Şi motanii visează

Eu lucrez cel mai bine noaptea, când Pulică îmi doarme ba cu capul pe un genunchi, ba în poală, ba pe spate, în funcţie de poziţia din care scriu. Iar Pulică visează în fiecare noapte. Dar nu ca ăsta, pe care îl freacă stăpâna în timp ce doarme. Pulică are vise din proprie iniţiativă, nesilit de nimeni.

A) Vise cu mâncare

Când visează că mănâncă, se linge pe bot şi mestecă răsunător, cu poftă, din toată faţa. Cu atâta poftă, încât mă sugestionează şi pe mine. Dar ca să nu fac cur-cât-China de la halit nocturn cat-inspired, tai o banană în feliuţe într-un bol mare şi torn iaurt deasupra. După ce mănâncă în vis, se întoarce cu burta în sus, fericit.

B) Vise steampunk

Astea-s agitate şi violente. Dă din lăbuţe furios, se zbate, i se umflă coada şi începe să dea din ea, mârâie în somn, uneori întredeschide ochii. Câteodată sare în sus şi miaună furios, apoi se uită în jur, vede că e-n pat şi mi se cuibăreşte în braţe. Dar eu îl mângâi mereu când văd că are coşmaruri şi îl trezesc cu blândeţe. Mă întreb cum se face că un motan ţinut mereu în puf poate visa atât de urât. Oare ei nu au doar experienţă, au şi imaginaţie? Visează SF-uri?

C) Vise erotice

Când se întinde în somn, se lăbărţează cât jumătate din pat şi începe să se frece în somn de plapumă cu tot corpul şi să toarcă zgomotos, fără să se trezească. Îşi alintă căpşorul, se suceşte de colo-colo, şi tot corpul lui pufos e o dragoste mare. Ca acum, de exemplu.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. goodman says:

  C) puţulica?

 2. Dama cu pandalii says:

  ca regulă generală, noi, femeile curu cît china ne-am dori să ne intre o pulică cît taiwanul în koreea în mod regulat, să chițăim iiiii, iiiiiiii, vietnam, vietnam.
  drama e că în momentele de plăcere tragem cîte un bhutan de-ți mută japonia din loc, iar din cauza asta toată viaţa o ardem singapore.

 3. Nea says:

  Aproape toţi lucrăm mai bine când Pulica doarme, excepţia e idolul ăla al tău, actorul.

 4. mofturi says:

  1.Mersi ca mi-ai dat ideea sa scot intr-o singura postare toate scrierile lui alş.
  2.Cred că ar fi bine să schimbi culorile. Nu la motan, la blog !

 5. xxl says:

  Astept cu nerabdare sa ne povesteasca Pulica despre ce visezi tu 😀

 6. Ma intreb daca Pulica se viseaza purtand joben si ochelari de protectie din aia smecheri in stil steampunk. Poate viseaza ca skyshipul lui se prabuseste sau ceva :O

 7. Vero says:

  Motanul meu scânceşte în somn, probabil are coşmaruri, îşi aduce aminte în vis de copilăria lui de boschetar. Spun asta fiindcă îl trezesc de fiecare dată (când sunt pe fază) şi el se duce întins la castronelul cu mâncare, probabil ca să se asigure că, în realitate, are parte acum de vremuri bune! 🙂

 8. Alex says:

  Si eu m-am intrebat de unde au uneori reactii de-astea iesite din context. Al meu spre exemplu, desi nu a fost batut (decat in ocazile rare cand i-au fost interpretate gresit zgarieturile si muscaturile), se vorbeste cu el samd, se sperie la orice zgomot si inca nu pare foarte sigur daca incercarea de a-l peria e preludiu la o tortura sau nu (dupa 6 ani de belfereala). Ma rog .. la varsta de o zi a supravietuit unei tentative de inec. Eu nu cred ca asta explica, desi e singurul lucru traumatizant pe care l-a patit.

 9. mihaela says:

  eu am aceeasi distractie cu cainele: cand viseaza ceva bun de mancare, e tot o plescaitura si maraie de placere; alteori, probabil viseaza ca vaneaza, fiindca sta la panda, pe urma “fuge”, asa cum doarme pe o parte :))cand are cosmaruri, se trezeste urland ca lupul. Si, mereu, dupa o portie de somn si visat, se duce si mananca:)

 10. coramica says:

  Cora mea viseaza frumos si sforaie uneori. Mai nou, ne-am dus amandoua la tzara si alergam fericite pe campii, asa ca ea viseaza ca alearga prin iarba verde si prin soare, dar nah! nu prea coincide cu buletinul meteo. Are si un amic de joaca, indragostit foc de ea, Rocky, numai ca nu vor face pui in voata lor, pt ca Rocky e foaaarte mic(juma’de buletin)

  • Apropo, ai mei s-au căptușit cu cățeaua chow-chow a fratelui meu, după ce el și cumnata au făcut copil și și-au dat seama că nu mai au timp de ea. Carla doarme pe veranda închisă și sforăie de se zguduie tot coridorul. Dacă n-ai știi ce e și te-ai trezi în miez de noapte să mergi la baie, ai avea șanse de ceva scăpări. 😀

 11. coramica says:

  A propos, ce face catelusa ta, ca aveai si asa ceva, sper ca nu ai dat-o.

 12. Elza says:

  sa stii ca si eu m-am intrebat cum de un motan/o pisica ce a trait in rasfat toata viata poate sa aiba cosmaruri

 13. Loren, aici iese puficiunea din tine, cu singura adăugire că amazoana din tine nu va fi niciodată spulberată de un strănut.
  M-am gîndit zilele astea la familia de americani pe care i-am cunoscut, care erau toți alergici, dar făceau vaccin anual și cică funcționa. Poate îmi iese și mie schema, să-mi iau o mîță pe viitor, compania perfectă la scris.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: