Bunătatea înnăscută a femeii românce

Ştiţi ştirile acelea abominabile de tabloid? Vai, Ixuleasca a fost una dintre cele mai frumoase femei, uite cum a îmbătrânit şi cum s-a urâţit!

Mie îmi întorc stomacul pe dos. Mi se par o mizerie incalificabilă, care exploatează pentru trafic de proastă calitate un proces natural – îmbătrânirea unui om.

E un lucru care se repetă la facultatea de jurnalism: știre nu e atunci când un câine mușcă un om – doh! – ci atunci când un om mușcă un câine. Îmbătrânirea omului, chiar și a vedetelor superfrumoase, e chiar mai anticipabilă, previzibilă și normală decât un câine care mușcă un om. De mușcătura câinelui te mai aperi, dacă nu-l provoci. De trecerea timpului, nu ai cum.

Într-o zi, și eu, și voi, o să măturăm curtea cu țâțele și o să avem mai mult acid hialuronic în noi decât sânge, și e mersul natural al lucrurilor, lol. (Aia cu acidul hialuronic e o glumă, iar dacă te apuci să aberezi a povață în loc să râzi de glumă, te bag în mizda pă-tii. Da, trebuie să marchez unde sunt glumele, pentru că mulți dați în gropi de proști. Dacă ai râs din prima și nu ai simțit impulsul să mă freci la cap cu o lecțioară, ignoră această paranteză.)

Totodată, multe femei, mai ales cele care au fost foarte frumoase în tinerețe, și au luat de bună educația tradițională patriarhală, aceea care spune că fizicul e calitatea primordială a femeii, și dacă nu mai arăți ca o păpușică Barbie, nu mai valorezi nimic și ești de aruncat în lada cu rebuturi, multe femei, cum spuneam, suferă cumplit din cauza faptului că își pierd înfățișarea, cad în diverse depresii și tulburări. Bunică-mea, de exemplu, nu a ieșit din casă de la 50 de ani în sus, să n-o vadă oamenii cum a îmbătrânit. Atunci, copil fiind, eram like “ok, deci după 50 de ani nu se iese din casă, dacă nu mai eşti frumoasă”. Acum sunt like WTF??? De când e valoarea mea de om stabilită de forma ţâţelor? Pot să mătur curtea cu ele, ce am în cap nu se schimbă, so, cui nu-i place sora voastră Lorena, să se uite la alte madame şi mademoazele, sau chiar la alţi monsieuri, că aici suntem pe diversitate. Şi punct.

Dar nu toată lumea deţine nivelul meu de rupere profundă în pxlă, drept care, pentru mulţi, îmbătrânirea ESTE o tragedie cumplită, mai ales că e ireversibilă, şi e la modul: Am o singură viaţă, şi nu mi-a rămas nimic din ea.

Imaginaţi-vă cum vine pentru aceşti oameni să fie expuşi, arătaţi public cu degetul, la modul: “Uite cum s-a urâţit cutare”. Şi alţi oameni proşti şi răi în comentarii: “Ăhăhă, da’ chiar aşaaa. Vasilico, te-ai dat dreq, făăăă. Te caută moartea acasă, vai de labiile tale ofilite ca salata stătută.”

Mbun.

Nu dau link la ştire, pentru că  nu mă interesează să trimit trafic la un clickbait de joasă speţă. Explic doar de ce e de kkt, de ce umilinţa aceea publică e gratuită şi fără sens, şi de ce shamingul pe bază de vârstă e o ticăloşie ordinară.

Dau însă print screen cu reacţiile cititoarelor. Care mi-au făcut ziua minunată.

 

Şi tot aşa, în jos.
Modul în care fetele mele au refuzat să alimenteze age shamingul şi au luat atitudine faţă de ştirist mi-a luminat inima.
Pentru că nu ai cum să creezi o lume mai bună pentru femei decât dacă refuzi să intri în acţiuni de bullying faţă de femei. Mai ales pe criterii ca vârsta, frumuseţea fizică sau modul în care se îmbracă, lucruri care nu te influenţează direct cu nimic. Da, dacă e primăriţă şi fură banii din buget cumpărând panseluţe la 10.000 de euro bucata, o înjurăm împreună. Dacă a îmbătrânit, are cearcăne, riduri şi guşă, e fix problema ei personală şi nu ne angajăm în a o degrada uman, pentru că e sub demnitatea noastră şi putem mai mult.

Bravo, fetelor. Respect!

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: