Cum e cu rolurile micro??

Când a candidat prima oară la primăria Bucureştiului, Firea a mers pe coerenţa şi inteligenţa femeii, replica promptă şi tăioasă, aptitudinea femeii de a conduce etc. Aşa şi-a obţinut primul mandat. Ştiu femei care nu erau pesediste, dar au votat-o pe principiul hai, măăă, să fie şi o femeie deşteaptă acolo…

De cum s-a văzut la cârmă, a început să abereze despre bărbaţi puternici. Chestie pe care eu nu am înţeles-o. Fatăăă, eşti primarul Bucureştiului. Practic, eşti deja un bărbat puternic, să zic aşa. Care plm e daddy issue-ul tău?

Probabil că nici nu era al ei. Era mai mult ca sigur al unor consilieri imbecili. Viaţa privată a Găbiţei ne-a arătat că şi-a dorit mai mult un pufos care s-o susţină necondiţionat şi să-i declare public amor – amor – amor.

În fine, campania aia cu bărbaţi puternici a scos-o din joc, pentru că politica românească trebuie să înţeleagă un singur lucru:

FEMEILE ROMÂNCE S-AU SĂTURAT SĂ FIE TRIMISE LA CRATIŢĂ. 

*

Acum, noul primar, Nicuşor Dan, s-a impus ca o voce a modernităţii. OK, nu mereu. Când a fost vorba de căsătoria gay, s-a tras pe c**. Dar în linii mari, a venit în politică pe post de omul nou, contemporan, care schimbă greaua moştenire a corupţiei şi umilinţei şi blabla.

Păi, tati. O parte din greaua moştenire este mentalitatea aia infectă şi toxică, detestabilă, care, după 30 de ani, în 2021, trimite în continuare femeile românce la cratiţă. 

*

Citatul din imagine e cules de Centrul Filia din cursurile de parenting ale Şcolii pentru Familie. Da, o altă iniţiativă a aceloraşi vite încălţate care nu se simt bine în patul şi în casa lor, cu nevestele lor, fără să impună şi altora cu cine.

Frustrarea asta de a impune căsătorii hetero tuturor arată mai degrabă a instincte gay refulate. Mi-aminteşte de o întâmplare cu o tânără musulmană care a plecat de acasă fără burka, şi cele mai agresive pe stradă au fost alte femei. În ideea că “dacă noi suportăm, tu de ce să nu?”.

În mod sănătos şi raţional, nu ar trebui să-ţi pese cât e alta de înfofolită sau cu cine se mărită. Tu ai viaţa ta, treaba ta, hora ta. Faptul că, deşi le ai (le ai?) te f atât de aprig grija de opţiunile altuia are o singură explicaţie logică: Nu eşti satisfăcut cu ale tale.

Okay.

Şi bovinele astea pentru Familie şi-au făcut numărul. I-au băgat în seamă toate, TOATE partidele politice. Probabil pentru că au primit cotizaţii pentru lobby suficient de mari încât să-i bage în seamă. Au impus un referendum naţional. Au terorizat o ţară întreagă. Au încasat un jet la coteţ. Şi povestea trebuia să se termine acolo.

Ăăăă, dar nu.

Centrul Proedus e un spaţiu cultural care aparţine Primăriei Capitalei. Şi cine ţine cursuri de parenting pe acolo?

Aţi ghicit.

Şcoala pentru Familie.

Gunoaiele cărora noi toţi le-am dat jet la referendum.

Vă avertizam încă de atunci că adevărata ţintă a termenului “familie” e de fapt confiscarea drepturilor femeii, şi că va fi un nou demers de răpire a egalităţii de şanse şi de insistat pe “caracteristici biologice” pentru a justifica tratament discriminator.

Şi iată, instinctul meu de fată mare nu mă-nşală.

Uite ce predau ăştia într-un curs de parenting.

 

***

Subliniez. Curs de parenting. Curs pentru cupluri care se pregătesc să aibă copii. Şi unde femeia este manipulată să se aştepte că nu va primi nici un fel de ajutor gospodăresc pe perioada atât de dificilă a primului an de după naştere, pentru că Gigel oricum “nu se descurcă”.

Şi asta e ideea lor de familie!!

Ideea unui spaţiu unde femeia face toată munca, pentru că Gigel, săracu, nu are “rol social micro”!

*

Coaliţia pentru Familie a udat multe feministe cu baliverne despre familie, despre duioşia din sânul blabla şi vrăjeala proastă despre cum numai un bărbat masculin şi o femeie feminină pot avea o familie.

Dar iată un interviu al meu cu două femei căsătorite între ele. În ultima parte, vorbesc mult despre modul în care se pot înţelege şi ajuta una pe alta să ajungă la un numitor comun pe care să-şi bazeze fericirea.

Comparaţi asta cu prejudecăţile imbecile din citatul extras de Centrul Filia, cu minciuna crasă care spune că numai bărbatul e adecvat pentru roluri sociale macro şi cum femeia e strict pentru roluri micro, cum el îi va procura mijloace financiare (ştire: în nenumărate cazuri, nu doar că nu o face, dar o abandonează cu copii cu tot de cum se prinde că a fi tată e efort) şi cum că ea nu poate cere nici un fel de ajutor în casă.

Aţi comparat?

Care e adevărata familie?

***

Ideea de familie a Coaliţiei pentru Familie şi a tuturor excrescenţelor lor canceroase are un singur beneficiar. Masculul.

Ar fi minunat ca Primăria să se detaşeze de demers şi să oprească acele cursuri abominabile.

Pentru că “bărbatul puternic” despre care aberează Firea nu există, iar un tip care realmente se ocupă complet de procurarea TUTUROR mijloacelor financiare e unul la câteva mii. Şi de obicei, gagica ăluia e blondă, siliconată şi va fi parcată pe stânga de cum va manifesta o urmă vagă de idei proprii.

Până una alta, un curs corect de parenting e cel care educă un tătic în privinţa schimbărilor prin care trece viitoarea mămică şi în ce moduri poate contribui la eforturile ei. Nu unul care îi dă scuze să fie delăsător şi misecuvenist.

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Traian says:

    N-am mai văzut demult asemenea mizerie cum e citatul ăla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: