Ce faci dacă întâlnești un tip timid

Mi se plângea ieri o prietenă că nu cunoaște în ultima vreme decât tipi exagerat de timizi. Și, pentru că auzise prea mult BS incelistic pe net, învinuia #metoo de chestia asta.

Interesant, #metoo nu îl oprește cu nimic pe gigelul din articolul precedent să scrie romane fluviu femeilor despre cum se autoîmplinește el spiritual, și pe alții 20 să-ți trimită poze cu pionierul la defilare, dar hei, îi afectează exact pe cei pe care ți se pune pata ție.

Personal, prefer oamenii timizi, cărora să le spun eu„vino mai aproape” decât pe cei excesiv de agresivi și de intruzivi, de care să simt nevoia să mă apăr 24 / 7, dar asta ține de gust, iar gusturile nu se discută.

Deci, ai cunoscut un băiat timid. Cum procedezi?

Pasul 1. Asigură-te că e într-adevăr timid și nu îi ești pur și simplu antipatică.

Bărbații nu mimează pupături în aer cu persoane pe care le detestă. Nu te vor complimenta în față și bârfi pe la spate. Ceea ce tu interpretezi drept timiditate poate fi de fapt un tip care nu te agreează foarte tare și preferă să mențină interacțiunea la strictul necesar.

Ceea ce e ok. Nu e toată lumea obligată să te placă, și cât timp strictul ăsta necesar e politicos și decent, nu ai ce să reproșezi.

Ce ai de făcut e să-i respecți omului limitele și să nu încerci să tragi de el, să-l convingi că meriți iubită. Cine te iubește, vede și singur de ce meriți să fii iubită, iar cine nu, sănătate și multă virtute.

Pasul 2: Zâmbește-i

Diferența între cel care nu te place și persoana timidă, care nu se simte confortabil să se bage în seamă aiurea, e reprezentată de limbajul corporal și atitudine. Cei care nu te plac caută activ să mențină distanța și să scurteze conversația. Cei care sunt doar timizi își protejează sensibilitatea fără acel element de iritare pe care îl poți remarca la prima categorie.

Cel mai simplu și la îndemână mod prin care constați care e situația e să te uiți în ochii lor și să le zâmbești. Simplu și direct. Dacă îți răspunde la zâmbet, e timid, dacă dă ochii peste cap și devine brusc interesat de crăpăturile din tavan, e clar că bați la uși închise cu trei lacăte și zăvor, și că îți pierzi timpul, prin urmare, abort project.

Da, chiar cred că nimeni nu e obligat să te placă, și că tu ar trebui să te respecți suficient de mult, să nu cerșești cu basca în mână mila nimănui.

Pasul 3: Inițiază conversație cu glume

Timizii sunt de obicei persoane sensibile. De aceea nu se aruncă precipitat spre oameni pe care nu-i cunosc. Nu face glume care ar putea fi interpretate drept jigniri sau invazie a teritoriului personal. Ține cont de faptul că aceste persoane au o nevoie mai mare de spațiu – și RESPECTĂ-L. Nu te înghesui fizic în ei și nu le lua aerul. Cea mai mare greșeală pe care o poți face cu o persoană timidă, dacă vrei să te placă pe bune și nu s-o controlezi, este să încerci să te impui cu sila.

Ai crede că o persoană rezervată și închisă în sine e mai ușor de controlat, dar, în realitate, cei cu inima pe tavă sunt mai ușor de jucat precum marionetele, iar cei închiși în ei se ridică și pleacă mult mai ușor, pentru că, în cazul lor, investiția personală în necunoscuți e minimă.

Pasul 4: Ai RĂBDARE, până când timidul se sincronizează în conversație și glume cu tine

Mulți greșesc când se așteaptă ca persoana timidă să ajungă la 100% la fel de repede ca ei. Cam ca gigeii care termină în două minute și îi explică femeii că e frigidă ea, dacă nu ține pasul.

Fii in tune cu persoana timidă și nu forța familiaritatea. Nu, nu se subînțelege. Trebuie să ai răbdare și să aștepți, să-ți înțeleagă bancurile și să reacționeze autentic la ele. Când vezi că ați ajuns pe aceeași lungime de undă, poți strecura o tentă de flirt. Numai că…

Pasul 5: În general, timizii țin la prieteniile lor mai mult decât omul obișnuit

O persoană outgoing are prieteni de nu mai știe unde să-i pună. Timizii se conectează mult mai greu la alții, de aceea, există o șansă oarecare să te friendzoneze pentru că au mai multă nevoie de tine ca prezență afectuoasă și înviorătoare în viața lor, decât să-i confrunți cu standardele și obligațiile unei relații intime.

Ceea ce, din nou, mi se pare ok.

Nu văd de ce atâta lume are aversiune față de friendzone. Mi se pare că toți avem nevoie de prieteni adevărați. Mult mai mult decât de s** mediocru și de relații atât de împovărate de pretenții și de limite, încât ajungi să te pierzi pe tine cel autentic în ele.

Prietenia unei persoane timide e neprețuită. Știi că ține cu adevărat la tine, nu ești un nume oarecare pe lista ei socială. Și știi că nu te va vorbi pe la spate. Personal, nu văd de ce ai lua-o personal dacă un timid îți respinge delicat avansurile. Oricum, ai câștigat un prieten mai bun decât restul.

Pasul 6: Un timid nu e, în 90% din cazuri, un one night stand

Să zicem că ai început să flirtezi cu timidul tău, și spre surprinderea ta, răspunde neașteptat de bine. Ce trebuie să conștientizezi, însă, e că dacă decizi să mergi mai departe, trebuie să-ți asumi că o să fii acolo o vreme.

Timizii nu prea zboară din floare în floare, nu „experimentează” și nu se întind mai subțire ca untul. Dacă vor să fie cu tine, VOR SĂ FIE CU TINE. Serios și pe bune. Dacă îi faci să sufere, nu se duc la două petreceri să-și ia limba în gură cu cine se nimerește pe acolo și să uite de tine de azi până marți. Dacă îi faci să sufere, vor suferi luni în șir, pentru că ei se deschid cu tine doar după ce se conving că ești ok, și dacă le dai țeapă, îi închizi mai mult în ei.

Înainte să încerci să agăți un timid, întreabă-te dacă ești ready for commitment.

În rest: dacă ai răbdare și înțelegere cu persoanele timide, poți descoperi comori de farmec și omenie. Esențial e să știi să le prețuiești la justa lor valoare și să nu te p*** pe ele.

Dacă apreciezi această rubrică, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading