Cine a inventat televizorul?

…întreabă cu nespusă inocenţă o căutare de pe gugăl ajunsă pe blogul meu (Ce alte imbecilităţi caută lumea, pentru a se pomeni, nici ei nu ştiu de ce, pe “La Nouvelle Sappho”. La nouvelle, nu la telenovelle, da?)

O.k. Asta e o introducere la o poştare frumoasă şi poetică, despre sportul care mă face să mă dezbrac de caracter şi să urlu “bravo, băăăă!” respectiv “futu-ţi-o pe mă-ta aia proastă în amigdale!” mai ceva decât un microbist înrăit. (microbist, adică infestat cu microbul fotbalului până uită de sine. Eu uit de mine când mă uit la patinaj artistic.) “Bravooo, băăăă” e o săritură genială sau o întrupare mişto de personaj pe gheaţă, luatul amigdalelor în pulă se petrece când mai cade unu’ în cap. Sau în popou. La începutul concursului, desfac un iaurt, să mă redresez cu calciul. La sfârşitul concursului, iaurtul e gol, iar motanul se linge satisfăcut pe mustăţi. Şi pe lăbuţă, că de la jumătatea cutiei încolo, am observat eu în pauza publicitară, e cu schepsis: nu ajunge cu botul, bagă laba. Şi aşa se duce calciul meu pe apa sâmbetei.

Buuuon, revenind: dacă aveţi şi Eurosport, şi TVR2, şi timp, şi pasiune, şi dorinţa de a lua de bun sfatul unei obsedate oarecare, acceptaţi sfatul meu: uitaţi-vă la Eurosport. Pentru că englezii de acolo comentează puţin şi la obiect. Şi ce-i mai important: NU COMENTEAZĂ ÎN TIMPUL EVOLUŢIEI SPORTIVULUI, CI ÎNAINTE SAU DUPĂ!!

Două la mână: comentează sobru, nu fac speculaţii idioate, şi nu vorbesc despre alţi sportivi în timp ce evoluează ixulete. Spre deosebire de ai noştri care… unde eşti, Ţopesculeeeee?

În seara asta, proba masculină a fost comentată de doi. Doi mari şi laţi. Doi din care curgeau inepţiile ca din robinet. Băi fraţilor, alea câteva minute sunt ca un moment de magie, da? Pe care voi mi-l futeţi sistematic cu: “Aici s-a dezechilibrat, ceea ce îi mai aduce o scădere de zero virgulă nu ştiu câte puncte, şi asta îi dă un plus de…” Băh popor! Eu vreau să văd SPORTIVUL EVOLUÂND ŞI SĂ GUST MAGIA ACTULUI ARTISTIC, nu să-mi băgaţi voi mie în ochi că ştiţi regulamentul şi să-mi negociaţi puncte aşa cum fac eu când ies de la supermarket citind bonul şi calculând frenetic: opt şi cu cinci face treişpe, merge unu mai departe…

Apoooi… inepţii de-mi : Campionatele de la Goteborg, care vor avea loc la Goteborg (să mori tu? eu credeam că aceste campionate de la Goteborg vor avea loc la Atârnaţii de Deal!) sau “Diferenţele nu sunt foarte mari… dar nu sunt nici foarte mici” (altfel spus, sunt numa’ bune ) sau “Starea lui – a unuia mai capricios – oscilează când în sus, când în jos”. (Ce începe cu p… şi se termnă cu …ulă, şi se bălăngăne ritmic? Penduuuulă!)

Şi comentarii pe lângă. Şi evocări din istoria patinajului exact când ăla băga combinaţii de triple. Sau când făcea pirueta minune. Uneori mă întrebam dacă ăia văd ce văd şi eu, sau stau într-o crâşmă, la o horincă, şi zic ce le trece prin cap. Apoi reîncepeau… uite, s-a dezechilibrat, ceea ce e minus un punct… Şi iar îmi aminteam de supermarket.

De ce să comentezi un sport pe care nu îl simţi, când există atâtea lucruri utile societăţii, pe care le poţi face cu brio???

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Muumipeikko says:

  ´De ce să comentezi un sport pe care nu îl simţi, când există atâtea lucruri utile societăţii, pe care le poţi face cu brio???´

  Hm…se pare ca, daca e vorba de societatea romaneasca, unii considera util sa se ocupe cu brio de balanganitul aleia care incepe cu p si se termina cu ula (nu pendula).
  Supermarket? Eu as zice mai degraba aprozar. Si aia stau acolo cu creonu´ dupe ureche si din cand in cand il iau, ii stuche-n varf si aduna diferentele nu foarte mari cu alea nu foarte mici pe hartie. Si pana la urma tot degeaba, ca oricum nu-ti da restu´…

  ´Ce actu´ meu artistic, bre! Noi muncim aicea! ´Mneata ce problema ai?´

  Intre timp, eu am facut o saritura geniala si m-am mutat mai aproape de Göteborg 🙂

 2. axicos says:

  mie personal mi-a placut comentariul care l-au facut despre kelemen al nostru ca domne’ are un ochi de sticla dar nu se stie care si este extraordinar, fantastic chiar cum reuseste sa-si pastreze echilibru

 3. Guiţă says:

  Uite-aşa comentează şi boii de pe la posturile de radio.
  Ce le mai place unora să se audă vorbind!
  PS: dacă tu ai inventat televizorul (shame on you!), cine-i vinovat pt tembelizor?

 4. Lupu says:

  ce sentimente puternice 😀 poate ar trebui pui TVul pe mut, si sa dai drumul la bach ceva.

 5. Lorena Lupu says:

  muumipeiko: aaaa. Goteborg, unde au loc Campionatele Mondiale de la Goteborg? :))

  axicos: eu pe asta am ratat-o. cred că mă dusesem la toaletă.

  guiţă: da. eu am inventat televizorul, vibratorul cu cinci viteze şi automobilul care se conduce singur. satisfăcut? :)))

  lupu: nu, mă. ăla şi-a conceput momentul pe muzica aia. eu vreau să văd momentul ăla pe muzica aia, neperturbate de aberaţii. atât.

 6. dilEMA says:

  eu am căutat la tine pe blog cine a inventat televizorul.

  dar văd că nu ai răspuns? ştii sau nu?

 7. Lorena Lupu says:

  aaaa… şi cu ce a meritat blogul meu onoarea de a fi percheziţionat de o domnişoară aşa de drăguţă?

 8. dilEMA says:

  păi am vrut să aflu cine a inventat televizorul. dar nu am aflat.

  însă am aflat alte chestii drăguţe 😀 (nu înjurăturile).

  am să mai trec pe aici.

 9. Lorena Lupu says:

  tot aici ne găseşti. 🙂

 10. mentosan says:

  Din ce în ce mai mulţi fani ai. 😛

 11. Lorena Lupu says:

  da, sigur. :). anul viitor, o să fiu aleasă blogoreica anului, la roblogfest. o să-mi pună covor roşu, iar eu voi flutura din gene false interminabile şi voi spune: “Aş vrea să mulţumesc fanilor mei, care îmi oferă toată dragostea pe care mama şi tata n-au ştiut, nu au vrut sau nu au putut să mi-o ofere.” 😀 😛

 12. mentosan says:

  Neapărat şi o lacrimă la colţu’ ochiului. Fără o lacrimă la colţu’ ochiului n-ai făcut nimic, îţi zic. 😛

 13. Lorena Lupu says:

  păi atunci se desprind genele false. grea dilemă…

 14. dadatroll says:

  Deci in sfarsit un post despre un lucru important.

 15. ciprians says:

  astia-s urmasii lui Cornel Pumnea, formati in scoala lui Dumitru Graus si bolnavi de boala lui Ionel Stoica! ca Ilie Dobre e UUUUUNNNNIIIICCCC

  l-ati vazut pe Cosmin Prelipceanu de la Realitatea? altu’ penibil pe zi ce trece, intr-o saptamana cat altii-n 10ani – face la greseli cu nonsalanta si naturalete, de se-nvarte Felicia Melescanu in mormant.
  Sau toate stirile sportive “intersezon”: fotbalistu’ala s-a scarpinat undeva, iar celalalt ranjeste tamp, o crainica cu sani la vedere comenteaza, iar eu opresc tembelizorul! Da, e jenibil! 🙁

 16. dadatroll says:

  Nu e Dumitru Graus, e Dumitru Gauss, ala care a inventat numarul e.

 17. viperjack says:

  am castile si cand ma uit la televizor.evident nu a venit vremea sa le dau jos.

 18. mentosan says:

  O geană bună nu se desprinde de la o lacrimă! Quality over quantity! :-B

 19. Lorena says:

  fac şi eu ca dadatroll: da aşai. 😀

 20. miruna says:

  imi place f mult lorena noua interfata a blogului tau. e mult mai ofertanta. si parca si tu te simti mai in largul tau aici si iti desiri gandurile cu mai multa lejeritate. bravo!

 21. albacazapada says:

  In ultima vreme am renuntat la tv pentru carti si m-am simtit oarecum ca si cand renunt la o cafea buna dimineata pentru un ceai mate de la Carturesti. Ambele sunt bune, pe ambele le consider o desfatare totala insa unul din obiceiuri e si sanatos. Dar merg totusi: un meci de tenis sau un film bun din cand in cand….o stire dimineata inainte sa plec la munca, pentru o dezmeticire mai buna…o revista presei seara tarziu… inca mi-au ramas in obisnuinte…Ma simt dependenta de obiceiuri si astfel sunt in siguranta, pe teritoriul meu.. 😛

 22. Lorena Lupu says:

  eu prefer oricum cafeaua. o cafea, o carte, muzică bună şi motanul pulică în poală.

 23. Odaaaaaaaaa says:

  pnetru cei mai telectuali dintre noi, s`a inventat wikipedia. deci. cine a inventat televizorul? http://www.wikipedia.org, search, afli. voila!

  eu am dat de post`ul asta cautand daca iaurtul danone e sau nu nociv. sau cine a castigat medalia la dublu la salt lake city? nu mai stiu. ceva p`acolo.

  e drept, la patinaj sparg normele comentatorii, da nici de aia de la formula 1 si tenis nu`s mai mandru. chiar asa… unde esti, tzopescule???

 24. Lorena Lupu says:

  sincer… NU mă interesează cine a inventat acest mijloc de tâmpire a maselor, care se numeşte televizor. E drept, uneori mai difuzează “moartea unui preşedinte” sau “moartea domnului lăzărescu” sau alte decesuri de mare valoare. atunci da. 🙂 în rest, thanx, but no, thanx.

  totuşi, am senzaţia că mi-a citit cineva de sus această postare. 😀
  serile următoare, am remarcat că nu s-a mai comentat atât de aiurea în timpul evoluţiei sportivului, şi au fost mult mai puţine gafe.

 25. Drugwash says:

  Cineva acolo sus te… citeşte. Pfuahahahahaha!!! Bună asta! 😀

 26. pula says:

  ba loreno daca o fut pa mata imi zici tata

 27. starlete says:

  Momentele grele ale Uniunii Europene :
  avem nevoie de o constitutie europeana si de reglementari care sa o consfinteasca :
  salariu minim pe UE de 500 de euro

  O intrebare acum pentru tine :

  Cine a inventat salariul european minim de 500 de euro ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: