Ador Zorile din Galați

Ieri, am făcut un mic lip sync pe una dintre cele mai tari piese românești scrise și interpretate vreodată. La trecerea de pietoni, cântată de trupa Zorile din Galați.

@lorena.lupu Buletinul să mi-l dai #5pasidebine #misiuneatiktok #lipsync #lipsyncchallenge #zorile #zoriledingalati #ilovemusic #music #fun #haha #viral #foryou ♬ sunet original – Zorile din Galati Of

Piesa e haioasă. E infinit de haioasă. I ideală pentru lip sync, pentru că are tot acel umor de situație și de limbaj.

Dar dincolo de asta, mi se pare admirabilă trupa. E veche ca Dealul Mitropoliei și e formată dintr-un tată și un fiu, Mitică și Adrian Blându.

Relația acestor doi oameni face mai multe pentru familia tradițională decât zece mii de speechuri auriste și alt rightiste la un loc.

Când Adrian era mic, se vedea clar că tatăl își adoră copilul, că lucrează zi de zi cu el, de vreme ce genul ăla de performanță vocală nuanțată și corect impostată nu se obține dând cu lopățica în nisip, mai ales pe la 7 – 8 ani. Practic, dintre toți lăutarii posibili cu care ar fi putut să cânte, domnul Mitică și-a ales fiul și a investit în el tot ce a avut, mai ales în materie de cunoștințe muzicale.

Și partea frumoasă știți care e, prieteni?

Că nici fiul nu a luat chestia asta ca pe ceva ce i se cuvenea. Acum, când e mare și ar putea el să facă muzică cu cam cine vrea mușchiul lui și în cam ce gen vrea mușchiul lui, cântă în continuare cu tatăl. Vă dați seama cât de valoros e pentru sufletul acelui om în vârstă faptul că, pentru fiul său, e în continuare prioritate și partenerul dorit pentru scenă?

Cea mai frumoasă relație tată-fiu la care mă pot gândi.

Și trupa e pe simplitate, nu are coregrafie nu știu de care, nu are artificii din tavan, nu are dansatoare în fustă scurtă. Dar relația acestui fiu cu tatăl său e atât de autentică și de completă, încât nici nu au nevoie. Sunt suficienți așa cum sunt.

Și mai au și tricouri asortate, ceea ce e de o drăgălășenie totală.

Și recunosc, aș bea o bere cu domnul Mitică. Pare genul amuzant, care are de povestit o mulțime de trăsnăi din anii 80 și 90.

***

Acest site îşi poate continua activitatea doar cu susţinerea cititorilor. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading