Păi cum, Ilinca Vandici a fost părăsită?

În 90% din cazuri ţin cu femeia. Pentru că ştiu că, în ţara asta, multe (nu toate, nu sări în sus, gigel) conflicte domestice derivă din concepţia bărbatului că femeia e o proprietate, că odată ce e a lui, trebuie să-l slugărească în orice fără să comenteze, că numai ea e cu munca şi el cu beneficiile şi aşa mai departe.

Dar nu pot ţine cu Ilinca Vandici. Încă îmi amintesc peroraţiile ei, în care le învăţa pe femei că trebuie să fie slugi, că e perfect ok şi normal ca bărbatul să aibă pe altele pe lângă, că ea nu are pretenţie de la bărbatul ei să facă cumpărături la Mega şi multe pe aceeaşi linie.

Am mai scris pe subiect.

Am punctat că faza cu treaba în casă e de fapt caz specific. Şi Ilinca, şi fostul ei, au suficienţi bani să angajeze toată Armata Română să le facă curat în casă, mâncare şi aprovizionare, dacă vor. Ei se duc personal la Mega doar dacă au chef să vadă ce e proaspăt pe la legume şi fructe, că li s-a făcut lor aşa din senin chef de un smoothie. În rest, plătesc oameni care se ocupă de asta.

Spuneam şi atunci că problema cea mare, când o vedetă ca Ilinca spune că ea nu se aşteaptă ca bărbatul să mişte nimic în casă el personal, omite convenabil faptul că omul îi lasă toate sumele necesare pentru angajaţii care fac casa bec. Şi gicu sărăkie din ferentari aude interviul şi începe să se certe cu nevasta că uite, fă, n-am de ce să pun osul la treburi nici eu, dacă bărbatul Ilincăi nu face nimic.

Acum, evident că alfa macho pentru care ţinea Ilinca discursul ăla de inspiraţie alt right la televizor a părăsit-o. Pentru că asta păţesc toate femeile care încep să le cânte în strună masculilor alt right, în speranţa că, dacă le demonstrează ălora că “sunt feminine”, vor avea pe unul care să aibă grijă de ele. Pentru alfa macho, tu eşti o proprietate. Ca un smartphone. O spune şi el în textele lui marca Tate / Peterson: tot ce vede la tine e tinereţea şi frumuseţea. De cum dispar astea, schimbă modelul.

Să fugăreşti genul ăsta de mascul şi să-i cânţi în strună e atât de josnic şi de jalnic, să predici pentru sute de mii de femei spectatoare de Kanal D că atitudinea unui astfel de mascul e perfect în regulă pentru tine, şi că nebune sunt doar cele care doresc respect şi atenţie, e atât de josnic şi de jalnic, încât nu o pot compătimi pe Ilinca acum, că a rămas singură cu un copil.

E doar un caz clasic de “cum îţi aşterni, aşa dormi”.

Şi discursul ăla oribil, că e normal ca bărbatul, mai ales bogat, să se tot dea la altele…

Eu am avut iubit cu bani. Nu l-am agăţat cu aspectul fizic şi cu “feminitatea”, ci cu personalitatea şi cu umorul.

Tipul ăla, deşi bogat, NU a avut nici o treabă cu altele, cât timp a durat lanţul de iubire. Dimpotrivă. Căuta momente să fie mai mult cu mine, să facem cât mai multă dragoste, să ne ţinem în braţe, să ne trimitem mesaje cu tot ce ne trecea prin cap, să ne uităm la aceleaşi filme, să ascultăm aceeaşi muzică, să descoperim noi cârciumi mişto şi aşa mai departe.

Acesta, dragi prieteni, e comportamentul de bărbat îndrăgostit pe bune.

Un bărbat care te iubeşte VREA să fie cu tine. Unul care se mesengereşte cu muieret pe Tinder, pe Instagram şi pe alte reţele e sătul de tine ca de mere pădureţe şi caută excitaţie în altă parte. Acesta este singurul adevăr.

Şi dacă tot alegi să închizi ochii pentru că ai copii şi nu ştiu câte afaceri la comun, înţeleg. Înţeleg şi empatizez. Ai muncit la afacerile alea şi nu vrei partaj cu scandal şi strigături.

Partea pe care NU o înţeleg e când îţi faci titlu de glorie că aşa eşti tu femeie cumsecade că-ţi laşi bărbatul să fugărească fuste şi că proaste sunt cele care nu fac ca tine.

Şi, în cele din urmă, alfa macho te părăseşte oricum. Ai făcut atâtea concesii şi compromisuri degeaba.

Tsss, nasoluţ, Ilinco, ce să zic.

Acum, şi tu, şi eu suntem fete singure.

Cu diferenţa că eu în acest timp m-am distrat liber şi am copilărit în voie, iar tu ai îndurat toate trădările şi umilinţele din partea unui bărbat egocentric.

Avantaj eu. Avantaj pentru că nu ţi-am ascultat lecţioarele de nevastă alt-right.

***

Acest site îşi poate continua activitatea doar cu susţinerea cititorilor. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

  1. Dixi says:

    E copy paste Dana Budeanu. Si aia, tot părăsită pentru una mai tânăra.

  2. Mihaela says:

    Da, diferenta era ca tu nu erai cu tipul ala pt bani.

    Si se simte asta.

  3. Andrei says:

    îl confunzi pe Tate cu Peterson, care e psiholog și expert în relații. El spunea cu exemple că avea femei care nu mai găseau partener după o vârstă pt a face copii. Le-a dat soluția.

    • Lorena Lupu says:

      Nu mai găseau pentru că erau mult mai selective.

      • Romi says:

        Ăsta e unul dintre cele mai jalnice argumente cu care își ostoiesc suflețelul femeile trecute de perioada de glorie.
        Perioada de glorie, prostule, nu e aia în care vrei tu să fwţi femeia, pentru că nu e nici o glorie în sexul cu tine. Faptul că nişte labe triste percepeţi o femeie atractivă nu îi oferă femeii respective nimic.

        Dacă femeia e ”mult mai selectivă” și nu găsește nimic, ori este atât de selectivă încât nu există pe lume om care să-i satisfacă pretențiile – echivalent cu a cere 12 catralioane de dolari pentru o pătlăgică – ori există oameni care să-i satisfacă pretențiile dar aceștia nu sunt interesați de ce oferă ea – că vor altfel de pătlăgică.
        Decât să te mulţumeşti cu un cancer, gen tu, e de o mie de ori preferabilă singurătatea. Există multă, multă fericire în singurătate, în schimb numai scârbă şi muncă neplătită în interacţiunea cu cancere ca tine. Şi voi ştiţi asta. Asta vă şi face să lătraţi cu atâta furie preferinţa unor femei pentru singurătate, deşi honest to God, NU ar fi treaba voastră.

        Aici e buba, motivul real. Dar na, fiecare e liber s-o întoarcă și să-și facă ce iluzii vrea :)))
        Ca de exemplu gunoiul obscen de tine iluzia că vreo femeie e interesată de virgula aia penibilă şi uscată.

        PS: overqualified – altă bășină.
        Pentru prostălăi care nu-s qualified pentru nimic, nu mă îndoiesc.

        • Lorena Lupu says:

          Pentru mine, pârlitule, perioada de glorie a început pe la 25 de ani, după ce am încetat să-mi bat capul cu ce cred rataţi frustraţi ca tine şi am decis să-mi urmăresc visele. Ce ai avea tu de oferit face şi un dildo. Cu avantajul că dildoul nu termină repede, nu mă lasă gravidă şi nu mă plictiseşte cu impresii despre perioada mea de glorie. Faptul că tu o crezi pe una fwtabilă nu e perioada ei de glorie, ci perioada ei de jenă.

  4. gigea says:

    deci lol cum de simti tu sa anunti public ca esti mai castigata ca Ilinca, pt ca tu, spre deosebire de ea (oare cum ai concluzionat asta) ai ramas cu ceva. Again, cum de stii tu ce e in casa altuia si poti sa compari cu ce a fost in casa ta…Facts based, pare fix invers, ea e posibil sa raman cu ceva dupa casatoria cu asta. Plus ca dragostea la barbati se vede in fapte, adica degeaba te-a complimentata ala si s-a folosit de nurii tai, daca asta a fost tot. Barbatii care vor o femeie, o cer de sotie si o accepta cu bune si rele, nimic mai simplu. Asta cu dragostea e atunci cand tu ca femeie nu poti sa oferi altceva in afara de sex, si atunci barbatii iau de la tine fix ce esti tu gata sa oferi…

    • Lorena Lupu says:

      O iau de soție și o pun la muncă în timp ce ei și-o trag cu altele, ca ăsta? Am râs. Nice try. Dar nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading