Christmas Top 5

Îl tot citesc pe Bendeac, râd de mă stric, apoi mintenaş mă apucă o ciudă cu spume, căz de ce el poa’ să facă aşa nişte topuri ţapene, iar eu nu. *Moment de jale!*

Bun, acum după momentul de jale, vă voi bombarda şi eu cu Topul Crăciunismelor mele preferate. Sau luaţi-o ca pe un colindat extins. Expandat. Expansiv. Şi nu uitaţi să daţi la colindător – că altfel nu vă merge bine anu’ viitor, o să munciţi şi-n weekenduri şi n-o să vă plătească ăia ore suplimentare 😛

Dar să trecem la Top:

5. The Youngsters – Christmas in Jail

The Youngsters sunt o formaţie de negri, cu un sound destul de atipic, dar în orice caz, frumos rău. Au avut o lungă şi fulminantă carieră, ca o formaţie unită ce erau – între 1955-1957. Oricum, au lăsat câteva melodii splendide, cum ar fi asta:

4. Tom Lehrer – A Christmas Carol.

Tom Lehrer are un fizic de Woody Allen. Adică se remarcă prin frumuseţea interioară. E unul din tăticii parodiei şi satirei sociale americane – şi unul din umoriştii care au dinamitat clişee cât au putut. Râzi, râzi, dar ai senzaţia că omul de fapt vorbeşte foarte serios. Bineînţeles, un colind de Crăciun din partea lui Tom Lehrer nu poate suna decât aşa:

3. Ru Paul, cu întregul album “Ho Ho Ho”, dedicat unui Crăciun as gay as it gets. Noi îl/o iubim pe Ru Paul oricum. Pentru că Ru Paul e unul din artiştii super-originali şi coioşi care au ridicat drag performance-ul la nivel de artă, pentru că ştie să se ia singur(ă) la mişto şi… o, da! pentru că are blog. Uite-l! Se ştie că noi, bloggerii, suntem la fel de uniţi ca posesorii de Wolkswagen-uri. 😀
Bun, dar nu pentru asta l-am situat (am situat-o, să nu zic am pus-o 😆 ) pe sexy Ru pe trei, ci pentru că vocea lui/ei catifelată are un talent aparte de a reda atât umorul unui text demenţial, cât şi atitudinea uşor pompoasă, uşor copilărească a interpretului tipic de Christmas Carols. Într-un cuvânt: Ru, if you notice you are referred by this page and come to see why: YOU ARE HOT LIKE A RED PEPPER! I LUUUV YOU!
A, şi clipul, parodie a celebrului “Rudolph the Red-Nosed Reindeer” – “Ru Paul, The Red-Nosed Drag Queen” (deşi am oscilat îndelung între ăsta şi “I Saw Daddy Kissing Santa Clause”. 😛 )

2. Evident, nu puteam face un top de Crăciun fără a introduce în el şi un artist român, care a dus colindul pe cele mai înalte culmi. Adică, la munte. Dar şi la mare. Mai exact, o artistă, care a revoluţionat întreaga dezvoltare a muzicii mileniului trei, printr-o descoperire simplă: TOT CE AVEŢI VOI PRIN CASĂ POATE FI FOLOSIT DREPT ACOMPANIAMENT PENTRU UN COLIND. Vorbesc desigur despre Ada Milea, şi toate colindele ei cu chei, oale, cratiţe, mături, creioane şi alte instrumente muzicale similare. Sau la arcuş:

Buuuun… Şi acum – my favourite Christmas song of all times.

 

1

Surle, trâmbiţe, etc! – şi iată: http://www.trilulilu.ro/loremonde/e14684cdb77fea  (pentru că trilulilu nu se poate pune pe wordpress. 🙁 )

Şi explicaţia: nimic, din punctul meu de vedere, nu se compară cu vocea inegalabilă a Ellei Fitzgerald, şi cu suferinţa ei neţărmurită, în momentul în care descoperă că Moş Crăciun a rămas înţepenit în hornul ei – nici chiar sus, dar nici chiar jos. Na belea! – să mă iesprim aşa 😛

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. cutza40 says:

  Io tot pe Hrusca il iubesc orice ar fi, dar de dragul tau ascult si Ada Milea. Auzi, Ru Paul nu e ala/aia cu care se iubea(si parca s-a maritat) Elton John?

 2. nu. Elton John s-a “măritat” cu David Furnish. Cu Ru Paul a cântat doar un duet: “Don’t Go Breaking My Heart.”

 3. cutza40 says:

  merci. Dar Ru asta e bun, asta e.Acu urmaresc interviu cu stela popescu

 4. dadatroll says:

  Deci doua bucati postare.

 5. Troalo, asta e postare despre muzică, nu despre Crăciun. Despre ce ascult eu azi.

 6. cutza40 says:

  da stiu ca te bazaie dadatrol. E trol sau troala, in final?

 7. Anthea says:

  Rofl
  Pe prima am ascultat-o in alta varianta…si eram in jail cand am auzit-o :)) tragi-comic in situatia asta …

  Oricum tre’ sa agree cu Troala, cantece sau nu, tot de Craciun sunt 😛

  Hepi crismas si lu’ troala+trolu 🙂

 8. băi, a nu se înţelege greşit – eu mă cert cu troala doar aşa, să nu mi se pleoştească limbuţia. e o formă de afecţiune mai cu ţepi.

 9. Anthea says:

  si eu tot la misto m-am bagat in seama lol
  era pretext sa tin cu ursu :)) oricum tot pe tine te iubesc mai mult 😛

 10. bebe says:

  Eu streight fiind nu ma pasioneaza Ru Paul!Meloman fiind nu ma pasioneaza Ada Milea!Dar Ella,pupa-i-as vocea ei,a ramas blocata in sufletul meu!Cit despre colindator,ii dau si sufletu’ din mine,ca mi-l da inapoi insutit!La pariu!

 11. Bafta!
  Nu stiu daca-ti place, dar imi vine sa-ti fac cadou While the Earth sleeps, cu Peter Gabriel.

  La multi ani!

 12. Super faza cu… Troala… 🙂 si… La multi ani! Aici ninge frumos…
  Cele bune!

 13. anthea: 🙂

  bebe: măi, scuză-mă –
  1. dar nu văd ce are sula cu prefectura. nu era vorba să ţi-o tragi cu ru paul ci să-l asculţi. ceea ce poţi să faci şi în calitate de gay, şi de straight, şi de castrat şi etc.
  2. tocmai ca meloman, ar avea de ce să îţi placă ada milea, care are o voce f. frumoasă şi nuanţată. şi, după cum remarca odată cineva: o voce care sună bine şi sus, şi jos, şi în şoaptă, şi pe urlet – o voce care se pretează oricărui stil muzical.

  împricinatul: mulţumeeeesc, dulce corn. 🙂

  flavius: o, da! dadatroll & i have a history. The Romanian history.
  La mulţi ani şi ţie.

 14. bebe says:

  Mea culpa,reformulez:
  1}Streight in domenil muzicii,nu am nici o problema cu comunitatea gay,dar parca Elton John cinta altceva{de Freddy nici nu mai trebuie sa vorbesc}!Plus multi altii!
  @}Ada Milea are o voce minunata,dar nu imi plac melodiile ei!Ce sa-i faci,meloman amator!

 15. dadatroll says:

  @flavius: teai spart de ras la faza cu Troala? La care, la aia la care Lorena a spus Conteaza? Da, aiai super tare si eu o mai citesc din cand in cand si ma cac un pic pe mine de ras. Hai sati zic si eu o faza la fel de super tare, dar te previn ca o sa te spargi de ras. Farfurie! Asai cai tare?

 16. dadatroll: iar eu mă sparg de râs la comentariile tale, atunci când te îmbufnezi pe câte un motiv. Ofticosule… 😛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger