Aceste clişee ne dor: Ce tare se urăsc femeile

Periodic, aud clişee. Apoi, mă uit în jur şi văd că nu se aplică. Şi vă povestesc şi vouă despre asta.

“Bărbaţii nu-ţi pot face răul pe care ţi-l pot face femeile. Femeile sunt foarte rele. Fereşte-te de femei!”

Toată lumea a auzit balivernele astea şi multă lume le şi crede.
Dar sunt false.
De câte ori am văzut femei întreţinând uri active şi persistente, erau fie cazuri patologice vizibile din avion, genul care urlă la pereţi, fie erau montate taman de către un mascul fără testicule funcţionale, care îşi întreţinea falsa alură de autoritate alimentând-o pe fiecare dintre cele două combatante cu rahat despre cealaltă.

Din ce am văzut şi cunoscut eu, pot zice că:

a) Femeilor le pasă.

Sunt atente la tine şi sesizează dacă suferi. Nu trebuie să le explici mult şi degeaba. Prind nuanţa înainte s-o defineşti. Din zbor.

b) Femeile ascultă.

Bine, nu toate. Dar aş spune un 70% dintre femei, raportat la un 30% dintre bărbaţi. Chiar urmăresc activ ce ai de spus şi nu te întrerup. Şi poţi pune întrebări după. Vei constata că au ascultat.

c) Femeile sunt fair

Bine, am avut colaborări cinstite şi bune şi cu bărbaţi, dar astea au fost mai mult excepţia decât regula. În schimb, colaborări perfect echitabile, juste, corecte, tandea pe mandea am avut cu femei. Mai mult regula decât excepţia. Sunt relativ puţine femeile care au impresia că m-am născut să le servesc sau că le datorez temenele doar pentru că există sub soare.

d) Femeile sunt afectuoase

Şi multe dintre ele au lucrul ăsta natural încrustat în sistem. Îţi arată tandreţe şi dulceaţă, dacă ştii să le câştigi afecţiunea şi să le tratezi corect. Eu mă încarc sufleteşte când ies cu o prietenă la o cafea.

e) Femeile te motivează

Când îi povesteşti un plan de bătaie unui tip – se aplică tot regula 70% – 30%. 70% vor începe să te frece la cap că nu va merge, că de ce ai face tu chestia asta, că blabla, apoi îţi fură ideea şi o fac ei.
La femei, e invers. 30% ar face asta. Iar 70% ar căuta să te ajute, să-ţi spună pe cine cunosc şi cum să faci, şi uite şi numărul de telefon al Ionelei cumnată-mea care ştie pe cineva, să îţi pui planul în aplicare.

f) Femeilor nu li se pare jignitor să-ţi fie prietene

Printre bărbaţi circulă mitul ăla tâmpit numit Friendzone. Adică, unica relaţie dezirabilă şi admisibilă cu femeile este cea de natură carnală. Şi e o uriaşă jignire să fie considerat prieten în friendzone. E ca şi cum i-ai nega existenţa testiculelor.
Dacă îi spui unei femei că o găseşti adorabilă şi că vrei să fiţi prietene, se bucură. Se simte onorată de prietenia ta şi înţelege că e un lucru valoros pe care nu-l acorzi oricui.

g) Femeile nu caută perpetuu să-ţi demonstreze câte ceva.

OK, OK, şi aici se aplică procentajul 70% – 30%. Sunt 30% dintre bărbaţi, şi anume cei cu adevărat iubibili, care nu fac parade de orgoliu tâmpit şi parade de “eu sunt mai deştept decât tine”.
Tot aşa, sunt 70% dintre femei. Care, pur şi simplu, se poartă normal şi firesc. Iar ăsta e un lucru cu adevărat reconfortant.

h) Femeile nu vor să te fută.

Da-da, 70% – 30%, nu săriţi.
Dar chiar când vor, ştiu s-o facă în aşa fel, să pară tentant şi seducător, nu să insinueze că le datorezi sex pentru că au p*la mai mare decât a ta. (Ceea ce, de multe ori, nici nu e adevărat.)

Eu nu cred că femeile se urăsc. Poate că uneori se tachinează. Poate că uneori se înţeapă. Dar cel mai frecvent se susţin, îşi împrumută aspirinele, fardurile şi blugii, şi te iau acasă să dormi la ele când ai o zi proastă.

Trucaj de Cristiana Chira.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. pisica says:

  singura muiere faina si de treaba a fost mama. as vrea sa cred ca-i seaman. nu am vazut-o niciodata coborandu-se la invidii si gelozii marunte. e drept ca si avea o incredere de sine de invidiat si era cum fain se spune: larger than life! restul muierilor pe care le cunosc sunt in mare parte penibile in incercarile lor de a parea exact ce nu sunt. ceea ce ma mira si amuza in acelasi timp la muierile astea e ca sunt experte in a pacali purtatorii de pantaloni in toate modurile posibile?! :)))) prin urmare nu mai cred de mult in Thelma and Louise!

 2. Radu says:

  In concluzie 70% din barbati sunt naspa, doar femeile si pisicile sunt ok.

  • Lorena Lupu says:

   am pus şi un 30% dintre femei. şi nu fac decât să povestesc ce am trăit. dacă cineva a avut experienţe diferite, more power to them.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: