Campanii penibile de Fuckbook, Ep. 1

Aţi remarcat că toate muierile de pe Facebook au statusuri cu “îmi place pe gard”, “îmi place pe frigider”, “îmi place în morţii mamei mele”*

Da, logic.

Ce morţii mă-sii înseamnă asta? v-aţi întrebat voi. Ca şi mine de altfel. Ce epidemie de penibilism o fi cuprins cea mai cunoscută reţea de socializare din lume?

Well, guess what, nu e o campanie Erogen.ro, “spune-mi unde-ţi place şi se rezolvă mintenaş”. Nu e nici o campanie Avon, “spune-mi unde îţi place şi îţi dăm cu gelul de tonifiere / întărire / injecţia cu botox / implantul de silicon, să îi placă şi lui tot acolo”.

Nuuuu. E doar o campanie de cancer awareness, iar muierile spun unde le place SĂ LASE POŞETA. Lăbărtatea ne luminează. Aici.

Acum, conexiunea logică dintre conştientizarea ideii că e rău să ai cancer şi lăsarea poşetei îmi scapă. Nu, serios. Îmi place pe scaun, deci rectal? (gen, cancer la colon?) Îmi place în cap, ca Monicăi Columbeanu, deci cerebral? (cancer, babe, sure). Nu îmi place s-o pun, că mi-e frică de eventuale furturi, o ţin numa’ sub braţ, deci no cancer? Îmi place să ţin cu dinţii de ea (de poşetă) deci cancer gingival?

Nu, serios, ăla care-mi explică legătura logică are o şampanie de la mine. Pe Facebook, cum altfel?

PS: Mie îmi place între sâni. Că are cureaua lungă şi se aşează aşa de la sine. Ce ziceţi, v-am avertizat împotriva cancerului?

UPDATE: Mai nou, nişte pizde sclifosite au început să se răţoiască la redactorul Libertatea că le-a stricat campania. Întreb din nou: care campanie? Bun, trecea luna octombrie cu colegele noastre de facebook povestind unde le place. Pe unu noiembrie, ziua morţilor, se spărgea abcesul misterului. Aşa, şi? CE AFLAM NOU DESPRE CANCER, FOR CHRIST’S SAKE? Sake, băutură alcoolică, nu sake, hatâr.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. O femeie says:

  Stii, nici eu nu am participat in campania asta si nu i-am inteles sensul, dar asta nu m-a schimbat ca om si nici pe tine nu cred ca te-a schimbat. Doamne, in ce hal am ajuns…Nu ai pic de feminitate in tine, iar vulgaritatea asta si cuvintele astea “pompoase” pe care le folosesti imi creioneaza in fata ochilor o faptura seaca, nefericita, orgolioasa din prostie si nicidecum o femeie!

 2. Lorena Lupu says:

  Iar răutăţile gratuite pe care te-ai găsit să mi le azvârli aşa, pe nepusă masă îmi creionează în faţa ochilor o pizdă proastă de bubuie, mitocancă de sparge, idioată de nu-şi nimereşte gura când mănâncă şi nefutută de un an şi jumătate. Ce zici, am nimerit-o? 😀

 3. moga marius says:

  sunt un bou penibil care suge pula. Rog muile la adresa de mail mogamarius_com@yahoo.com

 4. Lorena Lupu says:

  Gata, am făcut curat la locul de muncă. eşti şi banat, poţi lătra singur în spam până răguşeşti.

 5. Darius says:

  Eu la articolul cu Cărtureștiul am primit doar feedback favorabil (parțial chiar și de la angajați).

  Pentru că acolo era o opinie exprimată, indiferent care era ea.

  Tu aici n-ai priceput ce s-a întâmplat, n-ai văzut esența campaniei, pentru că nu te-a dus capul să te uiți. Ai sărit ca țața la flecărit, iar acum tre’ să ștergi printre deep-throaturile acumulate.

 6. Lorena Lupu says:

  serios, cretinoidu’ pizdii? şi eu nu tot o opinie am exprimat, pişa-m-aş pe ochii tăi?

  btw: esenţa campaniei nu există. faptul că nişte oameni snobi se alătură unei idioţenii cu alură trivială e o dovadă de superficialitate absoolută. din partea copywriter-ului şi din partea lor. e ca şi cum aş scrie eu o carte despre cancer şi aş pune pe copertă o poşetă fotografiată dintr-un unghi în care să semene cu o vulvă.

  Şi btw: modul tău mitocănesc şi arogant de a arunca căcaturi pe aici e absolut antipatic. Prin urmare, la următoarea abatere, te vei alătura lui marius moga la lătrat pe întuneric.

 7. Gia says:

  ba darius,

  nu cred ca exista cineva care nu a inteles ce voia sa zica autorul. noi pur si simplu spuneam ca era o campanie penibiluta, departe de esenta si care a prins la cardurile de femeiusti.presupun ca o fi fost dragutza pt alea cu chef de joaca. si te rog nu mi-o servi pe aia cu “dar asta era si scopul, sa prinda”: nu cred ca o campanie pt awareness ar trebui sa te faca sa iti dai ochii peste cap deja din start.

  si asta ti-o zice cineva care chiar si-a gasit noduli la tzatze la un moment dat. daca as fi primit o veste d’aia sumbra pana la capat atunci, nu as fi inghitit ca povestea bolii mele sa fi fost cu posetutze si sexual innuendos fierbinti de la vecina de la sapte. si nici nu as fi dat fuguta mai repede la doctor daca as fi vazut ca marilena popescu isi pune geanta pe masina de spalat doar in timp ce aceasta merge. si nici nu m-ar fi facut mai aware cu privire la situatia femeilor cu cancer la san sau cu privire la boala in sine.

  pe scurt, nu stiu daca ai fost implicat in campanie sau nu, problema e ca a prins la unii si ca la altii a dat chix. scopul awarenessului adevarat nu e ca ceva sa ajunga la stiri(asa cum am primit eu mesaj- pe care l-am si citit, apropo), ci ca cei mai multi posibil sa fie informati in legatura cu preventia si consecintele bolii la ei insisi sau la persoane apropiate. oamenii au fost curiosi sa afle despre ce e vorba in statusurile alea, nu despre cancerul la san. nu s-a schimbat nimic in ei si nu, nu all publicity is good publicity. some of it is simply pointless.

  admite chestia asta si treci mai departe.

 8. Lorena Lupu says:

  gia: tu de ce stai să mă/te/ne justifici unui jeg?

  dacă jegul respectiv lucrează în edvărtaizing şi pretinde că asta e o campanie reuşită, deducem două lucruri:

  a) e foarte prost în meseria lui, caz în care îl putem arunca la gunoi, unde e locul jegului.

  b) ştie că e o campanie cretină, dar din cauze necunoscute omului, simte nevoia să se răţoiască la mine, ca orice cocalar prost, care crede că mârlănia e un mod de a seduce. caz în care, idem, îl putem arunca la gunoi. în cazul meu, mârlănia e the massive fail.

  oricare ar fi situaţia, îl poţi ignora senin.

  apropo: cleomf, îţi apreciez 80% dintre comentarii. Singurele care mă irită sunt cele din momentele în care îţi (re)descoperi pasiunea pentru câte un futac de-al tău şi intervii părtinitor şi naşpa. Te rog, ţine-ţi pasiunile în afara blogului meu. Mulţumesc.

 9. cleomf says:

  “momentele în care îţi (re)descoperi pasiunea pentru câte un futac de-al tău şi intervii părtinitor şi naşpa” 😆 Te asigur ca esti penibila cu remarca asta.

 10. Lorena Lupu says:

  posibil. Dar în nici un caz atât de penibilă pe cât eşti tu când faci ce am spus. Şi ştii că avem exemple. Să ştii că oamenii pe care-i futem nu-s Dumnezeu, chiar dacă fut dumnezeieşte.

 11. Bonfires says:

  In sfarsit a scris cineva despre campania asta idioata. Like.
  Dar vai ce comentarii pe aici <3

 12. cleomf says:

  Ba, Lorena, n-ai sens. Mi-e lene sa ma porcesc cu tine, tare lene.

 13. Lorena Lupu says:

  nu, prietena mea, tu n-ai sens. ai ajuns să aprobi de zor campanii penibile, doar ca să fii în pluton cu un om care nu o merită. ceea ce mi se pare trist.

 14. Lorena Lupu says:

  uite un articol pe alt blog, unde nici jeg nu va arunca cu deepthroat-ul, de teamă că va încasa unul mai adânc decât dă: http://www.leuldeoras.ro/blog/femei/femeile-si-cancerul/

 15. cleomf says:

  Din nou Lorena, n-ai sens. M-am plictisit cat ti-am tot explicat si ce ti-am tot explicat, de porcait n-am chef si nici n-ar avea rost. Si atata timp cat n-am facut-o pe mess, n-am s-o fac nici aici. Ai spus multe despre tine in astea cateva comentarii, iar asta mi-e suficient cat sa inchei. Bafta si tu-lu-lu.

 16. Lorena Lupu says:

  Drăguţă, eu am irosit enervant de mult timp cu tine explicându-ţi:
  -de ce e tâmpită campania
  -de ce e tâmpită intervenţia jegului
  -de ce e tâmpit gestul tău de a-i cânta în strună.

  Dacă faceţi chestii, asumaţi-vă consecinţele. Sau dacă nu vreţi consecinţele, nu mai faceţi chestii. As simple as that.

 17. Darius says:

  Comentator banat

 18. Lorena Lupu says:

  Sau: încă o javră penibilă lătrând în beznă.

 19. animal00 says:

  deci leu are dreptate si chiar pusa punctu pe yul de la mine din cap. Ai doo tzatze si existi intro lume unde canceru a devenit ca berile mele “prezent”, dar trebuie o campanie sa te faca constienta de canceru la tzatze?
  The fuck?

 20. dadatroll says:

  Cum o jumate din barabti nici macar nau poseta nici nu ma mira ca nu castigam in lupta cu canceru.

 1. November 6, 2010

  […] Lupu a demontat complet această campanie pe blog-ul ei. Post de citit, că-i mișto și deși e scris cu patos, nu-și pierde deloc din raționamentul […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: