Cinci comportamente enervante pe Instagram

Cum îmi fac cont pe o nouă reţea socială, unde eventual mă simt extrem de bine şi îmi propun să cresc o comunitate, apar de la un punct încolo comportamentele iritante specifice reţelei. Nu, nu-s 100% aceleaşi.  Dacă pe Facebook mă exasperează agresivitatea din comentarii şi pretenţia unora că blogul tău e un serviciu public sau poate remunerat din procente la abonamentul lor de net, prin urmare pot să-ţi facă reguli, pe Instagram lumea e mult mai politicoasă şi mai puţin pusă pe hărţuială, de aceea încă n-am scos p*la la nimeni. Ca dovadă că pot foarte bine s-o ţin în teacă şi să interacţionez calm şi relaxat cu popor, câtă vreme acesta nu caută cu tot dinadinsul să cânte la  cimpoi cu bile.

De aceea mă şi simt mai bine pe Insta decât pe Facebook în ultima vreme, şi singurul lucru care mă împiedică să nu mă mut cu totul acolo e că pe Insta nu poţi pune zilnic câte un link la blog.

Astea fiind punctate, vă propun un schimb de experienţă cu comportamente iritante pe care le întâlnim pe reţeaua noastră de proiecte vizuale şi experimente artsy. Eu zic ce mă irită pe mine, voi spuneţi ce vă irită pe voi.

5, Citatele poptămăşiste pe stock photos 

“Lumina e în adâncul anusului nostru; nu ne lipseşte decât un cardan suficient de lung s-o pescuiască la suprafaţă”, a zis flozoful grec antic Oligofreniade al Spartei.

Pfff, musai cineva de pe Instagram se va simţi obligat să ia această platitudine sinistră, s-o pună pe un buchet îmbujorat de penisuri de cal fâlfâinde şi să creeze un moment vomitiv de siropoşenie lamentabilă.

Instagram-ul este despre ce poţi tu să produci. Urmăresc conturi de travel, fitness, dieting, makeup, modelling, food, pictură în ceara din urechi – orice e original şi spune ceva despre om. Dar nu mă păcăleşti c-ai recoltat tu p*lele de cal îmbujorate, le-ai făcut aranjament fremătător şi ele neapărat ţi-au inspirat mugetarea lui Oligofreniade al Spartei. Era doar un moment de penibil vizual suprapus peste penibil verbal. Redundanţă în penibil.

4. Acelaşi selfie zi de zi, dar cu tricou diferit (aka fraţii lui Justin Bieber) 

Selfie-urile conturilor de makeup le înţeleg. Faţa e pânza albă pe care aplici creaţia artistică. Aşa cum înţeleg pozele cu tatuaje noi sau cu abdomen tonifiat de sală. Sau selfie-urile conturilor de hairstyling. Sunt stalker insistent pe acest conturi, pentru că mă pasionează să învăţ.

Apoi, sunt câte unii care nu-şi fac nimic nou de ieri până azi, dar se consideră în aşa hal cadoul lui Dumnezeu către omenire, încât bagă zi de zi câte un selfie cu exact aceeaşi expresie a feţei, sau doar cu un colţ al gurii vag ridicat, sau cu o grimasă de maximă superioritate. Sau cu ţâţele identic de băgate în ochiul privitorului, dacă sunt femei.

Oamenii ăştia nu au nici o secundă noţiunea de monotonie, respectiv de redundanţă. Ei doar îţi arată că şi azi sunt fabulos de înnebunitor de superbi, cum erau şi ieri.

3. Excesul de complimente 

“You are so beautiful”

“Thank you”

“I thank you for thanking me”

“:D”

“That is the most gorgeous smile I’ve seen”

“It’s an emoticon, really. Can we please move on?”

M-am gândit că sunt eu tâmpită, dar m-am uitat şi pe conturile altora. Nici o altă femeie, şi nici măcar un alt bărbat nu se udă când tu începi să târâi bale pe conturile lor.

Deschide Store pe mobil. Când te întreabă ce cauţi, tastează următoarele litere în următoarea ordine: T, I, N, D, E, R, apoi dă enter. Prima chestie care o să apară va fi cea mai populară aplicaţie de agăţat din lume. Să fiu mai explicită: toată lumea care are cont acolo caută sex, sau o relaţie, sau ambele. Dacă tu vrei pâine, nu e mai simplu şi mai demn să te duci direct la brutărie, decât pe la magazinul de vopsele, şi să întrebi vânzătoarele dacă are careva un colţ de pâine în plus?

2. Excesul de hashtaguri 

Bine, io-s instagrammerul ăla retardat care nu foloseşte hashtaguri deloc, aşa cum nu folosesc nici cuvinte cheie, sau tags pe blog, nu îmi pasă de SEO, şi unica regulă pe care o urmez e ca postarea să fie funny sau emoţionantă.

În schimb sunt unii, nenicul meu, care îşi fac poză cu o îngheţată de un leu de la McDonalds şi încep aşa: #ice, #icecream #vanilla #mcdonalds #mcdonaldsromania #sweets #fastfood #fastfoodisnotbad #ilovefastfood #happy #donttellmymom #mătasugepulidecal.

Mă rog, ultimul hashtag mi-a scăpat accidental şi reflectă sentimentele mele la excesul de hashtaguri.

Înţeleg că un eveniment fundamental merită hashtaguit până la epuizare, dar, pe bune, o îngheţată la Mec e fix atât: o îngheţată la Mec. N-o abuza.

 

Şi cel mai enervant obicei al instagrammerilor esteeee:

 

1. Droaia de poze pe zi 

Feed-ul de Facebook îţi oferă o selecţie pe bază de likes şi popularitate, şi nu vezi tot ce postează cei 4.000 de friends ai tăi, altfel te-ai împuşca. În schimb, feedul de Insta arată TOT ce postează toată lumea, în ordine invers cronologică.

Un singur prieten cu diaree vizuală fute meciul pentru toată lumea. Trebuie să dai scroll la vale până faci scurtă la mână, să mai vezi şi ce fac alţii.

Tocmai de aceea vă roagă fata asta din inimă: bitte schon, o poză pe zi, maximum două dacă te mănâncă crunt talentul. Nu-mi monopoliza feedul. Nu orice poză e un Pulitzer în devenire. Mai selectează-le şi tu, şi pune ce e cu adevărat memorabil.

Nu vrem senzaţia că ne-am căsătorit cu tine şi nunta s-a ţinut pe Instagram şi acum suntem blocaţi cu tine până când moartea ne va despărţi.

Foto: Instagram-ul lui Justin Bieber, logic.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. ha ha ha ha , fatza lui justin biber spune tot.Asta apropo de fatza lui. cat priveste instagramul si eu sunt de acord ca este un altfel de mediu.Ti-am vazut pozele . din pacate eu nu deschid instagramul in fiecare zi asa ca pozele tale mi-au venit ca avalansa. am dat like si move on

  1. May 25, 2018

    […] 6. Cinci comportamente enervante pe Instagram […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger