Cum o să explic copiilor mei parada antivaxerilor?

Clișeul cel mai obosit(or) al dacilor verzi care tropăie pe pagina mea și zbiară patrie – familie – religie e: să facă ce vor, dar la ei acasă. Da, se referă la comunitatea LGBT.

Și totuși, sâmbătă, pe 2 octombrie, vreo 2000 de antivaxeri au ieșit să facă paradă pe Calea Victoriei. În linii mari, aceiași care guiță despre Românica, despre Dumnezeu ca scuză pentru complexul lor de superioritate asupra unor persoane care nu le datorează nimic și despre familie ca scuză pentru nevoia lor de a scuipa în ochi tot ce nu e familie înțeleasă ca cocoșel în păsărică.

Antivaxerii mei nu au putut să stea nevaccinați la ei acasă, ci musai obligatoriu i-a chinuit talentul să facă Antivax Pride taman pe Calea Victoriei.

O mică mare diferență: a fi LGBT nu e contagios. Și nu e periculos pentru bătrâni și bolnavi cronic. A fi antivax, prin urmare agent de transmisiune Covid full potential da.

“pot înţelege să fii diferit, dar nu pot înţelege exhibiţionismul”.

Gerula Viezure, dac homofob.

Dacă exhibiţionismul lebegeteilor mei includea nişte fustiţe scurte pe persoane născute cu cocoşel dar cu identitate de femei, şi nişte bluze plasă pe masculi care iubesc masculi, şi în afară de impactul vizual nu afecta pe fix nimeni cu fix nimic, exhibiţionismul antivax în chiar ziua cu cele mai multe cazuri de covid nou raportate poate duce la supraaglomerarea secţiilor de urgenţă, la suprasolicitarea instalaţiilor şi din acest motiv, la noi incendii. La noi decese pe bază de covid plus comorbidităţi. La noi cifre de infectare care să ne mai ţină în case un an. Doi. Zece.

Şi aceşti adulţi au ales totuşi să iasă buluc, să se expună pe ei, pe bătrânii din familiile lor şi pe toate persoanele cu care intră în contact pe durata următoarelor două săptămâni riscului de a ajunge întubat la urgenţă.

Am o singură întrebare, stimate cititor:

Cum o să explic copiilor mei iresponsabilitatea crasă, tembelismul atroce, ignoranţa dureroasă şi analfabetismul funcţional al acestor animale inconştiente şi iraţionale, dotate accidental cu buletin?

Cum o să le explic că nu doi, ci mai mulţi bărbaţi şi mai multe femei fac gang bang de viruşi pe stradă, în acea perioadă în care numiţii viruşi duc la groapă sute de mii de oameni din toată lumea?

Cum o să le explic că nişte idioţi bătubili în cap cu cărămida nu înţeleg neam că a sta în morţii mamelor lor târfe, distanţaţi social, nu e doar pentru binele lor, ci inclusiv al numitelor mame târfe din dotare, care, în calitatea lor de distinse doamne băbăciuni, au toate şansele să facă forma gravă de Covid, aia cu tuburi şi cu incendiu la spital românesc impropriu echipat?

Cum o să le explic eu copiilor mei că da, există oameni atât de proşti şi atât de jigodii?

Şi, last but not least: cum o să le explic eu copiilor mei că ACCEPT a luat amendă pentru un Pride în linii mari distanţat social şi cu mulţi purtători de măşti, în condiţia în care, legal, purtarea de mască nu era obligatorie în spaţii publice, iar antivaxerii nu, deşi nici unul nu purta mască, erau înghesuiţi ca oile în stână şi era ziua în care varianta Delta făcuse numărul maxim de îmbolnăviri.

Nu e mare lucru să înţelegi că Ion se iubeşte cu Gheorghe şi Aneta cu Mărioara, dar tot ce am enumerat mai sus e imposibil de înţeles.

Credit foto: digi24.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. DD says:

    Nu cred ca aceste comunitati sunt neaparat antagoniste. Mai degraba, judecate gresit. LGBT sunt asociati innmod rauvoitor cu pedofilia, anormalitatea, propaga da care converteste copiii in gay si alte aberatii.
    Antivaccinistii, care nu pot sa spun ca sunt(em) o comunitate – suntem numiti șoșoci, conspirationisti, si cumva orice argument am avea devine redundant pentru cei pro vaccin – cum ar fi de a avea decide fiecare pentru el dpdv medical. In familia mea, jumatate suntem vaccinati, jumatate nu, si niciunul nu incercam sa convingem pe nimeni de nimic. Ar fi ideal sa se intample asta si in lume, putem trai chiar foarte bine fara acest divide et impera impus de autoritati prin intermediul covid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading