Copilul nedorit

Mă ştiţi, în general nu mă bag în cuplări şi despărţiri dintr-un singur motiv: NU este treaba mea. NU mă priveşte cine cu cine, cine cu cine nu, şi cine cu cine nu mai.

Dar când s-a despărţit de Victor Piţurcă ieri sau alaltăieri sau ceva de genul, madam Ich a făcut o afirmaţie care nu ţinea nici de ea, nici de iubi – liber la porcăială după pofta inimii, că doar asta place la gigei! – ci una care îl vizează pe copil, iar ăsta e subiectul pe care nu-l trec niciodată cu vederea.

Zice madam aşa: Dar dacă ajungeam să-l cunosc nu aș mai fi ajuns să-l fac pe Noah.

Noah e băiatul. Băiatul, care e şi el un suflet şi o minte. Care acum e mic, dar la un moment dat va creşte mare şi va citi cum maică-sa ar fi dorit ca el să nu existe, doar pentru că n-a mers relaţia cu iubi. Care poate că aude chestia asta chiar acum.

De ce m-a atins asta atât de grav?

Pentru că am fost acest copil. Copilul pe care mă-sa l-a pedepsit zi de zi, din secunda în care a plecat iubi, că îi plăceau mai mult alte păsărici.

Multe femei nu fac copii pentru că vor copii.

Îi fac din disperare, pentru că nu simt că gigel le iubeşte cu adevărat şi speră ca urmaşul să îl lege pe ipochimen de glie.

Iar asta nu se întâmplă mai niciodată, pentru că bărbaţii, mai ales când sunt tineri şi le tropăie testosteronul, nu percep paternitatea ca pe această misiune nobilă, pe această comuniune unică cu acea viaţă plăpândă care le duce materialul genetic mai departe. Bărbaţii, mai ales cei care nu iubesc femeia foarte tare, percep paternitatea ca pe o ghiulea de picior, ca pe un obstacol în calea distracţiei şi împlinirii lor, şi atunci, tind să părăsească femeia. Dacă n-o prea iubeau cât era perpetuu disponibilă şi maleabilă, cu atât mai puţin când e mereu obosită, că trebăluieşte toată ziua în jurul lui bebe.

Şi atunci, femeile care fac copii să lege un bou de ele tind să-şi reverse resentimentele că n-a mers tactica pe cine?

Pe bietul copil care n-are absolut nici o vină.

Îl umilesc toată ziua, ca şi cum umilinţa se transferă magic de la copil la bou. Nu, nu se transferă.

Îl tratează oribil, cum ar fi vrut să-l trateze pe bou. Îi refuză orice bucurie, aşa cum şi-ar dori să aibă puterea să refuze bucuriile boului.

Din prost, idiot, tâmpit şi cretin nu-l scot, deşi săracul e doar un copil nevinovat la o vârstă la care, mai mult decât orice, ar avea nevoie de iubire şi încurajare.

Dacă faceţi un copil pe care nu-l vreţi doar pentru a lega de voi un gigel care vă face să vă simţiţi nesigure, vă garantez eu că nu va funcţiona, ca să nu mai aduceţi un suflet traumatizat pe lume. Un suflet pe care vă veţi răzbuna, dintr-un singur motiv: e la îndemână, pe când gigel e departe şi intangibil.

Copilul nu are nici o vină. Nu îl încărca pe el cu poveri pe care tu, nesilită de nimeni, ţi le-ai ales.

Mai ţipă câte unii că vai, protecţia copilului din Norvegia tot ia copii de la români. Bine le face. Mulţi români folosesc copiii pe post de preş pentru frustrările lor. Mulţi români nu ar trebui să fie lăsaţi în preajma unui copil. Mulţi români au copii pe post de proprietăţi sau de elemente de şantaj.

Faceţi copii dacă vă doriţi copii, dacă aveţi cu ce să-i creşteţi şi dacă sunteţi gata să treceţi prin orice dificultate fără să faceţi copilul să simtă că el e de vină că există. Nu a ales el să existe. Voi aţi ales. Asumaţi-vă propriile alegeri şi nu vă răzbunaţi pe ăla mic şi lipsit de apărare pentru ele.

NU faceţi copii să şantajaţi un bărbat. Va funcţiona poate la tribunal, pentru o pensie alimentară infimă în România, dacă bărbatul nu e milionar. Iar dacă e, va găsi trucul contabil să pară falit. Dar NU îl va schimba cu nimic.

Dragă Ich, dacă ai ales să faci un copil, asta e, e al tău, există. Nu mai face declaraţii idioate. Într-o zi va fi adult şi le va citi. Şi o să te scuipe direct în ultimul lifting.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. DD says:

  Nu Victor Piturca e tatal.El e bunicul!

 2. AdrianaRo says:

  Poate că sunt eu optimistă și credulă, dar am înțeles ce zicea madam puțin altfel. Adică „dacă nu eram chioară de amor foloseam prezervative și nu mă grăbeam să fac copii”. Recunosc că e prima dată când aud de ambii doi cu copilul trei și a trebuit să gugălesc să văd care-i treaba, deci e posibil să mă înșel că n-ar fi prima dată când acord oamenilor mai mult credit decât e cazul.
  În altă ordine de idei, nu faceți copii ca să legați un om, nu ține. Sau dacă ține, mai bine nu ținea.
  Nu faceți copii fără să vă gândiți bine dacă îi vreți, cu sau fără ta-su. Dar nici nu faceți copii ca unic scop în viață și supremă împlinire, ca să aveți ce sufoca cu dragostea, frustrările și complexele voastre.
  Și nici nu faceți copii de dragul procesului tehnologic, să nu vă treziți că vă spune vorba lui bunică-mea: mai bine făceai un câcat lâng-un gard.

  • Morbo says:

   Hmm. Ok, chiar si cu interpretarea asta, rezulta ca ii pare rau ca a facut copilul respectiv. Care exista, nu e o idee. Ca daca doar sotul/iubitul era problema, gata, a scapat de el. Sau ii pare rau prin prisma faptului ca avand un copil deja, ii taie accesul la o parte din barbati, care nu s-ar incurca cu asa ceva? Din nou, se ajunge la aceeasi concluzie, ca ii pare rau de existenta copilului.
   Eu sper ca se bucura de copil dar ii pare rau ca taica-so e unul ca Piturca. Sper ca asta a vrut sa zica, dar e prostuta si verbal a iesit ceva sinistru.

  • Nicu says:

   Si s-a grabit sa faca copil din cu totul alte considerente, nu ca nu ar fi avut timp sa-l cunoasca pe Piturca cum trebuie. A vrut sa-si asigure portofelul, stiind ca nu are ce altceva oferi, in afara de frumusete. Iar frumusetea incepe sa paleasca dupa 30-35 ani, si in momentul ala ar fi fost oricum inlocuita cu alta tanara, frumoasa si poate fara atatea basini in cap. Efectiv, cand deschide gura, vomita doar ineptii. Cam asta se intampla cand mizezi doar pe frumusetea fizica si esti proasta de behai. O mai spoiesti cu un lifting, cu un botox, dar, vorba aia, de la un punct incolo…you’re not fooling anyone anymore, darling.

 3. Nicu says:

  Nu o poti suspecta pe madam de prea multa inteligenta. De fapt, behaie de prostie, fiind mult mai preocupata sa posteze pe Instagram si Tik Tok, din bolizii de lux pe care ii detine, elucubrand diverse ineptii despre cum ar trebui sa functioneze lumea din jurul ei. Madam traieste intr-o bula a banilor, are bone care s-au ocupat de copil inca de la nastere, asa ca habar n-are ce inseamna de fapt cresterea unui copil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading