Radarul de ironie

Mă disperă oamenii care văd un text şi nu observă ironia dintre rânduri. Atât de mult, încât mă gândesc să-mi fac un site. Radaruldeironie.ro.

Contra unei sume care va depinde de lungimea textului analizat, clientul va putea uploada un doc. sau un rtf. Apoi, într-un interval de timp stabilit de el (cu tarif mai mare pentru urgenţe), va primi la mailul indicat în formular textul, unde, cu highlight roşu, voi sublinia toate cuvintele, sintagmele, propoziţiile ironice.

Pare un pas mic pentru om, dar unul uriaş pentru portofel. Ei bine, nu e. Multă lume va deveni subit mai conştientă de cât de penibilă e, de fapt.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

22 Responses

 1. pierre says:

  vai de plm. lorena, stii care este marea problema la noi? nu aia despre care scrii si pe care’i futi in gura, ci exact aia alde tine, care critica, in loc sa vada alte chestii, care chiar sunt acceptabile. probabil blogul asta e viata ta si iti exprimi toate trairile aici, dar cred ca ai avea o viata mai frumoasa daca ai fi mai toleranta. am sa’mi fac un blog si am sa scriu despre toti expertii din online care se dau mari si tari, dar care nu’s in stare sa inteleaga si accepte niste lucruri. pe unde sunt acum, stii cum sunt numiti astia ca tine? prostii pulii. nu e o ofensa la adresa ta, doar relatez o chestie. acum zi ca te’ai referit la intelectuali si la alti sugaci.

  • Lorena Lupu says:

   băi, pulifrici. eu sunt multitasker. faptul că critic nu mă împiedică să văd alte chestii. Am viziune de ansamblu, deci le văd PE LÂNGĂ, nu ÎN LOC DE, prostul pulii. Nu era o ofensă la adresa ta, era o constatare.

   Mai e cazul să-ţi povestesc că, data viitoare când înjuri, te bag în mă-ta de nu te scoate nici dracu’ de acolo?

   • pierre says:

    stai chill, nu esti singura multitasker, ti’am mai zis ca nu e nimeni special. vrei sa’ti arat multitaskeri care spun aceleasi lucruri, dar intr’un mod cu adevarat artistic? nu ma gandisem ca e o ofensa la adresa mea, ce ai? toata lumea are viziune de ansamblu, de asta sunt n pareri.

    ma bagi in mama de nu ma scoate nimeni. lol. calmeaza’te, ai sa fii toata viata o provinciala, poti sa traiesti optzeci de ani in capitala. fii tu insati, nu esti tu aceasta. te pup.

    • Lorena Lupu says:

     Şi când am zis eu, retardatule, că sunt singura? dacă eram singura, nu exista multitaskingul, definit ca atare, doooh?

     Iar sfaturi despre ce sunt şi ce nu sunt primesc strict de la oameni care au habar despre ce vorbesc. Lătrăii isterici not included.

     “Fii tu însăţi, nu eşti tu aceasta” Lolz. Arta de a ghici cine e omul după forma şi mărimea pulii virtuale pe care ţi-o dă în gură. Sooo glory hole.

    • pierre says:

     ce’ti mai place sus. in sensul ca ai intotdeauna dreptate, like a boss, nu te gandi la vreo muie. tu ori nu intelegi, ori duci discutia unde vrei tu, like a boss, doar ca sa poti vorbi de pula. pacat ca e virtuala. iti introduc un penis in vagin. virtual.

    • Lorena Lupu says:

     nu, prietene. pula e singura care-ţi agaţă ţie atenţia, că doar atât te duce capul.

     rezum discuţia, ca la nivel 101.

     ai venit tu să latri la mine că-s cretina tribului, pentru că nu văd decât defectele, şi ţara merge rău din cauza mea.

     eu ţi-am spus că am viziune de ansamblu, că văd şi calităţi şi defecte, dar nu am de ce să-ţi împărtăşesc ţie tot ce văd, că nu mă interesează.

     la care tu ai început să latri random, iar eu ţi-am futut crucea mă-tii. end of story.

   • pierre says:

    oh, oh. fuck me, jesus. asta ai zis?

    tie’ti agata atentia pula. ca de n’ar fi, n’ai mai povesti. interesant ca prima data mi’ai zis pulifrici. dupa ce ti’am zis ca’ti introduc un penis in vagin, virtual, ai folosit apelativul prieten. pula – connecting people.

    • Lorena Lupu says:

     mie nu-mi atrage atenţia pula, că nu mă blochez în ea. o folosesc şi merg mai departe. pe când tu stai agăţat de pulă de vreo trei comentarii şi mai ai şi deliruri mistico-erotice cu isus la mine pe blog. 😈 now, how twisted is that?

  • Lotus says:

   vai de plm. lorena, stii care este marea problema la noi? nu aia despre care scrii si pe care’i futi in gura, ci exact aia alde tine, care critica, in loc sa vada alte chestii, care chiar sunt acceptabile.

   Se aplică şi la comentarii?

   am sa’mi fac un blog si am sa scriu despre toti expertii din online care se dau mari si tari, dar care nu’s in stare sa inteleaga si accepte niste lucruri.

   Aha, deci un blog de critică.

 2. edykle says:

  contează lungimea ?
  🙂

 3. IB says:

  Lorena, ai punctat foarte bine in articolul tau , neputinta romaneasca in ceea ce priveste ironiile, ironic este ca tipul de a facut comentariile nu simte nici el asta si ia totul personal, mama mea la 72 de ani are reactii mai inteligente si mai ironice decat el…si asta doar pentru ca este o provinciala ;)… Zi-i inainte… Ca zici taaare bine.

  • Lorena Lupu says:

   încă o dată, că n-ai înţeles nici tu.

   în postarea precedentă nu atacam provincialii, ci provincialismul. Mai exact: nu am nimic cu provincialul care: a) e un prost împăcat cu incultura lui. b) e un om cultivat REALMENTE şi se comportă ca atare.

   am ceva cu provincialismul tradus ca fandoseală gratuită, pe buza a cinci cuvinte cu iz de neologism. OK?

  • pierre says:

   cica n’ai inteles nici tu, OB. cum te simti?

   • IB says:

    Mmm, mda , ma simt neinteles, clar, aluzia mea la provinciali, adica chestia cu mama mea venea in ajutorul Lorenei ….pt ca Pierre o facuse provinciala …mmm la dracu, ma pierd, clar, dar ramane totusi interesanta discutia, ca sa revin, sunt de acord ca ironiile subtile….sunt greu de detectat.

 4. Dimitri says:

  eu caut totusi un site care sa si explice, nu doar sa depisteze. ceva deosebit.

 5. misfit says:

  da’ de ce ii zici provincialism atunci si nu parvenitism? sau miticii nu’s fandositi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading