Ce-aveți cu un biet magazin alimentar?

Cine citește acest blog, știe că sunt 100% antipropagandă rusească, că am ironizat megalomania lui Putin dintotdeauna și că empatizez din străfundul inimii cu fiecare ucrainean luat cu japca de acasă și trimis la război, sau plecat în pribegie cu copilul de mânuță și pisicul în transportor.

Așadar, cine citește acest text și începe să abereze huooo, putinisto, își ia block direct, că nu îmi pun în pericol libertatea mea de expresie pe Facebook să îi zic să îmi sugă p*la ca pe ultima suflare.

Nu am susținut și nu aș susține în viața mea foamea necontrolată de putere a unui dobitoc care se crede zeu și care își hrănește aroganțele deșarte cu vieți omenești, și cine nu înțelege ideea asta simplă are un ban și o mie de penisuri în bot.

Acesta este un text despre heirupismul bovin al funcționarului român torturat de virtue signalling și de exces de zel prost înțeles. S-au apucat cei de la ANPC să dea amenzi din burtă lanțului Berezka, pentru că, dacă nu suntem destul de bărbați să ne înrolăm în Ucraina și să biruim Rusia pe câmpul de luptă, hărțuim oameni aflați la mâna noastră, chit că nu aveau nici o legătură sub soare cu invadarea Ucrainei de către Rusia. Dar na, așa arată că sunt bărbați cei care de fapt sunt cârpe lașe și jegoase. Cam ca gigel c*căcios, care nu are curajul să se pună cu bully-ul cartierului, și atunci se răzbună pe nevastă și copii.

Lipsă totală de demnitate și caracter, dublată cu o prostie sinistră, neagră ca genunea și care se cere cu insistență afară.

Vedeți voi, boieri dvs., Berezka e un business de expați.

Adică, de oameni care au părăsit țara natală din diverse motive. Probabil, pentru că nu le conveneau varii lucruri.

Rușii care dețin Berezka s-au stabilit în Bulgaria de 15 ani și oferă produse care targetează în principal comunitățile de expați ruși, care duc dorul mâncării de acasă.

Să amendezi Berezka pentru abuzurile rusești e ca și cum ai amenda Radio Europa Liberă pentru abuzurile lui Ceaușescu.

Apoi, cine a fost client la Berezka, observă că furnizorii lor nu sunt în exclusivitate ruși. Sunt și moldoveni, și ucraineni, și alte popoare din jur, pentru că, pe bune. Mâncăm toți cam aceleași lucruri. Că îi zicem salată de boeuf sau salată de litere slavice imposibil de descifrat și pronunțat, diferența e că noi punem vită, iar ei pește. Oferta lor se integrează natural în dieta noastră, pentru că regiunea asta apreciază cam aceleași arome.

Ce face Berezka specială nu e faptul că murăturile și patiseria lor erau o noutate absolută pentru tine, ci pentru că murăturile și patiseria lor îți amintesc de bucătăria bunicii. Care nu era rusoaică, dar cornulețele ei fragede cu gem erau o variantă de vareniki.

Ok.

Apoi, nu te apuci să faci o afirmație gravă, de tipul Berezka finanțează războiul lui Putin, fără dovezi incontestabile. Nu de alta, dar eu, să fiu domnul expat care deține Berezka, aș da în judecată pe toți cetățenii care au aberat lucrurile astea pentru daune de imagine, și le-aș cere despăgubiri grele, să achit amenda boilor de la ANPC și să-mi și rămână de-o tavă de vareniki.

Și nu în ultimul rând: cine aruncă un ochi pe siteul Berezka, vede exact unde s-a poziționat acest fugar rus, probabil ubersătul de politica lui Putin: strânge obiecte utile pentru refugiați ucraineni. Uite.

E atât de simplu să nu fim idioți și imbecili.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. anca says:

    cam pe linia asta s-au dus in control (si cu amenzile) si la Lukoil. faza e ca in astfel de situatii, firma amendata isi recupereaza suma din amenda de la angajatii vinovati (intotdeauna exista ori macar se gaseste un astfel de tap ispasitor, mai “palmas”, mai “pe la baza ierarhiei” eventual, care, in cazul de fata, cel mai probabil, e un cetatean roman). inteleg utilitatea unor sanctiuni si presiuni economice impotriva unor entitati/persoane, inteleg si conceptul de “victima colaterala” (in limite de bun simt), dar cum se gandesc unii sa actioneze e ridicol, inutil, chiar contraproductiv…

  2. Morbo says:

    E ciudat sa te iei de firme romanesti care au actionari rusi (chiar daca respectivii ar fi in Rusia sau chiar pro Putin). Daca actionarii sunt problema, le interzici sa retraga bani din firma, nimic altceva. Daca furnizorii sunt pro Putin, ori interzici importurile de la ei , ori o lasi balta. Nu te apuci sa distrugi un srl sau s.a. ROMÂNESC.

  3. Andrei says:

    nici mie nu-mi place că au banat producătorii individuali de conținut, majoritatea erau anti război, anti putin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading