"Aşa sunt eu"

Se apropie zece decembrie, ziua internaţională a drepturilor omului.

O campanie frumoasă, iniţiată de ACCEPT România, o campanie pe care vreau să o susţin & promovez pe măsura (limitată) a posibilităţilor mele este “Aşa sunt eu” – o pledoarie pentru toleranţă şi integrare. Ideea e să te descrii în câteva fraze, prin care să arăţi că “Dacă nici tu nu te regăseşti 100% în etichetele de heterosexual, bărbat sau femeie, lasă-ne un comentariu în care să ne spui.. cum eşti. Cine eşti? Ce-ţi doreşti?” Prin aceste descrieri “se vor vedea diversitatea, demnitatea, bucuria, tristeţea, încrederea, încrâncenarea, creativitatea, dragostea şi alte 1001 aspecte pe care lumile gay şi straight le au în comun, dincolo de orientarea sexuală.” (citate de pe blogul campaniei.)

Okay, păi eu nu mă regăsesc 100 % în nici o etichetă. Prin urmare, sunt de acolo. De aceea, voi contribui cu următorul text:

Aşa sunt eu

Sunt omul îndrăgostit prin excelenţă. Am iubit-o, apoi am urât-o. L-am iubit, apoi l-am pierdut pe undeva, nici eu nu ştiu pe unde. O iubesc, şi cred că o voi iubi mereu, câte puţin. Îl iubesc, dar uneori vreau mai mult de atât.
Aş vrea să îi pot iubi pe amândoi, fără să mă întrebe nimeni nimic. Dar ei s-ar urî. Aş vrea să pot iubi fără să trebuiască să mă ascund. Aş vrea să o pot săruta în public. Aş vrea să îl pot săruta pe furiş. Aş vrea să nu deranjeze pe nimeni chestia asta.
O iubesc. Îl iubesc şi pe el. Şi tu îi poţi iubi pe amândoi – dacă îţi acorzi libertate. Ţie şi celor din jur.
Aşa sunt eu.

Lorena Lupu

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. coramica says:

  Frumos articol. Stiu ca esti o luptatoare. Poate dorintele voastre se vor realiza. Cine stie?

 2. Lorena Lupu says:

  Mulţumesc, Khora. În clipa asta, am dorinţe “larger than life”. 😀

 3. cleomf says:

  Cred ca ar fi mai simplu sa ne etichetam cu totii ca fiind oameni. Nu stiu, zic si eu. Oameni, specie, gen.

 4. Malkovici says:

  Cred ca am juma` de ora de cand iti citesc mica caracterizare. E incredibil ce pot face 125 de cuvinte dintr-un cititor.

 5. Malkovici says:

  La naiba, scuze de cacofonie. Nici ca mi-am dat seama. Brusc, m-am trezit din text si am vazut-o.

 6. accept says:

  Multumim pentru sprijin. Si bun venit “in campanie”! Rezolvam si cu bannerul, miine. Nu stiu (irina sint) ce se intimpla. Uneori merge, alteori nu.

 7. Lorena Lupu says:

  cleomf: e o idee bună. 🙂

  malkovici: şi ce pot face? 😀

  accept: cu plăcere. eu aflu târziu de campanii, dacă verific “acel” mail din an în paşte.

 8. sssss says:

  frumos articol, iubeste in continuare.. dragostea va invinge! nu conteaza sexul p care il iubesti ..e mai important sa fii fericita si impacata cu tine insati .. bafta!

 9. Lorena Lupu says:

  vorba cântecului: nu contează cât de lung am sexul / important e ce şi cum gândesc. 😀

 10. Costin says:

  Salut,

  imi poti trimite, te rog, un mail la adresa din formular pentru a-ti putea trimite o invitatie de participare la raportul BR 2009 (raportul blogosferei din Romania in 2009)?

  Mai multe detalii aici: http://refresh.ro/2009/12/br-2009-studiul-blogosferei-romanesti/

  Multumesc,

  C.

 11. Malkovici says:

  125 de cuvinte ce te provoaca la o mica introspectie. Sau de’o ora, cum am stat eu si m-am uitat in lung (si’n lat). Cam asta pot face:). Pe putin.

 12. chiperea carmen says:

  din totdeauna mi-a placut sa ofer flori.Am facut-o ,mereu ,cu drag din tot sufleul .Mai am si acum o floare presata intre paginile unui “rondo” ,pe care nu am apucat niciodata sa-l daruiesc.Asa sunt eu , cind apreciez pe cineva ii ofer flori.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading