Ce parfum ţi se potriveşte, în funcţie de zodie

De obicei, horoscopul pe acest blog este un mod de a face oamenii să râdă. Mi se pare hazlie ideea că toţi oamenii născuţi pe durata unei singure luni ar fi la fel şi îmi place să satirizez clişeele care vin la pachet cu ideea de astrologie.

Dar, săptămâna asta, prietenii noştri de la Notino îţi propun o reducere absolut irezistibilă la colecţia lor de parfumuri. Vizitează-i folosind linkul plasat pe imaginea de mai jos, să ştie că vii de la horoscopul parfumurilor, hihi, şi, folosind codul 15notino, achiziţionează-ţi parfumul preferat cu reducerea aferentă: 15%. Nu, nu e obligatoriu să cumperi parfumul zodiei tale. Explorează-ţi limitele şi orizonturile olfactive, acum cu un preţ avantajos. Iar dacă e ziua iubitei, mamei, prietenei, surorii, şefei… oh, iată cadoul ideal.

Berbecul

“Scandal” de Jean Paul Gaultier

Lansat în 2017, cu numai cinci ani în urmă – şi Doamne, câte s-au schimbat în aceşti cinci ani, zici că a trecut un secol” – Scandal a făcut pudibonzii să icnească a sfântă indignare, exact ca o femeie în zodia Berbecului care ştie exact ce vrea şi nu ezită să ceară.

Designul inconfundabil, cu picioarele aurii de damă ridicate înspre zări care ornează capacul, vorbeşte despre pasiune, sălbăticie şi setea de a trăi viaţa din plin. Notele de vârf sunt portocală roşie şi mandarină; notele de mijloc sunt miere, gardenie şi iasomie; notele de bază sunt ceară de albine, caramel, paciuli şi lemn dulce.

Taurul

“Bonbon” de Viktor & Rolf

Se ştie că dragostea trece prin stomac, dar când vine vorba de zodia Taurului, dragostea se naşte, creşte, înfloreşte, face crengi, cucereşte imperii, schimbă destine şi creează noi universuri, şi toate acestea în stomac. De aceea, Taurul a atins fericirea absolută în ziua în care s-au inventat parfumurile gurmande, cu note “delicioase”.

Flaconul arată ca o delicioasă bomboană fructată roz, iar mireasma este transpunerea în nări a unui desert irezistibil şi extrem de aromat. Parfumul a marcat o renaştere a valului gurmand în 2014 şi e atât de apetisant, încât poate sluji de aperitiv pentru bonviveur-ul din noi. Piersica, mandarina şi portocala dau dulceaţa irezistibilă a notelor de vârf, notele de mijloc sunt caramel, flori de portocal şi iasomie, iar notele de bază, chihlimbar, guaiac, santal şi cedar, nu fac decât să ofere un contrast cocteilului fructat delicios care vă însoţeşte întreaga zi.

Yummy!

Gemenii

“Sì” de Georgio Armani

Zodia Gemenilor e o zodie cu multiple faţete, misterioasă şi alunecoasă. De aceea, i se potrivesc parfumurile de tip Chypre, care combină note contrastante, lemn, pământ, floral, fructat, pentru efecte surprinzătoare.

“Sì” a fost creat în 2013 şi e o expresie a acelui “da” enigmatic, care poate însemna orice, de la aprobare la sfidare făţişă, fără a-ţi anula graţia de zeiţă. E stilat, dar intens, e fresh, dar lemnos la bază, e vocea complexităţii care nu se lasă niciodată condusă.

Nota de vârf: coacăze negre, nota de mijloc: trandafir de mai (luna în care debutează zodia gemenilor) şi frezie, nota de bază: vanilie, paciuli, lemn şi ambroxan cu accent sărat. Practic, toate culorile curcubeului într-un singur parfum.

Racul

“J’adore” de Dior

Se ştie că subiectul preferat al zodiei Racului e iubirea, singura mare experienţă a vieţii care merită consemnată; dăruirea absolută, uniunea dintre suflete, secundele petrecute adorându-l fără rezerve pe cel de alături.

Toate emojiurile cu inimioare, amoraşi, pupici şi panglici roz au fost inventate de oameni din zodia Racului în timp ce se plictiseau numărând secunde până în clipa când apare iubi în orizontul lor vizual.

Ce alt parfum poate exprima asta mai bine decât J’adore, celebra declaraţie de dragoste a casei Dior, lansată în 1999 şi rămasă un top seller până azi, pentru că iubirea nu se demodează niciodată?

Note de vârf: pară, magnolie, mandarină şi bergamotă, note de mijloc: iasomie, crin, tuberoză, frezie, trandafir şi violetă; note de bază: mosc, vanilie, afină şi cedar.

Leul

“Epic” de Amouage

Sunt două lucruri care definesc Leul: luxul exorbitant şi nevoia de a fi vedeta serii. Şi “Epic” e răspunsul la ambele. Începând cu sticla opulentă, mare, regală, decorată cu un soare imens, cu un dop care aduce a coroană împărătească şi terminând cu ingredientele parcă rupte din poveştile cu sultani şi emiri din O mie şi una de nopţi, “Epic” este un parfum statement.

Acest parfum oriental extravagant şi imposibil de confundat a fost creat în 2009, cu o campanie publicitară exorbitantă bazată pe auriu şi verde închis şi legende de pe Drumul Mătăsii.

Notele de vârf sunt chimion, scorţişoară şi leandru Pink Nerium, notele de mijloc: trandafir de Damasc, ceai negru şi muşcată, iar notele de bază: oud, paciuli, chihlimbar, santal, lemn de guaiac, rădăcină de iris şi mosc.

Fecioara

“London” de Burberry

Fecioara e o fire stoică, rezervată, demnă, care se respectă şi nu bate mingea pe maidan cu toţi dârlăii, iar “London” de Burberry e reflectarea olfactivă a acestui chic sobru, clasic, care refuză să iasă în evidenţă cu trucuri de doi lei.

Lansat în 2006, “London” de Burberry îţi inspiră ideea de clasic. Şi de class. De class clasic dacă vreţi. De “doamnă”, de bune maniere, de ceai de la ora 5. De la sticla “proper”, în carourile definitorii pentru brand, la tematica olfactivă tradiţională, parfumul e natural, diurn şi alb floral. Virginal, am putea spune.

Notele de vârf sunt caprifoi, mandarine şi trandafir; nota de mijloc e dată de iasomie, gardenie, bujor şi clementine, iar notele de bază, paciuli, mosc şi lemn de santal.

Balanţa

“La vie est belle” de Lancôme

Balanţa e o zodie dependentă de optimism şi bucurie. Pune o Balanţă într-un anturaj de văicăritori profesionişti şi în nici două săptămâni, fuge în lume sau se spânzură. Pentru Balanţă nu contează nici banii, nici gloria, nici alte semne de succes exterior, ci capacitatea de a zâmbi în fiecare zi şi de a spera într-un mâine mai luminos.

“La vie est belle” e traducerea în parfum a celui mai motivaţional citat produs vreodată de Osho în cea mai strălucită zi a lui. Un parfum luminos, vesel, cald, care spune: Fericirea e în faţa ta, trebuie doar să întinzi mâna să o atingi. Creat în 2012, “La vie est belle” e un parfum de zi, floral-fructat, o imagine a feminităţii care alină dureri şi înveseleşte cu o mângâiere.

Notele de vârf sunt coacăze negre şi pere, notele de mijloc sunt iris, iasomie şi flori de portocal, iar notele de bază sunt praline, vanilie, paciuli şi tonka.

Scorpionul

“L’Interdit” de Givenchy

Scorpionul e o zodie misterioasă şi dark, care are nevoie de un parfum misterios şi dark. Şi acesta este parfumul clasic al casei Givenchy, modernizat şi revizuit în 2018, un parfum predominant lemnos, aproape androgin, senzual şi nocturn, ca o rebeliune împotriva normelor plictisitoare ale societăţii.

“L’interdit” e despre plăcerea de a explora zone refuzate şi tabu-uri, de a răsturna prejudecăţi şi de a trăi viaţa ca pe un continuu orgasm.

Nota de vârf, picantă şi edgy, e dată de ghimbir şi bergamotă, notele de mijloc: tuberoză, flori de portocal şi iasomie, iar finish-ul dat de notele de bază e masculin fără echivoc: paciuli, ambroxan şi vetiver.

Săgetătorul

“Good Girl” de Carolina Herrera

La prima vedere, Săgetătorul îţi lasă o impresie de bunătate fără rezerve. Încearcă, însă, să abuzezi de această bunătate, sau să umileşti Săgetătorul. Atunci, acesta va scoate o p**ă de 30 de centimetri, pe care nu e clar unde o ascundea, şi o să te f** până îţi ies ochii din cap, şi apoi te mai f** o dată, aşa, de hobby, să se asigure că nu uiţi lecţia de viaţă care spune să nu enervezi un Săgetător.

Oamenii ok descriu un Săgetător drept un om cu un suflet de aur. Jigodiile descriu un Săgetător drept “cea mai diabolică fiinţă cu care mi-a fost dat să am de a face”. Cum încap aceste contraste într-o singură persoană. Simplu. Ca-n vitatul lui RuPaul: “I always try to come from a place of love, but sometimes you need to break it down for a motherf***”

Cam aşa e şi parfumul Good Girl, lansat de Carolina Herrera în 2016. E un parfum bonom, dar dominant, în formă de pantof negru cu toc înalt pe care Săgetătorul îl înfige în ceafa celor răi cu maximă satisfacţie. E un parfum contrastant, care îmbină dulceaţa dată de iasomie, trandafir şi tuberoză cu sălbăticia şi high-ul generate de cacao, cafea şi tonka. Bună, dar şi nebună, uneori în acelaşi timp.

Notele de vârf sunt migdale, cafea, bergamotă şi lămâie; notele de mijloc sunt tuberoză, iasomie, flori de portocal şi trandafir bulgăresc, în timp ce notele de bază sunt cacao, tonka, santal, mosc, chihlimbar şi cedar.

Capricornul

“Black Musk” de Montale

Capricornul e zodia care n-are nici chef, nici răbdare de BS-ul nimănui. Ai exact trei propoziţii să zici ce vrei, şi fă-le să conteze, altfel îţi închide telefonul în nas, îţi dă block pe social media şi îşi vede de treburile personale cu o rigoare şi o punctualitate de ceasornic. Capricornul e o zodie inteligentă, practică şi metodică, precum Fecioara, dar îi lipseşte inocenţa şi delicateţea. E născută iarna, frigul i-a pătruns în oase şi în spirit încă de bebeluş şi dacă tot insişti să deranjezi cu prezenţa şi cu insistenţa, fă-te util sau #detenmorţiitei.

“Black Musk” e un parfum unisex. Cumva echivalentul vinului sec. Picant şi lipsit de dulcegării inutile, leathery şi lemnos. Expresia unui spirit care nu face prea multe compromisuri, că nu are de ce, şi că nu mai poate de atâţia tâmpiţi care se învârt fără ţintă ca găinile stătute în soare.

Creat în 2010 de însuşi geniul brandului, Pierre Montale, “Black Musk” merge pe o compoziţie secretă (cum altfel, lol), dar care include piper negru, lemn de tec, piele, santal, chihlimbar şi, desigur, ingredientul care-i dă numele, mosc. Şi o doză generoasă de “ba a mă-tii”.

Vărsătorul

“REPLICA Sailing Day” de Maison Margiela

Vărsătorul e zodia avantgardistă excentrică, parcă venită din alt univers, cu o pasiune pentru originalitate şi un dispreţ pentru mainstream, iar Maison (Martin) Margiela e traducerea în haute couture a acestui avantgardism cu orice preţ.

Parfumul Sailing Day e unisex, e acvatic, e neconvenţional şi necuprins ca un ocean şi ca imaginaţia fără limite şi reguli a unui Vărsător autentic. E creat în 2017, şi, după cum spun autorii, e inspirat de amintirea unei vacanţe pe barcă la marginea oceanului. Şi sticla e ciudăţică, arată ca o poţiune preparată manual la farmacie, adică genul de tratament preferat de un Vărsător care crede că big pharma vrea să-i fure sufletul.

Un parfum care refuză tiparele pentru o persoană care refuză tiparele.

Notele de vârf: tonuri acvatice, aldehide, ardei iute şi coriandru (şi, da, acest amestec evocă haosul specific unui Vărsător), notele de mijloc: esenţă de ienupăr, iris şi coriandru, iar notele de bază: alge marine, cedru şi ambră.

Peştii

“Light Blue” de Dolce & Gabbana

Da, ştim, suferi de iubire neîmpărtăşită, ăia de la muncă au uitat să te promoveze din nou, şi parcă te doare iar ceva undeva pe stânga, copiii nu apreciază nimic din ce faci pentru ei şi în trei zile vine şi rata la bancă.

Peştii nu sunt rău-intenţionaţi, dar se surpă ca un castel de cărţi de joc de la cea mai infimă presiune, sau de la ceea ce percep a fi presiune, şi sensibilitatea lor exacerbată transformă perpetuu ţânţarul în armăsar, apoi bocesc timp de trei săptămâni că armăsarul apărut din ţânţar le-a dat o copită.

Light Blue, creat în 2001, e un parfum fresh, uşor ca aerul, pastelat, care abia atinge simţurile exacerbate ale Peştilor. Delicat ca o adiere a brizei mării. Terapeutic. Un balsam pentru simţuri. Compoziţia lui subtilă e de natură să nu supere, să nu deranjeze şi să învăluie tiptil şi gingaş.

Notele de vârf sunt lămâie siciliană, măr şi clopoţei; notele de mijloc sunt bambus, iasomie, trandafir alb şi notele de bază sunt cedru, mosc şi ambră.

***

Evident, tu nu ţine cont de horoscopul meu. Vizitează site-ul Notino pe linkul meu prezent pe imaginea de mai jos, achiziţionează parfumul pe care îl preferi tu, apoi introdu contul 15notino, să obţii reducerea promisă, de 15%. Valabil până duminică, 30 octombrie, la ora 23:59, în limita stocului disponibil. Apoi, spune-mi în comentarii care e parfumul tău preferat.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: