Bogdan Istrate: "Doresc ca publicul GAY-FEST să observe schimbarea din acest an"

Expo303

Ca participantă la ediţia din acest an a festivalului “GAY-FEST”, am avut ocazia să observ câteva amănunte “de bucătărie”. Unul dintre acestea a fost dăruirea şi seriozitatea PR-ului asociaţiei ACCEPT, unul dintre cei mai importanţi piloni ai organizării festivalului, tânărul şi delicatul, dar extrem de meticulosul şi punctualul Bogdan Istrate. M-a impresionat prin atenţia sa faţă de detaliile semnificative, prin promptitudinea cu care îşi executa toate sarcinile pe care le asuma şi prin faptul că nu a lăsat nici o promisiune neonorată. De mult nu mi s-a întâmplat, în această Românie eminamente balcanică, să îmi promită cineva că mă sună la două, şi… guess what? să mă sune la două!

Drept pentru care, l-am îndesat pe Bogdănel într-un colţ de desktop şi i-am luat un mic webterviu.

lorena lupu: Ce mai faci, Bogdan?

bogdan istrate: Bine, lucrez la GayFEST. Va avea loc săptămâna următoare. 🙂

lorena lupu: De câteva săptămâni ai mereu statusul “busy” la messenger. Înţeleg că evenimentul ăsta îţi ocupă extrem de mult timp.

bogdan istrate: Am început să lucrez la eveniment încă de acum 4-5 luni, tocmai pentru ca acesta să fie bine organizat.

lorena lupu: Ah… te-am adăugat eu târziu în lista de messenger. 🙂 Acum, vorbind serios: ca participant direct la festival, am avut plăcerea de a asista la o parte dintre eforturile tale, şi pot spune că îţi iei treaba în serios, de nici nu-i vine omului să creadă că eşti român. Ai investit mult în această ediţie a Gayfestului. Ce îţi doreşti de la ea?

bogdan istrate: Îmi doresc ca fiecare activitate să iasă conform planului şi de asemenea, ca publicul GAY-FEST să observe schimbarea din acest an. Este un eveniment mai amplu decât în anii trecuţi, cu activităţi diverse, care să satisfacă gusturile tuturor.

lorena lupu: Şi există vreun eveniment de reuşita căruia te îndoieşti? Sau eşti la fel de sigur de succesul tuturor activităţilor din program?

bogdan istrate: Ştii, elementul neprevăzut poate să apară oricând… Poate că grijile mele sunt îndreptate spre marş. Şi nu către manifestaţiile împotriva lui, ci vis-a-vis de numărul de participanţi. Aş vrea ca acesta să fie mai mare decât în 2008. Dar asta depinde de fiecare în parte.

lorena lupu: Ai spus că grijile tale se îndreaptă către marş. Ce anume te sperie?

bogdan istrate: Nu mă sperie ceva anume! Este vorba, după cum am spus, despre numărul de participanţi la marş. Cred că, dacă ne-am strânge mult mai mulţi, mesajul nostru ar fi mult mai puternic.
Şi când spun mesajul nostru, nu mă refer la mesajul asociaţiei ci la acela al persoanelor LGBT şi al susţinătorilor acestora.

lorena lupu: Şi cum îţi explici că unii gay refuză cu încăpăţânare să participe la acest marş?

bogdan istrate: Ei bine, cred că unora le este teamă că o să fie recunoscuţi de familie, colegii de serviciu sau prieteni. Însă ne-am gândit şi la asta, şi ca în fiecare an, oferim participanţilor măşti tocmai pentru a le proteja identitatea.
Teama este cauza neparticipării.
Dar este cazul să atragem atenţia societăţii că existăm şi că ar trebui să avem aceleaşi drepturi ca oricare alt cetăţean. Acest lucru se poate face numai dacă suntem foarte mulţi.

lorena lupu: Alţii mi-au explicat că “nu vor să fie băgaţi în oală şi văzuţi la un loc cu alţi gay.” Că nu se simt reprezentaţi. Ce le răspunzi?

bogdan istrate: Ştiu chestia asta, am auzit-o şi eu de 100 de ori. Acum, dacă crezi că situaţia ta ar trebui să se îmbunătăţească, nu ar mai trebui să conteze asocierea cu alţi gay. Cât despre faptul că nu se simt reprezentaţi, ar trebui să se gândească ca acest eveniment le oferă cadrul să facă ceva pentru a atrage atenţia asupra faptului că nu se simt bine în actuala societate. Ceea ce vreau să spun este că – O faci pentru tine, în primul rând!

lorena lupu: Alţii îmi explică faptul că îi deranjează promovarea asta agresivă a minorităţilor sexuale. Ce răspunzi?

bogdan istrate: În România nu cred că există o promovare agresivă a minorităţilor sexuale. Dacă ne referim la media, aceştia au mai degrabă un stil neutru în relatările lor.
Problema cea mai mare cu care mă confrunt este că nu am pe cine să trimit la televizor sau să dea un interviu într-un ziar.

lorena lupu: Ei se referă, cred, la ieşirea pe stradă, la paradă, pe care o văd drept o defilare a tot soiul de indivizi pestriţi şi dubioşi. Cum ai defini tu parada, ca să înţeleagă toată lumea despre ce este vorba?

bogdan istrate: Dacă ar exista mai multe persoane LGBT care să transmită un mesaj clar, corect şi coerent despre problematica aceasta, cred că situaţia s-ar îmbunătăţi.

lorena lupu: OK. Tu eşti unul dintre cei capabili să transmită un mesaj clar, corect şi coerent. Ce vrea marşul Gay Pride, de ce să ne ducem să defilăm printre jandarmi şi “huooo”-uri?

bogdan istrate: În primul rând nu este vorba despre o paradă ci despre un MARŞ. Diferenţa este următoarea: o paradă arată ca cele făcute în Olanda, iar la noi este o mişcare pentru drepturi. Deci un marş politic. La acest marş poate să vină oricine care crede ca situaţia persoanelor LGBT din România ar trebui imbunătăţită. Mă refer la aceleaşi drepturi, scăderea nivelului de discriminare, schimbarea mentalităţii, etc.
Dacă crezi în toate astea, nu văd de ce nu ai participa. Eu cred că trebuie să ne acceptăm unii pe alţii aşa cum suntem. Ceea ce este valabil şi pentru cei care nu vor să vină la marş pentru că vor fi băgaţi în aceeaşi oală cu ceilalţi. Eu pot transmite un mesaj clar şi coerent, însă fiind aproape singurul care face asta, nu cred că este de ajuns.
Cred că un prim motiv este pentru că nu avem aceleaşi drepturi ca ceilalţi. De ce nu le-am avea, doar avem aceleaşi obligaţii, nu? Şi apoi pentru a promova faptul că există o diversitate care trebuie acceptată aşa cum este şi nu schimbată după norme.

lorena lupu: Ok. Descrie-mi marşul ideal, care te-ar face să dormi fericit sâmbătă noaptea. 🙂

bogdan istrate: În primul rând sâmbătă noaptea nu am să dorm. O să fiu la party-ul de sfârşit din SOHO unde mă voi distra şi mă voi relaxa după toată săptămâna.
Un marş ideal pentru mine ar fi unul cu mulţi participanţi, mii de persoane sărbătorind împreună diversitatea. Nu cred că vreau foarte mult, nu? Pe lângă măşti, vom da fluiere, confetti şi baloane plus muzică foarte răsunătoare. Firma de sonorizare ne va pune la dispoziţie aproximativ 10.000 de waţi. Ce zici?

lorena lupu: Sună palpitant. Şi promiţător. Înţeleg că pot veni şi cu prietenii mei hetero care cred în importanţa egalităţii în drepturi?

bogdan istrate: Desigur! Toată lumea este binevenită! Nu trebuie să fii gay sau bi, les sau persoană care se travesteşte. Dacă crezi în egalitatea în drepturi şi diversitate, te aşteptăm cu mare drag!
Marşul începe la ora 17:00, ne strângem începând cu ora 16:15-16:30. La mijlocul marşului, în faţa Palatului Parlamentului, vor fi 3 speech-uri, susţinute de Michael Cashman (europarlamentar), Florin Buhuceanu (membru ACCEPT) şi Sarah Cullum (Prim secretar al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti).

lorena lupu: Şi în acest an, nu mai începe pe strada Nerva Traian, nu?

bogdan istrate: NU! În acest an, plecarea se va face din Piaţa Unirii – Piaţa Regina Elisabeta (unde întoarce tramvaiul 32), se merge către Palatul Parlamentului, unde ne oprim pentru cele 3 speech-uri şi apoi reluăm marşul până la staţia de metrou IZVOR.

Pe www.gay-fest.ro , la secţiunea Marşul GayFEST este o hartă din care poţi afla detalii despre acest traseu.

lorena lupu: Bun. Nu putem decât să îţi dorim ca tot festivalul să iasă pe măsura eforturilor tale, şi să ai mulţi apărători ai libertăţii minorităţilor sexuale, care să ţi se alăture pentru acest marş. Îţi mulţumesc pentru timpul tău.

bogdan istrate: Multumesc mult si eu!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Lorena Lupu says:

  si acum sa te intreb: oare aceste cazuri nu au aparut tocmai datorita opresiunii gay-ilor? Intr-o tara in care gay-ii sunt out, nu au de ce sa minta femei, respectiv sa santajeze barbati. Se pot cunoaste cat se poate de firesc.

 2. cutza40 says:

  Posibil, avend in vedere faptul ca unul dintre cazuri s-a petrecut in vremea comunista, iar celalalt, imediat dupa Revolutie. Pe mine m-au inspaimantat cele doua povesti. De aceea discut cu voi, sa invat ceva…M-a distrat o colega de 60 de ani. Isi marita fata, acu vreo zece ani se intampla. Se vorbea atunci tot despre drepturile homosexualilor. Zice profesoara in cauza: “auzi, draga, de ce nu-i lasa sa fie fericiti pe oamenii astia? Uite, daca maine fiica mea vine si zice ca nu se mai marita cu Cristi ci cu Liliana, eu tot le urez casa de piatra”. Pareri si pareri. Cred ca mai bine s-ar pune la punct hotii din Romania decat gayi.

 3. thecreatrix says:

  Eu cred ca Felix e lesbian!

 4. Felix-Gabriel Lefter says:

  Bruma mea de de cultura e mai coltzoasa deca bruma de lectura a celui care nu stie sa adauge Jones la Liddle & Scott. Apropo, stie de ce vorbeam?
  In rest, cei interesati pot fi fara griji: nu ma intereseaza decat femeile. Faptul ca am recunoscut ca am calcat stramb nu-i indreptateste sa ma bage in categoria contra naturii.Femeile mi-au descris funduletul sexos, nu barbatii. Cel care s-a incumetat odata a luat-o scurt si rau. Sunt pasnic – puteam sa-l calc si in picioare, dar nu am facut-o. Agresiunea a fost reciproca. Din pacate, el nu asculta muzica rock…

 5. o smochina says:

  Domnu’ profesor Felix cu funduletzul sexos… Asta impune respect.

  Felix? Daca tu ai nume de motan, pisoii tai…?

  Felix, stii fetitele alea din clasa care mor dupa funduletzul tau paros? Alea nu sunt femei, Felix!

  Fratele tau primeste vizite scurte, foarte scurte.

  Da’ de unde stii tu ca nu vreau sa stiu? E chiar absurd. Eu te intreb dupa care imi spui ca nu vreau sa stiu. Vreau sa stiu ce problema avea omul. Vreau sa stiu cum de ai aflat ca s-a dus la dentist. Vreau sa stiu daca ai fost cu el si de ce ai fost cu el? A fost suficient sa mergeti la baie?

 6. cutza40 says:

  Orice ar fi, dati-i pace omului, nu-l emotionati!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. cutza40 says:

  @o smochina – si tu, acuma, pai s-o dus bietu la dentist, ca i-a tras un pumn in gura, datorita fenomenului, dintzii lui au facut poc, au cazut, omul si i-a cautat, a adunat cativa de pe jos si a cantat”dintzii mei, dintzii mei, ce-am facut, Doamne , cu ei”dupa care s-o dus la dentist, doar nu era sa mearga la endocrinolog.Dentistu i-o pus, sau i-o pus proteza si el striga acum la partenerul lui “ada, Johnny dintzii sa te mushc”. E o gluma, sper sa nu te superi.
  O gluma: la ginecolog vine o doamna , se urca pe masa si spune”domnule doctor, nu am mai vazut biiiip de cateva luni bune” iar doctorul:”imbracati-va, doamna, nu aici trebuie sa veniti, ci la oftalmolog”

 8. booktrotter says:

  bai vaco, pre lingua popolara, toti uoaminiii carele au vreo legatura cu grechische language se refera la cele doo bucoavne prin bailly si liddell scott. cand vreau sa cer cuiva liddell scottu,ar trebui sa fiu un ciocan maniac comme toi ca sa.i proferez> da.mi te rog pt doo zile liddell scott jones.
  si mai taci in pana mea. parca esti o baba hodorogita

 9. thecreatrix says:

  Eu sunt dentistul la care s-a dus nuntaşul homosexual.

  Dialog.

  Dentistul: cum adică, domnul meu? cum adică vroiai să i-o tragi lui Felix in f… ?
  Nuntashul: Păi aşa şimţeam eu.
  Dentistul: Of, of, şi unde e acest Felix acum?
  Nuntashul: păi pe internet, fac mijto nişte bloggeri de el.

 10. o smochina says:

  @cutza40: De ce sa nu-l emotionez? Asa vorbesti de parca ar fi un sensibil saracu’. Bine atunci, hai sa-l protejam pe felix, vrei? Pentru ca are atata nevoie de protectia ta…

  Cutza, esti culmea, vroiam sa scrie asta. Am inteles ce a sugerat. Vroiam sa imi spuna el. Vroiam s-o aud si pe asta. Vroiam sa-l fac pe om sa ne spuna el noua cum stie el sa-si rezolve problemele. Cu pumnii, intelegi?

  Vreau sa aud un profesor ca spune ca are fund sexos si isi rezolva probleme cu pumnii dupa care pretinde ca mai are si minte!
  Bravo, avem valoare.

  Felix? Eu nu te cred. Lasa femeile alea de care zici tu ca-s multe in jurul tau si care probabil o fac sa se simta foarte bine pe nevasta sa spuna asta despre tine. Cand o spui tu sunt sigura ca “sexos” e prea putin in lumea asta. Si nu ma intereseaza ce pretinzi tu ca spun femeile din jurul tau.

 11. cutza40 says:

  Booktrotter, la cine-i spui tu vaca aici? Daca e barbat, fii bun si fa-l bou, ca e mai poetic…LOOOL

 12. Felix-Gabriel Lefter says:

  Expertus vacuum Daedalus aera / Pennis non homini datis.
  Dar cred ca preferati Erasure – sunt mai tunsi si merg la sala, daca nu reusesc cu doamnele…

 13. cutza40 says:

  Am vazut la tv si marsul vostru, si cel pt normalitate…ce sa zic? Parca lumea e mai linistita, mai toleranta

 14. Felix-Gabriel Lefter says:

  Si se facu tacere. Sau poate va ganditi cum sa faceti the best ca sa semanati maine cu sexul opus…

 15. Lorena Lupu says:

  felix: simplul fapt ca un barbat face aluzii de atatea ori la fundul lui sexos e de natura sa ne puna pe ganduri. oricum, homofobii sunt, se zice, cei care isi refuleaza cu indarjire instinctele homosexuale latente. cei care nu au instincte de acest gen nu au de ce sa se bage in viata si familia altora.
  presupun ca daca ai vedea un film porno gay, si ai vedea un penis falnic penetrand ritmic si pasional un fundulet sexos, ai avea o erectie. 🙂

  o smochina: haha

  thecreatrix: dialogul a fost asa:

  dentist: ce s-a intamplat?
  nuntas: mergeam prin multime, iar felix dansa dand atat de tare din funduletul pe care si-l crede sexos, ca s-a impins in mine.
  dentist: pai si de ce dintii astia lipsa?
  nuntas: de prea intensa penetrare orala. dar sa-l vedeti pe felix, cati dinti ii lipsesc.

  cutza: despre asta e vb.

  felix: ei uite ca nu se facu tacere. pur si simplu n-am avut eu timp sa aprob comentariile.

 16. cutza40 says:

  O smochina: a fost o gluma, in ton cu postarile glumete la adresa lui Felix, nu te simti atacata, plssssssss, ca mie imi place fff tare cum scrii

 17. cutza40 says:

  A, si a propos de profesor: si la scoala mea e unul care vorbeste asa, ba se face calugar, ba are fundul sexos si ne pune cat costa un masaj erotic, asa ca nu ma mir ca si omul asta e profesor. Ne fac de rusine exemplarele astea, nu crezi?

 18. Felix-Gabriel Lefter says:

  @Lorena Lupu
  Mi se rupe de viata voastra, ca familii nu aveti. Acuma esti si mama Freud?
  Erectii n-am decat la fund de femeie.

 19. Felix-Gabriel Lefter says:

  De altfel, cred ca mi-am facut deja datoria de Mossad-ist, fata de sicanarea gay-fest-ului. Pentru comentarii mai inteligente va trebui sa-mi vizitati blogul, straight.
  Va doresc fericire, desi n-o inteleg.
  Imi place sa cred ca nu v-am facut cine stie ce rau. Femeilor le doresc Barbati, iar Barbatilor le urez FMI…
  Regards,
  amalgammax, dar normal.

 20. Lorena Lupu says:

  cutza40: bine că aceste specimene masculine, şi ăsta şi ăla, se fălesc cu marea lor heterosexualitate.

  felix: uite că avem familii, şi n-ai decât să crăpi de oftică! în fond, termenul “familie” nu e dat de un docoment, ci de iubirea, afecţiunea, susţinerea reciprocă şi înţelegerea dintre membrii lor.

  iar ceea ce mi se pare culmea lamentabilului e să te dai mare hetero, dar lucrul ăsta să nu te împiedice să îţi faci reclamă nedisimulată pe un blog gay. Ce speri de fapt? Să atragi masculi la tine pe tarla, poate-poate îţi pică şi ţie un strop în colţul gurii?

  Am veşti proaste: la câte stupizenii ai scris aici, ţi-ai făcut de fapt o antireclamă masivă. Noi, LGBT & friends, preferăm oamenii inteligenţi.

  Şi poţi să stai liniştit: ne-ai făcut numai bine. Ne-ai arătat tuturor cât e de ilară homofobia. Îţi mulţumim.

 21. cutza40 says:

  Domnule Felix, pardon, eu sunt hetero, dar nu ma tot laud aici ca fac treaba cu barbati…da, am un iubit,dar ce e rau in faptul ca incerc sa-i inteleg pe oamenii astia? Poate nu o sa reusesc pe deplin, dar macar incerc, nu ma amestec in vietile lor. Dumneata te lauzi cu funduletzul, nu eu si nici Thecreatrix sau Lorena. Ei, atunci ne-am pornit si noi pe glume. Uite, eu nu-s Angelina Jolie. nu am fizicul ei, dar si daca l-as avea, nu m-as lauda cu “ah, funduletzul meu”, “ah, balconashele mele”, ca doar cine vrea, le vede. Bine, ca sa nu te superi, eu imi voi imagina ca semeni cu Brad Pitt. Bradpitutz sa iti ramana porecla. Si de ce sicanezi o chestie, numai ca sa te afli in treaba? Daca esti destept, nu mai vii pe astfel de bloguri. Uite, eu anul trecut am fost certata de o domnisoara pe motiv ca am zis ca homo sa faca ce vor, dar acasa la ei. S-a bagat in vorba si un tip, asa ca matale, Mihai Apian pe numele lui. Asta ca vai, foaie verde, merem in iad. Ei, oamenii de acolo m-au comparat cu acel om. Am zis “nu, totusi, nu! Nu sunt ca el”. Si am decis ca sa nu mai apar pe bloguri care au astfel de subiecte…Pe urma am mai citit despre homo, am intrat pe bloguri diverse, am pus intrebari, mi s-a explicat, asa am ajuns aici, la Lorena.Am ajuns sa gandesc altfel…nu as merge la mars, nu as raspunde pozitiv la propunerea unei tipe , dar nu as condamna-o…si mai mult, nu m-as baga in seama doar asa, de chichi, pe alte bloguri, sa ma dau mare.sa le reuseasca planurile oamenilor, daca asta vor. Cat timp X e corect cu mine, sa-l iubeasca pe y si gata!Asta e!

 22. Lorena Lupu says:

  cutza: am aşa o senzaţie că felix nu o face nici cu bărbaţi, nici cu femei, ci doar cu propriile lui membre superioare. 🙂

 23. thecreatrix says:

  Eu cred ca Felix nu exista.

  Cuţ, eu am raspuns pozitiv la propunerea unei tipe shi a fost o poveste demenţială. Oh, Doamne, ce imi place sa fiu o păcătoasă nenorocită!

 24. Felix-Gabriel Lefter says:

  Felix = Mossad

 25. cutza40 says:

  @Felix – bine ca nu Mozes Rosen
  @Thecreatrix – stiu, mi-ai zis, asta e, nu te condamn, nimeni nu trebuie sa-l judece pe celalalt…Chiar pe un site catolic citeam ceva de genul :”daca se ingaduie viata in concubinaj si in final avorturile, ce avem cu minoritatile sexuale?”Asa si este. Eu zic ca trebuie sa fie o masura in toate.Si, asa, la ureche, ca sa nu se prinda lumea:(eu cred ca Felix = Mihai Apian)

 26. o smochina says:

  @Cutza40: Imi cer scuze dar ma smochinisem pe moment.

  @Mossad: Felix+fund sexos=amalgam,Mossad. Uite ca dai cu virgula! Hai sa ne bucuram impreuna pentru tine.
  Iti doresc ce-mi doresti tu mie(barbati). Pupici. Saluta-l pe ala micu’ din partea mea.

 27. thecreatrix says:

  Cuţ, Mihai Apian cel celebru era ceva mai dotat intr-o anumită privinţă faţa de Felix. Şi stai calmă, nu îl cheamă Mihai Apian, ăla nu era decât un nume inventat. People lie a lot.

 28. cutza40 says:

  o smochina – nu-i bai
  lorena – ce mai fac Beatrice si dl Hillsburry?

 29. cutza40 says:

  @thecreatrix – hahahahaaaaaaaaaaaaaa!!!

 30. cutza40 says:

  Am intrat la “pretinu Felix pe Amalgammax…nu e ceva super

 31. solovastru says:

  Cuvântul??? Citatul menţionat de tine e de la Dzeu cumva? Sau e doar epistola lui Pavel către Romani? Unul care a persecutat creştinii până nu a mai putut, apoi s-a răzgândit subit şi a început să predice ceea ce a persecutat?

  Şi tu îmi vinzi mie o scrisoare a unui asemenea om drept “Cuvântul

  Nu cred ca au vreo valabilitate astfel de argumente prin care sa cautam nod in papura Noului sau Vechiului Testament si sa nu-i recunoastem valabilitatea si calitatea de cuvânt al lui Dumnezeu.Mi se pare absolut clar ca atit traditia cât si dogmatica crestina condamnă homosexualitatea si vorbim de o incriminare foarte radicala fiindca e considerata pacat abominabil. E un fapt pe care trebuie luat ca atare .Nu inseamna ca daca religia condamna homosexualitatea societatea in care traim , care pina una alta e laica , trebuie sa condamne la rindul ei .Din punctul de vedere al statului modern fiecare fiinta umana trebuie sa aiba dreptul fundamental de a dispune de corpul sau si de avea orice optiune sexuala pe care o doreste atit in privat cat si in public.Nu cred ca e cazul ca biserica sa impuna conceptiile sale intregii societati. Ci doar celor care cred si care isi asuma dogma religiei crestine. Din punctul asta de vedere calitatea de crestin mi se pare incompatibila cu homosexualitatea.Adica mi se pare culmea ipocriziei sa fii homosexual si sa te declari si crestin.Adica ok daca esti gay poti beneficia de dreptul pe care societatea il considera fundamental de a fi ceea ce vrei dar trebuie sa fii constient ca din punctul de vedere a bisericii e un pacat abominabil.Stiu ca din punctul asta de vedere pare o nedreptate monstruoasa , pentru ca biserica ii primeste in sânul ei si la spovedanie pe cei care inseala , preacurvesc etc si le ingaduie absolvirea si iertarea daca se pocaiesc in schimb ii respinge in mod absolut pe homosexuali.Dar asta spune traditia , dogma crestina in care unii cred .Nu e singurul exemplu de nedreptate ( cel putin aparenta) a dogmei crestine, mai e exemplul acela al damnarii copiilor morti nebotezati care a fost atit de disputat de-a lungul istoriei .Biserica ii acepta ( cu pretul pocaintei) pe hoti , onanisti etc in schimb ii condamna pe copii morti fara a primi botezul.Sint multe astfel de nedreptati aparente sau care in orice caz ne depasesc intelegerea , in cuvântul divin .Din punctul meu de vedere cine crede sa isi duca viata in functie de aceste norme , cine nu la fel de bine regulile societatii ii permit sa fie ce vrea si sa se comporte ca atare. .Insa nu cred ca trebuie sa cautam chichite in textul biblic sa interpretam cuvântul lui Dumnezeu in functie de ce am dori noi si de cum ni-l imaginam noi pe Dumnezeu ,mai precis conform celebrului slogan atit de trimbitat mai ales de americani “Dumnezeu ma iubeste asa cum sunt” ( deci inclusiv daca sint gay) .N-avem de unde sa stim daca chiar e asa.Dumnezeu nu e numai iubire si iertare e si Dumnezeul razbunator al Vechiului Testament care nu prea ii iubea pe amaleciti si filistini si ii punea pe izraeliti sa-i ucida pe acestia in corpore barbati , femei copii.Cine stie poate Dumnezeu s-a cam plictisit sa ierte .
  Asa ca de ce trebuie sa interpretam mesajul divin ca sa ne legitimam actiunile ? E practic acelasi lucru pe care il faceau fanaticii religiosi ca sa justifice de ce ii prajeau pe bietii pacatosi pe rug.

 32. Lorena Lupu says:

  Şi eu care credeam că Dumnezeul răzbunător al vechiului Testament şi-a schimbat policy-ul şi campania promoţională odată cu trimiterea pe lume a unicului fiu etc. etc. etc. şi a adoptat sloganul: “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi!” 😀 😀

  Şi mai credeam că şi pe Onan l-a omorât pentru risipirea sămânţei, caz în care labagiii ar trebui să fiarbă în iad, într-un cazan învecinat cu gay-ii! 😀 sau laba fiind practică masculină general valabilă, nu se pune?

  făţărniciile astea mă fac să caut prin sertare după un Emetiral.

 33. solovastru says:

  Şi mai credeam că şi pe Onan l-a omorât pentru risipirea sămânţei, caz în care labagiii ar trebui să fiarbă în iad, într-un cazan învecinat cu gay-ii! sau laba fiind practică masculină general valabilă, nu se pune?

  Nu mai tin minte exact ce spunea textul biblic daca Dumnezeu chiar l-a pedepsit pe Onan “pentru ca-si arunca samânta pe câmpuri” nici nu vreau sa ma informez exact prefer sa nu stiu…. Oricum Kinsey a ilustrat cel mai bine aceasta situatie cu culpa comuna: everybody’s fault nobody’s fault .Ori homosexualitatea cu toate estimarile optimiste e departe de a fi o practica generalizata asa ca n-are cum sa se formeze sentimentul de clica.Asa ca deocamdata homosexualul ramâne tapul ispasitor , suspectul de serviciu al societatii.Daca in evul mediu vrajitoarele si adoratorii pe diavolului erau responsabili pentru decaderea morala a comunitatii si pentru orice problema care aparea acum orice politician ( sau politruc) care vrea sa se refere la asanarea morala a societatii vorbeste de homosexuali ori eventual de interzicerea avortului.

 34. trexel says:

  interesant ca de prea multa munca nu se plange nimeni

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: