Argumentul “dacă noi nu existam”

E o prostie care apare frecvent în rubrica de comentarii. E nulă din punct de vedere logic, dar e subiectivă, şi prin urmare, e preferata absolută al proştilor de ambele sexe,

Se manifestă, de obicei, în două contexte: la articolele despre cum femeile din generaţiile mai vechi au fost condiţionate să facă copii fără să-i dorească, fără să fie pregătite de responsabilitate sau cu bărbaţii nepotriviţi, la presiunea societăţii, şi la articolele cu tematică LGBT.

În primul caz: ok, Ceauşescu a dat decretul prin care a forţat-o pe mă-ta să facă cinci copii şi să aibă o viaţă de câine. Dar fără decretul lui Ceauşescu, tu nu existai.

Sau: ok, mă-ta a trăit cu un nemernic care a bătut-o toată viaţa şi i-a confiscat banii din poşetă. Dar fără nemernicul ăla, tu nu existai.

În al doilea caz: dacă tac-tu era gay şi  / sau mă-ta lesbiană, tu nu existai.

Așa, și? Ți se pare o pierdere teribilă ideea că nu existai tu, raportat la volumul de nefericire care a făcut posibilă existența ta?

Păi, cum, domle, cum să nu exist eu? Gigel Pieleapluii Neicanimeni? Lumea ar fi fost un loc mai gol.

Lol, nu.

***

Cum constată orice cititor cu minimum un neuron funcţional, sunt cele mai egocentrice, stupide şi ilogice argumente. Ce bine că mă-ta a avut o viaţă oribilă, că măcar aşa ai devenit tu posibil. Ce bine că a ales tac-tu să-şi nege nevoile toată viaţa, că măcar aşa ai devenit tu posibil.

Trebuie să fii extrem, dar extrem de prost, şi extrem, dar extrem de egoist să ţi se pară că negarea sexualităţii naturale a cuiva, respectiv abuzul la adresa femeilor erau absolut necesare, doar să te naşti tu.

Ai inventat cumva leacul pentru SIDA, elixirul nemuririi sau secretul regenerării podoabei capilare? Că dacă nu, mă tem că existenţa ta pe pământ nu e atât de vitală pentru existenţa omenirii, să justifice abuzurile la adresa maică-tii.

Sau obligaţia ca părinţii tăi să-şi anihileze adevăratele dorinţe şi să se chinuie într-un mariaj nedorit cu o persoană pe care nu o pot iubi.

Existența ta individuală e absolut irelevantă pe pământ, și pretenția ca aceasta să justifice nefericirea și trauma din viața altora spune doar că ești un rahat egoist, o risipă de biomasă care merita prevenită din start, și o dovadă că, da, femeia aia merita să aștepte să facă copii până în clipa când se simțea confortabil cu asta, sau tatăl ăla gay merita dreptul la o viață asumată, fără obligația de a se lega la cap cu o familie tradițională, că uite. Produsul ești tu.

Deci da, dacă mă-ta nu ar fi fost hărțuită de restul familiei să facă copii sau tac-tu nu ar fi fost hărțuit să-și bage mințile-n cap, că e rușine să o iei pe la spate, și să se însoare, nu existai. Un argument în plus pentru ideea de bază: că oamenii trebuie să facă copii dacă se simt pregătiți și când se simt pregătiți. Altfel, apar ăia ca tine pe pământ.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. antigelu says:

    “Argumentul” e din aceeași categorie cu “eu te-am făcut, eu te omor”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading