Back To School

Zilele astea de reîntoarcere la UNATC mi-au făcut să-mi privesc studenţia în cu totul altă perspectivă. Dar şi învăţământul artistic.

Până acum, credeam că şcoala e o labă tristă. Labă tristă fiind, o consideram ineficientă la maximum, şi prin urmare, complet inofensivă. Te duci, te uiţi la toţi labagiii ăia care vizibil n-au chef să te înveţe absolut nimic, că e mai rentabil s-o ardă superior şi să-şi plimbe gagicile cu maşina pe timpul studentului, iroseşti patru ani, sau trei, sau cinci, şi cam atât.

Abia acum, cu mintea de 30+, îmi dau seama cât de periculoasă e şcoala asta de căcat. Din mai multe motive:

a) Unii profesori sunt nişte lepre sinistre.

Argument: Ce tip de om poate fi ăla care se delectează torturând cu bună ştiinţă nişte fiinţe fragile care i-au fost încredinţate de stat, sau de banii părinţilor, SĂ ÎNVEŢE? Răspuns: Oamenii cu penisuri foarte, foarte mici. sub 5 cm. Oamenii cu penisuri mari sunt generoşi cu fiinţele neajutorate şi provocatori cu cei cu care au meciuri pe măsura penisului lor.

b) “Eu ştiu dar nu te învăţ, prefer să o ard arogant” – îi învaţă, totuşi, un lucru pe studenţi. Şi, anume, că reţeta corectă e să fii foarte, foarte egoist, să te doară-n cur de ăla de lângă tine, şi că e mai important să-l umileşti şi să ieşi tu deasupra, decât să cooperezi. Pe plantaţia de bumbac, sună a strategie bună. În meserii bazate pe emoţie şi expresivitate, e otravă curată.

c) “Striveşte tot ce e în jur”. Well, ăştia striviţi de mici vor ajunge babele sinistru de ciufute şi de rele de prin teatre, de care nu încape nici un suflu de tinereţe. În mod normal, artiştii bătrâni şi cei tineri ar trebui să coopereze perfect, din însuşi faptul că nu luptă pentru aceleaşi roluri. Dar, în teatre, realitatea e, de multe ori, că moşii formează o gaşcă arogantă şi intens duşmănoasă, iar tinerii, una profund revoltată şi doldora de complexe.

d) “Te deconstruiesc, ca să te construiesc la loc”. Ăsta e un bullshit sinistru. Da, e uşor să deconstruieşti un om, mai ales dacă e mic şi fragil. Dar nimic nu te califică pentru rolul de Dumnezeu, să-l reconstruieşti. De obicei, omul ăla deconstruit de şcoala românească de artă rămâne deconstruit forever. Dacă nu are o voinţă de fier, să se reclădească singur, caz în care îşi face zece mii de scuturi de fier în jurul sufletului şi trece prin viaţă ca un pokerface absolut, fără să se lase atins de nimic.

e) Oricum, atitudinea arogantă, de “eu ştiu adevăruri universale, dar nu ţi le dau” nu dă roade. Dovadă, eterna văicăreală cu “ce slab pregătiţi sunt absolvenţii ăştia!”

Aş încheia în trombă, cu “daţi foc institutelor româneşti de arte”. Dar am avut şi câţiva profesori buni, care nu merită asta. De aceea, aleg o poziţie moderată: recomand incendierea selectivă.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

23 Responses

 1. iannis says:

  ..ai perfecta dreptate dar nu e numai la arte asa ceva, eu m-as intoarce la liceu. unii profi ar trebui sodomizati. sistematic, organizat, absolut !

  • neax says:

   Hai să ne oprim la grădiniţă, că de la creşă n-am amintiri (nici n-am fost, din fericire – altfel acum probabil că băteam babe prin parc).

 2. madoninna says:

  Oho, auch that hurts…si stii ceva? ai emis niste adevaruri universale, e valabil SI pentru invatamantul superior tehnic..nu credeam ca si la arte…wow, bravo pentru articol…

  • neax says:

   Nu, la ăla tehnic e altfel: n-au atâta subtilitate, pot să nu te înveţe nimic sau încearcă să te strivească cu câtă formule ştiu ei. Atâta îi duce mintea pe 90% din ei.

 3. george says:

  bă, da’ te cam repeţi cu sinistru, sinistru, sinistru

 4. denn says:

  o baba mai sinistra k sanda manu nu exista ever

 5. Flori says:

  Ceea ce ai scris tu cred ca e valabil pentru toate formele de invatamant, in toate domeniile. Dar sunt si profi care sunt normali si de la care inveti, la fel cum sunt si din aia pe care iti doresti cu disperare sa ti-i stergi din cap dupa ce ai terminat cu ei (sau ei cu tine).
  Reteta universal valabila nu exista. E usor sa zici ca sistemul e de vina, sau oamenii din el sunt. Cred ca fiecare sistem are partile lui bune sau rele… cu proportie variabila intre ele, in functie de implementare.
  Depinde de tine sa iei ce iti foloseste din el si sa iti fixezi niste teluri de care sa te tii si la care iti doresti sa ajungi. Stiu ca suna a truism, dar atlfel, degeaba ar baga cineva carte de calitate in tine daca tu habar nu ai sa inveti ceva din ce-ti baga aia in cap (cu drujba sau cu un buchet de flori) sau ce sa faci cu viata ta, in general.

  • madoninna says:

   da’, ba, da’ in unele sisteme doza de sinistru depaseste nivelul tolerabil, e toxic de-a dreptul…padure fara uscaturi? padure uscata in care mai sunt ramuri verzi…

  • Denisa M. says:

   @Flori, @madoninna

   prietenul meu neax mi-a trimis mail sa va intreb daca va futeti, eu i-am dat reply sa va intrebe el direct dar el mi-a dat reply back ca educatia nu-i permite ca el e un domn si nu se face sa inoportuneze doua pizde ca voi cu asa cuvinte vulgare

   deci: va futeti?

 6. neax says:

  Eram la fac. veterinară cu căţeaua. Pe hol, studenţi, studente, pacienţi, pulime. Vine dom profesor cu părul alb ca neaua: Băă, ascultaţi pulii ce vă spun, că şi aşa vă fac o favoare că vă învăţ. Mai bine vă las tâmpiţi, că peste 3 ani vă deschideţi cabinet şi-mi faceţi concurenţă.

 7. Punctul f) O ard Alendelon deşi sunt o epavă râncedă, nereciclabilă, perversă şi libidinoasă (noroc că am chelie, c-aş fi avut încă părul slinos şi plin de giugele), mă aplec să zic că te-nvăţ ceva ca să-mi masturbez ochii la tine-n decolteu şi te invit la nişte cursuri după ore în speranţa c-o să fut altceva decât brelocul cu cheia de la boxă
  Punctul g) Punctul G e în afara contextului, adică e înăuntrul contextului, adică nu ştiu, de ce să mint, deşi am căutat. Cred că am găsit nu sunt sigur, dar nu despre asta era vorba
  Punctul h) O ard profesor da’ postul ăsta l-am luat dă jmecher ce sunt, hai sictir, ce să vă-nvăţ, să nu vă juliţi coatele şi cururile sperând c-ajungeţi ca mine, fincă că vă chinuiţi degeaba ?

  Ajungem lejer şi la punctul w bis), dacă vrem, ba trecem şi la alfabetul chirilic. Da, incendiu selectiv, dar ne trebuie o tonă de chibrituri şi tot petrolul saudit.

 8. Iulia C. says:

  …Din pacate, e prea adevarat. Si nu se aplica numai in scolile mari, ci in toate!
  Pana la facultate, am avut noroc cu profii – cu doua-trei exceptii. Dar am copii, iar copiii mei, din nefericire, nu sunt la fel de norocosi.
  Fiul cel mare, care printr-un miracol a iesit sin toate astea sanatos la cap, a fost blestemat cu un creier de exceptie, de care oamenii de la catedra de obicei se sperie. La inceputul clasei a XI-a i-am pus intrebarea obisnuita: “Vrei sa te transfer?”. Mi-a dat raspunsul obisnuit (e deja un fel de ritual) “Nu! Ma descurc.” A adaugat (asta e ceva nou) “Nu mai sunt mic, nu-mi mai este frica de ele. Si nici n-am de gand sa fug, sau sa tac. De acum, ripostez cu aceeasi moneda.”
  Sper ca seamana cu tine.

 9. Denisa M. says:

  ………….Original Message…………..
  Subject:pizde ieftine
  From:Denisa.Superba.Diva@pasaricadulce.com [mailto:denisa.divasuperba@yahoo.com]
  Sent:Sunday, December 17, 2012 1:42 PM
  To:Neax.TerenteReloaded.IdolulLaFemei@penis.otel.com [mailto:neax.terente@yahoo.com]

  bai. le-am intrebat. mi-au raspuns in felul urmator: madoninna ca o tiganca de la usa cortului cica se fute, nu-ti recomand. Flori a ars’o dubitativ, ca o doamna, cum ca NU s-ar fute cu noi, deci de fapt s-ar fute stiut fiind faptul ca NU-ul pizdelor inseamna un hotarat DA pulii.

  Avertisment cu litere mici: This message is confidential and it is property of the Romanian Ministry of Culture and Religious Affairs. It is exclusively destined to the person mentioned as addressee, as well as to any other person authorized to receive it. In case you are not the intended addressee, we hereby inform you that the disclosure, copying or distribution of the present information, or the initiation of any action based on it, are strictly forbidden and determine legal responsibility. If you have received itby mistake please let us know by reply and then delete it from your system. We appreciate your cooperation. Thank you!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: