Spania şi legea consimţământului explicit

Iar e scandal în online. Iar plâng gigeii cu lacrimi de crocodil că vai, ce se alege de bietul bărbat.

Motivul?

Spania a ales să urmeze exemplul Suediei şi a redefinit violul. Sexul cu consimţământ va presupune cu adevărat consimţământ, într-o formă clară şi explicită, cu o parteneră care confirmă fără dubii şi ezitări că îşi doreşte respectivul act sexual.

De ce rag gigeii?

Pentru că, în foarte multe situaţii, sexul, mai ales în societăţi înapoiate cum e a noastră, are o componentă de japcă. De insistenţă agasantă şi detestabilă până când o femeie cu stima de sine mai scăzută, sau mai dornică să placă, sau disperată după o relaţie, cedează. De şicane, de manipulare, de diversiune, de intimidare, de minciuni, de hărţuiri, de tehnici pick up.

Cu cât e societatea mai retrogradă şi mai tradiţionalistă, cu atât mai multe acte sexuale au un singur beneficiar: bărbatul, şi ulterior un singur vinovat: femeia.

Chit că bărbatul e cel care apelează la tot arsenalul enumerat mai sus, dar hei, el e bărbat, e dreptul lui.

Cu o lege care impune consimţământul explicit, acel “DA” clar, răsunător, care e “DA” şi mâine, nu “ăăă, unde sunt şi ce e cu mine”, toate formele de japcă sunt scoase oficial în afara legii.

Rămâne doar versiunea clasică a obţinerii acordului şi disponibilităţii femeii prin abordare politicoasă şi curtenitoare. Pentru că o femeie tratată cum trebuie nu va spune niciodată: Staţi, domnule judecător, eu de fapt am fost violată.

Una hărţuită, manipulată, minţită şi abuzată, da.

“Păi şi dacă se răzgândeşte, şi mâine zice că am violat-o”.

Perfect. Aşa te va face şi pe tine să te orientezi spre oameni care nu se răzgândesc şi care ştiu ce vor. Prin urmare, te va obliga să cunoşti cu adevărat persoana, în loc să încerci pe toată lista de Facebook tacticile alea de cea mai joasă speţă predate de un distrus jalnic de pe 4chan şi să vezi cu cine merge vrăjeala.

Legea consimţământului explicit înseamnă respect faţă de corpul femeii, pe de o parte, şi faţă de decizia ei, pe de alta.

Evident că gigeilor nu le convine. Istoric, le place să considere corpul femeii un bun de uz personal după bunul plac, iar decizia femeii, ceva irelevant, pentru că oricum ştiu ei mai bine ce vrea ea de fapt.

“Ăvai, o să trebuiască să facem dosar cu şină şi acord legalizat în trei exemplare”.

Lol, nu. Doar să te asiguri că şi femeia vrea. Atât. Ştiu, sună înspăimântător când tot BS-ul toxic învăţat de la guru de agăţat de pe net pică şi va trebui să actually placi cuiva prin cine eşti. În special când ştii şi tu că nu eşti mare lucru, şi în sinea ta, nici tu nu te-ai tufe.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

 1. S says:

  E, sa fim seriosi, cum sa fii sigur ca cunosti cu adevarat pe cineva? Poate e un agent de la servicii care vrea sa te infunde, daca esti cineva care conteaza.
  Nu inteleg cum se face dovada ca a existat acel DA?

  • Ricsy says:

   Redactezi o solicitare in doua exemplare si o pui pe viitoarea partenera sa semneze in fata unui martor. Legea e o porcarie. Sa se mareasca pedepsele pentru viol si alte abuzuri sexuale. Se vede ca au si spaniolii retardatii lor in parlament!!!

   • mestesugar says:

    Mda, e nasol pe-aici, ca poti umbla singura, machiata si cu fusta, si te simti in siguranta, ca nu rage niciun prost la tine, nici o mana pe fund… nada!

    Se muta nordici, englezi, americani aici ptr siguranta familiilor de prosti ce sunt spaniolii… sigur ca da… Geez!

  • mestesugar says:

   Dvs. ati avut mult de-a face cu agenti de la servicii? De la ce servicii?

 2. katralion says:

  Cele care insistă pentru consimțământul ăsta formal explicit ar trebui să fie dispuse ca, în minutele dinainte de renunțarea la textile, chiar acolo, să completeze și să semneze așa ceva:
  https://authorizationforms.com/consent/sexual/

 3. Vlad Craioveanu says:

  Experiența mea referitoare la sex: Pentru BANI, toate săracele (la bogate nu ajung și nu aș avea nimic în comun cu ele, vezi Andreea Cosma sau EBa) susțin că vor… Până ajung la sex și realizez că în halul ăsta nu vreau eu, nu suport să știu că există asemenea caricaturi patologice precum oamenii înnebuniți de lipsuri, în special lipsa de perspective. Doar că ele rămân cu avantajele trase deja și mai au n boi în rezervă, eu rămân cu paguba și dezamăgirea totală și conștiința că nu voi putea face vreodată sex cu altcineva.
  Până la urmă, cred că împăratul roman Iulian I a luat singura decizie corectă când a devenit abstinent.

  • Lorena Lupu says:

   Dacă îţi asumi matur aspectul tranzacţional, nu văd unde e problema.

   • Vlad Craioveanu says:

    Nu e ce trebuie.
    Sunt aspecte ale existentei care nu pot fi cumpărate, atracția sexuală e unul dintre ele. Fără asta, nu e sex, e tot o formă de agresiune și îmi provoacă repulsie.
    Cred că asta l-a determinat și pe Iulian I să fie abstinent după ce a ajuns împărat: din postura aceea, nu putea fi decât un abuzator și era prea sănătos emoțional și cult, pentru a putea face așa ceva.

    • Lorena Lupu says:

     Abuzator eşti când iei un om împotriva voinţei lui. Când un om îţi cedează consensual corpul lui contra cost, şi beneficiază direct de ceea ce obţine, nu îmbogăţeşte un proxenet, mi se pare un deal fair and square. Altfel, orice muncă plătită de pe acest pământ ar fi o formă de abuz.

     • Vlad Craioveanu says:

      Realizezi cât de aproape ești de un adevăr care ar distruge din temelii societatea de massă când spui asta: “orice muncă plătită de pe acest pământ ar fi o formă de abuz.”? Desigur, să nu uităm Eurythmics, “Some of them want to get used by you. […] of them want to be abused.” – tragedia este când nu mai e după pofta fiecăruia ci impus prin lipsuri și dresaj (școlarizarea pentru a face imposibilă educația) , cea mai groaznică fiind lipsa de perspective. Îți amintești și “Blade Runner”, “Every civilization was built off the back of a disposable workforce…”? Vezi “cedează” în opoziție cu “dorește”, acea dorință similară cu setea, de aceea exprimată bine prin noțiunea de “poftă”.
      Vezi la Cicero, notiunea de otium și ce însemna un om de onoare în cultura romană, cea distrusă de CREȘTINISM, molima care ne strivește și acum.
      Sexul nu poate fi “muncă”, când devine muncă nu mai e sex. Nici un instinct nu poate fi transformat în “muncă” fără a distruge natura unei ființe. Homunculii s-au întors împotriva legilor naturii și numim captivitatea asta “civilizație”… Parafrazez tot un autor roman aici…
      Îmi place blogul tău, mă stimulezi intelectual. Nu am răbdare și nici spațiu să elaborez ideile și să dau citatele aferente în întregime, dar cine vrea poate prinde ideea și cerceta sursele.

     • Lorena Lupu says:

      sexul poate fi ce vrea fiecare să fie. şi atâta timp cât cererea e mai mare decât oferta, iar oferta e de acord şi beneficiază direct de pe urma plăţii, eu NU văd problema.
      Toţi preferăm să fim doriţi, dar uneori nu se întâmplă şi atunci ne asumăm că e cazul să deschidem portofelul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: