Oferă-mi Revul perfect, sau dacă nu, stau acasă!

Cel mai frumos Rev din viaţa mea a fost unul din tinereţe, când încă nu intrasem la teatru, locuiam la Sfântu Gheorghe, în judeţul celor tri scaune – adicătele Covasna – şi eram prietenă la cataramă cu o fată frumoasă foc, unguroaică temperamentală cu ochii migdalaţi, pe nume Tunde. Cataramă e puţin spus. Ideea e că mâncam împreună, dormeam împreună, visam împreună să ne facem actriţe – nimic nu uneşte mai mult două adolescente decât visele lor comune! – ne duceam împreună la teatru şi prin excursii şi…
Impedimentul unui oraş mic era faptul că ajungeai, după un timp, să îi cunoşti pe toţi, să cunoşti toate barurile şi toate cluburile – alea multe, care erau într-un oraş mic, vă daţi seama 😆 – toate găştile, şi să te simţi foarte nefericit, limitat şi fără orizont.
În seara de 31 decembrie (cred că era 1998 spre 1999), ne machiam plictisite, ştiind că vom merge la un revelion banal, cu o gaşcă banală de tipi banali şi vom petrece banal începutul unui alt an banal care se va reflecta în banalitatea dimineţii banale cu zori banali revărsându-se banal… (mă rog, pot continua la infinit, dar cred că v-am sugerat un strop din elanul nostru de a merge la petrecerea respectivă.)
Pe când ieşeam boc-boc-boc din bloc pe nişte tocuri interminabile – amândouă eram înalte, şi ne sfidam mamele care predicau: “EŞTI deja înaltă, de ce îţi mai trebuie tocuri?” Uite aşa, vreau să concurez cu turla bisericii, na! – se opreşte ea pe drumul de costişe ce ducea spre centru şi îmi zice:
-N-ai vrea să facem o nebunie?
Ei, asta e fraza căreia lupu cel febril, viitor Gregory Freeson, nu i-a putut rezista never nunca jamas.
-Ba da!
-Hai să nu mai mergem la chefu’ ăla banal cu lume banală care flecăreşte banal etc etc., hai să facem autostopul spre Miercurea Ciuc.

Menţiuni:
a) În 1999, lumea era mult mai decentă – şi puteai face lejer autostopul fără a-ţi cere nimeni favoruri sexuale. Mai ales în secuime, lumea îţi făcea avansuri doar dacă insinuai prin comportament că ţi-o cauţi cu lumânarea. În rest, călătoreai fără probleme, plăteai la destinaţie – ba uneori nici nu îţi luau banii – iar ia-mă-nene era un mijloc de transport la fel de uzitat şi de normal ca autobuzul 311 aici . Iar dacă luăm în considerare toate festivalurile de vară din toate staţiunile balneoclimaterice – ia-mă-nene era ZE KING OF ZE HIGHWAY.
b) Miercurea-Ciuc era la vreo 60 de kilometri distanţă. Din păcate, nu ne aştepta nimeni acolo. Sau din fericire?

-Şi ce facem noi acolo?
-Ce se face în noaptea de rev! Căutăm un club sau un local care să ne placă, dansăm, bem ceva şi venim acasă cu trenul de ora şase dimineaţa. Spunem alor noştri că am fost cu gaşca la rev şi gata! Ce zici?
-Ăăăă… GATA, HAI S-O FACEM!

Boc-boc-boc cu tocurile noastre de dive, pe şosea, până la ieşirea spre Miercurea-Ciuc. Îmbrăcate uşor – că doar mergeam la chef. Cu poşetuţe minuscule pe umăr. Scot eu o foaie dublă din agendă, scriu pe ea bilingv Miercurea Ciuc – Csikszereda, şi dă-i, şi aşteaptă…

-Băi, oftez eu, e Revu’, nici dracu’ nu călătoreşte azi.
-Ba da! Să vezi că vine.
-Ba nu vine!
-Ba vine!
-Mi-e frig…
-Ba nu ţi-e frig!
-Brr…rrr…
-Acum o faci doar ca să îmi faci în ciudă, nu?
-Brrr…rrr…. nu.
După o oră de aşteptare, când devenisem deja două sloiuri cu ochi, ca în desene animate, apare un camion vechi şi ruginit, zdronc-zdronc. Se opreşte şi apare un cap. La fel de ruginit ca şi camionul.
-Ce-i cu voi, fetelor? Unde mergeţi în noaptea de Revelion?
-Păi să vedeţi – am venit la petrecere la Sfântu Gheorghe, dar gazdele nu erau acasă, şi vrem să ajungem înapoi la noi în oraş, scoate ea trombonul de rezervă.
-Păi bine, eu merg numai până la Sân-nu-ştiu-cum (notă: o localitate la vreo 5 kilometri de Miercurea-Ciuc), dar stau aproape de gară şi luaţi trenul până acasă, săracele de voi!
Îmi aruncă Tunde o privire triumfătoare, că uite-totuşi-avem-parte-de-thrill-&-adventure, hop în camion şi începem un hodoronc-hodoronc-zdronca-zdronca-buf-poc.
În tot acest timp, omul ne întreba detalii despre familiile noastre din Miercurea, iar noi fabulam artistic, inventând nişte vieţi atât de animate şi de nemaipomenite, că la soare te puteai uita, dar la ele numai pe întuneric. Şi zbuf!
Camionul se opreşte. Se chinuie omul să pornească motorul. Nimic!
-Dumnezeii mă-tii azi şi mâine, începe el să suduie, coboară, scoate o traistă de unelte şi se apucă să meşterească. Noi ne uitam la ceas. Cinciiii – patruuuu – treiiii – doiiii – unuuuuu- LA MULŢI AAAAAANI! Să trăiţi!
-Soarele mă-tii de gioarsă bătrână, că te arunc acum la fiare vechi, futu-ţi neamu-n gât să ţi-l fut, înjura şoferul nostru cu sete, disperat. Ce dracu’ ne facem?
Oops!
-Gataaa! Cred că merge! Să vedem!
Încearcă să pornească maşina, aceasta slobozeşte o trombă groasă de fum, tuşeşte ofticos şi porneşte tremurând din toate articulaţiile.
-La mulţi aaaani! Hai să cântăm cevaaaa!
-Lăsaţi-mă, domnişoarelor, că nu îmi arde mie…
-Doar e sărbătoare. O ştiţi pe aia cu…
Până la Sân-Cum-Naiba-l-Chema, am interpretat cu moşul ăla un repertoriu amplu de… tot ce ne-a trecut prin cap. Maşina s-a mai oprit de vreo trei ori. Dar era thrill & adventure, da??
Buuun. Şi în zare apare plăcuţa (tot bilingvă) anunţând Sân-Pana-Mea.
-Pentru că aţi cântat aşa frumos, zice moşul, vă duc la gară.
-Bine, mulţumim.
Şi, spre groaza noastră, observăm că părăseşte şoseaua patriei, şi o ia pe nişte încâlceli de străduţe care duceau spre cea mai naşpa gară de care am văzut-o în viaţa mea, după cea din Beclean pe Someş. O clădire comunistă, sinistră, fără un chioşc de cafea – deşi ne ardea buza după o cafea, pe frigul ăla de Harghita – şi zice:
-Uite, trenul vine în patruj’ de minute. V-aş păzi până atunci, dar îs şi io bătrân şi obosit, şi mâine am marfă de cărat…
(cu minunăţia asta de Land Rover? îmi zic eu în gând. dar îmi muşc limba până la sânge.)
-Mulţumim mult, un an nou fericit şi sănătos, îi urăm noi.
Şi după ce moşul iese din raza noastră vizuală, mă uit eu la prietena mea…
-Chiar avem de gând să stăm patruzeci de minute în oribilitatea asta de gară?
-Logic că nu, ai înnebunit? Hai înapoi la ia-mă nene!
-Ştiam eu că ne înţelegem!
Şi boc-boc-boc cu toculeţele pe uliţa bolovănoasă a lui Sân(Martin? Nicolau? naiba ştieeee!)
Şi staaai… şi staaaai… şi staaaai…
Norocul însă ne părăsise. În noaptea de Revelion, la ora două şi jumătate, nici dracu’ nu se plimba cu maşina prin Sânwhatever.
-Am o idee!!! m-a trăsnit pe mine geniul.
-Brrr… Mie mi-a îngheţat creierul, nu mai am idei!
-Bun, am eu. E vorba de cinci kilometri, nu?
-Da.
-Hai pe jos.
-Ce vorbeşti???
-Băi, nu fi fraieră. Un om care merge are şanse mai puţine să moară dracului de frig, corect?
-M…da.
-Iar dacă trece ceva, încă ne putem opri şi ridica foaia cu “Miercurea Ciuc”, da?
-Brrr…da!
Boc-boc-boc, cu tocurile noastre de dive, prin frigul crîncen al proaspătului 1999. Şi boc-boc-boc. Cinci kilometri. Ora patru şi trei sferturi.
-Alpiniste ne facem, omule!
-Da, facem o nouă probă olimpică. Alpinismul pe tocuri!
-Bun, am ajuns. Şi acum, ce facem?

Cred că aşa păţesc şi sufletele drepţilor, când ajung în rai. Umblă bezmetice, fără să ştie încotro.

Toate localurile erau închise. Nimic, nicăieri. Beculeţe aprinse şi lacăte. Miercurea-Ciuc dormea epuizată după o imensă petrecere de Revelion, la care nu fuseserăm invitate.
-Ia stai puţin!
-Ce e?
-Se aude ceva acolo!
-O petrecere a unora, acasă la ei!
-Nu! E un bar!
Într-adevăr, era un bar. Unul cu motive uşor rustice, dar nu lipsit de gust. Bahia Cafe de Miercurea-Ciuc. De acolo se auzeau basu’ şi cu toba mareee, de-ţi spărgeau timpanele.
-Dacă ăstora le zice Cafe, logic că au şi cafea, nu? dau eu cu presupusu’.
-Nu putem afla decât prin metoda verificării, ce zici?
-Zic să verificăm.
Şi am intrat…
——-

Era Bahia Cafe ăla o minunăţie. Avea o masă ca-n poveşti, cu ciorbă fierbinte, cu lume veselă, cu chelneri care ne-au servit pe loc cu câteva polonice de ciorbă fierbinte – şi nu există ciorbă mai bună decât cea pe care o înghiţi hulpav după cinci kilometri de boc-boc-boc pe şosea – şi ne-au adus două cafele duble în căni rustice – şi erau cafele, nu chişoarce! Într-un cuvânt, Bahia Cafe de Miercurea Ciuc era locul ideal pentru un Revelion thrill & adventure…
Şi după ciorbă, după cafea şi o vizită urgentă la toaleta localului – de atâtea ore, mă luptam vitejeşte cu instinctul de a mă piti într-un tufiş, dar speram să nu treacă maşina care ne-ar fi luat – ne-am simţit ca reciclate. Şi ne-a venit pofta de dans. Şi am dansat. Şi când ne-au văzut dansând, au sărit şi alţii la dans. Şi întregul Bahia Cafe a fost cuprins, la ora cinci dimineaţa, de o poftă de paranghelie şi de ţopăială, de au ţinut-o tot aşa până la şapte.

—-

-Dacă vreţi, vă conduc până acasă, s-a oferit un adolescent drăguţ.
(Pe atunci, a conduce o fată acasă nu echivala cu o propunere sexuală, îmi amintesc eu nostalgic, în timp ce tastez aceste vorbe. Însemna chiar s-o conduci până în uşa blocului, să te asiguri că a ajuns cu bine acasă, să îi urezi noapte bună şi să îţi iei tălpăşiţa. Mda… ce frumos era.)
-Cam greu, spun eu şi încep să râd.
-Dar în ce cartier staţi? Departe?
-Foarte! Mulţumim oricum de intenţie…

Oricum, de cum am ajuns în tren – ăla de ora zece, până la urmă, am rugat o bătrânică să ne trezească la Sfântu Gheorghe şi am adormit buştean. Noroc că femeia a fost serioasă şi ne-a trezit. Altfel… who knows?

——-

Ăsta a fost cel mai frumos Rev din viaţa mea. Acum zece ani.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Lili says:

  foarte simpatic blog-ul si chiar sunt curioasa sa ti citesc cartile, Lorena…

  cat despre Rev, eu una am de gand sa stau cuminte acasa, sa mi beau sampania (chiar azi mi am luat 2 sticle, pe una am baut o pe jumatate)…la “cumpana dintre ani” (mama ce ma calca pe nervi expresia asta) o sa ciocnesc cu umbra mea pe perete…mai bine… decat sa nimeresc la vreo petrecere rasuflata unde dupa primele 30 de secunde imi dau seama ca sunt singura celibatara printre Casatoriti si Cuplati si drept urmare, ma asteapta cateva ore bune de agonie pana cand ma pot fofila acasa fara sa jignesc gazda…ah, da, si momentul apoteotic de la miezu noptii cand toata lumea incepe sa se pupe si eu raman rezemata de tocul ferestrei, nepupata (caci necuplata),dupa care vreun prieten mai milos vine si ma pupa prieteneste pe obraz…

  asa ca…stau frumusel acasa, in capot, cata vreme il am pe Alcool, nu sunt singura…cred ca o sa ma uit la un film vechi…

 2. Lorena Lupu says:

  electric: uneori mai cuminte, alteori mai puţin, ca fiecare. dar am făcut numai lucruri pe care mi le-am dorit cu adevărat (exceptând datul cu aspiratorul, which is a fucking pain in the ass, dar e musai 😆 )

 3. Lorena Lupu says:

  Lili: Alcool fiind căţelul? 😆

  Sincer, nimeni nu e Căsătorit sau Cuplat pt. eternitate. Nu azi, când rata divorţurilor e atât de mare. Mâine, poate vei fi una din Căsătorite şi o să le invidiezi pe Libere, că fac ce vor ele.

  Mulţumesc pt. vizita pe blog şi pt. cuvintele frumoase, îţi doresc un revelion confortabil şi un an nou cu de toate.

 4. Electric Feel says:

  pana acum din cati au postat pe blogul tau nimeni nu s-a oferit sa te ajute?!

 5. Lorena Lupu says:

  n-ai înţeles. nu ziceam că nu am unde, ziceam că nu am ceea ce ai citit mai sus!

  şi, să-ţi răspund la întrebare: ba am primit optsprezece invitaţii de revelion bătute pe muchie – mai la munte, mai la bal, mai la spital. Dar eram deja busy. 🙁

 6. Electric Feel says:

  eu m-am referit la DATUL CU ASPIRATORUL 🙂

 7. Electric Feel says:

  cui ii pasa de rev!?

 8. Lili says:

  hehe, Alcool e prietenul de nadejde…

  nu invidiez pe cei casatoriti sau cuplati, la cate mariaje si cupluri nereusite am vazut, ma felicit deseori ca sunt single…si de multe ori, singuratatea mi se pare o binecuvantare…

  Un an nou fericit si tie!

 9. Lorena Lupu says:

  electric feel: tuturor disperaţilor care ies din hipermarketuri încărcaţi ca nişte cămile, nu? 😀

  lili: nu cred în prieteniile de nădejde care pot provoca dependenţă. uite, de când am motanul, nu mai pot hoinări liber pe coclaurii patriei. 🙁 dar asta e o altă discuţie, mai puţin festivă.

 10. Electric Feel says:

  toti cunoscutii mei fac parte din categoria aia!sper ca ai dv nu!
  PS:uita mi-am gasit o misiune pt urmatoarele trei sute si ceva de zile-sa gasesc alti CUNOSCUTI!

 11. Yoga says:

  de ce pui ” 🙁 ” cand vorbesti de motan? cam ciudat din partea ta…

 12. Lorena Lupu says:

  electric feel: nu cred că e un obctiv greu de atins, în era internetului.

  yoga: cred că ar trebui să îţi pui o pereche de ochelari de vedere. nu am pus 🙁 la motan, am pus 🙁 după “nu pot hoinări liber pe coclaurii patriei”. ştiu de miopie, ştiu de hipermetropie, dar nu ştiu cum se numeşte vederea de emoticoane în alte locuri decât în cele în care se află.

 13. Electric Feel says:

  ,,era ,, cred ca se numeste in alt fel..nu conteaza asta oricum..eu folosesc net-ul pt altceva,sau se folosesc altii de mine prin intermediul net-ului(nu-mi dau seama exact cum sta treaba)

 14. Lili says:

  hm, nu cred ca ma paste dependenta, ca am ficat de fetita cuminte (doar ficatul), daca exagerez, ma taxeaza…dar in asteptarea lunii ianuarie (care by the way cannot come quick enough), ma bazez pe Alcool…

  as vrea si eu motan, dar nu ma lasa contractul de inchiriere..altfel as fi inconjurata numai si numai de pisici si n as mai simti nevoia de contact uman.

 15. Yoga says:

  Lorena Lupu ai scris:
  ” lili: nu cred în prieteniile de nădejde care pot provoca dependenţă. uite, de când am motanul, nu mai pot hoinări liber pe coclaurii patriei. 🙁 dar asta e o altă discuţie, mai puţin festivă. ”

  am vazut foarte bine unde ai pus emoticonul 🙂 , am inteles ca a ta zisa “nu pot hoinari liber pe coclaurii patriei” este legata de existenta motanului …. deci intrebarea la esenta intrebarii tot nu mi-ai raspuns …

 16. Lorena Lupu says:

  electric feel: de ce, te pun alţii să munceşti gratis pe net şi câştigă ei bani din asta? atunci ai putea zice că te folosesc. în rest…

  lili: teoretic, dacă stai de una singură, nici un apropitar din lume nu îţi poate impune ce să ţii şi ce nu. trebuie doar să subliniezi ideea atât de neromânească: PLĂTESC-UN-BAN-AŞTEPT-UN-SERVICIU.

  yoga: ufff! ~x( ce mă bucur când oamenii nu înţeleg dintr-o sugestie şi trebuie să le desenezi!! ba ţi-am răspuns, dar ţi-am răspuns ca la oameni inteligenţi. hai să-ţi răspund acum ca la oameni mai puţin inteligenţi:
  nu, nu am pus emoticonul la motan = nu îmi pare rău că îl am
  am pus emoticon la partea cu coclaurii patriei = acesta îmi limitează destul de mult libertatea de mişcare, şi de deplasare, lucru care mă stânjeneşte şi mă irită câteodată
  am pus un emoticon trist şi liniştit, nu unul disperat = dar problema de mai sus nu e capăt de ţară, deci se poate trăi cu ea.
  well? pică fisa?

 17. Yoga says:

  Lorena Lupu din punctul meu de vedere tie inca nu ti-a picat fisa si nu ai inteles sensul intrebarii …

  ” ufff! ce mă bucur când oamenii nu înţeleg dintr-o sugestie şi trebuie să le desenezi!! ”

  total de acord…

 18. Lili says:

  of da, nu mai traiesc in meleagurile de legenda mioritica si aici, in cruda strainatate, contractele de inchiriere sunt ceva mai stricte si mai stranii…si e bine sa le citesti inainte sa semnezi ca au valoare juridica…te baga la cremenal daca nu le respecti…iar in contractul meu imi zice ca nu am voie cu animale domestice (radeam cu amicii ca nu pomeneste nimic de animale salbatice-gen scorpioni, sarpe boa, deci din astea as avea voie teoretic)…in Romania, stiu, mi aduc aminte de inchiriatul prin Bucuresti, era ceva mai multa libertate din partea apropitarului, dar si surprize deloc sarmante, gen marit chiria peste noapte, dat afara in preajma Craciunului (chipurile atunci vindea omul garsoniera), trezit cu propitaru in vizita de curtoazie la ora 12 noaptea (beat, dat afara de nevasta, unde sa se refugieze omu?) si altele si altele…

 19. Lorena Lupu says:

  yoga: drăguţă, sincer, sunt sătulă de mârlănii penibile ale copilaşilor fără creieri care au impresia că se pot da mari şi tari într-un spaţiu virtual, doar pt. că nu le vede nimeni acneea şi caşul de la gură. şi care răspund prin insulte când li se demonstrează că sunt proşti – deşi bloggerul pe care îl freacă ei la icre nu e cu nimic de vină pentru asta. acum te rog: degajează terenul!
  deja ştiu patternul cocălăraşilor lobotomizaţi de genul tău: o să-mi răspunzi printr-un şir luuung de înjurături pe care eu n-o să le public şi o să te banez. Mai bine du-te de bună voie şi pisălogeşte cu cretinisme pe alţii. mulţumesc.

  lili: am o prietenă minunată care a renunţat la o slujbă excelent plătită doar pt. că venea la pachet cu chiria unui loc unde, tot aşa, erau interzise animalele domestice. am admirat-o.
  dar, da – şi locuitul în bucureşti cu chirie e o poveste cu multe peripeţii. aşa e.

 20. Electric Feel says:

  nu ma pun altii,eu nu muncesc,dar EI castiga bani,sau AU castigat! :)…ora de pe blog egal ora Moscovei

 21. Lorena Lupu says:

  păi dacă nu munceşti, înseamnă că nu se foloseşte nimeni de tine, zic eu. da, am remarcat şi eu că mi s-a schimbat ora blogului, dar nu ştiu de ce. eu l-am setat pe “ora României”, dar se pare că Mr. WordPress nu ştie coordonatele geografice ale României. 😀

 22. sorin says:

  Mda….felicitari pentru revelion, pentru amintiri si pentru acest post super. Am avut rabdarea sa-l citesc cap-coada….chiar imi imaginam situatia…crazy

 23. Lorena Lupu says:

  mulţumesc, sorin. 🙂

 24. Yoga says:

  Lorena Lupu:

  ce sa zic… nu are rost sa ma contrazic cu tine pentru o intrebare rau interpretata … eu inteleg ca fiecare are modul lui de a-si exprima sentimentele-ideile-personalitatea dar iti zic sincer ca nu am venit aici sa te jignesc , dar totusi imi cer scuze ca am fost putin clar in a-ti pune intrebarea , nu am facut-o cu spirit de rautate ci cu spirit de cercetare …

  cat apropo de faptul ca exista persoane prost crescute ce intra numai pentru a se distra cu cateva vorbe: imi pare rau dar este unul dintre dezavantajele comunicarii scrise… e mai greu sa intelegi adevaratele intentii ale persoanei cu care conversezi… oricum fiecare dintre noi se confrunta cu astfel de persoane , solutia ar fi pe de o parte realizarea unui “videolog”,”audiolog” sau ceva asemanator, desi e putin mai greu integrarea unor ideei asemanatoare aici pe wordpress.com

 25. Lorena Lupu says:

  întrebare rău interpretată 😀 😀 😀

  ai întrebat: ” de ce pui 🙁 când vorbeşti de motan.” atât, nimic mai mult.

  ţi-am răspuns mai mult decât exhaustiv.

  ţi-am şi desenat, ca la grădiniţă.

  mi-ai postat o mârlănie de pe alt nume – dar acelaşi ip 😉 – ţi-am şters-o.

  îmi explici şi mie ce rost mai are să faci pe interesantul, încercând să pretinzi că o întrebare de cacao e altceva decât o întrebare de cacao? nu e mai simplu să te duci frumos pe bloguri despre iarbă verde, cer albastru, şi comunicare pe măsură?

  pe bune: ai fi mai în largul tău acolo.

 26. Yoga says:

  Lorena Lupu:

  Hai sa mai clarific putin, pe baza celor zise de tine…:

  eu daca as fi fost in locul tau mi-as fi luat motanul prin “coclauri” , iti iubesti motanul nu? sigur ca da… dar il iubesti numai cand iti este comod sa stai cu el … il folosesti ca pe un obiect? un pic in mod egoistic? …… de ce nu ii arati iubirea luandul cu tine prin acele coclaurii?

  dar sincer sa fiu daca acel motan sta inca cu tine,sau se comporta normal inseamna ca ceva adevarat si intentii bune a simtit in tine …. asa ca in acest caz putin mai conteaza comentariile mele…

 27. Lorena Lupu says:

  nu pot să creeeed!!! tu ai avut vreodată vreun animal? ai habar despre ce vorbeşti? evident, NU. şi atunci, de ce nu te bucuri de ocazia de a dispărea naibii?

  cum puşca lui winnetou să vii să întrebi pe cineva de ce nu îşi scoate pisicu’ obişnuit cu ore de masă regulate şi cu pipi la litieră pe frig/ploaie/lapoviţă/mocirlă, sau să-l care ore în şir pe tren sau maxi-taxi, să îl ţină în cabană/cort/casele amicilor care n-au litiere pregătite?
  şi unde să îl cari? pe munte? la mare? la festivaluri de rock, să îi spargă başii timpanele? chiar aşa: “de ce nu îmi arăt iubirea luându-l cu mine prin acele coclauri?” 😀 😀 😀

  Măcar realizezi ce tembelisme emiţi, sau ai în continuare senzaţia că am ceva cu tine?

  “îl foloseşti ca pe un obiect?” cât de prost trebuie să fii să întrebi asemenea imbecilitate? cum puşca aceluiaşi winnetou să foloseşti un animal ca pe un obiect?
  cum pana mea să acuzi de egoism tocmai pe ăla care a renunţat la coclaurii menţionaţi mai sus – şi îi oferă motanului hrană la ore regulate etc. etc.???

  Reiau: realizezi cât de întuneric e la tine în creier? şi cât de jenantă e încercarea ta de a simula… habar nu am ce. chiar aşa: ce te chinui tu să pari?

 28. Yoga says:

  SUNT UN BOU!!!! promit să îmi tai venele, să rămână mai puţină cretinătate pe lume de Noul An.

 29. cutza40 says:

  Asta mi-a placut cu pusca lui winnetou, hahahahaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Neatza, Lorena! Nu te supara, bietu’om nu stie sa creasca un animal. Nici eu nu am stiut pana nu am crescut primul catzel la bloc, pe balcon. Numai atunci poti aprecia. In curte, e curte, si atunci ai grija, dar e mai usor. La bloc e altfel. omu’nu stie, nu trebe sa-l invinovatim. Daca zice”scuze, nu stiu”….da,ar fi bine sa zica. Numai ca…

 30. Lorena Lupu says:

  yoga: o, da! aşa să faci. dar te rog, să te doară… dacă nu te doare cantitatea de prostie cu care te-a înzestrat natura, măcar să te doară când mori. 😀

  cutza: relax, nu zice. 🙂 ştii, nu mă enervează prostia simplă, ci prostia combinată cu “făcutu’ pe deşteptu'” cum dumnezeu, bă, când ţi se tot spune să te duci dracu’, insişti să freci omu’ la melodie?

 31. thecreatrix says:

  Serevustoc.

  @Loren: da, mai, nu am bani de tren sa vin la Bucuresti de Rev si “corporate gal” cum zici tu is something I do for money, Its not my soul there. Si acuma mi-am luat apartament si sunt leftera. Oricum, nu ma porni, ca minten imprumut vreo cateva milioane si fug la Bucuresti sa le vad pe fete si fug pe strazi sa il caut pe Sir Gregory Freeson. Btw, il cunosti?

  @Cutza40: Tg Muresul e minunat inainte de Revelion, Doamne, cat e de curat, cochet si frumos. Daca m-as intelege cu ai mei, ehe, nu m-as mai fi mutat la cluj:-) Plus plin de afaceri mici de familie, gen brutarii, cafenele turcesti, croissanterii, pizzerii, bistrouri. I love TgM!:-))))

  @Yoga: ia-ti un hamster si vezi ce responsabilitate e asa cresti pana si ceva atat de mic:-)

 32. La mulţi ani! Să ai un 2009 mişto, cu atâtea realizări încât să-ţi crape duşmanii de ciudă (aşa încât să nu mai ai niciunii), să descoperi tot soiul de lucruri interesante şi să nu mai dai de proşti. (Deşi, ei fiind o sursă de inspiraţie, poate e mai bine să nu îţi urez asta. OK, urarea asta e facultativă, take it or leave it!). Pup ya!

  @Yoga
  Hai să îţi explic şi eu. Spre deosebire de câini, pisicile se ataşează foarte mult de locul în care trăiesc. Dacă un câine va fi fericit să meargă oriunde cu stăpânul, pentru o pisică este extrem de stresant să fie scoasă din mediul ei şi lipsită de reperele obişnuite. Felinele sunt nişte animale cu tabieturi. Dacă iei pisica după tine, poate că tu o să îţi satisfaci plăcerea egoistă de a fi cu pisica dar bietul animal va fi extrem de speriat, o să stea mereu ascuns şi o să tremure tot timpul. Dacă îl iubeşti, o să decizi că nu merită să îl supui la aşa ceva. Despre asta este vorba şi nu despre altceva. E clar acum?

 33. Lorena Lupu says:

  thecreatrix: bine că ţi-ai luat apartament. şi eu mi-aş dori să am unul – indiferent de cât aş avea de muncit pt. asta.

  dreamingjewel: mulţumesc de urări, şi ţie idem. îţi admir răbdarea, dar cred că personajul e prea amputat de creier ca să merite efortul.

 34. cutza40 says:

  @Thecreatrix: imi pare rau ca nu ai dat un semn de viata
  @Lorena: iti urez numai bine in noul an, sanatate si sa scoti o carticica mica si valoroasa.Si sa fii iubita.

 35. Lorena Lupu says:

  ce, numa’ una? 🙂

 36. Yoga says:

  Lorena Lupu:

  (penibilităţi de doi bani pe care Lorena Lupu nu are chef să le citească)

  cutza40:

  am avut un catel si tot pe balcon l-am crescut …
  vrei sa-mi cer scuze, pentru ce? pentru ca nu am dreptate in fata Lorenei? Pentru iluziile pe care voi vi le faceti despre mine si viata mea?

  pot sa imi cer scuze ca am deranjat-o la ora tarzie aici la ea acasa… imi cer scuze pentru asta , dar ea putea foarte bine sa inchida comentariile sau sa nu-mi raspunda din prima… ce a facut? mi-a raspuns intrun mod foarte “elegant” …

  Oricum ar fi va urez un An Nou Bun si plin de realizari!

 37. Lorena Lupu says:

  şi tot n-a înţeles că pisicile nu sunt căţei. vedeţi de ce nu merită să vă obosiţi cu cretinii?

 38. forevergreen says:

  Ce aventuroasa erai in “tinerete”:) Parca e o poveste dintr-un film american, e un bun scenariu de film…
  Iti doresc Un An Nou fericit, sa ti se indeplineasca toate dorintele, sa fii fericita!

 39. Lorena Lupu says:

  nuuuuuu. dacă era un scenariu american, sigur găseam un cadavru neidentificat în gara Sân-Dracu-Să-L-Pieptene. 😀

 40. ciri says:

  La multi ani cu sanatate,ca-i mai buna decat toate!. Am deschis cu intarziere si am pierdut momentul,dar nu-i nimic ,poate la anul…sigur la anul o sa-l povestesc,pentru ca merita.Cel mai frumos rev facut la Breaza cu Cenaclu Flacara.Dar pina sa ajungem sa luam loc la masa am trecut printr-o adevarata aventura…cu final fericit.

 41. Georges says:

  Na, vezi cã s’o meritat si ai placã bilingvã? 🙂 Cã de nu, poate cã nu venea nici mosul secui cu tãrãboantza lui.

 1. January 26, 2009

  […]    Una peste alta, la inceput de an, ma gandesc de ce am avut un revelion banal anul acesta si incerc sa imi revin citind oferă-mi revul perfect, sau dacă nu, stau acasă! […]

 2. February 27, 2009

  […] Lorena, desigur, si nu pentru ca mi-a dat leapsa asta, ci pentru ca imi place mult felul in care povesteste si drept dovada aduc un citat din postul care m-a facut sa comentez la ea: Boc-boc-boc cu tocurile noastre de dive, pe şosea, până la ieşirea spre Miercurea-Ciuc. Îmbrăcate uşor – că doar mergeam la chef. Cu poşetuţe minuscule pe umăr. Scot eu o foaie dublă din agendă, scriu pe ea bilingv Miercurea Ciuc – Csikszereda, şi dă-i, şi aşteaptă…-Băi, oftez eu, e Revu’, nici dracu’ nu călătoreşte azi. -Ba da! Să vezi că vine. -Ba nu vine! -Ba vine! -Mi-e frig… -Ba nu ţi-e frig! -Brr…rrr… -Acum o faci doar ca să îmi faci în ciudă, nu? -Brrr…rrr…. nu. După o oră de aşteptare, când devenisem deja două sloiuri cu ochi, ca în desene animate, apare un camion vechi şi ruginit, zdronc-zdronc. Se opreşte şi apare un cap. La fel de ruginit ca şi camionul.(restul postului aici) […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: