“Provocările clare şi fără echivoc”

Ieri, în lista mea de prieteni, un individ (ăsta, poate vreţi şi voi să-i daţi nişte bineţe) a căcat următoarea inepţie:

boucersetordeatentie

Eu sunt un om paşnic. Îmi iau lista de prieteni exact cum e. Am frenji figuri cheie în toate partidele politice, că nu e treaba mea de unde îşi pune o pâine pe masă un om pe care nu-l întreţin. Am frenji cu joburi la masaj erotic şi videochat, că, tot aşa, nu e treaba mea de unde îşi pune o pâine pe masă un om pe care nu-l întreţin. Am frenji care au adoptat 30 de câini să-i salveze de eutanasie şi frenji care au scris articole în care au explicat de ce vor ei să fie eutanasiaţi câinii. Am frenji activişti gay şi frenji care neagă sus şi tare dreptul lgbt de a forma familii. Am religioşi şi atei. Şi convieţuiesc paşnic cu oricine nu mă fute prea agresiv la cap.

Abia în momentul în care începi să îmi justifici violul ai belit pula definitiv şi irevocabil cu mine. Abia în momentul când îmi explici că totuşi, uneori se justifică, descoperi Lorena-diavol.

Eu sunt printre extrem de puţinele femei pe care nu a încercat să le violeze nimeni niciodată. Şi asta pentru că sunt un om care îi ţine pe alţii la o distanţă atât de fermă şi de non-negociabilă, până decide că nu reprezintă pericol încât, vorba bancului, “despre futut nici nu poate fi vorba.”
E bună şi o copilărie dificilă la ceva. Te ţine prudent şi distant şi te fereşte de cicatrici ulterioare.

Dar să-mi spui că o ţinută provocatoare e o justificare pentru hărţuire te descalifică, în ochii mei, din statutul de om. E ca şi cum ai spune că dacă panseluţele din parc sunt frumoase, e o invitaţie să le rupi şi să le iei acasă. E ca şi cum ai spune că dacă vezi în drumul tău o clădire frumoasă, poţi să dai un bocanc în uşă şi să dai o spargere.
În primul rând, cine decide cât de provocatoare e o ţinută provocatoare? Acum 70 de ani, o fustă cu vedere la glezne era judecată drept dovada unui libertinaj absolut, azi vezi oameni fără cămaşă pe drum vara şi nu ţi se clinteşte o sprânceană.
O femeie care îşi alege haine mulate sau scurte vrea să expună rezultatele ultimelor antrenamente hardcore care i-au modelat corpul. Sau vrea să îşi inoculeze un sentiment de bine care să o convingă să mai târască după ea şi ziua de azi. Sau are o întâlnire cu un gicu, şi vrea să fie provocatoare strict pentru el, nu pentru toţi doreii de până acolo.
Nu, o ţinută provocatoare nu e o invitaţie, e strict o carte de vizită. Şi dacă nu ai certitudinea faptului că îţi e destinată ţie, stai în banca ta. Sau dacă tipa îţi zâmbeşte frumos, intră în vorbă politicos şi testează-ţi şansele, dar nu cu atitudinea de “păpuşea, pisi, gagica”, că îţi dai singur foc la valiză.

Proştii care o debitează pe asta cu îmbrăcămintea provocatoare ar merita un an sinistru de trist în fashion, în care îmbrăcămintea să fie până la pământ şi cu guler până la bărbie. Să înveţe să respecte vizual şi neintruziv frumuseţea corpului feminin.

Iar dacă 60% dintre femei nu au avut niciodată un orgasm, e exact din cauza abordărilor lipsite de eleganţă care, treptat, le extirpă orice plăcere a interacţiunii cu bărbaţii.

Iar faza cu “bărbaţii comit violuri DOAR în cazuri de provocări clare şi fără echivoc” m-a făcut să vomit puţin pe la colţuri.

Sunt nenumăraţi bărbaţi care ignoră ce li se spune şi ce li se cere. Pur şi simplu, au o plăcere să-şi dovedească lor înşişi că sunt bărbaţi insistând şi pisălogind. Cu acuzaţii, şantaj, tot restul.
Pentru mulţi idioţi, “provocarea clară şi fără echivoc” e simpla ta existenţă. Iar “nu mă interesezi” e o provocare şi mai clară, şi mai fără echivoc. Mulţi nebuni trag de tine pe drum, încearcă să te apuce de părţi ale corpului, ţipă după tine. Faptul că te fereşti şi mergi înainte e provocare clară şi fără echivoc.
Şi boul de pe Facebook căruia i-ai spus clar că nu eşti ieşită la agăţat, dar care insistă ca vita la poarta nouă, e tot pe tripul “dar eu te vreau oricum”.

Toţi aceşti bărbaţi trebuie educaţi că unica formă de provocare clară şi fără echivoc e când îi spui cuiva: “Honey, fute-mă.” Sau “Fă dragoste cu mine”, dacă eşti genul romantic.
Iar dacă li se pare că sesizează o provocare clară şi fără echivoc, e cazul să întrebe: “E o provocare clară şi fără echivoc?”
Că poate nu e. Sau poate e, dar nu te vizează pe tine. Şi pici de papagal.

Când l-am luat pe ins la împulăială – că, logic, nu stă o asemenea aberaţie în câmpul meu vizual fără s-o taxez, mi-a zis de “femeile care consimt la început, apoi se răzgândesc”. Şi că dacă femeia a consimţit la început, asta înseamnă că violul e justificat.

Pentru unii, acest “început” constă în faptul că o fată îi invită la ea acasă. Sau că se lasă sărutată pe buze. Asta pentru că boii nu înţeleg că femeile funcţionează diferit. Ele au nevoie de o apropiere treptată şi de o acumulare în timp a încrederii şi a pasiunii. Da, mai e şi ocazionalul caz care vrea doar sex de o noapte, dar ştim că nu aia o să te acuze de viol. Aia ştie exact ce face. Mă refer la femeia obişnuită, care vrea un bărbat stabil pentru o relaţie.

Ideea că, dacă te-a luat acasă, o fată îţi datorează şi vagin e nu doar absolut ridicolă, ci şi periculoasă.
În general, fetele care vor o relaţie nu vor să facă sex chiar de cum intri pe uşă. Vor să petreacă timp cu tine, să te cunoască, să dea timp relaţiei umane să se înfiripeze. Modul ăsta de a gândi, “dacă te-a chemat acasă, sări pe ea”, rade din start încrederea fetei în tine ca partener, în posibilitatea de a construi ceva serios cu tine, şi te trece direct în catastiful cu creepi dubioşi care vor doar să i-o tragă şi să economisească banii de curve.

Cine pierde de pe urma mentalităţii “sări pe ea”?

Atât femeile, cât şi bărbaţii. Dacă femeile ajung să fugă de bărbaţi ca de căpcăuni, iar bărbaţii să-şi piardă controlul la orice interacţiune cu o femeie, universul ăsta se va transforma în planeta oamenilor singuri.

Între timp, nu, nu există cazuri de violuri justificate, nici de “provocări clare şi fără echivoc” care să justifice numitele violuri, iar individului care emană aşa ceva îi doresc să se reîncarneze în femeie. Să vadă cum e ca o haită de idioţi să aibă impresia că, dacă ei vor să te fută, tu LE DATOREZI să te supui.

Şi nu, nici o “glumiţă nevinovată de pe Facebook” nu are justificare, atâta timp cât femeia nu a zis: “Caut pe cineva să facem glumiţe nevinovate”. De cele mai multe ori, “glumiţele” astea fiind pisălogeli lungi, care nu se pot finaliza decât cu block, sau măcar block messages, pentru că “te rog să încetezi, nu vreau să primesc mesaje private” le trece pe lângă urechi.
Dacă ignoră o cerere atât de simplă ca “nu-mi mai trimite mesaje”, care sunt şansele să audă “încă nu sunt pregătită de asta?”

Între timp, iubiţi cititori, poate îi vizitaţi şi voi profilul omului şi îi arătaţi cam cum e cu glumiţele nevinovate şi cu provocările fără echivoc. Să simtă cum e de cealaltă parte a penisului. 🙂

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. George says:

  fatalist vorbind, unei nenorociri care este scris sa se intample, nu prea vad cum i s-ar opune o fiinta umana.
  rational vorbind, aceeasi fiinta umana poate sa-si creasca sau sa-si scada sansele (constient sau inconstient) in functie de ce-si/nu-si doreste sa se intample.
  in timpu’ asta, soarta da, si tot da cu zaru’. daca nu e oarba si imuna la conjunctura pe care fiinta umana a trudit s-o construiasca, soarta poate sa-i lase fiintei, temporar, iluzia de control.
  violul e o nenorocire, o oroare, si ca atare unei femei imbracate in haine scurte, mulate, care iese singura seara dintr-un club sau ceva, ii doresc mult control si stapanire de sine.
  pentru ca soarta da mereu cu zaru’.

 2. Nautilus says:

  Rata de reproducţie iepurească a musulmanilor (şi rednecilor neoprotestanţi) parcă ne-ar face să credem că acolo unde femeile ajung să fugă de bărbaţi ca de căpcăuni, iar bărbaţii să-şi piardă controlul la orice interacţiune cu o femeie, activităţile patului funcţionează de fapt mai eficient.

 3. Lorena Lupu says:

  nu. acolo femeile nu au voinţă proprie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger