Cum facem selfies fără riduri?

Acest site încearcă să se ia uneori în serios, mai ales când vine vorba de nedreptăţi şi abuz, dar, din când în când, cineva îţi trimite în mesaj privat câte o întrebare care îţi arată ce probleme de lumea întâi au unii, în timp ce alţii se frământă ce să pună pe masa copilului, sau cum să dozeze ziua să le ajungă pentru două joburi.

Dar ok, eu sunt fată de gaşcă, prin urmare, iată cum facem selfies fără riduri.

1. Lumina

Există două lumini potrivite pentru un selfie fără riduri. Lumina naturală a unei zile însorite. Te poziţionezi cu faţa spre soare şi asta îţi va estompa toate riduleţele fine.

Dacă te găseşte cheful de selfie seara sau într-o zi ploioasă, fă rost de o veioză cu lumină puternică – sunt cele înalte, care te luminează de sus, sau cele de birou, care îţi dau lumina direct în faţă.

Never forget, o lumină bună te întinereşte cu minimum zece ani.

În plus, telefoanele moderne au propriile lor setări de lumină, pentru efecte artistice.

2. Distanţa

Nimic nu estompează ridurile ca distanţa. Problema cu selfies e că le iei de prea aproape, şi e evident că orice mic rid devine un hău. Dar dacă îţi cumperi un selfie stick, faci poza din vârful băţului şi cropuieşti doar faţa, imperfecţiunile sunt mult mai difuze.

3. Vopseaua de păr

Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar adeseori, ridurile devin deranjante într-un selfie doar atunci când şi părul arată naşpa. Când părul are o culoare vibrantă şi intensă, şi e tuns cool, parcă nu te supără micile imperfecţiuni ale feţei.

De aceea recomand cu căldură tuturor să se vopsească. Inclusiv bărbaţilor. Cunosc pe câte unii pe care îi îmbătrâneşte masiv părul cărunt şi le-ar fi atât de simplu să cumpere o cutie de vopsea, o sticlă de vin şi să-şi aloce o oră pentru un update al imaginii, dar hei. De ce să investim în noi când putem să arătăm ca naiba.

4. Machiajul

Selfie-urile se fac când a) machiajul e proaspăt aplicat sau b) dacă e aplicat de mai multe ore, te duci într-o oglindă, îţi mai aplici un pic de anticearcăn, un strop de fond de ten, o atingere de pudră, să uniformizezi tenul.

Există două tipuri de piele. Pielea uscată şi cea grasă. Pielea uscată tinde să absoarbă umezeala din machiaj, apoi acesta se instalează în riduleţe şi le face să pară ditamai prăpăstiile. Iar pielea grasă tinde să producă exces de sebum, care descompune machiajul şi se revelează tot ce încearcă acesta să ascundă.

Prin urmare, dacă vrei poze perfecte, să ai mereu produse pentru ten la îndemână.

5. Unghiul

Întotdeauna, o poză cu faţa orientată un pic spre lateral va arăta mai bine decât cea frontală de închisoare, şi o poză “furată” de sus va ascunde bărbia dublă (if the case), falca nu foarte fermă (ce noroc au bărbaţii că pot să-şi lase barbă şi să nu le pese), sau ridurile nazolabiale pronunţate.

De asemenea, nu te gândi “eu acum fac foto”, că expresia ta devine fie clişeul hlizeală tâmpă, fie clişeul mama i’m a bad b**ch. Caută să-ţi aminteşti ce ai mâncat acum patru zile la prânz, şi atunci expresia feţei devine meditativă şi interesantă. Cum era vorba aia cu “Mircea, fă-te că munceşti”?

Ei, bine, Mircea, fă-te că gândeşti.

6. Ia-ţi animăluţul în braţe

Dacă nimic din cele de mai sus nu te ajută, poţi oricând să iei bestia în braţe. Lumea o să-i dea ei 5780 de likes, iar tu te poţi minţi liniştit că sunt pentru tine.

Vă doresc o zi plină de selfies perfecte.

***

Acest site îşi poate continua activitatea doar cu susţinerea cititorilor. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe Tiktok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. Alex says:

  “De aceea recomand cu căldură tuturor să se vopsească.”
  Si eu care ma mandream cu parul meu pe jumate albit la 35 de ani, visand ca voi arata f classy pe la 50… Cred ca ma duc sa il albesc complet :)))).

 2. Georgeta says:

  Super! Foarte bune idei! Mulțumesc!

 3. Doru Florin says:

  Au farmecul lor, exista chiar un documentar BBC despre ele.. într-un moment de inspirație cineva le numea triangle(s) of sadness

 4. anca says:

  confirm faza cu distanta. cu cat e distanta mai mare cu atat se vad ridurile mai putin. in plus, cu un selfie stick suficient de lung, la selfiurile nud nu se mai vad nici celulita, nici vergeturile, nici kg alea pe care crezi ca le ai in plus sau in minus, nimic nimic. 😁

 5. Misó M says:

  7. Descarci Photoshop de la “un prieten” (ahoy!), cauți niște clipuri pe Youtube, ceva cu ”clear skin” și scapi de riduri, bubițe și poți pune și machiaj. Win-win!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: