Povestea primului emo

Stau şi mă uit la bloguri de adolescenţi, pe care mi le tot recomandă wordpressul. Cuvântează stângaci, bănănăie ridicol, înjgheabă ilar cuvinte care să li se pară lor că sună bine sau trădează mecanisme de gândire de un umor delirant. E uşor să faci mişto de ei. Eu însămi am dat link spre câteva bloguri penibile, de altele am făcut mişto în privat:

aritsch: am mai gasit un blog superb
aritsch: l-am citit cap-coada
lorena lupu: da sa vaaaaaaaaaaad 😯 😯 😯
aritsch: https://cirsteaflorin.wordpress.com/2010/07/28/la-multi-ani-scumpa-mea-anyta/
lorena lupu: anyta cu y? 😆
aritsch: da, da
aritsch: un citat absolut bestial
aritsch: m-a facut praf cand l-am citit
aritsch: era el trist
aritsch: si zice
aritsch: STAM ASEARA IN PAT SI IN LOC SA MA UIT LA MECI PLINGEAM.
lorena lupu: :))))))))))))))))))
aritsch: nu?
aritsch: 😛
aritsch: sau
aritsch: NU CREDEAM CA POT LUA ATITEA PALME DE LA O FATA (CU ACORDU MEU)
lorena lupu: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Întâi, am zis să facem un mişto vitriolant de acest blog. Apoi ne-am răzgândit: ce, noi n-am fost adolescenţi? Nu am fost oare îngrozitor de penibili şi demni de toată jena? Nu îmi amintesc de nici un teen din jurul meu care să ştie cum să se poarte, care să ştie cum să vorbească, să ştie cum să ceară sau să ştie cum să dea. Mă includ şi pe mine în această afirmaţie.

Uite mostră de ridicol şi de clişeu: Ascultam heavy metal, mă machiam cu negru (mai mai să înfiinţez Asociaţia “Mai mult negru”), citeam texte deprimante şi fantasy-uri gotice şi aveam şi o plăcere secretă, din ce în ce mai redundantă într-o vreme. Când nu mă vedea nimeni, îmi făceam singură răni cu lama. Răni superficiale, numai cât să văd un pic de sânge curgând. Pe atunci, chestia asta îmi dădea o stare vecină cu beţia, un flux de plăcere imposibil de descris. Îmi plăcea sângele, gustul şi mirosul lui, până şi modul în care se coagula. Emo, nu-i aşa? Dar pe atunci nimeni nu era emo. Am fost prima emo atestată documentar. 😀 În mintea mea imatură, gestul ăla tâmpit echivala cu explorarea limitelor.

Noroc că nu m-a surprins nimeni. M-am lăsat de obiceiul ăsta abia după ce am intrat la Teatru, am făcut câteva improvizaţii cu tăieri şi mi s-a explicat că gestul nu are nici profunzimea, nici expresivitatea şi nici relevanţa pe care i le atribuia subconştientul meu. Apoi, m-am tratat singură în modul cel mai eficient: am făcut-o în oglindă. Apoi am izbucnit în râs: eram cea mai “lame” privelişte cu putinţă. Şi am scăpat de o obsesie. Aşa puteţi scăpa şi voi de ale voastre. Uitaţi-vă mult în oglindă. Dar nu pentru a vă admira. Uitaţi-vă lucid, rece, ca nişte negustori pe piaţa de sclavi: voi, să aveţi capitalul necesar cumpărării unor sclavi, v-aţi cumpăra pe voi înşivă?

Revenind: nu pot să vă spun cât de stânjenitoare sunt textele pe care le scriam atunci. Dacă le-aş vedea publicate pe undeva, m-aş băga cu capul în pământ, ca struţul. Aşa cum nu exclud ca la 50 de ani să mă bag cu capul în pământ citind ce scriu acum. “Rondo Capriccioso” deja mi se pare o limonadă greţoasă – cine dracu’ o fi scris cartea aia şi ce băşini avea în cap? – primele mele reportaje de acum câţiva ani mi se par de o haioşenie forţată, ca un număr de stand-up al unui timid. Slavă Domnului că multe dintre ele nu-s pe net.

Nu există talent nativ. Există continuă formare şi maturizare. Există experiment, eşec, ruşine, pumni în propriul nas (poate o formă mai subtilă de a te răni singur :P), ambiţie şi restart. Ceea ce vă doresc şi vouă, dragi adolescenţi de toate vârstele.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Victor says:

  Ha! Io uneori sunt penibil şi-acum, la treij’de ani. Şi plin de clişee. Altele dar tot clişee. Şi poate şi tu eşti. Zic poate, nu ştiu, nu am recunoscut nici unul. Dar cred că fiecare etapă are clişeele şi penibilităţile lui, pe care mai greu le recunoaştem în timp ce parcurgem etapele respective. Eu cred că o să mă prăpădesc de râs peste vreo 10 ani când o să citesc toate dejecţiile pe care le-am lăsat de-a lungul şi de-a latul blogoseferei. Dacă ‘or mai fi.
  Două exemple: 1. deja am numărat vreo trei clişee numai în comentariul ăsta.
  2. La tine ninge pe blog. Şi la mine (eu am chiar şi colinde). Şi la alţi 10 bloggeri din cei 20 pe care-i urmăresc. Nu-i aşa că-i original? Singura chestie care pe tine te mai salvează şi pe mine mă face regele chiciului e că la tine ninge pe alb iar la mine pe negru. 😀

 2. thecreatrix says:

  lorena, ai fost proto-emo. adică before emo. 🙂

 3. Lorena Lupu says:

  victor îşi face mea culpa iar thecreatrix crede că nu cunosc prefixul “proto”. dulce-dulce. 😛

  • Victor says:

   Nu-mi fac, fată, mea culpa. Ar însemna să mă căiesc. Dar eu nu mă căiesc. Doar încerc să mă îmbunătăţesc. Unde nu se văd îmbunătăţiri, deşi recunosc defectele înseamnă că aşa-mi place mie de mine: cu defectele respective. Dar mă aşteptam să mă contrazici mai vehement, în stilu-ţi caracteristic. Aş zice că sunt puţin dezamăgit dacă nu te-aş cunoaşte suficient (dpdv blogăristic) să ştiu că ţie nu-ţi plac decât provocările mari consumatoare de litiu.
   Zi-mi, te rog, e vreo posibilitate să obţin cărţile tale şi în străinătate? Că începi să mă intrigi şi recunosc ruşinat că nu am citit nimic din ceea ce ai scris.

 4. thecreatrix says:

  doamne fereste, nu intentionam sa spun aia. 🙂

  eu sunt cea care a aflat recent. recunosc 🙁

 5. coramica says:

  Eu inca mai pastrez jurnalele de pe la 18 ani si imi vine sa rad cand vad ce copil eram. Mi-a placut expresia “adolescenti de toate varstele”. Uneori ne simtim adolescenti…si e al naibii de placut.

 6. Bonfires says:

  Nu-mi dau seama daca fraza cu talentul nativ ai zis-o pe bune si daca te referi la vreun talent anume. Nu cred insa sa existe domeniu in care sa se aplice ceea ce ai spus. Despre simtul rusinii pe care l-ai descris, e oarecum o normalitate, dar face parte din culoarul pregatirii, ca sa zic asa. Talentul e talent si e bine sa se imbine, insa…sa nu-l excludem. Desigur, e doar o parere.
  Despre scris, ce pot sa spun? E bine ca unii mai fac asta, ca nivel de exercitiu e ok. Dar de fiecare data exista riscul de a cadea in penibil, pentru ca sunt aceleasi fraze regurgitate ale unor domni talentati carora le-au cazut dumicati din gura…si altii le-au rescris fara pic de talent (comparativ cu originalele). Parerea mea e ca nu prea mai sunt lucruri de descoperit. Un domn literat, filosof, povestitor, sau cum vrei sa-i spui, s-ar uita stramb daca cineva si-ar da ochii peste cap de placere la caracterul lui si l-ar indemna sa scrie.
  Ca sa fii povestitor, filosof, etc, iti trebuie talent si pertinenta. Talentul e valabil si in arta si cam peste tot, iar scrisul nu e dintr-un univers la care sa nu se aplice treaba asta cu talentul.
  Ce ai scris tu, e ca si cum ai merge pe ideea ca oricine poate deveni scriitor (si nu numai) daca isi doreste sa faca asta, si ca daca ar avea mediu, ar avea practic toate conditiile.
  Dar, daca gena lucreaza independent de mediu, din pacate mediul nu lucreaza independent de gena. Vroiam sa-ti spun de fapt ca premisa ta e gresita.

 7. Bonfires says:

  Argumentatia mea in ceea ce te priveste, ca receptor, oricum are premise de inutilitate. Cobor, cu buna intentie, stacheta unei comunicari, si iti spun pe inteles(sper) un singur lucru: daca esti singura care ai descoperit ca talentul poate fi ancorat intr-o scalvie a muncii, te rog sa crezi ca se gaseau pana acum oameni care sa creeze microclimate formative pentru a-l multiplica pe leonardo da vinci, mozart, goethe, schiller. Daca stii vreun astfel de climat in care poti multiplica esentele creative ale planetei, nu mai lasa omenirea sa mai astepte inca o mie de ani pentru e forma un Enstein. Daca crezi ca varsta iti poate argumenta o “istorie” viitoare reformata, te situezi intr-o zona in care adolescenta, poate chiar si a mea, te-ar putea trece fara nici o resemnare in neant. Maturizeaza-te, chiar daca mult mai tarziu. Incearca.

 8. Bonfires says:

  Nici nu ma asteptam la alt raspuns din partea ta. O zi frumoasa iti doresc. 🙂

 9. Bonfires says:

  Vroiam sa-ti mai spun, ca nu am asa liniste 🙂 ca prin atitudinea asta arunci specia in derizoriu. Un fel de doi incarca, doi descarca, daca tot ai pomenit de scalvie.
  Sa stii ca nu prea conteaza ce facultate ai absolvit, stiinta nucleara, teatru, matematici speciale, limbi straine… Multora, observ, le lipseste stiinta lumii. Multa jale pe pamant, observ.
  Nu cred ca mai am nimic acum sa spun. E oricum subiect greu, cred ca si pentru mine, o biata adolescenta fara repere, dar cand ma uit asa in jur, mila simt fata de nefericirea pe pamant…
  E degeaba…

 10. Bonfires says:

  Daca nu ai putut sa ai nici un fel de comentariu la argumentatia mea suficient de ingaduitoare, cu un primitivism pe care l-am mai vazut, raspunzi numai printr-o secretie veninos salivara. Hai ca iti mai spun un lucru: putem fi atacati cel putin doua motive. 1) din prea multa prostie, si aici imi fac si eu mea culpa, si 2) pentru ca nu putem atinge statura unui dat. Tu te afli in situatia in care reactionezi cel putin din primul motiv.
  Tinand cont de o repartitie care deja a intrat in folclor, la cat de proasta esti, normal ar fi fost sa fii frumoasa. Cu scuze, o adolescenta provocata.

 11. garcea says:

  Cine ma, Adina? Hai ma, ca io n´am vazut pe nimeni sa faca vreodata mishto da ea …

 12. coramica says:

  Lorena, spui ca talentul nu e nativ. Intreb si eu atunci cum exista persoane cu 4 clase care stiu inventa povesti formidabile sau care au o adevarata filosofie de viata?

 13. Adina says:

  Ma amuza ca te-am adus in pozitia submisiva de a nu-mi mai aproba comentariile. Asta spune multe despre tine. Ce ai facut? Nu ai gasit inca modalitate sa-mi raspunzi?
  Bambino… p

  • Lorena Lupu says:

   Hai să îţi dau primitivism, penibilo:

   1. oamenii mai şi muncesc, nu stau toată ziua cu ochii beliţi la comentarii.
   2. ideea de bază a acestui articol era că şi retarzii ca tine, de care râde tot internetul, chiar şi ostap bender, au dreptul la o şansă, în ideea că într-o zi le vine mintea la cap.

   ca dovadă că eşti o proastă făcută grămadă, tu nu ai citit articolul da capo al fine, ci te-ai legat de un paragraf. Da, imbecila dracului proastă şi incoerentă, e nevoie de talent nativ, dar dacă nu-l laşi să se decanteze şi fuţi omul în gură direct, nu îi dai nici o şansă. Tu însă chiar nu meriţi nici una, fiind sinistru de proastă. Eşti satisfăcută, dobitoaco?

   • Lorena Lupu says:

    Şi încă o chestie: dacă te găseşte acum un nou val de diaree verbală şi nu-ţi găseşti comentariile aprobate decât peste două ore, nu va fi pentru că m-am speriat de bezna din creierul tău, ci pentru că am de lucru pe teren. Asta doar aşa, să nu te mai dai cu pizda de pământ că eşti cenzurată.

   • Laurentiu says:

    Pizdele sunt ca pasaricile: acasa-vrabii, afara-pauni, intre patru ochi-porumbite si, cateodata, corbi ce-si scot ochii.

   • Laurentiu says:

    @inger ingerasul meu

    fie ca cea cu tatele mai mari sa castige !

 14. coramica says:

  Foarte urat ca ma faci retarda…de fapt, ce ma mai mir? Am crezut ca pot comenta un post serios, dar vad ca fara jigniri nu se poate aici. Nu stiu ce ai cu Adina, dar pe mine nici nu ma cunosti.Nici eu, asa ca de ce m-ar jigni…o umbra? Ramas bun, distreaza-te mai departe cu amicii tai vulgari, prefer sa raman retarda, daca tu spui asa, decat sa fiu dadatoare de vomitive. Brrr!!!!!!!!!!!!!

  • Lorena Lupu says:

   nu eu te fac retardă, mama natură te-a făcut aşa, nedându-ţi capacitatea de a extrage ideea principală a unui text. în cazul tău nu mai vorbim nici de evoluţie, că la 40 de ani e mult prea târziu.

 15. Victor says:

  Tipa asta, Bonfires, e pe bune?

 16. Bonfires says:

  Vulgaritatea ta o sorbi din acelasi chimism, din acelasi dat pe care nu il intelegi, din care este conceputa premisa prostitutiei tale. Vei spala vase pana vei crapa, intr-un diletantism imbecil, si nu te vei putea hrani decat cu tristetea primitiva a existentei tale. Nu ai avut sansa pe lumea asta. Regret, te puteai naste altfel, iar acel proces de formare pe care il sustii ca poate veni din autoinstructie, la tine oricum ar fi fost ineficient. Vei fi rapusa intr-o ultima sclipire a autoevaluarii pe care nu sunt sigura ca o posezi, de conditia jalnica in care ai avut nefericirea sa te nasti.

  Sincer, ma incearca un sentiment de compasiune, aproape ca te iert, si orice demers in a prelungi acest dialog iti va face rau.
  Nu intentionez, ai vazut, sa iti raspund cu aceeasi vulgaritate, nu vei intelege niciodata ca vei muri inutil inainte de a te naste.

  P.S. Omu` ala de la Cluj mie imi face impresia, chiar adolescentina, ca este un observator pertinent al nimicului.

  • Lorena Lupu says:

   după cum spuneam, eşti o proastă incoerentă. mori în chinuri.

   • Bonfires says:

    Haide mai, linisteste-te, ca mi-am dat seama ca nu poti. Fac si eu niste exercitii dialectice pe aici. Mentionez ca am terminat arhitectura si nu am publicat nici o carte. Si nici nu cred ca e nevoie. Si am asa o stare de liniste si de ingaduinta in ceea ce te priveste. Daca pana acum te-am considerat o fiinta citita(cu oarecare retineri, pentru ca citeala nu compenseaza datul nativ), acum nu mai am nici un dubiu. Pur si simplu nu poti. Nu ca nu poti raspunde la comentarii, din cate vad, ci nu poti, punct. Uita-te si tu asa la comentarii, si vezi cam in ce stil s-a scris pana acum… desi cred ca te-ai uitat… hai, ca zambesc, inainte sa-mi pun latzu de gat, in chinuri.

    • Lorena Lupu says:

     ai terminat cu cotcodăceala fără sens?

    • Bonfires says:

     da, si acum doar ma amuz. nu vezi ca am inceput sa scriu mai pe intelesul tau? 🙂

     • Lorena Lupu says:

      Văd că adori să fii înjurată şi umilită, ba chiar o ceri. ia du-te tu frumos pe rospanking.blogspot.com, acolo sunt nişte băieţi care îţi pot satisface plăcerea într-un mod plăcut şi pentru ei. eu prefer să discut cu oameni inteligenţi.

    • Bonfires says:

     N-ai scris nimic deosebit sau diferit, de cand cu exercitiile mele dialectice, ca fata culta ce te pretinzi. Ceea ce chiar ma face sa-ti marturisesc, fara vreo urma de indoiala, ca sarguinta de a inmagazina informatie nu compenseaza cu nimic datul nativ. Daca vrei, esti semi-intelectuala, ilogica, si, o adolescenta matura doar in varsta.

    • Lorena Lupu says:

     pizdă cretină, impertinentă şi proastă, bătaia de câmpi fără sens, fără cap şi fără coadă e “exerciţiu dialectic” doar în creierul tău mâncat de muia virtuală pe care ţi-o dă lumea pe unde apari.

     vizavi de obiecţiile tale, ţi-am răspuns aici

     “ca dovadă că eşti o proastă făcută grămadă, tu nu ai citit articolul da capo al fine, ci te-ai legat de un paragraf. Da, imbecila dracului proastă şi incoerentă, e nevoie de talent nativ, dar dacă nu-l laşi să se decanteze şi fuţi omul în gură direct, nu îi dai nici o şansă.”

     La văicărelile ulterioare, ţi-am răspuns cu un călduros “sugi pula de proastă”. ce altceva mai vrei?

    • Bonfires says:

     Si ti-am sugerat in mod…greu de inteles de catre tine, vad… ca acolo unde nu poti ajunge, borasti vulgaritati.
     Evit sa iti raspund in acelasi mod, pentru ca te-ai nascut degeaba. Evident ca e foarte usor sa dai mui peste bot. Ia ia tu pixul si scrie… ce vrei tu. Lasa blogul unde nu faci altceva decat sa-ti traiesti trista-ti existenta.
     Un pix e 2 lei, hartia e din copacii patriei. Scrie asa, poate esti mai inspirata. Desi, am o retinere chiar si asa. 🙂

     O pizda proasta cu responsabilitate, semnez.

     • Lorena Lupu says:

      a, asta e deja poezia-clişeu pe care o debitezi peste tot unde îţi spun oamenii că ai depăşit de mult stadiul penibilului şi te îndrepţi glorios spre titlul de “handicapata naţiunii”

      e atât de greu să înţelegi că eşti prea dureros de proastă să dai verdicte asupra altora? că nu ai instrumentarul analitic necesar? că în căpşorul tău de găină confuză ideile se ciocnesc unele de altele ca maşinuţele într-un parc de joacă pentru copii? că în loc să cotcodăceşti ar trebui să stai în banca ta şi să înveţi cum se construieşte un text care să spună ceva altor oameni? e atât de greu să vezi cât de jenant de inadvertentă eşti? vorba tuturor: sigur eşti pe bune sau eşti invenţia cuiva? răspunsul meu: prea multă incoerenţă ca să fii inventată. Nici un om inteligent nu poate interpreta atât de autentic rolul de orătanie stătută-n soare.

      Iar de citit am citit mai mult decât ultimele trei generaţii din familia ta de retarzi la un loc. pentru început, orătanie: există psihologie şi dincolo de manualul de a zecea, ştiu că îţi spun noutăţi.

      ah, şi tot te lăudai că te duci în pizda mă-tii. păi du-te o dată în pizda mă-tii că mai am de lucru şi mă ţii de vorbă aiurea. vită proastă.

      Şi încă o chestie: dat fiind că ultimele tale comenturi nu spun nimic nou, decât drama gâştei care neagă că este gâscă, iar eu ţi-am explicat ce e de explicat, refuz să public alte zece comenturi ale tale pe tema “oh, eu nu sunt o gâscă”. ba da, eşti o gâscă. iar eu am de lucru, nu mai fut timp aiurea cu tine. asta doar aşa, să ştii de ce o să îţi şterg restul retarzeniilor. că altminteri, oamenii fără ocupaţie ca tine sunt de neoprit.

    • Bonfires says:

     Am citit si textul, si chiar daca nu l-as fi citit, paragraful final e jenant de imbecil.
     Ai vrea sa-ti sugerez un marsh la un curs de genetica, sau sa te intreb daca ai citit macar doua randuri de prin psihologia de a 10-a? Ca sa nu mai vorbim de morala genetica. Stiu, e usor sa inlaturi ce nu-ti prieste pe structura nativa si sa citesti numai povesti cu clovni. Nu-ti zic nici mars, din mila, ci te invit, plina de intelegere, la citeala.
     Nu esti nici talentata, nici logica.
     Cu multa ingaduinta las acest ultim comentariu, lasandu-te sa arunzi in vanul internautic pulile. Poate s-o deschide vreodata vreo florarie si pe net.

 17. filotas says:

  bineinteles ca exista talent nativ…bineinteles ca exista in acelasi timp si evolutie, trial and error, progres…si asta in orice domeniu…
  …dar fara talent nu poti ajunge la apogeu, la desavarsire, oricata vointa ai avea, oricat ai munci si te-ai screme…uite un exemplu banal, fotbalul: poti sa faci pe dracu in patru, poti sa fii cel mai muncitor om din lume, daca nu ai tehnica (care e 100% talent) este imposibil sa ajungi in varf…
  …si la scris, asisderea; unul se chinuie de dimineata pana seara autoiluzionandu-se ca e scriitor, in timp ce altul, cu o cu totul alta meserie, fara nici un fel de efort, produce scrieri de o valoare mult mai insemnata…
  c-asa-i in tenis:)
  apropo: Federer vs Nadal (talent vs abnegatie)

  • Lorena Lupu says:

   tu parcă te lăudai că ai treabă în altă parte şi nu-ţi mai verşi clişeele de diletant pe aici. ai dat chix cu treaba în altă parte sau ce se întâmplă?

   • filotas says:

    am, am, dupa cum poti observa:)…treaba imi merge de minune, calatoresc mult…dar vad ca te-ai facut rea de tot, acum te certi si cu lingusitorii (coramica, bonfires etc etc:) )

 18. bogdan says:

  Băi,știu ce înseamnă adolescența din ziua de azi. Parcă pe vremea lui Odi lucrurile erau mai simple. În liceu, taică-meu, ofițer în trupe speciale, mă punea să suflu ca să vadă dacă nu am fumat. Odată, printr-a XI-a sau a XII-a, băusem și fumasem la greu, când am ajuns în hol a apărut taică-meu care m-a pus să suflu, pentru control. Am suflat și mare mi-a fost mirarea când l-am auzit pe ăl bătrânul zicând: ”Bravo, nu ai fumat și nici nu ai băut!”. Mi-am dat sema că și bătrânul băuse, am aflat apoi că tocmai venise de la un chef. La Caragiale, în liceu, era viață mișto, chiuleam cu toții în grup și mergeam la bere la crâșmele din zona Aviatorilor.

  Apoi, la 19 ani am scăpat de grijile adolescenței pentru 16 luni, că m-au luat ăia în armată. Când eram ”biban”, la început, aveam un coleg de armată, un băiat frumos, brunet, din Sibiu. Acela era printre puținii (3-4), din compania noastră de vreo 50 de inși, care aveau o experiență mai deosebită cu fetele. Avea o gagică, cu care și stătuse înainte de armată, care lucra la serele din Codlea, Delia, subțirică, blondă, drăguță foc, gingașă, și-au tras-o la corpul de gardă. E, tipa l-a părăsit pentru un inginer de la sere și omul a intrat într-o stare semicatatonică. Avea privirea fixă și te așteptai la un moment dat să sară, să apuce o armă și să-și tragă un glonț în meclă. Eu și cu încă doi făceam permanent de gardă lângă el ca să nu o ia razna după cum spuneam mai sus. Nasol a fost că în primele patru luni nici nu puteam pleca acasă. I-a trecut după un timp. Asta era grija mea atunci, la 19 ani. După prima toamnă, prima iarnă și prima primăvară, m-am îndrăgostit în vară de o olteancă hazoasă de 17 ani din Craiova, care venise în vacanța de vară la unchiul și mătușa ei din București, care stăteau lângă mine, pe Dorobanți. Trăiam numai pentru permisiile care le luam la trei săptămâni ca să mă întâlnesc cu olteanca și să ne pupăm.

 19. zulu says:

  trecand peste chetfaitu’ din comentarii si peste ghilimelele(corecte din cel putin 2 pcte de vedere) anexate lu’ lame, textul e interesant prin comparatie cu felul in care imi exploram eu propriile limite “baiet fiind”.
  P.S. pt cei care nu au oglinda sau cei care nu au instructiunile de folosire ale oglinzii va recomand(din folclorul altora mai samani decat mine si decat patroana blogului) ayahuasca(adica un fel de bunica tuturor ierburilor psihoactive)

 20. coramica says:

  Atunci, stimata domnisoara sau doamna sau cum sunteti, ma scuzati ca nu ma incadrez cerintelor dvs, Eu urmaresc blogul unei scriitoare adevarate, Ruxandra Cesereanu, unde fiecare comentator e respectat. Dumneavoastra ce faceti? Va certati cu toti cei care nu sunt de acord cu ideile exprimate, vorbesti vulgar si cam atat.Ce sa zic, azi-maine isi face si sexi braileanca blog si va scrie la fel de “placut”. O seara buna va doresc! Si cu asta, banati-ma, ca mie(va citez) mi se falfaie glorios si(e de la mine) ma doare la 2 metri in spate.

  • Lorena Lupu says:

   Urmăreşte ce vrei tu şi târâie-ţi clişeele retarde în altă direcţie. Iar ca să nu începi şi să te lauzi că te cari dracu’ timp de 15 comenturi văicăreţe de precupeaţă proastă, îţi garantez că şterg tot ce mai postezi sub acest comentariu. Am dracu’ de lucru, ce nu vă e clar?

   ah, şi pentru mitocănia de a mă compara cu brăileanca: sugi toate pulile de ţigani din târgu mureş, scroafă bătrână, urâtă, grasă şi plicticoasă!

 21. creca says:

  creca aici exagerezi

 22. morbo says:

  da’ faceti-va ”handicapate”, nu ”retarde”, ce atata corectitudine politica.

 23. Amenth says:

  Nu am citit comentariile pana la capat pentru ca nu am rabdare. Vreau doar sa mentionez ceva in legatura cu talentul ala nativ si Einstein sau de cine mai zicea Adina. “Geniile” se deosebesc prin pasiune si dedicare, nu talent nativ. Sunt oameni din aia care dorm 5 ore pe zi si 19 ore le dedica pasiunii lor, care nu concep sa faca altceva, care nu pot vorbi despre altceva. Persoane destul de enervante de obicei. Cunosc o asemenea persoana, nu e un geniu in adevaratul sens al cuvantului, dar face ceva asemanator. Si daca nu am reusit sa fiu mai coerenta decat Adina (cel putin), imi cer scuze, vorbeste si berea, nu doar eu.

  • Lorena Lupu says:

   ba ai fost fabulos de coerentă şi ai zis-o mai bine decât am zis-o eu. bravo.

   • aritsch says:

    Nenea asta a zis-o cel mai bine: “Nothing in this world can take the place of persistence. Talent will not; nothing is more common than unsuccessful people with talent. Genius will not; unrewarded genius is almost a proverb. Education will not; the world is full of educated derelicts. Persistence and determination alone are omnipotent. The slogan “press on” has solved and always will solve the problems of the human race” – Calvin Coolidge

 24. Ma lorena nu tu esti fata proasta, mi-a placut postul si abordarea. Din nefericire s-a strans multa zmenga pe aici si polueaza aiurea atmosfera.

 25. nedormitul says:

  bă! pe cîrstea florin, pe palconi valentin, pe anyta și pe fabiana stroe să mi-i lăsați în pace. și pe zoso. şi pe irina corduneanu!!! sînt jucăriile mele! nesimțiților!

 26. nedormitul says:

  :))))))))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: