Viaţa fără Pulică. Fun facts and gun facts

Pulică:

Gun facts:

-e execrabil modul în care prietenii de la TIFF tratează presa. Dacă eşti “press”, eşti poprit la o parte şi pus să aştepţi ca boul sau vaca până intră toată lumea. apoi ţi se permite să intri şi tu. Iar când filmul e la castelul Banffy din Bonţida, şi stai în poartă, după ploaie, în noroi, mânat de nişte urangutani de patru clase, care urlă la tine ca la animale, e de-a dreptul insultător şi ridicol. Prin zonă trece buna mea prietenă, Anca Macoviciuc, organizator cu vechime. O întreb: “Ce se poate face? Nu poţi interveni?” Ripostează la fel de neprietenos: “Nimic, astea-s regulile!”

De ce şi-ar pune un organizator de festival presa în cap, mai ales azi când orice fiţuică locală neînsemnată e citibilă pe internet, numai Dumnezeu ştie. Mai ales că, la o conferinţă de presă care avea loc cu doar două ore mai devreme, un Mihai Chirilov candid solicita susţinerea aceleiaşi prese în lupta cu obtuzitatea sponsorilor clujeni. So? Am I missing a point?

Fun facts:

-la Cluj, taxiurile au tarif de zi şi tarif de noapte (mai mare). în ideea că tu nu ai de ales noaptea. sincer, cred că, citind astea, taximetriştii dă Bucale o să-şi dea cu drujba-n coae că nu au avut ei ideea primii.
-Clujul e singurul oraş unde strada Paris se intersectează cu… cu… strada Vaslui. Am râs un sfert de oră în intersecţia respectivă. “Unde te situezi, Clotildo?” “La joncţiunea dintre Paris şi Vaslui”.
-duminică seara la 18.30 e aproape imposibil să găseşti un restaurant deschis în centru. pasămite, postul negru de duminică e o tradiţie locală.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Stefan A. says:

  Nu te lega de Cluj ca e orasul neu natal . 🙂
  Cind aici se minca franzela la masa , in Bucuresti aceiasi franzela o mincau cu piine ! 😆

 2. valer says:

  Musai să mănânci în centru? Ambele mall-uri sunt deschise şi oferă junk-food acceptabil.

  La Iulius chiar rulează filme de festival, deci poţi pica la o pizzerie cu exces de chimicale imediat după vizionare.

  Măcar ai fost la Bonţida – haios e contrastul între vizionarea de fiţe şi pitecantropii de la pază – dar cam ăsta e IQ-ul speciei.

 3. musiualexandru says:

  Pulica rulz. Am sa-i fac cunostinta cu cineva, poate chiar pe seara, daca apuc ceva vreme.

  Fun facts loco: Orléans-ul creca e si el singura urbe unde strada Lugoj se intersecteaza cu avenue du président Kennedy. Care cum ar veni a dat coltu’ la Lugoj ? Ddduhhh…

  A propo de domnii de la intrare, tu nu trebuia sa intri pe la intrarea artistilor ?

  Sau io stiu, sa-i zappezi pin vreun fel, sa ai o colectie de carduri si de legitimatii: ba de la ministere, ba de la protocoale, ba de la mai stiu eu ce care face oficiu de passe par tout.
  Daca te-ntreaba domnul gorila “Dumneavoastra în ce calitate ?”, bagi card de ceva sub trufa “calitatea întâi, puisor, misca-ti carcasa”.

  Naiba, altfel cumpara-ti un kil de banane…

 4. thecreatrix says:

  la 18.30 nu găsesti restauranteeee? in cluj? mi-am prins urechile aicia.

 5. Lorena Lupu says:

  Stefan A.: Cand sunt in Bucuresti, critic Bucurestiul, cand sunt in Cluj, critic Clujul.

  valer: cand alerg de la un film la altul, si de la o treaba la alta, am timp de mers pana la dracu’n praznic dupa mancare?

  musiualexandru: nici aprozarul nu era deschis. 😀

  thecreatrix: duminica, nu prea.

 6. glumetu says:

  Stefan A: interventia ta mi-a confirmat de ce acum Clujului i se spune “Bucurestiul Ardealului”… Si se zice “aceeasi”, ca-i franzela, nu franzei. Ma rog, typo 🙂

  In rest, bine ca TIFF continua, chiar daca acum cu iz meltean 🙂

 7. valer says:

  în buricul urbei e deschisă Sora: un fel de magazin alimentar mai mare la subsol deschis non-stop, în cinci-zece minute ajungi la ea de la oricare cinematograf din centru; altceva decât biscuiţi nu prea poţi lua, dar măcar nu intri în şoc hipoglicemic

  te-ai prea obişnuit cu Bucureştiul … ia partea bună a lucrurilor, dacă aveai delegaţie la Huedin?

 8. valer says:

  Păi pe Napoca(lângă “Arta”) e un restaurant cu aspect modern-ciudăţos: Baracca.

  Şi ţi-am mai găsit unul deschis duminica pe lângă Universitatea Tehnică: http://www.trattoriafiorentina.ro/

  Sorry că nu-ţi pot da mai multe informaţii, la veniturile şi stilul nostru de viaţă, baza e mâncarea făcută în casă, iar “ieşire” se numeşte când mergem la o pizza.

  Lasă, o să supravieţuieşti …

 9. Harmon says:

  Sau io stiu, sa-i zappezi pin vreun fel, sa ai o colectie de carduri si de legitimatii: ba de la ministere, ba de la protocoale, ba de la mai stiu eu ce care face oficiu de passe par tout.Daca te-ntreaba domnul gorila “Dumneavoastra în ce calitate ?”, bagi card de ceva sub trufa “calitatea întâi, puisor, misca-ti carcasa”.
  +1

 10. moti says:

  Restaurantele serioase nu deschid Duminica. Niciunde in lume. “Le Chef” trebuie sa aibe si el o zi libera. Nu stiu daca in Cluj sunt restaurante serioase dar ast e mai degraba de “facts” nu de “fun”…

 11. thecreatrix says:

  mă, eu in 8 ani de cluj nu am văzut veci restaurante inchise duminica. poate alea care au dat faliment.

  nu e logic. de ce ar ţine restaurantele inchise duminca, atuncia când lumea iese să cheltuiasca bani?

  (şi se cheltuieste, ohoo).

  Lorena, contactează-mă pe privat dacă ai nevoie de informatii unde să mânci, să bei, să cumperi prezervative 🙂

 12. ostap bender says:

  presa trebuie tratata ca atare. dupa ce mizerii scriu jurnalistii si ce cacat mananca in media, la fel i-as trata si eu. cu mici exceptii.
  manipularea prostilor si denaturarea adevarului pentru audienta nu e presa. ca si in cazul cu restaurantele din centru. din centrul clujului, daca o iei la pas in orice directie, gasesti in maximum 10 minute un restaurant decent deschis pana tarziu, indiferent de zi.
  si, by the way, cam multe limbi catifelate pe-aici.

 13. Hai pe la babe. E ceva.

 14. filotas says:

  la ce fel de presa se face in romania, hai sa fim seriosi, merita cu prisosinta cateva flegme in freza, just for the record…
  …presa din romania, dupa ce ca e cretinoida si tabloida, are de asemenea iluzia grandorii, imaginaandu-si ca evenimentele sunt strict facute pentru curul ei…ei bine, nu, evenimentele de genul TIFF de exemplu sunt facute pentru amorul artei (la propriu), nu pentru fandositi care vor ei sa fie lasati primii(de ce?!) ca apoi sa arunce cu rahat in stanga si-n dreapta

 15. Lorena Lupu says:

  pai daca presa (in mintea ta, toata) e cretinoida si tabloida, e foarte simplu: nu-i cere sprijinul si fa-ti un eveniment privat.

 16. Bedri Beia says:

  Pai daca era un fel de deal, eu scriu despre tine, tu imi oferi prioritate … naspa ca nu s-au tinut de cuvant… Pentru a mediatiza un astfel de eveniment, si pentru a avea publicitate buna, trebuie sa tratezi bine pe cei de la care te astepti sa iti faca publicitate buna…

 17. coramica says:

  Vai, Lorena, chiar imi pare rau ca ai avut asa ghinion si ai cunoscut partea neplacuta a Clujului. E orasul studentiei mele…ma rog, oamenii de pe acolo ma enervau uneori(nu-s ca targumuresenii, da’de nicio culoare si poate de-aia). E oras fain, sa stii. Acum, depinde de fiecare, stii ca prima impresie conteaza. Sper ca, daca vei veni vreodata in Mures, sa nu te urmareasca aceleasi ghinioane ca la Cluj.

 18. Lorena Lupu says:

  bedribeia: curtoazia nu e un deal. ea se subînţelege.

 19. Dr.A says:

  Ințeleg ca poate fi surprinzător pentru cineva obisnuit cu prioritatile de bucuresti 😀 dar nu-i asa neobișnuit sa intre întâi lumea care plătește bilet și doar la urma cei care intra gratis.

 20. Anca Maco says:

  Eram sigura ca ai scris de asta, de-aia am intrat abia acum sa citesc.
  Se stia de la inceput ca ordinea la orice proiectie mai ales la evenimentele specile este: bilete, invitatii, badge-uri + tichete, presa cameramani + fotoreporteri, badge-uri guest fara tichet, badge-uri press fara tichet.
  De aia cei de la security, incercand sa faca ordine in nebunia aia au rugat presa fara tichet sa stea deoparte pana vine lumea care a platit, care-a fost invitata special si care-a facut efortul si-a urmat protocolul de a-si lua tichet. Simplu.
  Iar pe mine m-ai intrebat altceva, mai putin oficial, dupa cum stii, iar eu ti-am raspuns foarte grabit si foarte oficial, in public fiind. Sorry daca regulile sau gestiunea momentului in care eu una am incercat sa-mi ajut colegii, pe care-i respect, chestie pe care “presa” n-o simte.

 21. Anca Maco says:

  …au dat in neprietenosenie. Insa, e frustrant sa vezi ca oamenii nu realizeaza cand incalca unui protocol explicat, uita sa aprecieze ce primesc si pretind lucruri care nu li se pot oferi.

 22. Lorena Lupu says:

  în primul rând, “protocolul” vostru care discrimina presa era extrem de jignitor şi frustrant. pe de o parte, vreţi sprijinul nostru pentru a vă promova şi pentru a vă convinge sponsorii să cotizeze mai cu zel, pe de altă parte, ne refuzaţi accesul la socializare şi ne daţi materiale informative care nu precizează petrecerile. aceeaşi nemulţumire au avut-o toţi jurnaliştii, dar clujenii sunt prea politicoşi pentru a se plânge. protocolul vostru i-a tratat pe jurnalişti ca pe nişte animale de povară, pe care le aduci strict pentru a-ţi trage plugul, apoi, spre sfârşitul zilei, marş la coteţ. Ţi se pare normal? Mie nu.

  A nu se uita că toţi se vaită de Cannes, unde sunt supuşi aceluiaşi tratament discriminatoriu, iar punctul forte de până acum al Clujului era atmosfera prietenoasă. Încă nu aveţi testicule (şi nici scule) de Cannes, reveniţi pe Pământ şi la atmosfera prietenoasă de până acum, altminteri vă veţi pierde toţi prietenii.

  iar cei de la security nu au “rugat” ci au zbierat şi au împins ca la vite.

  eu te-am întrebat frumos: se poate face ceva? tu ai ridicat nasul cam de 2 metri în sus şi mi-ai dat o ripostă nasoală. altminteri, de ce mi-ai fi verificat acum blogul, dacă nu cumva dintr-o uşoară vinovăţie?

  dar ştiu ce te sperie pe tine. nu blogul meu, nu sentimentele mele rănite (de care te doare fix în hemoroizi) ci materialul din revistă. Poţi să stai lină: m-am concentrat pe filme şi pe artişti, pentru că ăia merită atenţie. în rest, sunteţi liberi să maimuţăriţi fiţele de Cannes cât vreţi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: