Bătălia hialuronică: Gerovital vs. Gerocossen

Pentru o tipă trecută de 30 de ani care vrea să îşi menţină pentru cât mai mult timp pielea fină şi fragedă din deceniul precedent, un instrument esenţial de îngrijire de zi cu zi este fiola cu acid hialuronic.

Acidul hialuronic (sau HA, cum îl veţi găsi pe multe etichete de produse cosmetice) este principalul ingredient antirid pe care îl cunoaştem azi. În tinereţe, celulele noastre îl produc singure, natural, şi asta dă aspectul fraged, neted, uniform, al unui ten de 20 de ani.

Pe măsură ce îmbătrânim, ne poluăm, ne neglijăm pielea, ne batem joc de ea cu alcool, fumat, oscilări în greutate şi altele asemenea – şi da, faptul că nu bem suficientă apă intră şi el aici – pielea începe să producă din ce în ce mai puţin acid hialuronic natural, şi atunci trebuie să compensăm cu produse care să îl aibă în compoziţie.
“Loreno, tu nu-mi spui mie ce trebuie şi ce nu.”
OK. Dacă vrem să menţinem un aspect fresh, putem lua în considerare opţiunea de a utiliza produse care au ingredientul activ acid hialuronic.
Dacă nu ne interesează, skip acest articol şi ne vedem la următorul.

Cum funcţionează acidul hialuronic? În principal ca umectant şi antioxidant. Ceea ce înseamnă că, aplicat topic, menţine hidratarea în celule şi le protejează şi, prin urmare, pielea devine luminoasă, netedă, ridurile superficiale dispar, iar cele profunde apar mult diminuate.

Serul conţinut de o fiolă cu acid hialuronic se aplică pe toată faţa, dimineaţa după ce te speli sau seara după ce te demachiezi – şi da, şi bărbaţilor li se recomandă demachiant, pentru că şi porii lor sunt supuşi poluării, murdăriei cotidiene, prafului, uzurii inerente unei zile normale.

Se absoarbe în piele în urma unui masaj gentil. Cu accent pe gentil, dacă începi să-ţi muţi singur falca, îţi faci mai mult rău decât bine.

Apoi, urmează crema de zi/noapte şi eşti gata.

OK. Ce vom face noi în acest articol va fi să comparăm fiolele cu acid hialuronic produse de două companii româneşti rivale, dar remarcabile din punct de vedere al calităţii raportate la preţ. Fiole cu acid hialuronic 5% Gerovital şi fiole Hyaluron Anti Age Gerocossen.

1. Prestigiul.

Fiolele Gerovital sunt unul dintre cele mai cunoscute produse ale brandului. Au luat zeci de premii, le foloseşte tot Clujul, şi dacă Boc ar avea umor, ar pune lângă plăcuţa Bun venit la Cluj o fiolă uriaşă Gerovital.
Sunt un produs devenit deja household brand.
Gerocossen are seruri mult mai bune şi mai eficiente decât cele produse de Gerovital, dar a intrat în domeniul fiolelor de abia câteva luni.

Câştigător: Gerovital.

2. Cantitate / preţ.

Cutia Gerovital include 10 fiole, echivalente pentru zece zile de tratament şi costă 56 de lei pe siteul firmei. E de menţionat că Gerovital face reduceri des şi poţi pune mâna pe cutie la un 50 de lei more or less, moment în care îţi iei mai multe până la următoarea reducere.

Cutia Gerocossen include 12 fiole şi costă 37 lei.

Câştigător: Gerocossen.

3. Volumul de informaţie despre produs.

Pe site, Gerovital îţi precizează concentraţia de ingredient activ: 5% şi face cu tine o mică lecţie de chimie, unde îţi spune că produsul include superoxid dismutază, HA pur şi lipozomi cu HA şi îţi explică ce face fiecare.
Gerocossen nu îţi precizează concentraţia şi explicaţiile lor sunt mult mai superficiale.

Câştigător: Gerovital.

4. Forma fiolei. 

Forma fiolei este importantă pentru că, basically, rupi un recipient de sticlă şi e mai uşor sau mai greu să te zgârii.

Fiola celor de la Gerocossen (cea cu inscripţie neagră) este puţin mai lată şi cu vârful mai scurt, de aceea, e mai safe de rupt, oricât ai fi de două-mâini-stângi. Fiola celor de la Gerovital e mai subţire, cu vârful lung, de aceea, necesită exerciţiu şi 3 – 4 zgârieturi până te prinzi cum s-o ţii. Sigur, zgârieturi infime, nu vine salvarea după tine, dar parcă totuşi n-am chef să sângerez pe altarul frumuseţii.

Câştigător la puncte: Gerocossen. 

5. Efect. 

Ambele produse îşi fac foarte bine treaba pentru care au fost concepute. Piele hidratată, netedă, fresh.

Aici, avem egalitate. Dăm câte un punct fiecărui concurent.

6. Efecte secundare. 

Aici, e de precizat că tenuri diferite raportează reacţii diferite şi ce mi se întâmplă mie poate foarte bine să nu ţi se întâmple ţie, şi reciproc.

După aplicarea fiolei Gerovital şi zece minute de absorbţie cu masaj, îmi rămâne reziduu gras pe piele, pe care trebuie să-l îndepărtez cu un şerveţel de bebeluşi sau o dischetă demachiantă. Gerocossen, pe de altă parte, se absoarbe uniform, impecabil, fără vreo urmă.

Iar acest impact se simte şi în cazul cremei de după.

Dacă aplic aceeaşi cremă după fiola de Gerovital, respectiv de Gerocossen, constat că, pe pielea tratată cu prima fiolă, crema tinde să lase reziduu gras şi să nu se absoarbă cu totul, în schimb, în cazul produsului Gerocossen, crema e absorbită uniform şi fără urme.

Câştigător: Gerocossen. 

Şi îi mai dăm un punct din oficiu, pentru că, datorită acestui efect de uniformizare, fiola de Gerocossen e şi un excelent primer pentru machiaj.

Adunând punctele de mai sus, învingătorul nostru de azi e fiola Gerocossen.

via GIPHY

***

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: