Covid cu complicaţii

Acesta este un număr special de poştă a redacţiei.  Nu e drama amoroasă sau profesională a cuiva. E încă o încercare din partea mea să vă conving să nu puneţi botul la covidioţi.

E plin de ei pe Facebook. Doamneee, ce inepţii mi-au citit ochi de la antibotniţari sâmbătă, când am repostat textul ăsta, care subliniază că a compara masca menită să-ţi apere sănătatea cu botniţa menită să apere strugurii de tine e dovada clară că eşti prost de pute pământul sub tine şi meriţi să faci covid din ăla cu ventilaţie, să munceşti din greu pentru fiecare gură de aer, că poate-ţi mai scade fudulia.

Una mă minţea cu neruşinare că i “s-au” oferit 1.000 de euro să fie de acord ca mortul (n-a precizat în ce relaţie era cu mortul, dar la banii ăştia probabil că era vorba de un oarecare grad de intimitate) să fie trecut ca decedat de Covid.

Evident că nici ăia din spital, nici legistul n-o s-o întrebe vreodată pe lelea Safta:

Sunteţi de acord că bolnavul a murit de glomerulonefrită rapid progresivă?

Şi ea: Nu, maică, l-a tras curentul la buda din fundul curţii. Totuşi, lele Safta, dacă îţi dăm o mie de euro, declari că moş Vasile a murit de glomerulonefrită rapid progresivă? Ea: Nu se poate, maică. Nimeni din neamul nostru n-a ştiut atâtea cuvinte, de ce tocmai Vasile, prăji-l-ar Scaraoţchi pe foc mic, că mă bătea de câte ori venea  beat! Ţine-ţi banii şi du-te!

La cât de sărăcii sunt 90% dintre români, să le ofere cineva o mie de euro să declare că l-au văzut pe Isus în ciorbă azi la prânz, păi ar declara că îl văd zi de zi în ciorbă şi periodic şi în felul doi.

Când am întrebat-o CINE I-A OFERIT  – urăsc diateza reflexivă: “s-a vorbit”, “i s-a oferit”, “s-a făcut”, în 90% din cazuri e vorba de o minciună, întâi mi-a dat link la un articol, cum România primeşte nu ştiu câte miliarde de euro ajutor de Covid. Dar când citeşti, afli că e vorba de scutire de dobânzi la creditele contactate.

Lol, nu-mi spune că ţi-a oferit ING scutire la dobândă să spui că mortul a murit de Covid, am început eu să râd. La care, strânsă cu uşa, postaca a trântit-o: IML mi-a propus o mie de euro!

Băi, tanti, IML nu are de ce să-ţi propună ţie nimic. Ei stabilesc pur şi simplu cauza decesului, o trec în document, nu te întreabă şi pe tine ce crezi, şi în niciun caz nu-ţi dau bani, că nu au de ce şi nu au de unde. Dar pot face un print screen cu un link la contul tău, să te întrebe IML personal de sănătate.

La faza asta, a şters tot basmul. Păcat. Aş fi murit de râs la o ştire cu IML care o dă în judecată pe Flocirela Pixdulescu pentru defăimare, instigare şi mai găseşte un avocat deştept vreo cinci capete de acuzare.

 

Altă imbecilă a început să abereze că are leziuni pulmonare de la particule microscopice desprinse din masca sanitară. O întreb: ne dai un screenshot cu diagnosticul de la pneumonolog?

“Dar de ce să mă duc eu la pneumonolog, că vrei tu?”

Păi cine plm altcineva să dea diagnostic legat de ce ai de fapt la plămâni, dacă nu medicul de specialitate, băi, proasta pământului? Sau ţi-a ghicit mătuşă-ta în zaţ de cafea şi i-au ieşit leziuni pulmonare în fundul ceştii?

 

Problema e că idioţi şi idioate ca în cele două exemple de mai sus populează din plin social media, şi-s gata să inventeze orice rahat să nu poarte mască, şi multe persoane mai puţin informate îi cred. Şi rezultatul e nivelul de acum aml epidemiei de Covid.

 

Ieri, am fost la medic, să-mi mai prescrie nişte inhalanţi pentru astm. Da, astm în anul lui Covid. Ai simptome relativ similare, good luck în a convinge lumea că nu eşti pe moarte. Plin, plin de bolnavi. Unul avea febră şi frisoane, şi l-a luat ambulanţa de la medicul de familie. Îi era rău, rău de abia se putea ţine pe picioare. O fi fost şi el vreun gigel de-ăsta forumist viteaz care nu poartă mască că-i face piatră la rinichi.

Să vezi situaţii de acest gen, şi apoi vii şi-mi spui că masca e botniţă şi că Covid nu există.

Noi, care avem cunoscuţi bolnavi şi care am stat în izolare cu inima-n gât, ne umplem de draci la faza asta. Şi da, uneori Covid vine cu complicaţii.

Am rugat pe o doamnă, pe nume Mihaella Popa, să-mi descrie simptomele şi tratamentul soţului ei. Mi-a scris următoarele:

Experienţa noastră a fost una de coșmar, chiar dacă numai soțul meu a fost diagnosticat cu covid. Totul a început cu tuse uşoară, la început, temperatura 37-38, apoi 39 care nu mai trecea, transpirație si o stare proastă. După o săptămână în care a stat acasa pe azitrox şi paracetamol, a început să tuşească mai rău, n-a mai avut poftă de mâncare şi a făcut atac de panică.

Am chemat ambulanţa, iar la radiografie s-a descoperit pneumonie la ambii plămâni şi modificări în analize (leucopenie, proteina c-reactivă foarte mare şi glicemie 160, în condițiile în care nu avea diabet).  Ni s-a spus că, dacă nu se internează, starea i se poate agrava brusc, până la insuficiență respiratorie gravă (ATI).

A fost pus pe antibiotic puternic (cefort) imediat, oxigen pe mască şi multe altele (antiinflamator, anticoagulant, doxiciclină, protecţii de ficat, de stomac, antitermice intravenos, etc).

Primul test a ieşit negativ, al doilea şi al treilea, prezumtiv pozitive, abia al patrulea a ieşit pozitiv. A fost mutat la alt spital pentru că era ameliorat la plămâni, dar acolo a început tratamentul antiviral, inițial cu paquenil pentru malarie. Era monitorizat permanent la inimă pentru reacţiile adverse. Apoi kaletra (pentru HIV). Din fericire, le-a suportat bine.

A stat 11 zile în două spitale, iar eu in carantină, acasă, unde cred că am făcut şi eu o formă uşoară, din fericire (durere în gât, sinusuri înfundate, lipsă miros). A slăbit opt kg, i s-au lăsat mușchii. Obosea mult, transpira, şi acum mai tuşește. A stat o lună și o săptămână în CM. Are probleme cu somnul, a luat anxiar. Se pare ca plămânii se vor reface în șase luni minim. În spital a stat izolat, n-a avut acces la duş, nu era apă caldă la robinet. Medicii veneau doar pentru cinci minute în salon, nu spuneau nimic. Eu am stat singură, comunicam cu copiii doar la telefon. Iar frica a fost teribilă, până când vorbeam cu el la telefon simţeam că înnebunesc! 

Iată o descriere realistă a unei situaţii de Covid agravat. Şi da, o să spuneţi voi, unii facem Covid ca doamna, cu sinusuri înfundate şi un pic de muci. Ce mare brânză?
O întrebare: dacă eu sunt postacul care nu poartă mască, că-i face furuncul pe pancreas şi că i-a promis IML o mie de euro. Şi am Covid uşor, cu un pic de muci şi un pic de tuse. Mă duc în piaţă, la coadă la castraveţi şi în faţa mea e mă-ta.
Ţi-ar conveni?

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Bear says:

    Eu i-aș amenda pe covidioți scurt, cu suma maximă posibilă, că doar FB-ul unde-și strigă rîgîielile e spațiu public, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. O dată, de două ori, pînă li s-ar usca contu’-n bancă și dorința de-a mai propovădui mizerii. Asta, în varianta blîndă. Iar apoi n-au decît să se judece pînă se-astupă sau pînă se curăța dracului (fiindcă bună parte din ei, dacă și practică ce predică, adică nepurtarea măștii, o să se curețe, garantat. Din păcate, vor lua cu ei, pînă să ne izbăvească de prezența lor pe plai, și o grămadă de nevinovați. Cum a fost și vară-mea, femeie sănătoasă și în puteri, mamă de doi copii, munțomană și speolofană, fără comorbidități, după cum a și figurat în statistici… A murit sîmbăta trecută, după trei săptămîni de luptă cu boala.

  2. NUCLEAR_TAKES says:

    Cred ca daca mai aud un taximetrist cu IQ 85 care imi propovaduieste teoriile conspiratiei o sa provoc un accident. Il iau cu mine, macar sa scap planeta de un idiot. Asa am avut unul ieri care m-a luat incetisor, de la “e doar o gripa” pana la “vor sa ne bage cipuri in sange sa ne controleze mintea”.

    Eu unul sunt complet blackpilled. Inainte eram vag mizantrop, acum sunt convins ca democratia e o greseala, egalitatea si fraternitatea e o gargara idealista si ca genul asta de oameni o duceau mai bine ca iobagi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: