Aceste clişee ne dor: “Ăştia o să ne plătească pensiile”

“Ăştia o să ne plătească nouă pensiile”.
Asta e fraza preferată a idioţilor bătrâni (subliniez, ca să nu-mi sară din nou toată vârsta a treia în cap, deşi pariez că o să-mi sară oricum, doar pentru că poate: NU a TUTUROR bătrânilor, doar a celor care, pe lângă vârstă, suferă şi de un caz sever de prostie neagră), când se uită la idioţi tineri. Îndeobşte, la idioţi tineri asupra cărora nu pot exercita pretenţii.
Şi, pentru că idiotul care nu generalizează parcă nu e idiot destul, idiotul bătrân adoră să extrapoleze problema pe lung şi pe lat asupra tuturor oamenilor care au aproximativ aceeaşi vârstă cu obiectul nemulţumirii lui.
E ceva extrem de urât şi de vulgar în a-i trata pe oameni doar prin prisma potenţialei lor utilităţi în viaţa ta. Cam ca în desene animate, când personajul X se uită la personajul Y şi în mintea lui apare o friptură aburindă. Sau când te opreşte un pulete în oraş şi în ochii lui sticloşi te vezi pe tine crăcită în toate poziţiile. Sau când se ia o gospodină nefutută de tine că n-o să fii niciodată o nevastă bună, de parcă ar fi fost gagică-ta lesbiană sau ceva de genul şi nu i-ai pus destulă sare în ciorbă.
Recunosc, şi mie îmi sunt ceva mai dragi aceia dintre voi care chiar susţin acest blog donând cu regularitate, nu doar cu complimente sforăitoare. Şi cei mai antipatici sunt ăia care nu doar că nu donează, dar simt nevoia să mă şi frece interminabil în mesaje private legat de fiecare articol în parte, de parcă nu era un text public, ci scrisoarea mea de amor dedicată mamei lor.
Însă niciodată, niciodată nu i-am tratat public pe primii diferit faţă de restul lumii, dintr-un motiv simplu: înţeleg că oamenii sunt mai mult decât mi-ar conveni mie să fie. Înţeleg că au propriile lor priorităţi şi respect asta. Înţeleg că unii apreciază mai mult conţinutul meu, alţii mai puţin şi alţii deloc. (Ce nu înţeleg, însă, e momentul când nici nu apreciezi ce ofer, dar ai şi pretenţia la timpul meu. E perfect ok să nu mă placi, dar măcar nu-mi consuma spaţiu şi energie cu asta. Urăşte-mă în pace la tine în budă.)

Dar genul ăsta de prost, care vede în alţii doar pe potenţialii plătitori ai pensiei lui, sau potenţiale slugi, preferabil moca, merită izolat în carantină, să nu fie contagioasă cărpănoşenia toxică. Şi dacă statul mi-ar putea oferi posibilitatea să refuz definitiv să plătesc pensii unor oameni, ăştia ar fi primii.
Apropo de asta, dacă vreo televiziune ar produce un reality show cu zece javre bătrâne de tipul ăsta şi, pe principiul eliminării săptămânale, i-ar eutanasia pe câte unul, şi anume pe cel care a fost cel mai urâcios, mai infect, mai inutil agresiv şi mai pretenţios-fără-motiv, nu doar că aş urmări cu sfinţenie fiecare episod, dar i-aş da şi share pe toate reţelele de socializare.

“Păi da, dar şi eu am plătit pensiile altora!”
Dar nu pentru că ai ales, ci pentru că aşa era legea. Şi aşa e şi acum. Cel mai amărât Gicu, care manipulează marfă pentru 1.000 lei pe lună, îţi plăteşte ţie pensia. Şi pariez că depune ceva mai mult efort decât o făceai tu în serviciul tău garantat de stat, pe care nimic nu putea să-l pericliteze.
Şi mai pariez că erau ceva mai simpatici bătrânii din vremea ta care te priveau ca pe un om, nu ca pe un potenţial robinet de pensie.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

 1. “Ana Pauker si cu Dej, au bagat spaima-n Burgheji” … Termina cu prostiile tovarasa, omu se trage din maimuta si toti e egali, toti muncim viitoru’tarii sa-l cladim. Habar n-am unde exact e Sfantu Gheorghe, probabil e gaurita harta in locul lui de cuiu’ care o tine in perete, n-am nici o idee cat face trenu’ d’ acolo pana in parcul I.O.R, si oricat de mult apreciez blogu’ asta mov, nu-mi permit sa pay pal donate ca banii e putini, imi trebuie sa mi cumpar bautura, droguri si sa ma duc la masaj erotic.

  Wei…pai da comentezi cu regularitate undeva la limita ridicolului. Esti chiar marlan?
  Da pentru ca gasesc o rezonanta a viziunii mele asupra majoritatii subiectelor abordate,pe care nu sunt in stare sa o exprim atat de bine, doamna, pentru ca e moca si pentru ca am treaba aia mare si groasa ( musai sa fie mentionata in scopuri publicitare)

  La subiect. NU TOTI BATRANII SUNT JAVRE INDOCTRINATE, creiere spalate de comunism, egoisti, atotstiutori , doar o majoritate de 70%. Multe exemple din 30% merita respectul, admiratia, sprijinul si scaunul in tramvai pe care-l cloceste una cu samsungu’ 7 in mana cand isi numara laicurile la poza cu buze tuguiate. Merita saracii sa le ridicam statui cat s-au chinuit sa munceasca cinstit pentru a avea nimic in afara de bucuria ca nu crapa singuri in mizerie si batjocura. Sunt oameni cumsecade, care au imbatranit frumos, ii vad, i simt, si mi-e rusine sa fiu mitocan, sa-i judec, sau sa nu le trec cu vederea greselile. Nu despre astia e vorba in postul pe care-l comentez. Este despre aia care au frecat-o treij’ de ani batand din palme, injurand sistemul din care au facut parte doar in soapta, primsecretari de partid, sefi si sefuleti peste amarati. Aia care se duceau la serviciu’ ziua trece, leafa merge, fara sa aiba nici cea mai vaga temere ca pot ramane fara un loc de munca in orice secunda considera proprietarul. Grasele alea coafate vopsite roscat strident sefe la Alimentara, hodorogii aia damblagii care te injurau ca purtai blugi, carora le-a mers bine atunci, acum isi guitza nemultumirea dupa ce s-a ales prafu’ de tot ce au simulat ei ca produc. Daca toata intreprinderea, insititul, organaizitia unde au cotizat a fost declarata un morman de fier vechi de catre cei din generatia lor, cu incunviintarea lor, de ce trebuie sa mi rup eu oasele in depozit sau sa-mi storc creierii si nervii pentru ceva profitabil din care o parte sa fie in beneficiul lor. De ce sa finantez o nonvaloare trudind pentru ceva valoros ce aduce beneficii incontestabile in comparatie cu ceea ce au facut ei? E simplu. Ei or sa-si vocifereze senili nemultumirea privindu_ne ca pe niste utilaje ce lucreaza in beneficiul lor, iar noi o sa asteptam cuminti sa le cante popa vesnica pomenire. Platesti, nu platesti cotizatie la fondu’ de pensii, mosu’ libidinos din parcu IOR tot o sa se ia de tine, ca mizda nu i-o scoate nimeni din cap si baba grasa tot o sa te certe ca freci pisica aia nasoala in loc sa torni n jeguri de copii ca ea

 2. Kathy Bates says:

  Doreii spălaţi pe creier de comunism se asociază în 2 partide, care diferă prin discursuri, aparent opuse, dar în substrat au cam acelaşi grad de prostie. Unii dau vina pe “comunism, întuneric, frig, mizerie, cozi, umilinţă, frică, turnătorie” etc şi ceilalţi le dau în cap cu faptul că “au produs fabrici, spitale, şcoli şi baraje”. Şi-au învăţat poezia şi nu sunt în stare să se exprime altfel.

  La un moment dat vine unul, maniac religios, pupător al poalei Preafericite, şi bagă şi el fitilul: “rădăcina conflictului dintre generaţii stă în faptul că progresiştii / liberalii / vesticii / homosexualii etc cred că între diversele soiuri de oameni pe care îi întâlneşti pe stradă sunt nişte diferenţe minore“. Un bătrân e de fapt acelaşi lucru cu un tânăr, cu mica diferenţă că e mai ridat şi are articulaţiile mai uzate. Sau unul care e gay nu se deosebeşte de vecini prin nimic în afară de treburile patului. Ori în practică nu prea e aşa, moravurile lor sociale şi familiale ies la suprafaţă în felul cum vorbesc şi se poartă. Şi atunci, când vrei să te duci la comunistul de la scara de alături, sau la unul religios, precum tipul care vorbea, şi să îl tratezi ca pe un egal, să îl iei de braţ şi să-l duci la o bere, pe el îl apucă isteria. Începe să pomenească de morţi, cruci, grijanii, anafuri, Vlad Ţepeş etc

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger