Şpriţ de vară

Acest videoclip este, să spun aşa, uvertura unor observaţii personale – pe marginea unei seri de explorat suflete marca Răzvan “Eu-nu-violez-că-adorm-în-timp-ce” Ţupa.

 Mă invitase Textieru’ Florin Dumitrescu – mai precis mă şantajase emoţional “vezi-că-io-am-venit-să-te-ascult-you-owe-me-a-big-one” (semnal pentru eventuale neînţelegeri: “glumăăăăă”) şi mă mituise cu un CD al “Sărmăluţelor” de mai sus (asta deja e realitate – acum ascult chiar şpriţ de vară şi beau vin sec de toamnă târzie, în timp ce scriu această postare. Eventuale incoerenţe – tot din cauza şpriţului. Ba nu, a vinului sec. 🙂 )

Bun. Data trecută, trebuie să admit că mă tulburase felul oarecum penetrant, să zic aşa, în care Răzvan-cel-nonviolent mă radiografiase. Adică… să recunoaştem, e răscolitor să fii luat cu duhul blândeţii, dar cu fermitate, decojit ca o portocală, şi cercetat cu atâta “insight”… (Scuze de romgleză, dar nu găsesc un termen românesc pentru “insight”). Aproape că mi se păruse că e ceva personal…

Ei bine, nu e. Tot aşa l-a penetrat şi pe Textier, în seara asta, şi presupun că la fel îi penetrează pe toţi – căutând să le afle cele mai intime resorturi ale scriiturii.

Şi acum, să scriu despre nişte chestii pe care le-am descoperit în seara asta despre Florin Dumitrescu.

1) Ştiţi definiţia din şcoala primară a lichidului? “Lichiiiiidul-ia-fooooooorma-vaaaaaasului-în-care-este-puuuuuus”. Florin Dumitrescu e lichid. E uluitor de adaptabil. E poet unde e cazul să fie poet, umorist unde e cazul, vocea-facilă-a-consumismului, unde e cazul, şi se adaptează uluitor pe stilurile personale f. puternice ale unor artişti f. diferiţi unii de alţii. Bravo, tată!

2) Florin Dumitrescu e întemeietorul fanclubului Foarţă. De câte ori citeşte Foarţă, strigă “Maaaaaicăăăăăl”, îşi rupe tricoul, apoi leşină.

3) Florin Dumitrescu are acasă 4 lăzi pline de cuvinte săltăreţe, şugubeţe, creţe şi pădureţe. Când n-are ce face, le deşartă – cum îşi deşartă copiii cuburile – şi începe să construiască palate.

4) Florin Dumitrescu are umor, cât să compenseze deficitul a patru ţări aflate sub varii regimuri totalitariste.

5) Florin Dumitrescu nu are cronici naşpa. Dacă nu mă credeţi, daţi “sărci” pe google – omul chiar NU are nici un pizmaş. Uau!

6) Dacă lui Florin Dumitrescu îi sună telefonul în timp ce vorbeşte unui public, va răspunde, va explica politicos că are n perechi de ochi şi de ochelari care îl urmăresc, va saluta respectuos, va zâmbi celor n perechi de ochi şi de ochelari, şi-şi va continua netulburat fraza.

7) Florin Dumitrescu a scris o poezie de o melancolie sprinţară, numită “Oximoropolis”, pe care amintiţi-mi să nu uit să i-o cer pe mail.

Blogul omului: aici.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. cinevorbeste says:

  of, lorena, de ce posturile tale sunt asa lungi? 🙁 Nu se potrivesc cu lenea mea. Dar lasa ca-l citesc pana dimineata!

 2. cinevorbeste says:

  am nevoie urgenta de un orgasm cognitiv! (sa stergi comentariul asta. n-am adresa ta de yahoo si n-am cum sa-ti spun asta acolo, asa ca am folosit singura cale de a ajunge la tine)

 3. Lorena Lupu says:

  luuuungi? :))). (şi ăsta mi se părea chiar scurtuţ).

 4. textier says:

  prea lung lorena, mă simt de-a dreptul deochiat!
  (merci… şi mai ales “merci fiindcă eşti tu”)
  un special request aici:
  http://florilegiu.weblog.ro/2008-03-13/312822/Oximoropolis.html

 5. draga Lorena, nu stiu cum sa te conving sa stergi anumite comentarii. Adica poate ca trebuie sa scriu agramat sau vulgar… pai nu te rugasem sa nu dai pe post nevoia mea de orgasm cognitiv? ooofff, nimeni nu mai asculta rugamintile mele zilele astea! 🙁

 6. Lorena Lupu says:

  textier: eu n-am făcut decât să consemnez ce mi s-a părut mie a fi relevant.

  cinevorbeşte: riscul de a posta un comment public. 🙂

 7. Si daca plang? Daca te rog eu frumos cu lacrimi in ochisorii mei inocenti? 🙂

 8. Lorena Lupu says:

  răspuns: nu şi nu. e un comment prea fain.

 9. puterea mea de convingere e in cadere libera…

 10. pana la urma tot te conving eu cumva 😀

 11. Don’soara daca o tii tot asa, nu mai treci ,si ne vedem in toamna !Zau,astazi un 6 smuls cu greu !
  pa si sa fii cuminte!

 12. Lorena Lupu says:

  cinevorbeşte: nu e vorba de puterea ta de convingere, ci de mine. eu sunt omul care ştie foarte bine ce vrea şi ce îi place.

  gigi: dă-mi voie să nu îmi pese foarte tare de aprobări şi dezaprobări. ok? (măcar pe blogul personal, să fiu şi eu personală.)

 13. doremi says:

  Urmeaza o noapte gri.Ai nervii tari ,serios.Pe blog panarama, pe mess alta panarama.Lasa-ne, evadeaza in Hyde Park si nu-ti mai pune mintea cu noi(cu o parte din noi).Fanii te-au transformat in uracioasa care esti acum.Ne-am trezit destepti peste noapte, formulam idei si pareri care nu prea au neaparat legatura cu postarile si nu intelegem nik din ce ai fi vrut sa intelegem.Dar in felul nostru tampit sa stii ca tinem la tine chiar si atunci cand mici glumite si shicane le iei atat de personal si in serios.

 14. Lorena Lupu says:

  Chiar aş vrea să ştiu din ce material sunt confecţionaţi câte unii. Câtă politeţe trebuie să mai investesc pentru a suporta pisălogeala continuă a unora – şi se ştiu ei care – care după ce mă freacă la icre de nu-mi mai vine să intru pe mess, mai au şi tupeul să îmi pună eticheta de “urâcioasă”. După ce mă intoxică.

  Doar nu ai pretenţia de la un om să fie numai miere şi zahăr după şapte mailuri (şi nu exagerez), nu ştiu câte mesaje şi tot atâtea offline-uri – că fostul meu blog de pe yahoo 360 avea vizibilitate la messenger – chestie pentru care m-am dat cu capul de pereţi de un milion de ori, că nu mai pot şi eu naibii să stau online.

  Şi nu, răbufnirea asta nu e aroganţă. E disperare sinceră, neprefăcută, combinată cu oboseaaaaaaală de atâtea mici glumiţe şi şicane nesărate, nepiperate, ne.

 15. Hai ca operatiune de ignore nu e chiar asa de grea! Si e mai relaxanta decat pare la prima vedere. 😉

 16. Lorena Lupu says:

  păi da.dar eu nu sunt adeptul soluţiilor radicale.

 17. diana says:

  lorena, noi ar trebui să avem o lectură împreună…undeva.:D lupul cu iepurele.:))

 18. Lorena Lupu says:

  Cu tot dragul. 😀 . Am scris deja despre tine că îmi placi, atât uman cât şi literar, deci… unde vrei, când vrei, cum vrei.

 19. diana says:

  o să mă gândesc la asta în timpul liber.:D

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading