu, dar tu măcar ai încercat.

Distractiv oricum că ăsta vrea relaţie stabilă cu o sugar baby, dar dacă nimerea vreo amorezată care să-i facă toate poftele şi să-l caute la ouţe, se dădea indisponibil emoţional. 😀

Sper că ţi-am fost măcar puţin utilă,

Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

 1. Iulian says:

  “Dreptul lui să viseze la o iubită numai a lui” – că trebuie să fii un adormit ca să crezi că poți avea așa ceva, nu? 🤣
  Mai târziu tipa se trezește că vrea ”un bărbat adevărat”.

  • Lorena Lupu says:

   Parte din alfabetizare presupune să poți desprinde ideea principală din propoziție așa cum e ea intenționată. Ce am scris eu acolo se înțelege. Mai mult creier și mai puține frustrări de nefutut la cititor și suntem ok.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: