Respect, Loredana Groza!

Ieri seara, am intrat pe blogul lui Silviu Iliuță. Unde ultima postare era dedicată modului incredibil de young & sexy în care arată, în ultima vreme, Loredana Groza. Nefiind genul mârlan frustrat, Silviu aprecia faptul că lookul Loredanei a crescut în potențial cam ca indexul de pe repartitorul caloriferului meu.

După ce am avut un dialog prietenesc, în care am apreciat ambii modul în care femeia asta a înțeles să stoarcă știința și tehnica de ce au ele mai bun, m-am dus pe Instagramul Loredanei, să mă bucur și eu de modul în care arată.

Și subliniez: să mă bucur. Să-mi clătesc ochii.

Apoi am dat cu privirea de comentarii. Pline de răutate, de “acceptă-ţi vârsta!!”, de “nu mai semeni cu tine”, de “nu trebuia să faci asta”, de “să vă fie ruşineee!”.

Iar asta m-a scos din sărite.

Suntem o națiune de femei care folosesc vârsta ca pe o scuză să se arunce în cea mai teribilă neglijență.

Nu știu dacă or fi valorile ortodoxe, alea care predică ideea că femeia trebuie să fie modestă și umilă. Nu știu dacă o fi pura lene și zgârcenie. Nu știu dacă o fi buna creștere prost înțeleasă, care o făcea, cum am relatat, pe prietena mamei mele să ezite să-și cumpere palton roșu, pentru că e prea bătrână să mai poarte culoarea. Nu știu dacă femeia româncă crede în mod real că se califică pentru plăcere și distracție un singur deceniu din cele opt – nouă pe care le are de trăit.

Dar văd teribil de multe femei care, după ce trec de o anumită vârstă, se aruncă cu voluptate în ghearele nepăsării legate de propria înfățișare.

Și hai să zicem, dacă acest lucru îl face Țața Mița, nu am de ce să mă amestec. Țața Mița e persoană privată, își ia singură deciziile.

Pe de altă parte, o mulțime de actrițe și cântărețe românce au îmbătrânit și s-au lățit ca niște scroafe. Da, știu, body-positivity blabla. Și, cum am punctat mai sus, persoana privată Țața Mița are tot dreptul să ocupe o bancă întreagă de una singură, fără să-i spună nimeni nimic. Dar ca artist, corpul tău e instrumentul tău. Ce instrument e ăla, mare cât China comunistă, și văduvit de orice expresivitate?

Și mai e și conceptul ăla, de divă. O divă trebuie să aibă carismă și sex appeal. De aceea oamenii le adorau pe Marilyn Monroe sau Liz Taylor. Când intrau femeile alea într-o încăpere, se făcea brusc liniște. Nu puteai pretinde de la ele să fie Țața Mița. Erau DIVE. Erau personaje și în viața lor privată, erau primadone, erau entertainerițe.

Nu poți pretinde de la o divă să-și pună basma în cap și să fie umilă. Cum zicea Beyonce, care mi se pare ultima divă în viață: Diva is a female version of a hustler.

Adică diva nu milogește, ci IMPUNE.

De aceea, am pentru Loredana, și pentru modul în care arată, un respect URIAȘ. Loredana ESTE o adevărată divă. Nu are nici o pretenție să fie pe bune, așa cum nici personajul Jessica Rabbit nu era gândit ca o femeie pe bune. Femei pe bune ai la toate colțurile.

“Dar, Lorena, cine e Jessica Rabbit?” o să întrebe milenialul complet ignorant în materie de pop culture.

Păi, iată.

 

E ceva realist în personajul ăsta?

Fuck, no.

Totul e plusat, fiecare poză, fiecare mișcare e o chintesență a seducției.

Jessica Rabbit e o DIVĂ.

Și Loredana nu doar arată a DIVĂ, ci sună a DIVĂ. Femeia aia are o voce și un talent uriaș. Cu care face niște bani. Faptul că nu îi investește în mâncare și dă vina pe probleme hormonale că e cât batoza, ci îi investește în nu știu ce procedură estetică, să arate așa, mi se pare WOW.

Și exact de aceea, fluxul de mizde care stau potop pe pagina ei de Instagram și o cotcodăcesc că nu-și asumă vârsta mi se pare bătubil cu bocancul peste bot.

Loredana nu-ți datorează nici ție, nici mie, nici la cofetărie raport despre vârsta ei. Ea nu vinde o vârstă, ea vinde un personaj. Diva care se urcă pe o scenă și face un spectacol de rămâi fără aer.

Îi iese chestia asta?

DA.

De ce e problema ta ce vârstă are, în rest? Te-a cerut de bărbat sau de nevastă? Ți-a promis că-ți face copii și, oops, abia acum îți zice că e la menopauză? A dat de înțeles că ar fi dispusă să agațe pe net?

NU.

Pe scurt, nu ai o relație de natură privată cu Loredana, deci vârsta ei NU este problema ta. Problema ta e s-o vezi în concert, unde e cu adevărat spectaculoasă, și acum, că arată atât de bine, e și mai spectaculoasă.

Dați-vă jos de pe Instagramul femeii și nu mai încercați s-o reduceți la urâțenia și banalitatea în care vă lăfăiți voi, în primul rând pentru că alegeți să vă lăfăiți, și nu faceți nimic să ieșiți de acolo.

Există multe milioane de Tanti Mițe, și o singură Jessica Rabbit.

Iar cea mai crudă jignire mi-a adus-o un coleg actor. Care zice  următoarele:

-Îmi place că ești autentică, sinceră, genul care nu și-ar face niciodată operații estetice.

Pfffff.

-Ce vorbești, boss?

-Pari foarte mulțumită de tine, în sensul ăsta zic.

-Deocamdată sunt. N-am nevoie de nimic. Nici nu cred în bisturiu de dragul bisturiului. Dar să moară Jeac și Rac, în secunda în care nu-mi va plăcea ce văd în oglindă, o să remediez cu viteza luminii.

Avem o singură viață. Una singură. Și o singură față. Nu zece. Unicul mod în care merită trăită această singură viață este să fii fericit cu tine însuți. Dar dacă ești performer de orice gen, faptul că te uiți în oglindă și îți place ceea ce vezi te motivează pentru consumul uriaș de energie pe care îl pretinde orice alt performativ.

În concluzie: Loredana e o divă, cântă ca o divă și strălucește ca o divă. Femeie realistă e acasă, cu ai ei, iar asta NU e problema publicului.

Bravo, Loredana. Arăți ca o zeiță. Când urci tu pe scenă, văd vedeta spectacolului. Nu am nici o șansă să mă întreb dacă nu cumva a intrat tanti de la curățenie pe ușa greșită.

Cu multe altele, am frecvent această iluzie.

 

 

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Ana-Maria Gomboş says:

  Supeeerb punctat. Felicitari, Lorena! Din seara asta sunt fana ta declarata. 😍😍😍

 2. Dana says:

  Arătă absolut minunat. Iar asta e rezultatul unor mari eforturi. Și ce e rău în a nu vrea sa fii plina de riduri, cearcăne etc.? Cu atât mai mult cu cât este persană publica și nu poate apărea oricum în public. O admir, atât personal cât și profesional. E definiția succesului și femeii 100%.

 3. Eva says:

  Cum zicea Beyonce, care mi se pare ultima divă în viață (…….)
  Loredana este o adevărată divă.

 4. byby says:

  Tanti Mitele sunt invidioase. S-au trezit ca ideile alea traditionale stupide (gen odata maritata, gata, batic, haine pana in pamant, eventual dupa 40+ daca poti si sa dispari din public) le-au fost bagate pe gat, iar ele fiind proaste si nestiind altfel, le-au inghitit. Acum ca vad niste femei care au ales sa respinga dogmele acelea si chiar sa aiba succes facand asta, le e ciuda. F**k off ladies, Loredana e mai smechera decat muuulte femei, chiar si comparand-o cu cele de 20 de ani. Nu ai ce sa ii iei femeii. Chiar cu atat mai mult merita felicitari, caci a arata asa la varsta ei chiar presupune un efort, ingrijire, sport etc. Ce scuza au pustoaicele care la 20 de ani au celulita, si o ard cu ea la vedere “artistic”?

 1. December 21, 2018

  […] 8. Respect, Loredana Groza! […]

 2. April 1, 2019

  […] cunosc pe Loredana. Deşi, la cât o apăr, zici că-s gagică-sa secretă sau ceva. Dar femeia e genială. E mai frumoasă acum decât la 20 […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading