Răspunde la telefon!

Ai o relaţie nouă. O persoană cu care chiar simţi că ai o conexiune, îţi provoacă fluturi în stomac, îţi doreşti o apropiere pe care n-ai dorit-o niciodată.

Şi atunci, ce faci?

Te apuci să-l / s-o freci fanatic la icre.

Băi, Loreno, poţi să îţi imaginezi că nu mi-a răspuns la telefon / mesaj?

Evident că pot. Oamenii au joburi. Plus proiecte private pe lângă joburi. Plus campionate de fotbal / patinaj artistic / înot. Seriale preferate. Acum începe pe HBO prequelul la Game of Thrones. Salvează pui de pisică de pe stradă. Îşi plimbă câinii. Sau, pur şi simplu, dorm.

Nimeni nu poate sta la palavre cu tine toată ziua, indiferent cât de tare i-ai plăcea.

Dar nu ar trebui să fiu o prioritate?

Din păcate, nu poţi impune nimănui să te considere o prioritate, dacă nu se întâmplă de la sine. Şi insistenţa pe a fi o prioritate generează de obicei efectul opus. Indiferent dacă eşti băiat, fată, sau anything inbetween.

Dar chiar dacă te consideră o prioritate: unele lucruri trebuie rezolvate urgent, iar lugu-lugu cu tine mai poate să aştepte. Că dacă era ceva important, îl informai cu mesaj scris.

Dar dacă mă place, ar trebui să răspundă prompt la telefon, indiferent de context.

Nu.

Dacă te place, dar acum are treabă, te sună înapoi când se eliberează. Iar dacă se eliberează şi e rupt(ă) în bot de oboseală, te sună înapoi aa doua zi. Pentru că are o viaţă. O viaţă pe care o avea înainte să apari tu. O viaţă pe care o va avea şi după ce dispari tu. O viaţă care are deja tabieturi, o ordine şi un sens al ei.

***

Când întâlnesc o persoană compatibilă, oamenii fac frecvent următoarea greşeală: în loc să se bucure de ceea ce actually primesc, se concentrează pe a se văicări legat de tot ce nu primesc. Iar efectul văicărelii e exact faptul că îl/o sictiresc pe cel/cea vizat(ă).

Poate cea mai grea lecţie, când îţi pică cineva cu tronc, e lecţia lăsării în pace.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Andrei says:

    în 99% din cazuri o femeie care știe că ești atrasă de ea nu-ți răspunde fiindcă fiindcă nu te place, nu ești la fel de important pt ea. În 2022 e extrem de simplu să răspunzi în 2 secunde cu un mesaj scurt, sau să ai ceva prescris că răspunzi când ai posibilitatea, sau trimiți un smiley. Cine caută scuze că persoana lucrează sau face nu știu ce, doar se amăgește, ps. nu mă refer la situații rare, ci la obiceiul de a nu răspunde sau a răspunde cu întârziere mereu. Acum contează și de ce nu răspunde, poate ești repetitiv, poate ești enervant, poate discuți chestii neinteresante, poate tot o cauți ca să întrebi cf, cmf, cum mai ești de 3-4 ori pe zi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: