Clişeul săptămânii: “cauţi validare de la bărbaţi”

Există zilele astea un rahat care se numeşte mişcarea alt – right, adică extremismul contemporan. O idee de bază a extremismului contemporan e reducerea femeii înapoi la stadiul de animal fătător şi inocularea ideii că feminismul modern, adică dreptul de a-ţi urma propriile vise, de a-ţi crea o carieră şi de a te bucura de propria libertate spirituală şi materială e un lucru oribil şi că locul femeii, “fericirea” ei, e dat de cratiţă şi maşina de spălat.
Şi una dintre modalităţile extrem de abile de propagare a imbecilităţilor extremismului contemporan este prin găştile de pickup artişti. Adică pulifrici nefutabili şi nefutuţi, minţiţi de nişte şmecheri că dacă se poartă foarte arogant şi mitocăneşte cu tipe pe net, o să le zdrobească ălora stima de sine şi tipa, cu stima proaspăt zdrobită, o să le aterizeze direct în penis.
E foarte uşor să alimentezi pulifrici nefutabili şi nefutuţi să urască femeile, pentru că nu ai decât să construieşti pe o ranchiună deja existentă în sufletul lor. Evident, vorbim de şomeri cu extrem de mult timp liber, deci mecanismul de bullying online e asigurat de-a gata. Proştii ăştia nici nu trebuie plătiţi pentru a hărţui femei cu profil online vizibil. Trebuie doar să le dai în cioculeţ ideea că, uite, tu nu ai parte de sex în viaţă doar pentru că astea se cred speciale, şi e dreptul tău să te răzbuni cu abuz verbal interminabil.

Şi aşa, a apărut clişeul pe care mi l-au administrat patru labagii similari ca înfăţişare şi potenţial (adică zerouri barate) săptămâna trecută. Nu îl menţionez pentru că m-ar fi impresionat cu ceva, ci să vaccinez cititoarele ca, dacă aud imbecilitatea asta, să reacţioneze prompt în a-l expedia pe căcănar. Şi prin valuri succesive de “marş la coteţ”, să dezamorseze trendul agresivităţii nejustificate.

Clişeul e aşa: vine un Gogu care are zero habar de ce faci tu pe net, vede doar că fotografiile tale au câteva sute de likes, şi începe: “extragi validare de la masculi înfometaţi de pe net, că altfel nu valorezi nimic”.

De unde aberaţia asta, o să întrebaţi voi?
Psihicul masculin e ceva mai dependent de confirmare decât al nostru. Real, un bărbat e dependent de confirmarea feminină. Un bărbat înconjurat de femei se simte buricul universului, în timp ce un bărbat alungat de femei se simte cea mai de jos formă de viaţă din univers. Şi atunci, bărbatul prost proiectează asupra ta propria lui nevoie de confirmare.

Eu fac fotografii doar în măsura în care am o colaborare cu un fotograf care-mi place, un eveniment sau un parteneriat pe blog. Şi cam 70% din likerii de la fotografiile mele sunt femei. 70% din donatorii acestui blog sunt tot femei. Pentru că prioritatea mea e să furnizez conţinut media interesant şi atrăgător, şi nu ascund, să le încurajez pe femeile care au un vis în viaţă să şi-l urmeze cu încredere şi forţă.

Nu m-am bazat niciodată pe segmentul de public “masculi înfometaţi”, pentru că e cel mai volatil segment posibil. E segmentul care investeşte minim şi deranjează maxim. Segmentul care ignoră ce ai tu de comunicat şi încearcă să-ţi monopolizeze o porţiune mare de timp cu pisălogeală neproductivă. Nu cumpără cărţi, nu vin la spectacole, tot ce încearcă e să găsească replica de pickup perfectă să te agaţe.

Dacă mă interesa “validarea şi atenţia sexului masculin”, aş fi încercat să monetizez chestia asta. Că eu sunt o fire practică. Transform lucrurile care-mi plac în surse de bani. Deci: dacă m-ar fi interesat categoria de public “masculii înfometaţi”, mi-aş fi făcut fie un studio de producţie a filmelor XXX, fie un bordel imens şi fabulos. Mi-aş fi perfecţionat potenţialul sexual şi l-aş fi exploatat în aşa fel, încât să învârt acum banii cu lopata.

Realitatea este, însă, că am ţeluri şi idealuri ceva mai nobile. Îmi place să creez poveste şi imagine. Îmi place să înnobilez spiritul uman prin poveste şi imagine. Nu în ultimul rând, mor de bucurie să fac oamenii să râdă. Şi, desigur, nu e deloc rău faptul că pot câştiga şi bani făcând asta.

Nu m-am promovat niciodată ca o persoană accesibilă sexual, tocmai pentru că, după cum am precizat mai sus, nu am nimic de câştigat din direcţia asta, şi deranjul incongruent cu mesajul meu e simplu zgomot de fond. Îmi ţin viaţa personală pentru mine, special pentru a provoca lumea să mă considere o sursă de umor şi entertainment, şi un ocazional forum de discuţii serioase, nu partenera de futut a lui X sau a lui Y.

Drept care, anunţ oficial, cine mai vine cu imbecilitatea asta cu “validarea masculilor”, ia block direct. Băgaţi-vă validarea la locul umbros şi marş la coteţ. Am existat şi fără validarea voastră, şi voi exista şi fără ea. Nu-mi aduce nimic avantajos. Singurii bărbaţi a căror validare mă interesează sunt cei care mă tratează ca pe un creator, şi validarea pe care mi-o oferă ei e în primul rând umană. Eu îi stimulez pe ei să facă lucruri bune şi frumoase, ei mă stimulează pe mine să fac lucruri bune şi frumoase.

Şi înclin să cred că majoritatea femeilor sunt ca mine. Dacă n-ar fi, nu m-ar înconjura cu atâta afecţiune.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

13 Responses

 1. Kathy Bates says:

  Se spune că un PUA trebuie să fie glumeţ, amuzant şi spiritual.

  A deschide discuţia cu “extragi validare de la masculi înfometaţi de pe net, că altfel nu valorezi nimic” e o activitate la fel de lipsită de haz şi spirit ca şi cum PUA s-ar duce la Mike Tyson şi i-ar spune: “extragi validare de la pulărăii care cumpără bilet la meciurile tale, că altfel nu valorezi nimic”.

 2. Kathy Bates says:

  Contraexemplu: Băsescu e un tip foarte glumeţ şi amuzant, dar e orice altceva în afară de PUA.

 3. GEORGE says:

  “Psihicul masculin e ceva mai dependent de confirmare decât al nostru.”
  hai da-ma dreaq. adica industria de cosmeticale, boieli si sulemeneli, aproape rivalizeaza cu industria de armament din cauza lu’ Gogu de la scularie, si nu a duduilor.
  ca desi ele, duduile sunt, clar fiinte infinit mai frumoase decat aceste creaturi odioase numite barbati, o..orele petrecute in fata oglinzii, la coafor, pantofii cu to..oc tata, implantu’ cu silicon, injectiile cu botox, botu’ de rata, toate astea sunt doar ca sa moara labagii de ciuda.
  ai dreaq labagii, si ciuda lor, cat efort consuma. :)))

  • Lorena Lupu says:

   dacă n-aţi fi, nu v-aţi simţi atât de teribil de lezaţi de un refuz şi nu l-aţi încasa atât de personal.

 4. Kathy Bates says:

  Yup. Sfântu’ Google dovedeşte, cu poze de dinainte şi după, că după botox, acid hialuronic şi alte slobozuri d-astea, un număr de gagici arătau mai rău ca înainte. Scopul lor ascuns nu era să îşi demonstreze frumuseţea, ci bogăţia. Un fel de a spune “eu îmi permit să bag atâta în industria de cosmeticale încât nu mai pot să mă cobor la nivelul tău. Nu-ţi mai irosi energia pe mine, că nu te bag în seamă”.

  Sau, cum zicea unul despre nobilii asiatici şi arabi: faptul că ţineau un harem de femei şi de eunuci nu însemna că sunt nemaipomenit de potenţi. Într-o lume în care majoritatea populaţiei era la un castron de orez distanţă de foamete, asta era un status symbol: îmi permit să întreţin atâtea guri pe lângă mine, cât nici nu visează săracii de voi!

 5. GEORGE says:

  Lorena, cu tot respectul, eu nu despre refuz si cat de personal se incaseaza el, vorbeam. nu ca ar conta.
  Kathy, tot despre confirmare e vorba. doar ai spus-o alt fel.

  • Lorena Lupu says:

   aşa se verifică direct obsesia faţă de confirmare. Să zicem că mie îmi place Gicu. Îi bat un apropo, Gicu dă feedback negativ. Eu reacţionez cu “ok, whatever”. Dacă lui Gicu îi plac eu, şi eu dau feedback negativ, există şanse destul de mari ca Gicu să mă facă troacă de porci.

 6. GEORGE says:

  Gicu respins te face troaca de porci, si pana la urma ii trece. trece la alta. ok. o femeie respinsa te uraste din ficati te tine minte ever. whatever.

  • Lorena Lupu says:

   am podul plin de nebuni care au avut obsesii infinite, cu care m/au hărţuit ani în şir. femeile care te urăsc din ficaţi sunt cele pe care le părăseşti cu copii mici, şi o fac strict pentru că le laşi să lupte singure cu o responsabilitate care ar trebui să fie împărţită.

 7. we, de foame nu mori, nici de frustrare ca stai la ma-ta-n casa, iti iei bormasina, salopeta, rucsacu cu scule in spate, si sigur gasesti o feminista razboinica, propietara de pisica rapciugoasa care nu e in stare sa bata un cui, sa-i reglezi termopanele, sa-i pui o plasa de tzantzari, slefuiesti parchet, mai o gresie, mai o faianta, mai ce stii ca poti, sau daca nu sti, te ajuta google si utilaju din dotare. Lasi capu-n jos, fumezi un cui, doua inainte si juma de pachet de tigari cand sta in spatele tau si te piseaza la cap cu” da de ce faci asa si nu asa? ca am citit eu ca cercercetatorii britanici au descoperit ca se face asa..etc”, mai faci pe iubitoru de animale cand se freaca de tine parsiv scarba mirositoare a pisat, mai fortezi un zambet, mai un hihi haha, iti faci treaba, iei banu si iti vezi de drum. Doamne ajuta daca nu-i vreo grasa si are vreo stare hormonala putin excesiva, dai si o buca corespunzatoare. Ma baieti..cucuieti, e clar si justificat in totalitate sa iti faci nervi si iti blestemi zilele cand incapi pe mana unei ciuvnite tunate propietara de grand cherokee parcat pe doua locuri si juma de strada cand e mai mult decat evident faptul ca are ce are si traieste cum traieste de pe urma unui prostalau, batran sau tanar, infractor nedovedit sau vreo alta conjuctura favorabila pur intamplatoare. Valorile se cunosc nu se inventeaza. Un diamant pierdut intr-un veceu plin de cacati si viermi care colcaie, ramane un diamant si mai devreme sau mai tarziu cineva se baga dupa el si il scoate. Vorba unui ilustru internaut anonim zis “costelbarosanuspania69″: Csf? N-ai csf.” Vrei confirmare feminina, o obtii simplu, foarte simplu si pe merit. Iti achiti sarcinile “politicaly corect”, esti impecabil in ati ascude bubele, mergi pe burta, ciocu mic si joc de glezne. Eeee eeste greu da asta inseamna sa fi smek, nu te angajezi direct intr-o confruntare cu nici o femeie dispusa la asta, pentru ca este clar ca se bazeaza pe ceva, posibil mai solid decat coaiele tale, are o pozitie superioara pe scara sociala, un sarm, un talent al ei pe care nu-l mirosi si mai important decat asta, este femeie, are pizda, O marfa de contrabanda dorita de cel putin 100 de alti masculi mult mai puternici si mai capabili decat tine, nici macar nu trebuie sa o utilizeze, doar simuleaza o disponibilitate cat de mica, si esti mancat. Mori cu dreptatea in mana, esti neutralizat, ridiculizat, numele tau o sa dispara, tot ceea ce reprezinti o sa dispara sau mai rau vei fi un cadavru ce serveste ca treapta in ascensiunea ei. Nu fac referire la o persoana anume, fac referire la principii. Din epoca de piatra barbatii au condus, dominat, protejat femeile, asta este legea firii la fel de incontestabila ca legea gravitatiei, sta la baza continuitatii existentei omenirii si va continua sa functioneze sub diferite forme atat timp cat nu ne indreptam spre marele sfarsit. Barbatul a consimtit sa cedeze coaiele in antichitate sa se imbrace cu chiloti cu atza in cur din blana de leopard si sa-i faca vant Cleopatrei cu frunza de palmier. Barbatul a fost Da Vinci si a ales sa se futa in cur. Barbatul a inventat vibratorul. Barbatul a inventat microsoft. Barbatul a inventat facebook pe care troleaza intre doua labe. Barbatul se imbraca cu pantaloni mulati se crede Burebista, are barba si e libidinos. Barbatul va omora barbatul. Femeiea e o spectatoare pasiva care doar misca obstacolele din calea lui pentru ca sa le inlesneasca drumul spre autodistrugere. Si bine face. Bravo ei. Are tot dreptul sa o faca pentru ca a fost oprimata pe nedrept, considerata fiinta de rangul doi prin traditie, indiferent de valoarea ei pe tot parcursul istoriei, supusa injust indiferent de cat de slab ar fi un mascul, doar pentru ca ala are coaie si pula. O fiinta nu merita respect pentru ca are coaie si pula. Nici pentru ca are tztze mari craci lungi si cur bombat. Semnul egalitatii nu trebuie scris in istorie, de catre ciuvnitele fara tztze, grase, nasoase, acrituri, botoase, cracoase, prajite in creieri dupa 3 pastile la digei sulica, foste curve devenite peste noapte salvatoare de caini abandonati si mai stiu eu ce alte specimene capabile sa scrie corect 3 idei pe o foaie si sa defileze cu ele. Egalitatea intre sexe este un fapt real, clar si incontestabil. Forta fizica a barbatului a impus falsa superioritate ca fiind statistic covarsitoare dar sensibilitatea, compasiunea femeii o vor darama. Este corect, si personal, imi pun forta masculina, cunostintelele, capacitatile , alea cate le am, in serviciul acestui ideal al promovarii egalitatii juste bazate pe valoare individuala. Este insa foarte greu sa stii sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani pe nimeni si ati sustine punctul de vedere. Este mult mai simplu sa gasesti o masa care se indreapta inert inspre o directie oarecare iar cu o oarecare abilitate sa te asezi in fruntea ei devenind lider, exemplu: Donald Trump, iar mai apoi sa-ti gadili orgoliul ca ai reusit.(impersonal) Daca pui o lingurita de vin bun, intr-un butoi cu apa din canal, ai sa obtii, apa de canal, daca pui o lingurita de apa din canal, intr-un butoi cu vin bun, ai sa obti tot apa de canal 😉 pysy suge-o prin batista daca ti-e scarba…(la fel de impersonal)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: