Top 5 palete de la Sephora România

Pe o bună parte dintre voi, cititorii mei noi, v-am agățat din locuri de pierzanie gen Instagram, și am făcut-o cu lookurile mele căzute din lună. Taman de aceea, voi căuta să-mi adaptez o parte din conținut și la suflețelul vostru, chiar dacă eu n-am fost niciodată un blogger de beauty.

Sephora România are o selecție mai restrânsă de palete de machiaj decât Sephora mamă, ceea ce e oarecum firesc. Țară mică, mese puține, oameni obișnuiți să strângă din pungă când vine vorba de cosmetice, mulți pe bună dreptate, pentru că abia își acoperă nevoile de zi cu zi.

Dar dacă ai încercat intensitatea de culori, densitatea și frumusețea unei palete high end, nu te mai uiți înapoi. Sau te uiți, dar cu milă.

De aceea, considerând că în perioada asta, Sephora România găzduiește promoția Palettes Invasion, profit de oportunitate să vă spun care mi se par cele mai interesante achiziții din ofertă.

5 Makeup Forever Let’s Gold – 229 lei.

Paleta asta este ediţie limitată şi are trei rânduri de nuanţe: unul mat, unul metalic şi unul cromat.
Şi mai are un lucru: ploaie de recenzii negative pe net. Pentru că lumea e obişnuită ca paletele Makeup Forever să fie mereu extrem de pigmentate.
Dar ascultaţi-mă. Viaţa reală nu e Instagram. Şi nu te poţi duce la o muncă de birou, sau la o recepţie, sau la o seară la Ateneu cu un look care să ţipe din vârf de munte: A venit regina fardurilor.

Pentru machiajul discret din locuri publice, pentru machiaj de zi elegant şi subtil, Let’s Gold e mama lor, şi vine şi cu nişte nuanţe frumoase de plângi.

4. Huda Beauty – The New Nude Palette – 293 lei 

(foto deschidere)

Culorile “nude” sunt de obicei culorile apropiate de nuanţa pielii. Dar “noile nuduri” propuse de Huda Beauty extind noţiunea de nude în nişte direcţii extrem de frumoase şi de senzuale.

Există tonuri discrete, pastelate, pentru un look nude de fată cuminte? Da. Există o multitudine de alte texturi, satinate, metalice, glitter, şi orice altceva între ele, păstrând nuanţele clasice de nude? Oh, da.

Există şi câteva accente interesante de culoare, pe linia care-mi place mie, burgund şi mov, să mai contrapuncteze din nuduri?

OOHH, DAAA.

Verdict: splendoare.

3. Fenty Beauty – Moroccan Spice, 245 lei 

Să trecem peste frumuseţea designului, şi să ne concentrăm un pic pe conceptul coloristic. Toate culorile pământului sunt acolo, pentru oameni cărora le plac tonurile calde, pasionale, exotice precum cultura africană. Ai familii de nuanţe care se completează perfect unele cu altele, pentru a crea degrade-uri splendide. Poţi merge pe lung sau pe lat şi ai câte un look.

Iar albastrul ăla metalic şi roşul ăla pur mat m-au făcut să plâng de plăcere.

Aşa plâng eu la culori.

Intensitatea e numai bună de makeup scenic, de carnavalul de la Rio, de scenă mare – orice conjunctură vrea sufleţelul vostru.

Dacă spun că Rihanna e mai bună ca producător de makeup decât ca performer, o să mă înjure fanii. Dar îmi asum: Rihanna e mai bună ca producător de makeup decât ca performer.

 

2. Too Faced – Chocolate Gold – 254 – 177 lei 

 

Paleta asta e paradisul lookurilor metalizate, de seară şi de party, iar când am cumpărat-o, îmi imaginam că doar pentru asta o voi folosi.

Producătorii promit că e infuzată cu aur adevărat, dar eu n-am dus-o la laborator, nu mă pronunţ.

Chit că am luat-o pentru petreceri, m-am pomenit că o folosesc ziua în amiaza mare, că uneori ajunge să aplici oricare nuanţă lucioasă pe pleoapă şi să estompezi marginile cu maroniul sau negrul mat, iar lookul rebel şi îndrăzneţ e gata în zece minute.

Deşi textura pare tupeistă, se aplică frumos şi uniform, se şi blenduieşte (estompează) de nu-i adevărat, şi e foarte uşor să te dai Alexandru Abagiu cu ea pe ochi.

Hint de aplicare: folosiţi degetul. Ca în multe alte plăceri ale vieţii, apăsările blânde cu degetul fac minunea să se întâmple de la sine.

De ce nu e pe 1?

Urăsc mirosul de ciocolată din inimă. Îmi pun un cleştişor de rufe pe nas când mă machiez.

 

1. Urban Decay – Born to Run – 235 lei 

 

Nu aveam cum să nu pun pe locul 1 o paletă curcubeu, nu-i aşa?

Sincer, Born To Run mi se pare, ca raport varietate – preţ, ce are Sephora România mai bun de oferit.
Conceptul este acela de paletă subţire, compactă şi solidă, numai bună pentru călătorit, cu maximum de culori şi texturi repartizat de minimum de spaţiu, fără artificii de ambalaj.
Şi, obiectiv, cine are nevoie de artificii de ambalaj?
Ai în paleta asta orice culoare ţi se năzare că vrei să foloseşti, în ce mix vrea cuculeţul tău, poţi fi neutră, ostentativă, călugăriţă, sex workeriţă, le poţi blendui să fie subtile, le poţi aplica în mai multe straturi să fie vizibile din satelit.

Dacă paleta asta ar fi un bărbat, m-aş mărita cu el mâine.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: