Uneori, am satisfacţii ruşinos de meschine

Din păcate, blogul meu a fost făcut KO în paralel cu Mircea Badea, şi n-am apucat să mă hlizesc porceşte de modul fabulos în care şi-a luat-o pe coajă. Badea, zic. Nu blogul. Blogul mizează periodic s-o ia la mufarină, pentru că are o misiune relativ limpede de apărare a celui slab împotriva factorilor de abuz, şi ştii că rahaţii vor face rahaturi, pentru că asta e natura lor de rahaţi.

Dar Badea nu miza s-o încaseze telefonată, din fundul grădinii, în primele secunde ale meciului. Badea avea o gură cât o şură, tupeu cât casa poporului, şi caracteristica tuturor cocalarilor fără simţul realităţii: un talent teribil de a enerva lume.

Badea a pornit în meci cu aroganţa infinită a târletelui convins că soarele răsare din anusul lui – iar asta face viralul ăla în care pică precum o cârpă moale la podea, din a doua lovitură a sportivului pe care îl tot frecase la icre… ăăă, cum ziceam, asta face viralul ăla să fie atât de irezistibil de comic.

Am râs copios. Cum am râs copios şi de gluma asta din deschidere, publicată de un vecin de Facebook, pe nume Ilie Daniel, care estimez că a furat-o şi el de pe net, dar eu la el am văzut-o.

Pentru că în orice domeniu, există profesionişti şi există habarnişti. Profesioniştii muncesc, investesc, pun suflet, nu caută scuze, şi, în consecinţă, evoluează.

Habarniştii văd seria Karate Kid – sau Cară-te, Kid, în în cazul lui Badea – şi au impresia că fabuloşenia e transmisibilă prin ecran sau ceva. Apoi se întâlnesc faţă în faţă cu cineva care chiar practică acel sport, la modul serios, cu antrenamente multiple pe zi, cum se face îndeobşte sportul de performanţă, şi se surpă precum sloganul Îndrăzneşte să crezi la prima ordonanţă.

Omul care chiar face sport de performanţă la modul serios e prea obosit la finalul zilei să se mai laude pe Facebook câta vitejie zace în el. Plus că ăla e perfecţionist, are mereu ceva de corectat tehnic, vrea mereu mai mult, mai bine, a văzut ceva nou şi vrea să înveţe.

Timp de bătaie cu cărămida în piept au nefăcătorii de nimic, tăietori de frunză la câini. Cum nu caută să investească şi să se implice în nimic la modul serios, au timp să tot latre.

Cam aşa a involuat Mircea Badea şi ca om de televiziune. La început, ca partener al lui Teo, era un tinerel digerabil, promiţător, cu oarecare simţ al umorului. Pe măsură ce Tuzgura presei se lungea, an de an, Mirciulică investea din ce în ce mai puţin timp să citească articolele acelea pe care, sanchi, le comentează. De mult timp, citeşte doar titlul, şi începe să emane generalităţi, clişee, penibilităţi şi arfe de agarici pe marginea lui.

Mircea Badea e la fel de deprofesionalizat ca om de presă, precum e de veleitar ca sportiv.

Dacă o singură dată Tuzgura presei ar fi organizată în format debate, cu două birouri, iar la celălalt să stea un om de presă real – Mircea Badea ar fi făcut KO tot în cinci secunde.

Adevărata poantă a dat-o chiar Mircea Badea. Când a revenit după trei zile pe Facebook şi a declarat că “a fost doar o lovitură norocoasă”.

Asta îmi aminteşte de un banc. Puricelui îi pică elefănţica cu tronc, sare pe ea şi începe să dea la buci cu pasiune.  Dată fiind însă diferenţa de dimensiune, elefănţica habar n-are că e în plin act copulativ şi se plimbă liniştită în pădure, mai departe. Deodată, calcă pe un pietroi mai colţuros, şi strigă:

-Au-au-au!

-Aşşaaaa, geme puricele, zbiară în p*lă, bestie nesătulă!

Cam ăsta e nivelul de rupere de realitate.

Bancul cu Mirciulică, buze reci, un clasic al genului, îl găsiţi aici.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Neica Nimeni says:

  Pentru mine e cit se poate de limpede ca Badea a facut-o intentionat, pntru reclama, cee ace i-a reusit la modul perfect. Toata lumea vorbeste despre el, se uita la el cu zero lei investiti in recalma… lovitura norocoasa, dupa cum zicea Mirce Bdea, chiar el .

 2. Ratacind pe net says:

  Hai ca a fost superb. Ce glorios s-a prabusit ca o leguma. Papagal ridicol, numai gura e de el.
  Imaginea aia cand si-o fura merita facuta gif si pusa ca wallpaper pe telefon

 3. Joker says:

  Daaa mai, da’ cum facea el spagatu’ pe doua scaune in direct, cand era mai tanar.. ziceai ca-i Van Damme in Sport Sangeros, dupa noaptea de sex cu blonda.
  😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger