Despre poziţii degeaba lăudate

Azi, dragilor, vă voi oferi ceva de ascultat.

Am fost invitata episodului cu nr. 70 din podcastul Eropedia. Un podcast despre sex, iubire, dorinţă şi open mindedness. În secţiunea lor “despre” e o frază în care mă regăsesc:

Replica preferată a bărbatului român care îmi propune sex casual pe net și se găsește refuzat este: “Dar credeam că ești open minded”. E o dezamăgire acuzatoare ascunsă acolo, pentru că cine nu și-ar dori să fie open minded, nu? Cine ar aspira să se definească ca retrograd, închis la minte, rigid, “not fun”? Din păcate pentru ei, a fi deschis la minte are un cu totul alt înțeles în dicționarul meu. Pentru mine, această deschidere a minții nu se traduce în gradul de libertinaj sexual, în independența romantică sau în acceptarea oricăror propuneri mai mult sau mai puțin decente. Pentru mine, open minded sunt cei care acceptă că oamenii sunt diverși. Că dorințele oamenilor sunt multe, diferite, uneori greu de înțeles. Că aceste dorințe le aparțin doar lor și nu putem pretinde că înțelegem ce îi motivează decât atunci când îi întrebăm și îi credem. Open minded e persoana care nu pretinde că știe mai bine cum sunt alții, de ce sunt alții și ce își doresc acești alții, ci acceptă că suntem toți indivizi prea complecși pentru a cădea elegant în matrițele neîndurătoare pe care ni le-a pregătit societatea.

Episodul nostru a abundat în poziţii mai mult sau mai puţin controversate.

Şi poate fi ascultat aici.

Enjoy.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie. Aici.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

16 Responses

 1. Ana says:

  Da.
  Inclusiv atunci când avem de a face cu o persoană libertină din punct de vedere sexual – poate fi LIBERTINĂ LA MAXIMUM, asta tot NU înseamnă că dorește să întrețină relații intime cu oricine, oricând. Ba dimpotrivă, poate fi EXTREM DE SELECTIVĂ și strictă în alegerea experiențelor intime. Persoana libertină e libertină în sensul în care dorește să-și exploreze dorințele/fanteziile proprii – adesea considerate “indrăznețe” sau “neconforme”. Asta nu înseamnă că Pandele sau că Mărie fac parte automat din dorințele/fanteziile acelei persoane.
  E super trist că “open-minded” e confundat cu o boală: nimfomania. Sau cel puțin cu fărâme de nimfomanie. Dar e și mai trist că atâți bărbați pretind plăcere din această direcție. Asta spune multe despre ei, despre inabilitatea și lipsa de curaj de a avea pretenții de la ei înșiși. Sunt – într-un fel – resemnați și nici nu cred că își dau seama.

 2. Doru Florin says:

  ”An open mind is like an open wound” e cel mai des intalnit citat in romanele lui Joe Abercrombie.

 3. Hercule says:

  O pozitie de incercat ar fi cea a lui Prometeu. Inlantuit gol de o stanca, el nu era oferit doar vulturului, o data pe zi. “Nu se spune”, dar il vizitau ca sa-l stoarca de puteri nimfe, iele ale padurii, menade, satiresse…
  Azi ar ramane doar fetele cucuiete care strabat potecile de munte. Iar in loc de vultur, tantarii noaptea si mustele de cal, ziua. Devorat incet de mici fiare lacome de sange, pe care nu le poti alunga.
  Sa fie pe aproape locul de campare ale unor fete-cercetas. Uhuh… Lanturile stranse te tin intins, rastignit, si trebuie sa te zbati cat mai putin pe muchiile ascutite de piatra cand te “scotocesc” peste tot.
  Daca ai putin noroc, punkistele care vroiau sa-ti plaseze un piercing… in partea ta cea mai valoroasa te iarta: nu vei purta in carne veriga lor, ci doar un tatuaj. “We own you”. Foamea si setea, numai din fluidele scurse pe cand asiguri oral “igiena” punctelor G.

 4. Popescu says:

  Milogesc atenţie în secţiunea ta de comentarii. Şi asta pentru că sunt un ratat care nu ştie să facă ceva util în viaţa lui, sau să caute pe net lucruri care-i plac, şi atunci latră.

  • Lorena Lupu says:

   Let me put you out of your misery, zdreanţă.

   Pe mine mă doare adânc în cur de sentimentele celor ca tine. Nu te numeri printre donatorii blogului, prin urmare, nu mă interesează ce părere ai.
   Hai să te ajut să-ţi creezi priorităţi sănătpase în viaţă: în loc să mă freci la icre pe mine, care nu-ţi datorez nimic şi nu am chef de hauhaul tău de idiot mocangiu, ţine tu frumos un block şi marş în morţii tăi undeva pe net unde îţi place şi susţii.

 5. ana says:

  foarte bun podcastul, felicitari si tie si celor doi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: