#bodypositivity

You are beautiful. Inspirational quote on a pink watercolor background stain

Lorena se enerva peste măsură de câte ori auzea pe cineva vorbindu-i de rău pe grași. Sau dând un status răutăcios despre grași.
I se părea o încălcare a dreptului intim și inalienabil al omului de a face ce vrea, când vrea, cum vrea, unde vrea și cu câte calorii vrea. Și da, ok, nu nega că o persoană zveltă și cu corpul bine tonifiat îi gâdila altfel baierele apetitului sexual. În schimb, nu i se părea că lumea în general avea vreo obligație să arate, să se îmbrace sau să se afișeze într-un fel care să îi placă ei.

Și se certa Lorena mea pe toate rețelele sociale cu hateri de grași și decidenți peste lookul altora de făcea spume la tastatură. Nu punea botul nici măcar la minciunile alea ipocrite cu ăvai, este vorba despre sănătatea lor. Când țipi mârlănii după o fată plinuță pe stradă, nu de sănătatea ei îți pasă. Vrei doar să arăți trecătorilor cine e kel mai tare din parcare.

A rupt prietenii pentru că i-a auzit pe ăia vorbind de rău persoane 100% decente și ok, strict pe baza numărului de kilograme. A refuzat să fie parte din bullying, a subliniat mereu că omul are în primul rând o datorie față de propria fericire, și abia apoi față de fericirea altora, iar dacă fericirea personală a cuiva constă dintr-o triplă porție de chifteluțe marinate, cine suntem noi să ne interpunem între om și chifteluțele lui?

Și a trăit Lorena mea fericită, împulăind cu sete hateri de grași, până într-o zi fatidică de vineri. Ora 17. Metrou. Pasaj Unirii. Aglomerație de nu aruncai un ac.

Lorena mea trebuia să ajungă extrem de urgent și de rapid undeva. Dar nu putea trece. Mulțimea era destul de compactă, și taman în fața ei se mișcau, înnebunitor de lent, cele aproximativ patru buci ale unui nene cât casa poporului.

-Permiteți, vă rog, să trec?

No answer.

Pasămite, zăcământul de osânză se depusese și în urechi.

-Vreau și eu să trec, permiteți-mi, vă rog.

Still no answer.

Și Lorena a făcut un pas mai lung în față și și-a croit drum cu cotul în slănini, la propriu, în timp ce în mintea ei răsunau următoarele sentimente gingașe și feminine:

-Bag pula în fiecare colac de osânză care te face să ocupi jumate de coridor și pe lung, nu doar pe lat, în morții mă-tii de bombă calorică scăpată în libertate special să încurci lumea normală care are treabă. Marș la sală și mișcă-te mai cu talent, căca-m-aș în lingura pe care nu știi s-o pui jos la timp și în mă-ta nu te-a alungat de la masă cu polonice în cap, morman de slănini și de ratare ce ești. La muncă la canal cu tine, balabustă!

Morala: toleranța e un mit de weekend.

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger