Adio, Dirty Dancing!

“Dirty Dancing” este un blockbuster clasic al anilor ’80. Un film inocent şi suav, pe care l-am văzut într-o perioadă inocentă şi suavă a vieţii mele – primul film pe care l-am văzut la cinema după revoluţie. Îmi aduc aminte că toţi copiii din bloc încercau să reproducă paşii protagoniştilor. Piruetele mai treacă-meargă, dar când venea partea cu ridicatu’ gagicii în aer, se lăsa cu vânătăi multiple. 😀

Acum îmi dau seama că nimic nu e mai relativ decât termenul “dirty.” După ce noi, publicul, am văzut “Cell Block Tango” şi “Roxanne”, putem redenumi liniştiţi scenele din acest film “innocent dancing.” Fără a le nega valoarea de telecinematecă, desigur.

To make a long story short: de fapt, îmi doream să spun “adio, Patrick Swayze” şi nu ştiam cum să încep.

Voi ce ziceţi: dacă mă apuc de olărit, îmi apare fantoma lui Patrick Swayze dindărăt?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Mi9e si acum imi suna in urechi “Just a fool to believe I have everything she needs… she’s like the wind…”

 2. Şi mie. doar să dau drumul la winamp. 🙂

 3. Îmi aduc aminte când l-am văzut prima oară şi pe el şi “Dirty Dancing”. (La video, heheiiii…).Aveam 13 ani şi efectiv când a apărut pe ecran m-am gândit că era cel mai frumos bărbat pe care-l văzusem până atunci.
  Bine, pe urmă am mai văzut eu mulţi alţii şi mi-am mai modificat preferinţele dar n-am uitat momentul ăla, ştii, cum zic scriitorii de SF&F, “the sense of wonder”.
  That’s no way to say goodbye, cum ar zice L. Cohen, dar atâta mă pricep.

 4. Symphonie says:

  stii cum se spune: incercarea moarte n-are! poate descoperi ca ai talent la olarit 😉

 5. Bogdan says:

  Ce e mai enervant pentru barbati – pentru mine cel putin – este ca astfel de actori creeza niste personaje pop-icon care sint mai memorabile decit partenerele lor feminine.
  As putea adauga aici Antonio Banderas cu Desperado sau Johny Depp in Piratii din Caraibe.

 6. Am dansat dirty dancing pe la 10 ani până am făcut praf, cu prietenii sufrageria manelistă a părinţilor lor, am dat jos răpirea din Serai, păretarul cu Căprioara şi ceva bibelouri in formă de cal.

 7. dreaminjewel: yes, it is.

  symphonie: la una ca asta nu m-aş aştepta din partea mea. 🙂

  bogdan: tu, ca bărbat, ar fi trebuit să fi mândru de asta. 🙂

  thecreatrix: inclusiv faza cu ridicatul tipei peste cap?

 8. Eu eram cea mai mica si slabuta si eram “fata” deci aia ma invarteau de ma lua dracu.

 9. Anthea says:

  Uite inca unul care a alasat in urma ceva de care isi aminteste lumea ‘de bine’. Si mai avea filme pe care le-am vazut.

  Pe vreamea aia parca m-a atins mai mult ‘Road House’ (ca iesea cu bataie) decat Dirty Dancing, care era cam siropeala. Dar imi placeau amandoua … probabil mi-ar fi placut orice film in care il vedeam, lol. A fost mai usor pentur mine de apreciat cata munca trebuie sa se fi depus pentru ‘DD’ pentru ca pana la ora aia apucasem sa fac niste ani de balet si de gimnastica. Cred ca singura faza pe care am incercat sa o repet a fost partea din dans in care gagica se gadila cand isi cobora Johnny mana peste coastele ei. Nu stiu cum i-o fi reusit ei, dar eu inca ma gadil cand incerc :)) Alta faza din film de care imi amintesc cu placere era cand exersau in apa saritura mult comentata. Super tare ‘pleosc in balta’ 🙂

  Ghost mi-a placut pentru poveste, treaba cu ‘seeing dead people’, identificare cu anumite personaje, etc 😛

  Poate ce mi-a placut la omul asta e ca a fost in banca lui, nu si-a luat succesul in cap in mod public si alte alea. Bine, pe langa cum arata si ce filme a facut 😛

 10. raducea says:

  da, ok.. actor bun insa ma dispera conceptul, realizam ca a fost bun doar atunci cand nu mai e.. pacat ca s-a “go buh bye”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger