Hyde Park @"Prospect ART"

Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy (da, există şi o Societate Română care să aibă ca obiect de activitate sefeendfe!) organizează o întâlnire scriitori – cititori, numită Prospect Art. Locul evenimentului: Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din bulevardul Lascăr Catargiu 21 (fost Ana Ipătescu), Bucureşti. Luni, 14 decembrie, ora 18.00.

Şi, pentru că Hyde Park, după o matură chibzuinţă şi “ce-plm-e-chestia-asta”, a fost etichetat drept poem fantasy – guess what? Mă voi afla şi eu pe acolo. Alături de oameni serioşi şi cu ştate vechi în SF & F, ca domnii Liviu Radu şi Cristian Mihail Teodorescu.

Homepage-ul Societăţii.

Dacă nu aveţi altă treabă, poate veniţi să vă întâlniţi cu noi.

Pentru încheiere, nu mă pot abţine să nu “împrumut” o poză de pe fansf.wordpress.com. În seara lansării mele, la Verde Cafe. Care au şi ei un motan negru, un Pulică-lookalike. Pulică-lookalike a ales să doarmă în braţele mele:

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Trexel says:

  Dar ce crac frumos se vede
  Sub rochiţa de mătase;
  Ce frumoasă ai’ de şede
  Ţinând un Pulică-n braţe

 2. Lorena Lupu says:

  am lipici la motănei negri. 🙂

 3. cleomf says:

  18:00 cand? Azi?

 4. Lorena Lupu says:

  Aoleu, corect! nu, nu azi, luni 14 decembrie. Stai să modific.

 5. Trexel says:

  mda, trebuia sa-mi fac poza color 😀

 6. cleomf says:

  Asa, bun. Voi fi acolo. 🙂

 7. Oana says:

  Frumos motan negru, am avut si eu unul. S-a dus 🙁 Bafta la citit 😀

 8. Lorena Lupu says:

  Amin. Ce-i drept, mi-e puţin frică să nu pălesc în comparaţie cu “greii”. 😀

  Şi nu, nu vreau să mă gândesc la viaţa post-Pulică.

 9. Oana says:

  Cu siguranta nu vei pali, dar ma abtin in anumite privinte, ca mi s-a luat dreptul la opinie la un moment dat 😀 Oricum, sper sa te laude toti 😉

 10. Lorena Lupu says:

  Mă îndoiesc că o vor face.

  😀 Pentru că sigur a auzit unul o bârfă denigratoare despre Lorena Lupu de la altul care nu mă cunoaşte, dar a auzit şi el bârfa nu ştiu de unde, şi chiar dacă voi citi dumnezeieşte, se va găsi măcar o maimuţă cu creierul îmbâcsit de bârfe, să pretindă că nu a înţeles nimic.

  Şi chiar dacă nu mă vor lăuda, ce pot să îmi ia? Boii de la bicicletă?

 11. Balanta says:

  De ce trebuie organizate toate aceste evenimente in Hydepark? Avem destule centre culturale care asteapta sa fie folosite.

 12. Lorena Lupu says:

  ahahaha! poanta săptămânii.

 13. Trexel says:

  e, in zilele noastre iti pot lua multe
  ziua de nastere, numele mic, umbra…

 14. Lorena Lupu says:

  am remarcat, nu-i vorbă, că de la o vreme există zeci de lorene care bântuie aceleaşi cercuri blogosferice. de atunci îmi semnez comentariile nu numele complet. 🙂

 15. “Maimuţă cu creierul îmbâcsit de bârfe”?! Adică oamenii cărora nu le place sau nu înţeleg poezia ta sau pur şi simplu nu se dau în vânt după poezie asta sunt? Nu pot fi nişte oameni inteligenţi dar cu alte gusturi?
  Nu mai zic că tensionezi inutil atmosfera chiar înainte să ajungi să susţii lectura.
  De fapt, orice riscuri cu care te confrunţi la această lectură vor fi generate de faptul că te adresezi unui public care nu-i neapărat în targetul tău. Unii citesc şi poezie, alţii citesc şi literatură mainstream, iar alţii nu citesc decât SF. Este greu de prevăzut cum vor reacţiona unii sau alţii, poate să iasă bine, poate să nu; în tot cazul, nu vor fi agresivi. Dar dacă din pornire anunţi că ăia care nu te plac sau nu pricep poezia, pur şi simplu, sunt probabil nişte maimuţe cu creierul îmbâcsit de bârfe…

 16. Lorena Lupu says:

  Nu înţeleg de ce sari aşa în sus.

  Nu mă refeream la cenaclul care va urma, şi cred că se vede destul de clar chestia asta, ci la experienţele anterioare. De fiecare dată s-a găsit câte unul să urle ca dementul la mine, şi niciodată răcnetele ăluia nu s-au referit la ceea ce prezentam eu în momentul respectiv, ci la chestii colaterale şi fără legătură.

  Mi-e nu ştiu cum să îţi spun ţie – un om demn de tot respectul – să citeşti naibii cu atenţie ceea ce spun, şi abia după aceea să sari ca arsă. Aveam alte pretenţii de la tine.

 17. Din ceea ce ai scris nu reiese că te referi la experienţele anterioare. Poate că asta ai vrut dar nu asta ţi-a ieşit.
  Citeşte tu cu atenţie cea ce ai scris: Oana Stoica Mujea îţi spune că speră că te vor lăuda toţi participanţii la cenaclu (după ce tu spuneai că poate vei păli în faţa “greilor”). Tu îi răspunzi: “mă îndoiesc că o vor face. Pentru că sigur a auzit unul o bârfă denigratoare despre Lorena Lupu de la altul care nu mă cunoaşte, (…) şi chiar dacă voi citi dumnezeieşte, se va găsi măcar o maimuţă cu creierul îmbâcsit de bârfe, să pretindă că nu a înţeles nimic”.
  N-am sărit ca arsă, doar ţi-am atras atenţia că greşeşti în abordare. Mi se pare important să-ţi mai atragă cineva atenţia asupra acestor aspecte, că de lăudători – sinceri, complet sinceri, de altfel – nu duci lipsă, numai că ei nu mai văd dinafara fenomenului Lorena, ci dinăuntru, ca şi tine.
  Pe de altă parte, aveam o bănuială că tu o să sari ca arsă din pricina observaţiei mele, aşa că măcar una dintre noi două nu este dezamăgită.
  “Respectul” şi “citeşte naibii” nu au ce căuta în aceeaşi frază. Părerea mea.

 18. Lorena Lupu says:

  nu m-am pretins nicăieri a fi mama omida, să prezic viitorul, deci e evident că nu mă puteam referi decât la experienţe anterioare. unde m-au urmat cu fidelitate unul-doi hateri “din oficiu”, şi au făcut tot posibilul să bruieze evenimentul.

  Ergo, “maimuţe cu creierul îmbâcsit de bârfe”.

  Nu văd nicăieri vreo referire la vreun participant normal şi decent al cenaclului – bine că o vezi tu!-, şi nu văd nicăieri vreo referire la “cei care nu se dau în vânt după poezie”. Bine că o vezi tu şi pe asta!

  Prin urmare, observaţia ta nu poate fi descrisă altfel decât prin adjectivul “deplasată”. Iar reacţia mea la o observaţie nelalocul ei nu poate fi decât aceea pe care o vezi.

 19. coramica says:

  Hai, fetelor, nu va certati. Lorena, cred ca esti ocupata si stresata in perioada asta. Eu te inteleg, pt ca in ultima vreme am avut de-a face cu maimute de genul…sefi, inspectori de kko. Tot timpul se vor gasi d-aia care sa urle si sa vorbeasca aiurea.E descurajant, stiu. Si atunci, unele sfaturi te pot enerva, chiar daca nu-s din rautate. Fii hotarata! Succes!

 20. Lorena Lupu says:

  ok, mulţumesc pt. tentativa de liniştire a apelor. şi fac apel la naţiune: dacă eu vorbesc despre mere, nu îmi mai ţineţi predici despre pere. Sau dacă îmi ţineţi predici despre pere, chit că eu vorbesc despre mere, şi insistaţi că ştiţi voi mai bine că în mintea mea merele-s pere – nu vă mai miraţi că mă umplu de spume.

  Chiar dacă nu o faceţi din răutate, ci dn presupunerea sinceră că în mintea mea merele-s pere. 😀

 21. Trexel says:

  pentru stres recomand lenjeria vibranta 🙂

 22. coramica says:

  Recomand cu incredere un pahar de lapte bun…si somn usor!

 23. tot ea says:

  Lorena, tot imi place de tine si cum scrii.
  Nu inteleg de unde atata ura si de ce atati oameni-hateri .
  Si m-am gandit si am gasit raspunsul.Pt ca sunt oameni care nu isi doresc nimic, traiesc ca orice buruiana pe marginea drumului.
  Prietenul meu bun spune asa .In viata tb sa ai un VIS AL TAU.Altfel, visul va veni la intamplare dar atunci si viata iti va fi la intamplare si va intra in putrefactie.
  Te rog sa ma ierti daca te-am suparat cu ceva mai demult .Pe cuvant ,cred ca esti o fiinta prea pasionala care ia imediat orice nelauda, ca fiind critica.
  Toate cele bune !
  Aceeasi.
  P.S.Ne vedem luni la Observatorul Astronomic

 24. Lorena Lupu says:

  Nu, tot n-ai înţeles ceea ce ţi-am repetat de sute de ori. Nu mă enervez pe critică, mă enervez pe bătutul de câmpi.

  Dacă eu spun: “Nu mănânc pui”, iar cineva se isterizează “Prin asta sigur vrei să zici că nici porcul nu e bun, şi vrei să interzici consumul de barbeque din Statele Unite!”, nu înseamnă că mă criticaţi, ci pur şi simplu fie nu aţi înţeles ce vreau să spun, fie mă credeţi tâmpită. Şi atunci am tot dreptul să mă enervez.

 25. Lorena Lupu says:

  Dezvoltaţi, vă rog. 🙂

 26. coramica says:

  Zi mai bine ce mai face Pulica, te rooog! Sa stii ca langa blocul meu e o pisi neagra supeeeerba, cu o blana frumoasa(cred ca e ceva metis), ioi ce imi place! Cora, catzelusa, nu-i de aceeasi parere, normal

 27. Lorena Lupu says:

  Doarme pe calorifer. Eu ţin mereu câte un prosop pluşat pe acel calorifer, să nu îl frigă pe burtică.

 28. coramica says:

  Mmmm, ce dragut! Momentan, Cora sta pe papucii lui iubi meu

 29. Oana says:

  Ei, eram si eu asa pe bloguri si m-am hm-it, nu mai dezvolt, ramane cum am stabilit 😀

 30. rechinroll says:

  Zic: Aflu tarziu, fusei plecat, ca veneam. E patru jumate, da fac mai mult de-o ora pana la observator. Lasa, ca va mai adunati voi. Anunta-ma din timp sa viu si io si asa mai departe!!

 31. Lorena Lupu says:

  Da. Joi, 17 decembrie, ora 18.00 sau 19.00, Poeticile Cotidianului, club Otherside / Expirat.

 32. rechinroll says:

  Okei!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: