Când îţi vorbesc murdar

Tu, cel sau cea care citeşti aceste rânduri, eşti un mic infractor(oare). Oare? Da, eşti, nu te mai eschiva, ştii că minţi mai des decât respiri şi mai şi furi când crezi că nu te vede nimeni. Aşa ai şi ajuns în posesia acestui bilet, pe care eu l-am ascuns exact unde ştiam că o să cotrobăi. Pentru că mesajele pe care ai impresia că le găseşti accidental, mesajele care-ţi pică din senin, cele pe care nu le ai prevăzute în agendă sunt cele mai de impact. Un deus ex machina a fost întotdeauna mai apreciat de gloata avidă după reţete şi clişee, decât un sfârşit deschis, care să facă spectatorii să murmure nemulţumiţi: CE PULA MEA A VRUT SĂ ZICĂ CU ASTA.

Aşadar, mic infractor, oare, oare? – eşti prins/ă în flagrant delict, mă scotoceşti, mă spionezi, crezi că nu te vede nimeni, crezi că poţi strivi anonim corola de minuni a căcaturilor mele insignifiante şi fără rost, crezi. Cum e să pun reflectorul pe tine, javră mică şi meschină? Cum e să te arăt lumii aşa cum eşti, să te pun faţă în faţă cu tine, cel / cea de dincolo de paravan? Ce speri să găseşti, altceva decât am eu de pus pe tavă? Ce speri să obţii, să înhaţi, să bagi în buzunare şi să fugi? De ce mi te insinuezi în spaţiul intim, în micile mele tabu-uri şi totemuri, de ce îţi laşi amprente, frânturi de epidermă, stropi imperceptibili de transpiraţie şi miros personal într-un loc în care se presupune că numai eu ar trebui să am acces? De ce nu-mi ceri bani, de ce nu îmi ceri ţigări, de ce nu îmi ceri brichetă, transfer de credit, şerveţele, ruj roşu ca sângele, buletin de identitate. Identitate? Îmi pare rău, identitate nu pot să-ţi dau. Că n-am nici eu, şi chiar dacă aş avea, sigur nu aş ţine-o în poşetă.

Şi acum, ce voi face cu tine? Am multe pedepse în minte, care mai de care mai crâncenă şi mai necruţătoare, dar ţi-o rezerv pe cea mai drastică şi cea mai imprevizibilă dintre toate: propria ta conştiinţă. Dacă mai cotrobăi puţin la stânga – mai la stânga, sărăcie! – aşa, acolo, o să găseşti un pix verde cu cap de purceluş. Da, îl ştii, l-ai mai pipăit de atâtea ori, de câte ori mi-ai infestat poşeta cu microbii de pe mâinile tale nespălate. Ia-l, şi în spaţiul alb de la capătul acestui bilet, scrie-ţi singur pedeapsa. Nu mai mult de 140 de caractere. Twitter me softly. Hehe.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

72 Responses

 1. alexandru says:

  sunt prea multe chestii pe care aș vrea să le spun, numai că nu pot să fiu prea coerent. e frumos ce ai scris! acum ai fost lorena cu care îmi place să adorm liniștit.

 2. Lorena Lupu says:

  toţi mă vreţi în paturile voastre, n-am mai pomenit aşa ceva.

 3. alexandru says:

  mă bucur că nu te flatează că oricum n-are ce.
  și cam ce vroiam să spun dezorganizat, vine cam așa: mă bucur când cineva îmi vine înainte ca o oglindă și-mi arată, mai ales, cât de mult mint ca să nu tot mai amintesc pe parcurs că sunt un mincinos, ca atunci când balonul se sparge și totul se arată cum e să nu iau iar poziția ”da știi! eu ți-am zis că sunt mincinos”
  d-aia acum pot s-adorm liniștit, și noah! cu tine era cum că din cauză că ți-am intersectat cuvintele.
  mint! de fapt te vreau.
  mint!
  mint???

 4. alexandru says:

  aia cu flatatul n-are nici un sens
  sau are pentru că era răspunsul la o minciună pe care o construiam ca din partea ta.

 5. Lorena Lupu says:

  înţeleg. a joint is still a joint. :))))))

 6. alexandru says:

  sssshhh! watch what u say cause i don’wanna be in no joint!

 7. Motronea says:

  „Twitter me softly. Hehe.” O idee strivită în 24 de caractere – laconică, feminină și cu un timbru ușor ironic – la naiba, datorită ei va trebui să îți cumpăr volumele și să le fac loc alături de Mark Twain, Jerome K Jerome, Ana Maria Boariu, Bulgakov și Dumitru Toma – sper să mai ramana spațiu pentru Thomas Mallory, Alina Nour și Homer.
  Se mai găsesc oare în librării?

 8. Lorena Lupu says:

  Asta nu ştiu; în schimb se găsesc în multe librării online. Să mă parafrazez singură: “Google me softly. Hehe.”

 9. Motronea says:

  Monitorul nu miroase vag a cerneală, pixelul nu a fost niciodată copac – dar dacă va trebui să citesc .pdf-ul.. mă simt cu o carte un pic mai sărac 🙂

 10. Lorena Lupu says:

  nu, nu, librăriile online trimit cartea acasă prin poştă.

 11. bogdan says:

  Băi, eu am avut noroc (mă raportam la textul tău, fie el adevărat sau o ficțiune), gagicile mele nu m-au înșelat (sau cel puțin nu știu eu) și nici nu mi-au cotrobăit prin poșetă (o metaforă, spun asta ca să nu se creadă că merg pe stradă cu poșeta pe braț, nu sunt chiar tipul gheului manifest). Am însă o mapă cu scrisori de dragoste și poze (cel mult în costume de baie, nu m-am filmat în timpul sexului, nu de alta, dar nu voiam să ajung în Click, și asta nu că nu aș arăta superb și că nu am avut gagici superbe – de fapt, am făcut niște poze uneia dintre ele când dormea goală pe blana de leopard a burlăciei mele, i le-am arătat când s-a sculat, apoi le-am șters, că poate cine știe ce personalitate ajungea și își șoca posibilul viitor soț și posibilii viitori copii dacă apărea pe net ca Bendeac), sper să nu dea vreodată cine nu trebuie de ea, nu de alta, deși nu ar fi nici problemă dacă s-ar uita cineva prin ce e acolo, mi-e frică însă de posibilitatea ca acel cineva să distrugă conținutul, nu aș mai avea ce lăsa moștenire la nepoți (averea pe care am strâns-o sper să o toc în timpul vieții!).

 12. Lorena Lupu says:

  some people have all the luck.

 13. bogdan says:

  Adevărul este că sunt un tip norocos. Am avut noroc la tipe și, în general, în viață. Însă, nici nu am încercat să-mi distrug această stare de bine făcând rău cuiva. Dacă mi-aduc bine aminte, am câștigat și la ruletă, am jucat o dată, am câștigat și de atunci nu am mai jucat niciodată, și nici nu mai am de gând. Poate doar dacă ajung să-mi cumpăr o casă în Caraibe, atunci, cu siguranță, o să am bani de irosit la Monte-Carlo. Acum, iarna, visez la Caraibe.

 14. danboeriu says:

  a uitat să ne spună cum studiază el şi familia lui la buget. i-a scăpat.

 15. Lorena Lupu says:

  of, frate, ce boooooring sunteţi cu ironiile astea reciproce. am o rugăminte: felicitările, nunta şi dansul pe blogurile voastre, aici comentăm la obiect şi nu ne futem între noi, că nu e bar de negri.

 16. danboeriu says:

  serios? io credeam că-i ku-klux-klan…

 17. bogdan says:

  Lorena,

  Plăpumile ardelenești sunt într-adevăr de vis.

 18. bogdan says:

  Dacă eu îl mai ironizez din când pe dl Boeriu, mostrele lui de spirit sunt prea sărace ca să le numesc ironii, dl Boeriu este prea înverșunat. Vorbind de studii, eu nu mai studiez nimic în prezent în cadrul unei forme bugetare de învățământ, masteratul l-am terminat din mai, la ASE, am trecut ștafeta altora, de exemplu semiabsolvenților de renume strict local.

  • Lorena Lupu says:

   prieteni, nu am cerut nici justificări, nici explicaţii, nici înţepături ulterioare. am zis stop joc.

   • bogdan says:

    Stop joc să fie atunci! 🙂

    PS Ce e cu fontul ăsta puchinos de la comentarii? Nu se poate schimba? Pentru noi, ăștia trecuți de 35 de ani, e mai greu cu cititul literelor prea mici (glumesc, văd perfect de aproape, am doar o miopie superficială! :))

 19. garcea says:

  Pe astia doi(Bogdanel si Adina) i´as incuia intr´o camera,ca sa vad care supravietuieste. Desi..daca se´mpuiaza…666.

 20. zulu says:

  chiar, CE PULA MEA AI VRUT SA ZICI CU ASTA?

 21. Laurentiu says:

  Stop joc = sa nu facem paralelism intre Bogdan si Bote ?

  Nota: amandoi trambiteaza “fut femei”

  • Lorena Lupu says:

   Văd că nu e clar. Bun: “Următorul care mai postează o insultă referitoare la un alt comentator are ban” e mai limpede?

   • Laurentiu says:

    News alert pe surse: cica calendaristic ne aflam in luna decembrie. Daca se confirma informatia
    => suntem (si tu!) in luna cadourilor, colindelor si bucuriei. Esti pe ciclu ?

 22. garcea says:

  Ba da, dar am si io nevoie de un motiv sa´ti vorbesc jegos, deci tre´sa ma oftic de la ceva, da´intre timp mi´a trecut si chefu´si tot.

  da´ te tin minte si sigur voi avea ocazia sa te string in bratele mele vinjoase, durificate de munca la birou. Asea pa la spate, sa ma frec cu pula sculata de bucile tale si sa´ti soptesc: vrei sa ti´o arat? zi fa, vrei sa ti´o arat?sa te bat cu ea la palma? nasolia ar fi sa spui da ca pe cuvant ca nu stiu de unde sa fac rost de o diploma de ASE

 23. garcea says:

  Sul? hmm io ma pregateam sa fac un cornet

 24. Lorena Lupu says:

  De ce, prăjeşti popcorn or something?

 25. Asta a fost Schweppesul meu blogistic pe ziua de azi. Nu ca in realitate mi-ar placea, eu nu sufar ginul tonic, ma rezum la vinuri dulci, la Votka orange si la White Russian.
  Murdar… eu nu stiu sa vorbesc murdar decit la locu’ care ma stirneste… cum ar veni, cind ma-nervez sau ma excitez.

 26. garcea says:

  something.

 27. noemi k says:

  cand imi vorbesti urat, imi vine sa deschid gura si sa-ti spun :” patria limbii mele este patria mea”. dar o inchid la loc.

 28. Lorena Lupu says:

  am zis “murdar”, nu “urât”. e o diferenţă de nuanţă.

 29. bogdan says:

  Lorena, e o idee foarte bună asta cu diploma de la ASE ”făcută sul şi biciuit cu necruţare pe fese”. Ca un Bote ce sunt (l-am cunoscut și tipul e șarmant, aveam pe vremuri același croitor), deși pe față spun că mi-ar plăcea să o bat pe Bianca peste buci cu diploma-bici, fantezia mea este să-i bat peste fese pe Garcea și pe Laurențiu goi și înlănțuiți de zidul unui beci, în timp ce aceștia se sărută franțuzește. Eu aș purta numai o cagulă roșie, sexi, de călău drăgălaș, de operetă. Garcea, iubitule, ce mai faci?

 30. galani says:

  Talent vad ca ai, de ce n-apari si pe rafturile librariilor ?.

 31. garcea says:

  bogdan,dragostea mea, presimteam ca azi va fi ziua mea norocoasa. Of numa´sa nu´i fie Lorenei cu banat ca io doar la gelozia lu´ostap sper.

 32. Ostap Bender says:

  ni, maaa! scandal. lorena cine te-o suparat?
  garcio si io te iubesc. da mai rar.

 33. Ostap Bender says:

  noemi k ii cea mai tare comentatoare din lume. mi-o imaginez cu pulpe musculoase cum se opinteste in limba romana. tareee!

 34. garcea says:

  moment in care, catalina letitia o inceput sa plinga incetisor de ciuda.

  calitatea, conteaza ba ostape, nu frecventa 🙂

 35. bogdan says:

  Ostape, ce nabii, în Cluj sunt o grămadă de unguroaice frumoase, ce nevoie mai ai de venetice? De fapt, cele mai frumoase unguroaice sunt în Budapesta (și cele mai bine îmbrăcare), acolo care sunt frumoase apoi sunt frumoase rău.

  • noemi k says:

   bogdan, de data asta sunt toleranta cu ignoranta ta: sunt tot atat de unguroaica pe cat esti tu de circumcis. “noemi” vine din grecia, nu din pesta.

 36. Ostap Bender says:

  degeaba, bai. noemi ramane. imi place si catalina laetitia da n-are vana in proza.
  unguroicile is frumoase, calde da greu de umezit in limba romana.

 37. garcea says:

  haidi bre bogdane, ce naiba, ca´ti place sau nu noemi brasoveanca e venetica neaosa, de´a noastra.
  Mai fa si tu o pauza, ca de la atita seks cu hoitu´lu´paunescu, devii incoerent.
  Cu toata dragostea si consideratiunea, al tau garcea

 38. garcea says:

  bre noemi, io credeam ca vine din ebraica si inseamna ceva cu cultu´personalitatii purtatorului.
  M´oi fi inselind si io.

 39. bogdan says:

  Noemi, nu ai simțul umorului.
  Poate eu chiar sunt circumcis, ce e atât de rău să fii evreu? …

 40. bogdan says:

  Apropo, noema, chestie grecească, are mai puțină legătură cu noemi, chestie de origine evreiască, decât Buda și Pesta.

 1. December 9, 2010

  […] See the article here: Când îţi vorbesc murdar […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading