Şi totuşi, cine plm e Celia?

Procesul de construcţie al popularităţii era odinioară lung şi complicat. Te chema, să zicem, Mick Jagger, şi aveai o formaţie, Pietrele Rostogolindu-se sau gen. Păi trebuia să te duci să cânţi în zeci de cluburi – pe atunci lumea mai ieşea din casă – să te faci iubit şi difuzat de radiouri – pe atunci lumea asculta radio – iar faima ţi se construia pe baza a ce cântai, treptat, ca slow food-ul. Apoi în anii ’80 a apărut partea vizuală a afacerii, videoclipul. Bătaia s-a mutat pe televiziuni. Oricum, ideea e că dacă te invita un host de renume în show-ul lui, AVEAI DEJA LA ACTIV TONE DE CONCERTE, IAR LUMEA TE ŞTIA: “Ah, ăsta e ăla care nu are satisfacţii!”

Acum, lumea nu mai iese din casă că o freacă zi şi noapte pe net, nu mai deschide un radio decât dacă e online iar televizorul a devenit sculă de fericit babe. Ce faci? Iei un ilustru necunoscut şi bombardezi lumea cu ştiri despre el de parcă AR FI EXISTAT DEJA BAGAJUL ĂLA DE CELEBRITATE, IAR OMUL TREBUIA SĂ-L CUNOASCĂ. Aşa mă futează pe mine la icre în ultima vreme newsletterele PRO TV  cu ştiri despre una, Celia. Who the fuck is Celia?

“Cea mai dorită româncă nu are iubit”. Wha’, iar e singură Gina Pistol, femeia asta chiar nu are noroc în dragoste? Sau s-a săturat Pelinel de problemele lu’ bărba-su, gen? Nu, frate, una, Celia, s-a despărţit de vecinul ei de la bloc sau aşa ceva. ŞI DE CE MĂ INTERESEAZĂ, ÎN PULA MEA, CHESTIA ASTA? Dacă vorbeam, să zicem, de Loredana, care are atâţia ani de carieră în spate – să zicem că ar fi fost interesant. Să zicem.

“Celia îl vede pe Costi Ioniţă ca pe un frate.” Iată un mod pizdesc de a-i spune unuia că e cea mai nesexy entitate de pe faţa pământului şi că, dacă ar trebui să alegi între el şi un urangutan, ai alege primata. Gen, e impresarul tău, te fură porceşte la bani ca orice impresar, dar chiar să-l faci aşa de căcat public?

“Cele mai sexy burlăciţe – alege-ţi preferata”. Logic, Celia printre ele. O discuţie care seamănă periculos cu “Prostituate de lux – pe care ai fute-o”?

În fine, ce încercam eu să spun este că m-am săturat de ştiri cu Celia. Sau cu alţi nimeni împinşi agresiv înainte. E ca şi cu reclamele din cutia poştală. Sunt produse care cresc lent în popularitate – şi e corect aşa – şi produse care încearcă să forţeze intrarea. Dacă vreţi să ppromovaţi un artist:

a) faceţi-o mai răruţ. nu rezolvaţi nimic dacă lumea începe să simtă un val de furie când îi citeşte (IAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR) numele.

b) faceţi-o punând accentul pe ce FACE ăla. Nu pe ce pulă suge sau ar suge în timpul lui liber. Trimiteţi linkuri cu prestaţiile lui de studio şi cele live. Nici Michael Jackson nu s-a dus la Motown povestind: “Ştiţi, sunt mititel, dar deja mă fut în cur ca un om mare”, ci i-a impresionat prin CEEA CE CÂNTA. Poate vă va surprinde asta, dar când era copil, chiar cânta.

c) pisălogeala cu ştiri despre un nimeni are, pe termen lung, efect contrar. Pentru că: dacă este vorba de cineva pe care l-ai tot auzit, ştii ce face şi l-ai acceptat deja, da, pui botul la o ştire despre om. Dacă e cineva de care n-ai auzit, întrebarea care se naşte natural este “Aşa, şi?!” Iar efectul automat: “Cu cine se fute asta de ne-o îndesaţi aşa, pe gât?”

——

PRO-ul nu creează de mult vedete adevărate. Creează doar furtuni în pahare de apă rece, popularitate sezonieră de consum rapid. Toate vedetele promovate de ei PAR panarămi superficiale – chiar dacă de fapt nu sunt. De exemplu, Adela Popescu e un om talentat şi interesant. Totuşi, prin modul în care o promovează PRO-ul, îţi transmite cumva senzaţia că e încă-o-fufă-penală. Nu e ok.

Şi mi-aduc aminte, ironic, de o discuţie cu nişte fete din PRO care îmi povesteau cum li se pare că Prima îşi promovează incorect vedetele. Greşit, gagici. Uite, Andreea Raicu vs. Nicoleta Luciu. Pe Raicu chiar o poţi vedea ca pe un om, pe când Luciu poate să facă mii de copii, cvadrupleţi, cvintupleţi, ce vrea ea, şi tot o să pută a produs media – şi – atât.

Deci? Cine plm e Celia?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. Nautilus says:

    ““Celia îl vede pe Costi Ioniţă ca pe un frate.” Iată un mod pizdesc de a-i spune unuia că e cea mai nesexy entitate de pe faţa pământului şi că, dacă ar trebui să alegi între el şi un urangutan, ai alege primata.”

    Când e vorba de el, nu e 100% adevărat?..

  2. goodman says:

    “Deci? Cine plm e Celia?”

    kkt, e ca si cum m-ai intreba cine-i Veronica Micle. nu stiu d’astea !

  3. SilviuB says:

    Deci Celia canta pe vremea cantaretilor de muzica de petrecere si voie buna ,L.A. , intr-o formatie de fete care canta tot muzica de ptrecere si voie buna. Apoi am vazut-o pe la TV acum cativa ani cantand dance si patronata de Costi Ionita. Nu am mai auzit nimic de ea pana cand am citit la tine, dar o stiu fata buna. Probabil si acum tot buna e, altfel n-ar fi dat-o la televizune.
    TL;DR : E una din toate parasutele ce apar la TV si nu fac nimic inafara de a fi bune de futut

    • Lorena Lupu says:

      bun.

      ce nu înţeleg eu: de ce nu o pui să facă ceva RELEVANT şi să dai ştiri cu ea doar atunci?

      uite, de asta cred eu că Prima îşi promovează corect vedetele: primesc ştiri despre Raicu abia dacă aia face ceva semnificativ. Nu ştiri cu: Raicu a fost la mall să-şi ia pantofi. A cumpărat opt perechi. Alege preferata ta! sau Raicu despre îngheţată: ştiu că are calorii, dar nu mă pot abţine! etc. etc. etc.

  4. boemul says:

    am înţeles că e o guristă…
    da’ vezi că ai o greşeală în titlu, corect e “… cine pzm …” 🙂

  5. loopoo says:

    Am constatat ca vedetele astea fabricate din moloz isi fabrica cate un videoclip in care respectiva nonvaloare e asaltata de mii de fani, nu mai pridideste cu autografele, zecii de mii de insi vin la concerte etc., totul pentru ca prostimea care vede videoclipul sa creada ca pitipoanca e “cineva”.

  6. MILF says:

    deci celia e o cecilia care n-a-nvatat decat grupu’ de litere “ce”. sau una care-a-nvatat gresit grupul de litere “che”.

  7. goodman says:

    Raspuns de intelectual subtire la provocarea culturala “Cine plm e Celia?”

    se da binete:
    Ave Lorena, postatori te salutant

    se umileste ceilalti postaci, care e prosti ca nu stie de:
    Citat 1: “televiziunus estus decatus unus suportus pentrus reclamus” – Sorinius Ovidius Vintus
    Citat 2: “panem et circenses” – Decimus
    Citat 3: “poporus romanus estus cretinus” – Goodmanus

    se trage concluzia cu atitudine gretos-superioara:
    phuaaa ! nu stiti nimic….

  8. cipslimm says:

    ni ce seamana asta cu tine

    • Lorena Lupu says:

      înţeleg că ai început iar să trolezi insultător-gratuit şi vrei musai înapoi în ban, da?

      • cipslimm says:

        a luat-o comentariul inainte sa pun linkul, am crezut ca l-am oprit. Nu mi-am dat seama ca s-a transmis ca nu s-a reincarcat pagina.
        Nu trolez sub numele meu, am pseudonime acuma. Fac si terapie in grup pe chanon.ro

  9. cipslimm says:

    ni ce seamana asta cu tine
    http://www.gandul.info/magazin/berea-te-fereste-de-osteoporoza-studiu-8878854

    Si cum ar fi ontopic, da’ kim kardashian aia , in afara de curul ala imens, ce are de a face cu celebritatea?
    Dar Irinel Columbeanu si cu topa aia si cu divortul cum dracu au tinut headlines 2 luni? 2 LUNI!

  10. Micro says:

    O cantareata romanca care are si ea cateva piese!!!:))

  11. Am și eu o întrebare despre Celia asta. Cum ține microfonu? Strâns?

  12. Lotus says:

    Da io trebuie să le dau dreptate unor comentatori de mai sus. Aka cipslim, goodman. Sigur că 90% (gen) din cei care intră pe blogul ăsta nu dau doi bani pe Celia. Dar 90% din cei care intră pe blogul ăsta (şi altele gen) sunt doar cât % din public?

    Adică nu îs oamenii de televiziune aşa de proşti toţi. Unii îs dar alţii nu-s. Însă promovează în funcţie de cum e piaţa. E un fel de simbioză aici, tu asta ceri, ei asta oferă. Ce contează că peste două luni o uiţi pe Celia? Peste două luni şi ei au uitat-o, că peste două luni promovează pe altcineva. Dar între timp şi-au luat banu’. Şi în astea două luni ea are mai mulţi spectatori decât cineva promovat prin slow motion. Ce contează că ăia nu-s cititori ai acestui blog?

    Aici e ca la vot. Numărul contează, nu inteligenţa participanţilor. Aşa că e numai parţial adevărată afirmaţia că reclama slow-motion e mai bună. Plus că tipul ăsta de promovare trebuie să aibă ceva susţinere, să fie construită pe ceva. Iar în unele cazuri nu-i pe ce.

    • Lorena Lupu says:

      fah, reciteşte textul de mai sus. nimic nu mă enervează mai mult decât să intre un comentac să-mi explice ce am zis şi eu mai sus în postare.

      începe a reciti pasajul ăsta:

      “Toate vedetele promovate de ei PAR panarămi superficiale – chiar dacă de fapt nu sunt. De exemplu, Adela Popescu e un om talentat şi interesant. Totuşi, prin modul în care o promovează PRO-ul, îţi transmite cumva senzaţia că e încă-o-fufă-penală.”

    • Lotus says:

      Da io ştiu că ai zis aia şi-s de acord cu tine acolo.

      Eu mă refeream la:

      Dacă vreţi să promovaţi un artist:
      a) faceţi-o mai răruţ. nu rezolvaţi nimic dacă lumea începe să simtă un val de furie când îi citeşte (IAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR) numele.

      b) faceţi-o punând accentul pe ce FACE ăla.

      Depinde pentru cine vrei să promovezi un artist. Pentru un mic grup de oameni care gândesc şi la care într-adevăr se aplică ce ai zis tu, adică se satură până la refuz de astfel de imagini cu Celia etc? Sau pentru o mare masă de oameni care stau gură-cască la ştiri mondene? Care e mai avantajos, de unde scoţi mai mulţi bani şi pe cât posibil şi repede?

      Deci poate că nu-s aşa de proşti până la urmă, cei care fac astfel de promovări, asta am vrut să subliniez în comentarii. Unii dintre ei.

  13. goodman says:

    ex. de artizda tip “aparent panarama superficiala” care “îţi transmite cumva senzaţia că e încă-o-fufă-penală”, da’ nu e bicoz shi’s so delicious mancaeas candyu ei cu lindic cu tot:

  14. Bonel Ciucurel says:

    Fata…de fapt…fetele sunt…ca în bancu’ ăla: Unu’ intră-ntr-o farmacie şi întreabă 3 farmiciste lolipop care stăteau la bârfă. Unu’: Bună ziua, aici aveţi peşte? O farmacistă lolipop, râzând: Aici e farmcie, nu avem peşte! Unu’: Nu-i nimic, de azi’ sunt peştele vostru!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading