Băi Ponto, băi Badeo, băi imbecililor

Periodic apare ba într-o gură, ba în alta, precum penisul lui Terente, ideea aia iremediabil retardată, cum că românii din străinătate ar trebui să plătească impozite în ţară.

Şi o rostiţi cu o siguranţă de-ţi îngheaţă sângele.

Păi băi Ponto, băi, Badeo, băi imbecililor, haideţi să stăm strâmb, să judecăm drept şi să le calculim.

Impozit pe teren / imobil deţinut în România – se plăteşte. Drept care, sugeţi pula.

Impozit pe venit – 16%. Ca ce drept să pretindeţi voi impozit pe un venit care nu e realizat în condiţiile oferite de voi, nu foloseşte infrastructura voastră, nu foloseşte nimic din patrie pentru a se constitui şi, în plus, e plătit faţă de ţara care oferă condiţiile în care numitul venit s-a realizat. Drept care, sugeţi pula.

Impozit pe sănătate. Se plăteşte, logic, în ţara în care soliciţi servicii medicale. Dăăh. Drept care, sugeţi pula.

Impozit pe pensie. Unde-l plăteşti, acolo primeşti pensia. Drept care, sugeţi pula.

Şi da, băi Ponto, băi Badeo, băi imbecililor, “banii de biscuiţi” sunt lucru mare. Pentru că achită nişte bunuri şi servicii, deci generează venit, deci generează impozit. Deci, suplinesc nişte carenţe la nivel de trai personal pe care voi nu le puteţi compensa.

Drept care, mai sugeţi pula o dată.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

17 Responses

 1. berenger says:

  și încă ceva: pe miliardele trimise din afară se plătește tva. statului român. un sfert.

 2. Pam-pam!
  Mulţumesc mult, ai spus ceea ce era de spus!
  Sărut mâna!
  Se pare că nu le ajung miliardele trimise acasă, de ăstia care nu au plecat de placere, mai vor să-i belească si asa de la distanta;)

 3. krantz says:

  Daaa! Fix într-însa-o să se-nfigă. Cu gura, cum zici…

 4. Joker says:

  Io cre’ca le place. S-o suga.

 5. Cristian says:

  E vorba despre cum isi iau aia tara inapoi daca platesc exact cum zici tu ca se plateste ? Despre asta-i vorba; platesti sanatate, pensie si profit afara, e normal ca de acolo le primesti si atunci cum iti iei tara inapoi ?

  Mama are 10 milioane pensie, aproape, a muncit aproape 40 de ani, deci vechime integrala si toate alea. Nu moca, nu asistata cum zic cacatii astia de dreapta. A fost bibliotecara la fac de medicina, atat a putut ea la vremea instaurarii comunismului, cand umblau femeile alea de la Partid prin case si te trimiteau la munca imediat ce-ai terminta liceul…asta e, a strans si a pus la loc tonele alea de carti (asta daca stie careva cum arata bibliotecile alea) si la cutremurul din ’77 si la inundatiile dinainte. Venea asistenta de la Municipal si-i facea cate o injectie zilnic in cur ca sa poata merge. Factura la gaz iarna ii vine cam 5-6 milioane in conditiile in care sta cu termostatul la 20 de grade, nu mai mult. Lumina cam 1 milion, gunoiul 25 de roni, rcs-ul 25, telefonul vreo 50, apa cam 1 milion la 2 luni, medicamentele cam 3 milioane pe luna….deci ca sa n-o mai dam de gard atat, diferenta o acopar eu. Bani de biscuiti si questii. Cu bani romanesti. Asta fac si aia de afara probabil, cu bani straini.

  So, de ce sa-si ia ei tara inapoi de la mine in conditiile in care facem cam acelasi lucru, suplinim niste carente sociale ? Ia mai dai dreaqu’ !

  Si oricum…din aia vreo 3 sau 4 milioane cati sunt pe afara, nu stiu daca jumatate de milion au acte, domiciliu legal si stabil, taxe platite, etc. Am si eu amici, medici stomatologi, traiesc in Germania, platesc taxe acolo, au buletin, stiu autoritatile de unde sa-i ia. Adica nu upper dar middle class sau ceva de genul asta, nu casnici si gospodine care sterg la cur si stau pe feisbuk. Stiu cum e. Si tot chitaie si ei, nu e fara numar cum lasa astia sa para, doi kinderi la scoala, nu x6 ci citroen de vreo 4-5 ani, trimit bani cu autobuzul in tara, dar n-au fitele astea in cap.

  Asta inseamna dispora nu putorile care stau toata ziua pe feisbuk si se indigneaza la comanda politica. Ca deja sunt fumate astea…e plin de tarani basisti, alde Calugaru, care se dau oameni de afaceri si diaporezi pe hotnius si restul siteurilor “independente” in timp ce invart banii negri a lui Udrea sau whatever si scriu numai tampenii de parca are cineva timp sa creada ca tot poporu’ a navalit pe feisbuk sau pe internet ca sa-si spuna doleantele. Ca l-am vazut si pe Gauleiter, s-a intalnit cu diaspora la Paris si le-a multumit…daca te uiti mai jos la comunicatul respectiv vezi despre cine-i vorba; Salvati Rosia Montana Torino & stuff like that, 3 copii si un fular…da’ nu-l intreaba nimeni cum a luat sasu’ inclusiv de la Merkel, inclusiv de de la Hollande, pe tema Schengen anul asta ? Da’ nu-l intreba nimeni unde-s investitiile alea nemtesti cu care ne tot ameninta ?

  Asa ca aia sa suga pula ! 😉 Si daca nici acum nu intelegeti ce zice Badea (ca Ponta e bagat asa, pentru artificii, avanad in vedere ca sta cu picioru’ ridicat ca un caine si n-a zis nimic despre asta), anume ca 100 de lei romanesti care suplinesc carente sociale este egala cu 100 de lei produsa in strainate care face acelasi lucru nici dupa ce am scris asta, atunci inseamna ca sunteti fara scapare si chiar o sugeti la propriu si politic. 😉

  Ce, mie imi face cineva statuie ca-i compensez maica-mi lipsurile luna de luna ? Atunci alora de ce sa le faca cineva ? Sau poate-i mai bine si mai frumos ca afara, nu mai stii de parinti pana te suna vecinii sa-ti zica c-au murit.

  • Lorena Lupu says:

   şi cu ce-s mai rele casnicele din afară comparativ cu cele din ţară? Tot zero lei aduc la buget.

 6. Treaba cu românii de pe afară, indiferent că sunt medici chirurgi sau şuţi de portofele, nu ţine de taxe şi impozite pe care le produc sau nu le produc.

  Treaba ţine de faptul că românul de pe afară nu suportă consecințele directe, dureroase, ale alegerilor lui. Îi e ușor să spună că s-a închis mina în Valea Jiului, oamenii de acolo n-au decât să facă altceva. El sau ea nu stă acolo, nu are idee de faptul că acolo nu prea au cum să facă altceva. Şi nici nu se preocupă prea mult ce fac ăia, a doua zi trebuie să se ducă la munca sa, cum ar fi zis Lorena în mai multe împrejurări.

  La fel de bine ar fi putut spune de peste graniță că a votat împotriva PSD și pentru PDL – fiindcă el nu și-a văzut salariul tăiat cu 25% și nici rata în euro explodând când a sărit euroiul de la 3,8 lei la 4,4, nu i s-a scumpit dintr-o dată fără avertisment berea când a sărit TVA la 24%. Știe din ziare că astea s-au întâmplat undeva departe, prea departe de buzunarul lui. Se duce și votează ca românul imparțial, spre deosebire de cei rămași aici. Care plătesc pentru decizia lui.

 7. Pai ce-i care lucreaza in tara platesc taxe pentru sanatate – si cand vine vb sa beneficieze de servicii – pula, platesc contributii la bugetul de pensii si cand o sa ajunga varsta am eu asa o presimtire ce o sa primeasca – pula. In momentul de fata, bugetul de stat a inceput sa semene a dracu’ de bine cu o cutie a milei. Pui in ea si stai cu speranta ca o sa ti se intoarca ceva, candva. Hai sa plateasca si cei care lucreaza afara, sa nu piarda ei ocazia de a contribui cu banuti la schimb pe pule-n cur.

 8. Cristian says:

  Dom’le, iti zic io cu ce-s mai rele alea de afara; au muci in cap cat cuprinde, sunt afectate de sindromu’ Raduciou.

  Daca nu stii, Raducioiu a fost un fotbalist care a plecat imediat dupa revolutie de la Dinamo la o echipa din Italia, nu mai stiu care, a plecat de la pulane pe spinare la pizza si o sole mio. S-a intors dupa 3 luni si au navalit ziaristii nostri peste el asa cum au navalit ieri peste Chiliman, Doar ca asta se intampla prin ’90. Si sa vezi chestie: Raducioiu nu mai stia romaneste, il intrebau aia ceva ceva si el zicea “como se zice asta in romana ?” si alte basini de genul asta.

  Cam asta-i chestia cu casnicele de afara. Au impresia ca daca trimit 100 de lei in Romanica, fac o favoare tarii in general si ca suta aia valoreaza de fapt 150 de roni de-ai mei. Nope, nu valoreaza mai mult ci fix la fel, si nu-mi fac mie o favoare ci lu’ tac’su si lu’ ma-sa.

  Da’ stii cum e cu Badea de fapt si de la ce-a pornit ? A pornit de la banii pe noul Mercedes a lu’ Gauleiteru’ (peste 100k), de la banii pentru noua casa, de la stat bineinteles, a lu’ Basescu (vreo 300k renovarea), si de la noile amenajari cerute de Gauleiter la vila pe care tocmai a parasit-o Basescu (vreo 1,2 milioane, euro ca si aia de mai sus dealtfel). Asa sustine basistu’ ala de Visan, ca-si pune Gauleiteru’ un geam termopan cat lacu’ intr-un dormitor de 500mp. Eu n-am fost acolo ca sa-ti zic daca e adevarat ori ba. Da’ zice presa, stii cum e. 😉

  Si atunci Badea i-a intrebat pe tinerii frumosi si liberi, pe diasporezii care si-au luat tara inapoi, pe casnicele straineze care stau pe feisbuk, daca nu vor sa contribuie si ei la cheltuielile astea ? Ca doar si-au luat tara inapoi, si daca tot si-au luat-o ar trebui sa si contribuie, ca toate astea de mai sus nu se iau din tva-ul de la banii de biscuiti pe care-i trimit ei in tara, se iau cu banii impozitati aici, cu impozitele pe profitul alora care produc biscuitii, cu tva-ul lor samd. Dpdv macro.

  Vorba vine, ca nu stiu daca se produc biscuiti in Romania…cum nici Dacia nu se produce la o adica, ea doar se asambleaza aici pentru ca muncitoru’ roman e ieftin, cam de doi bani, dar vin manunchiurile de cabluri din Franta, cheia de contact din Maroc, si prezoanele din China sau whatever. Pentru ca tu, adica noi, Romanica, n-avem industria care sa produca toata Dacia, mai avem doar linia de asamblare in rest oha…dar bine c-a scapat macar aia de teribilii ani in care alti tineri frumosi si liberi urlau ca industria tre’ sa mearga la fier vechi fiindca-i comunista si restu’ chestiilor, ca si cum Mercedes abia astepta sa lase niste nemti someri ca sa vina aici la tinerii frumosi si liberi. Tine-ma ca mor de ras.

  Asa…scuze de paranteza si mai ales de scrisul cu picioarele de mai sus, am scris rePD si nu foarte corect, revenind, n-ar vrea sa contribuie disporezii la toate alea insirate mai sus ? Adica daca ti-ai luat tara inapoi, pai plateste-i si masina lui Gauleiteru’, si renovarea vechii case a lui Basescu (care o sa devina noua casa a lu’ Gauleiteru’ si a Primei Sale Doamne), si renovarea noii case a lui Basescu (care-i vechea casa a lu’ Petre Roman), nu asa-i corect ?!

  Altfel, tiluri scoase din context a la Mediafax/Gandul pe care se arunca tot felul de casnici politici sa comenteze la fel de politic…sunt satul si scarbit.

 9. Cristian says:

  Deci frateee…sau soro, sau cum ti-oi spune io in sinea mea…tu pe vremea cand urlai dreptate si adevar nu te gandeai ca se intampla asa ceva, este ?! 😀

  Ia fii atenta

  “DNA precizează că, încă din 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, compus din acesta, Ioana Costescu, Andrei Chiliman și Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție și asimilate acestora, care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenții economici favorizați în câștigarea procedurilor de achiziție publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria.”

  Adica ce-mi vrajesti tu mie de fapt pe aici, ca Chiliman e mai spalat ca Marean sau cum ? 😀 Amandoi sunt niste hoti, doar ca tie iti place sa fii furata de alde Chiliman pe cand io ar trebui sa fiu scarbit de Marean ? Sau cum altfel ?

  Stii ceva ? Eu stiu ca am de ales intre doua rele. Asa-i si-n SUA, asa-i si in Germania, asa-i peste tot, indiferent ca esti sau nu de acord cu enuntul asta.

  Tu insa vrajesti pe aici ca ai de ales intre bine si rau. N-ai decat sa visezi asta in continuare.

  Eu votez pragmatic. Pana acum Ponta (de care mi se rupe insa tu oricum nu crezi asta, ti se pare inimaginabil sa voteze vreunu’ pragmatic si nu politic, dupa niste texte tampite de genul ne-am luat tara inapoi) ma ajuta pe mine. Scad preturile cu ajutorul lui, imi scad mie facturile si ma doare in cur de diaspora si de tinerii frumosi si liberi, si de Ghoghiu-Dej aia, ma cac in falcile alea vames comunist ale lui Blaga, si sper sa-l vad pe bou’ ala de Predoiu pe urmele lui Udrea, ca si el a semnat hartia respectiva.

  Si tu ar trebui sa faci la fel; din banii economisiti la tva poti dona mai multi bani la PNL (nu ca ar avea ei nevoie, dar nah, sa-l batjocoresti pe Ponta in ultimu’ hal cu ocazia asta) si astfel sa duci Romanica pe noi culmi ale inflatiei si maririlor de taxe dupa aia. Ca am mai vazut filmu’ asta.

 10. Gabi says:

  si sa aiba drept de vot in tara in care platesc impozite! m-am saturat sa decida pentru mine unii aflati la mii de kilometri distanta, ca stiu ei cmai bine cum e aici. daca e asa bine aici, de ce ati plecat?

 11. stii povestea cu matza lu’ Schrodinger?
  asa si tu aici, ai dreptate si n-ai dreptate in acelasi timp…

  din punctul meu de vedere astia de-ncaseaza acum nu merita nici macar aia 16% din tara,,,
  pe de alta parte nu mi se pare corect sa faci medicina pe banii publici, sa-ti iei diploma si apoi sa-ti pui palma-n cur si sa pleci fara sa mai dai un leu inapoi la buget…

  nu vreau sa fiu ipocrit, e inteligent, recunosc, si eu am facut-o… dar nu e corect 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: